SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Malamyszko z doswiadczenia Ci powiem, ze kilkukrotne pranie kanapy po wymiocinach tego samego dnia, nie pomoze. Po pierwszym praniu gabka musi dobrze wyschnac - trzaba dac jej 2-3 dni i dopiero kolejne pranie, inaczej wciaz to namaka i tylko pogarsza sprawe.
U mnie raz bratowa strula sie alkoholem i zwymiotowala mi na nowiutka kanape, mielismy ja raptem tydzien, wiec szkoda jej bylo. Wyobraz sobie jaki to byl smrod - psie wymiociny przy tym, to perfumy. Pralam ja trzy razy w ciagu dwoch tygodni, po takim czasie ani smrodku, ani plam.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Mam pytanie do mam włochaczów
czy wytarły się już włoski u waszych pociech? U nas jeszcze mamy nienaruszony stan czupryny i się zastanawiam kiedy to nastąpi i czy w ogóle wystąpi.
sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zezarlo mi posta
Iys juz tak po krotce. Nic nowego nie dodam ponad to, co napisaly dziewczyny. Trzymam za awas kciuki. Znajdz szybko dobrego rehabilitanta, a niedlugo wszystko sie ulozy.
Dziewczyny, ktore sa na diecie bez bialka mleka krowiego, szukacie alternatyw w mleczkach roslinnych. A co np. z mlekiem kozim? i przetworami z tego mleka? Tez wczesniej na to nie wpadlam. Moze to urozmaiciloby Wasza diete.Agaata, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Moja ma mnóstwo włosów i bardzo dużo osób mówi ze się wytra,ale nic takiego się nie dzieje i tez się właśnie zastanawiam czy to się w ogóle stanie. Na razie ładnie jej rosną, tylko do góry
oj u nas od dawna z tyłu paski wytarte hih:)sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Sylwucha nie koniecznie musza sie wytrzec wloski. Kolezanki cora jak miala 6 m-cy, to wygladala jakby peruke nosila, bo nie dosc, ze geste, dlugie, czarne, to jeszcze krecone. Inna sprawa, ze to troche nienaturalnie wygladalo, taka czupryna u tak malego dziecka.
-
Zastanowila mnie ta kwestia rozmiaru glowki, mam wrażenie że te wymiary wpisuja w szpitalu trochę jak im się podoba. Mój urodzil się malutki, zaczynaliśmy od rozmiaru 50 jeśli chodzi o ubranka, nie pamiętam rozmiaru czapki ale wiem że była to ta najmniejsza z h&m do kompletu ubranek 50 i była sporo za duza, a rozmiar główki mam wpisany 35 cm. Pamiętam że w szpitalu miałam wrażenie że Hubert ma wrecz za mała głowę na tle innych dzieci i się nad tym zastanawiałam. Teraz czytam że mial z Waszych dzieci największą
a urodził się 2900. Ostatni pomiar u Pani dr dwa tygodnie temu 37,3 cm... To z tych pomiarow by wychodzilo że mu za mało urosła...
Lys ja stawiam generalnie na błędy w tych pomiarach , nie przejmuj się, bo to poszaleć idzie z tymi lekarzami , każdy swoje gada...Weridiana, lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moj z wlochatych i jeszcze mu sie nie wytarly wlosy
Maz wczoraj jechał po nowa wieksza wanienke 86 cm za mala mlody tak fika ze T ledwo go utrzymuje i pare razy prawie walna glowka w szczyt wamienki teraz ma duza i moze w niej szalec do woliale te masze skarby rosną
sylwucha89, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Zezarlo mi posta
Iys juz tak po krotce. Nic nowego nie dodam ponad to, co napisaly dziewczyny. Trzymam za awas kciuki. Znajdz szybko dobrego rehabilitanta, a niedlugo wszystko sie ulozy.
Dziewczyny, ktore sa na diecie bez bialka mleka krowiego, szukacie alternatyw w mleczkach roslinnych. A co np. z mlekiem kozim? i przetworami z tego mleka? Tez wczesniej na to nie wpadlam. Moze to urozmaiciloby Wasza diete.
Ja jem ser kozi, ten w plastrach z biedronki. Ale też trzeba sprawdzić czy nie uczula, bo niektóre dzieci nie tolerują też bialka mleka koziego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wg pomiarow glowy to w ciagu miesiaca mojemu najpierw zmalala z 35 na 34 a po kolejnym miesiacu urosla do 38
Lys tez obstawiam blad pomiaruPaula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana - nie chce podwazac tego co piszesz, ale dzieci przeciez nie wiedza co to jedzenie poki nie sprobuja.
Czy ktoras z Was planuje karmic BLW? Moj bratanek byl tak uczony i jak mial 13 mscpieknie sam jadl, nie marudzi, praktycznie wszystko mu smakuje. Od 18 msc je nawet nozem i widelcem. Ja tez bym tak chciala nauczyc Tomka. Tylko trzeba naszykowac sie na syf w domu;)Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A wracajac do tematu tortu. Dziekuje za oddzew. Chodzilo mi o to, zeby za dlugo sie nie bawic przy ubieraniu torta, stad pomysl na ten lukier krolewski.
W planie mam zrobienie masy cytrynowo-limonkowej, zeby zrownowazyc slodycz lukru. Mysle, zebybzrobic ja na bazie masla albo na nieslodzonym mleczku skondensowanym (byloby jak ptasie mleczko), zastanawialam sie nad bita smietana, ale boje sie, ze sie zwazy w kontakcie z kwasem z cytryny i limonki. W takim smaku bede robila pierwszy raz. W przyszlym tygodniu chyba zrobie maly torcik na probe, bo zaczynam wymyslac hihihiWeridiana, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Mój juz od rana harcuje, nocka taka sobie choć w sumie wyspalam się.
Ja tez kupiłam ostatnio rajtuzki, takie fajne w piłki z napisem na tyłku goal, tatuś zachwycony☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:31
-
ja tez obstawiam na błąd pomiaru, ostatnio jak byłam u lekarza to mierzył dlugosc i dziecka i mówi mi conjamniej 64 cm, niestety ale dzieci sie wierca i czasem trudno jest zmierzyć, byc moze po porodzie było tak samo:)
Martucha86, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość