X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa dziękuję :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszko z doswiadczenia Ci powiem, ze kilkukrotne pranie kanapy po wymiocinach tego samego dnia, nie pomoze. Po pierwszym praniu gabka musi dobrze wyschnac - trzaba dac jej 2-3 dni i dopiero kolejne pranie, inaczej wciaz to namaka i tylko pogarsza sprawe.
    U mnie raz bratowa strula sie alkoholem i zwymiotowala mi na nowiutka kanape, mielismy ja raptem tydzien, wiec szkoda jej bylo. Wyobraz sobie jaki to byl smrod - psie wymiociny przy tym, to perfumy. Pralam ja trzy razy w ciagu dwoch tygodni, po takim czasie ani smrodku, ani plam.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam włochaczów ;) czy wytarły się już włoski u waszych pociech? U nas jeszcze mamy nienaruszony stan czupryny i się zastanawiam kiedy to nastąpi i czy w ogóle wystąpi.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, a jezeli by nie chcialo zejsc to chyba lepiej zamowic taka firme co zajmuja sie praniem tapicerki, przyjada wyczyszcza na miejscu, usluga pewnie ok 50 zl a nie trzeba wymieniac:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wyobrażam jeszcze jeden poród SN (a nawet 2 bo chciałbym 3 dzieci) mimo że nie miałam znieczulenia. Chociaż nie powiem wolałabym ze znieczuleniem. Ale ile ludzi tyle opinii :)

Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Mam pytanie do mam włochaczów ;) czy wytarły się już włoski u waszych pociech? U nas jeszcze mamy nienaruszony stan czupryny i się zastanawiam kiedy to nastąpi i czy w ogóle wystąpi.
    Moja ma mnóstwo włosów i bardzo dużo osób mówi ze się wytra,ale nic takiego się nie dzieje i tez się właśnie zastanawiam czy to się w ogóle stanie. Na razie ładnie jej rosną, tylko do góry :)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zezarlo mi posta :(
    Iys juz tak po krotce. Nic nowego nie dodam ponad to, co napisaly dziewczyny. Trzymam za awas kciuki. Znajdz szybko dobrego rehabilitanta, a niedlugo wszystko sie ulozy.

Dziewczyny, ktore sa na diecie bez bialka mleka krowiego, szukacie alternatyw w mleczkach roslinnych. A co np. z mlekiem kozim? i przetworami z tego mleka? Tez wczesniej na to nie wpadlam. Moze to urozmaiciloby Wasza diete.

Agaata, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Moja ma mnóstwo włosów i bardzo dużo osób mówi ze się wytra,ale nic takiego się nie dzieje i tez się właśnie zastanawiam czy to się w ogóle stanie. Na razie ładnie jej rosną, tylko do góry :)

oj u nas od dawna z tyłu paski wytarte hih:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha nie koniecznie musza sie wytrzec wloski. Kolezanki cora jak miala 6 m-cy, to wygladala jakby peruke nosila, bo nie dosc, ze geste, dlugie, czarne, to jeszcze krecone. Inna sprawa, ze to troche nienaturalnie wygladalo, taka czupryna u tak malego dziecka.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanowila mnie ta kwestia rozmiaru glowki, mam wrażenie że te wymiary wpisuja w szpitalu trochę jak im się podoba. Mój urodzil się malutki, zaczynaliśmy od rozmiaru 50 jeśli chodzi o ubranka, nie pamiętam rozmiaru czapki ale wiem że była to ta najmniejsza z h&m do kompletu ubranek 50 i była sporo za duza, a rozmiar główki mam wpisany 35 cm. Pamiętam że w szpitalu miałam wrażenie że Hubert ma wrecz za mała głowę na tle innych dzieci i się nad tym zastanawiałam. Teraz czytam że mial z Waszych dzieci największą :-) a urodził się 2900. Ostatni pomiar u Pani dr dwa tygodnie temu 37,3 cm... To z tych pomiarow by wychodzilo że mu za mało urosła...

Lys ja stawiam generalnie na błędy w tych pomiarach , nie przejmuj się, bo to poszaleć idzie z tymi lekarzami , każdy swoje gada...

Weridiana, lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj z wlochatych i jeszcze mu sie nie wytarly wlosy
    Maz wczoraj jechał po nowa wieksza wanienke 86 cm za mala mlody tak fika ze T ledwo go utrzymuje i pare razy prawie walna glowka w szczyt wamienki teraz ma duza i moze w niej szalec do woli :-) :-) ale te masze skarby rosną

sylwucha89, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Zezarlo mi posta :(
    Iys juz tak po krotce. Nic nowego nie dodam ponad to, co napisaly dziewczyny. Trzymam za awas kciuki. Znajdz szybko dobrego rehabilitanta, a niedlugo wszystko sie ulozy.

Dziewczyny, ktore sa na diecie bez bialka mleka krowiego, szukacie alternatyw w mleczkach roslinnych. A co np. z mlekiem kozim? i przetworami z tego mleka? Tez wczesniej na to nie wpadlam. Moze to urozmaiciloby Wasza diete.

Ja jem ser kozi, ten w plastrach z biedronki. Ale też trzeba sprawdzić czy nie uczula, bo niektóre dzieci nie tolerują też bialka mleka koziego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg pomiarow glowy to w ciagu miesiaca mojemu najpierw zmalala z 35 na 34 a po kolejnym miesiacu urosla do 38
    Lys tez obstawiam blad pomiaru

Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana - nie chce podwazac tego co piszesz, ale dzieci przeciez nie wiedza co to jedzenie poki nie sprobuja.

Czy ktoras z Was planuje karmic BLW? Moj bratanek byl tak uczony i jak mial 13 mscpieknie sam jadl, nie marudzi, praktycznie wszystko mu smakuje. Od 18 msc je nawet nozem i widelcem. Ja tez bym tak chciala nauczyc Tomka. Tylko trzeba naszykowac sie na syf w domu;)

Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLW tzn?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do tematu tortu. Dziekuje za oddzew. Chodzilo mi o to, zeby za dlugo sie nie bawic przy ubieraniu torta, stad pomysl na ten lukier krolewski.
    W planie mam zrobienie masy cytrynowo-limonkowej, zeby zrownowazyc slodycz lukru. Mysle, zebybzrobic ja na bazie masla albo na nieslodzonym mleczku skondensowanym (byloby jak ptasie mleczko), zastanawialam sie nad bita smietana, ale boje sie, ze sie zwazy w kontakcie z kwasem z cytryny i limonki. W takim smaku bede robila pierwszy raz. W przyszlym tygodniu chyba zrobie maly torcik na probe, bo zaczynam wymyslac hihihi ;)

Weridiana, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój juz od rana harcuje, nocka taka sobie choć w sumie wyspalam się.
    Ja tez kupiłam ostatnio rajtuzki, takie fajne w piłki z napisem na tyłku goal, tatuś zachwycony☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:31

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez obstawiam na błąd pomiaru, ostatnio jak byłam u lekarza to mierzył dlugosc i dziecka i mówi mi conjamniej 64 cm, niestety ale dzieci sie wierca i czasem trudno jest zmierzyć, byc moze po porodzie było tak samo:)

Martucha86, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co to znaczy BLW?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:33

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja rozwazam karmienie pol na pol, czesc posiłków daje ja w postaci papek a czesc BLW... Wszystkie nie. Bo za duzy syf w domu jak dla mnie.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2315 2316 2317 2318 2319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ