X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa dziękuję :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszko z doswiadczenia Ci powiem, ze kilkukrotne pranie kanapy po wymiocinach tego samego dnia, nie pomoze. Po pierwszym praniu gabka musi dobrze wyschnac - trzaba dac jej 2-3 dni i dopiero kolejne pranie, inaczej wciaz to namaka i tylko pogarsza sprawe.
    U mnie raz bratowa strula sie alkoholem i zwymiotowala mi na nowiutka kanape, mielismy ja raptem tydzien, wiec szkoda jej bylo. Wyobraz sobie jaki to byl smrod - psie wymiociny przy tym, to perfumy. Pralam ja trzy razy w ciagu dwoch tygodni, po takim czasie ani smrodku, ani plam.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam włochaczów ;) czy wytarły się już włoski u waszych pociech? U nas jeszcze mamy nienaruszony stan czupryny i się zastanawiam kiedy to nastąpi i czy w ogóle wystąpi.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, a jezeli by nie chcialo zejsc to chyba lepiej zamowic taka firme co zajmuja sie praniem tapicerki, przyjada wyczyszcza na miejscu, usluga pewnie ok 50 zl a nie trzeba wymieniac:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wyobrażam jeszcze jeden poród SN (a nawet 2 bo chciałbym 3 dzieci) mimo że nie miałam znieczulenia. Chociaż nie powiem wolałabym ze znieczuleniem. Ale ile ludzi tyle opinii :)

Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Mam pytanie do mam włochaczów ;) czy wytarły się już włoski u waszych pociech? U nas jeszcze mamy nienaruszony stan czupryny i się zastanawiam kiedy to nastąpi i czy w ogóle wystąpi.
    Moja ma mnóstwo włosów i bardzo dużo osób mówi ze się wytra,ale nic takiego się nie dzieje i tez się właśnie zastanawiam czy to się w ogóle stanie. Na razie ładnie jej rosną, tylko do góry :)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zezarlo mi posta :(
    Iys juz tak po krotce. Nic nowego nie dodam ponad to, co napisaly dziewczyny. Trzymam za awas kciuki. Znajdz szybko dobrego rehabilitanta, a niedlugo wszystko sie ulozy.

Dziewczyny, ktore sa na diecie bez bialka mleka krowiego, szukacie alternatyw w mleczkach roslinnych. A co np. z mlekiem kozim? i przetworami z tego mleka? Tez wczesniej na to nie wpadlam. Moze to urozmaiciloby Wasza diete.

Agaata, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Moja ma mnóstwo włosów i bardzo dużo osób mówi ze się wytra,ale nic takiego się nie dzieje i tez się właśnie zastanawiam czy to się w ogóle stanie. Na razie ładnie jej rosną, tylko do góry :)

oj u nas od dawna z tyłu paski wytarte hih:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha nie koniecznie musza sie wytrzec wloski. Kolezanki cora jak miala 6 m-cy, to wygladala jakby peruke nosila, bo nie dosc, ze geste, dlugie, czarne, to jeszcze krecone. Inna sprawa, ze to troche nienaturalnie wygladalo, taka czupryna u tak malego dziecka.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanowila mnie ta kwestia rozmiaru glowki, mam wrażenie że te wymiary wpisuja w szpitalu trochę jak im się podoba. Mój urodzil się malutki, zaczynaliśmy od rozmiaru 50 jeśli chodzi o ubranka, nie pamiętam rozmiaru czapki ale wiem że była to ta najmniejsza z h&m do kompletu ubranek 50 i była sporo za duza, a rozmiar główki mam wpisany 35 cm. Pamiętam że w szpitalu miałam wrażenie że Hubert ma wrecz za mała głowę na tle innych dzieci i się nad tym zastanawiałam. Teraz czytam że mial z Waszych dzieci największą :-) a urodził się 2900. Ostatni pomiar u Pani dr dwa tygodnie temu 37,3 cm... To z tych pomiarow by wychodzilo że mu za mało urosła...

Lys ja stawiam generalnie na błędy w tych pomiarach , nie przejmuj się, bo to poszaleć idzie z tymi lekarzami , każdy swoje gada...

Weridiana, lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj z wlochatych i jeszcze mu sie nie wytarly wlosy
    Maz wczoraj jechał po nowa wieksza wanienke 86 cm za mala mlody tak fika ze T ledwo go utrzymuje i pare razy prawie walna glowka w szczyt wamienki teraz ma duza i moze w niej szalec do woli :-) :-) ale te masze skarby rosną

sylwucha89, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Zezarlo mi posta :(
    Iys juz tak po krotce. Nic nowego nie dodam ponad to, co napisaly dziewczyny. Trzymam za awas kciuki. Znajdz szybko dobrego rehabilitanta, a niedlugo wszystko sie ulozy.

Dziewczyny, ktore sa na diecie bez bialka mleka krowiego, szukacie alternatyw w mleczkach roslinnych. A co np. z mlekiem kozim? i przetworami z tego mleka? Tez wczesniej na to nie wpadlam. Moze to urozmaiciloby Wasza diete.

Ja jem ser kozi, ten w plastrach z biedronki. Ale też trzeba sprawdzić czy nie uczula, bo niektóre dzieci nie tolerują też bialka mleka koziego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg pomiarow glowy to w ciagu miesiaca mojemu najpierw zmalala z 35 na 34 a po kolejnym miesiacu urosla do 38
    Lys tez obstawiam blad pomiaru

Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana - nie chce podwazac tego co piszesz, ale dzieci przeciez nie wiedza co to jedzenie poki nie sprobuja.

Czy ktoras z Was planuje karmic BLW? Moj bratanek byl tak uczony i jak mial 13 mscpieknie sam jadl, nie marudzi, praktycznie wszystko mu smakuje. Od 18 msc je nawet nozem i widelcem. Ja tez bym tak chciala nauczyc Tomka. Tylko trzeba naszykowac sie na syf w domu;)

Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLW tzn?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do tematu tortu. Dziekuje za oddzew. Chodzilo mi o to, zeby za dlugo sie nie bawic przy ubieraniu torta, stad pomysl na ten lukier krolewski.
    W planie mam zrobienie masy cytrynowo-limonkowej, zeby zrownowazyc slodycz lukru. Mysle, zebybzrobic ja na bazie masla albo na nieslodzonym mleczku skondensowanym (byloby jak ptasie mleczko), zastanawialam sie nad bita smietana, ale boje sie, ze sie zwazy w kontakcie z kwasem z cytryny i limonki. W takim smaku bede robila pierwszy raz. W przyszlym tygodniu chyba zrobie maly torcik na probe, bo zaczynam wymyslac hihihi ;)

Weridiana, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój juz od rana harcuje, nocka taka sobie choć w sumie wyspalam się.
    Ja tez kupiłam ostatnio rajtuzki, takie fajne w piłki z napisem na tyłku goal, tatuś zachwycony☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:31

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez obstawiam na błąd pomiaru, ostatnio jak byłam u lekarza to mierzył dlugosc i dziecka i mówi mi conjamniej 64 cm, niestety ale dzieci sie wierca i czasem trudno jest zmierzyć, byc moze po porodzie było tak samo:)

Martucha86, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co to znaczy BLW?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:33

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja rozwazam karmienie pol na pol, czesc posiłków daje ja w postaci papek a czesc BLW... Wszystkie nie. Bo za duzy syf w domu jak dla mnie.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2315 2316 2317 2318 2319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ