X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps oprocz tego cykala jeszcze mini sesje do wykupienia juz prywatnie oczywiscie wzielam sobie

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa kurcze..do mojej sali tez zapukal z wyborczej a my z wspolokatorka z sali bylsmy tak nieprzytomne ze go pogonilysmy bo myslalysmy ze to jakis naganiacz na zdjecia..haha

niecierpliwa, małaMyszka, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mini sesja...mi nie zaproponowała...w sumie Młody tak biednie wtedy wygladal z tym wenflonem na glowce ze nawet chyba bym nie chciała...

Magda motasz na kurtke czy pod? Jesli pod to pod zwykla kurtke dajesz rade dopiąć później? W co ubralas Maje? Przymierzam a się do takiego pierwszego spaceru ale zupełnie nie wiem w co nas ubrac...na razie śmigamy po domu :)
    Hehe 7kg to czuc bardzo dlatego nosze często w chuscie, wtedy nie czuje tego ciężaru :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body z dlugim, spiochy na to pajac aksamitny, kamizelka taka ala kurtkowa i buty male emu i czapka ale za cieplo ja ubralam bo dzis 17 stopni moglam darowac sobie ta kamizelke. Chuste motalam na siebie na tshirt sweterek no i chusta na to mialam zalozyc plaszcz ciazowy ale bym sie ugotowala i zalozylam softshell i bylo ok. Na kurtke zamotac bedzie mega ciezko, chyba ze maz by mi pomogl podociagac. Na zimw chyba kupie taka dostawke przypinke do kurtki albo taki gruby polar dla dwojga.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 stopo to faktycznie ciepło. U nas ok 10 i tak rozkminiam :) zawsze chusta to tez warstwa ubrania i to nie taka cienka.

A o takich dopinkach nie slyszalam. Musze koniecznie poszukać w necie bo to byloby to :) bo taka specjalna kurtka to juz spory koszt...

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na usg główki i szyi, mięśnie szyi wyglądają ok, ale w komorze bocznej mózgu jest torbiel o wym. 3-4 mm, którą trzeba kontrolować. Za dwa tygodnie idziemy znów do neurologa, omówić wyniki usg i sprawdzić postępy w rehabilitacji.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giana wejdz na chusty polska na fb, duzo cennej wiedzy i fajne triki typu dopinki itp :)

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mi moja córa tez spadla z łozka.balam sie ze cos jej sie stalo ale na placzu sie skonczylo, ale nie moglam sobie darowac ze na sekunde sie od niejnodwrocilam

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, a ta torbiel moze byc "winna" rozdraznieniu Lily?

• lys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys, a ta torbiel moze byc "winna" rozdraznieniu Lily?

nie, raczej nie daje żadnych objawów, chyba że urośnie i zacznie uciskać struktury mózgu, wtedy chyba dochodzi do wodogłowia

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys to pewnie jakies porodowe sprawy jeszcze z ta torbiela. Dobrze ze inne parametry sa ok :)

Kurde wczoraj zaszalelismy z mezem i wlasnie zmieniam 3 wkladke bo w krwi.. biore od 2 tyg tabsy wiec nie wiem co jest.. mozliwe ze cos tam glebiej sobie zruszylam? Miala ktoras cos takiego?

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mój Staś ma 6mm jamę w przegrodzie przezroczystej w mózgu, nie wiem czy to to samo co ma Twoja Lily ale jeśli tak to nie martw się, bo do 6 m życia dziecka ta jama powinna się zamknąć. I neonatolog i neurolog i pediatra są spokojni wiec my tez:)! Bedzie ok:)!

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, składamy łóżeczko właśnie, czy Wasze dzieci spia na tym najwyzszym poziomie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha u nas jest torbiel podwyściółkowa w trzonie lewej komory bocznej. Mamy kontrolować co jakiś czas czy się nie powiększa.

Agata moja śpi na najwyższym poziomie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:22

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez na najwyzszym poziomie

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam wszystko :)

Gianna, mogłabyś w chwili wolnej podać mi namiary gdzie i jak się do tych żłobków zapisywać?
    Starszego syna nie zapisywalismy. Daliśmy do prywatnego jak miał niecałe 2 lata i tak był 3 lata w żłobku i przedszkolu prywatnym. Dopiero zerowka szkolna. Teraz chce zapisać, a nóż jakimś cudem się uda.

Aga, Gianna, zerkniecie czy mojego Michasia nie ma w tej gazetce? 7 sierpnia się urodził.

Aga, podasz namiary na ta rehabilitację gdzie dzwonilas? Jaki koszt może wiesz?

Agata, padlam po tekście ze mina rozwydrzona to Agatka :)

U nas tez ciemieniucha, i czerwone krostki na czole. Pediatra powiedziała ze to łojotokowe zapalenie skóry. Długo już to trwa.

U nas ze spaniem masakra. Nocki były super a teraz kicha. Czasami co półtorej godz się budzi. Tylko by ssał a brzuszek pełny i nie odpoczywa. Nie wiem co robic bo smoka nie toleruje.
    Kupy tez od trzech dni sam śluz. Zjadłam kurczaka doprawionego kuminem, kolendra, curry, możliwe że to od tego? Wcześniej było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:05

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, moja kuzynka jednego z bliźniaków rehabilitowala Vojta. Mówiła, że jak listonosz wchodził czy ktoś inny to bała się ze ja posadza o znęcanie się bad dzieckiem, tak to z boku wyglądało.

Dużo zdrówka dla Lily a dla Ciebie cierpliwości i siły. Podziwiam Cię bardzo.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oczka, to u nas tez było bardzo długo. Przemywałam sola. Rumianek uczula podobno. Minęło kilka dni temu. A mleko swoje można wkropic ale te drugiej fazy jest antybakteryjne. Tak samo do noska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:14

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi jeszcze w koszu. Ale starszego przelozylismy do łóżeczka jak skończył 3mce na najwyższy poziom na jakiś czas.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spakowalam juz dwie siatki ubran malej do szafy - w wiekszosci oczywiscie nie chodzila , przy nastepnym dziecku bede madrzejsza ;-) wlasciwie to chodzimy w body , kaftanikach i polspiochach - ewentualnie na wyjscie pare dresow, ale jestem fanka tych polspiochow, pajace pochowalam , wszystkie body z krotkim rekawem i te wkladane przez glowe juz tez , oraz te nie rozpinane- obecnie kupuje juz tylko body kopertowe rozpinane po calosci. Najlepsze ze body kupuje na 68 a spodenki i 56 i 62 sa dobre a 68 moglaby na glowe az zalozyc, cos nieproporcjonalne jestesmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:20

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2338 2339 2340 2341 2342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ