SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O mini sesja...mi nie zaproponowała...w sumie Młody tak biednie wtedy wygladal z tym wenflonem na glowce ze nawet chyba bym nie chciała...
Magda motasz na kurtke czy pod? Jesli pod to pod zwykla kurtke dajesz rade dopiąć później? W co ubralas Maje? Przymierzam a się do takiego pierwszego spaceru ale zupełnie nie wiem w co nas ubrac...na razie śmigamy po domu
Hehe 7kg to czuc bardzo dlatego nosze często w chuscie, wtedy nie czuje tego ciężarumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Body z dlugim, spiochy na to pajac aksamitny, kamizelka taka ala kurtkowa i buty male emu i czapka ale za cieplo ja ubralam bo dzis 17 stopni moglam darowac sobie ta kamizelke. Chuste motalam na siebie na tshirt sweterek no i chusta na to mialam zalozyc plaszcz ciazowy ale bym sie ugotowala i zalozylam softshell i bylo ok. Na kurtke zamotac bedzie mega ciezko, chyba ze maz by mi pomogl podociagac. Na zimw chyba kupie taka dostawke przypinke do kurtki albo taki gruby polar dla dwojga.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
17 stopo to faktycznie ciepło. U nas ok 10 i tak rozkminiam
zawsze chusta to tez warstwa ubrania i to nie taka cienka.
A o takich dopinkach nie slyszalam. Musze koniecznie poszukać w necie bo to byloby tobo taka specjalna kurtka to juz spory koszt...
-
Byliśmy na usg główki i szyi, mięśnie szyi wyglądają ok, ale w komorze bocznej mózgu jest torbiel o wym. 3-4 mm, którą trzeba kontrolować. Za dwa tygodnie idziemy znów do neurologa, omówić wyniki usg i sprawdzić postępy w rehabilitacji.
-
Lys to pewnie jakies porodowe sprawy jeszcze z ta torbiela. Dobrze ze inne parametry sa ok
Kurde wczoraj zaszalelismy z mezem i wlasnie zmieniam 3 wkladke bo w krwi.. biore od 2 tyg tabsy wiec nie wiem co jest.. mozliwe ze cos tam glebiej sobie zruszylam? Miala ktoras cos takiego?lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lys mój Staś ma 6mm jamę w przegrodzie przezroczystej w mózgu, nie wiem czy to to samo co ma Twoja Lily ale jeśli tak to nie martw się, bo do 6 m życia dziecka ta jama powinna się zamknąć. I neonatolog i neurolog i pediatra są spokojni wiec my tez:)! Bedzie ok:)!
-
Martucha u nas jest torbiel podwyściółkowa w trzonie lewej komory bocznej. Mamy kontrolować co jakiś czas czy się nie powiększa.
Agata moja śpi na najwyższym poziomie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:22
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Doczytałam wszystko
Gianna, mogłabyś w chwili wolnej podać mi namiary gdzie i jak się do tych żłobków zapisywać?
Starszego syna nie zapisywalismy. Daliśmy do prywatnego jak miał niecałe 2 lata i tak był 3 lata w żłobku i przedszkolu prywatnym. Dopiero zerowka szkolna. Teraz chce zapisać, a nóż jakimś cudem się uda.
Aga, Gianna, zerkniecie czy mojego Michasia nie ma w tej gazetce? 7 sierpnia się urodził.
Aga, podasz namiary na ta rehabilitację gdzie dzwonilas? Jaki koszt może wiesz?
Agata, padlam po tekście ze mina rozwydrzona to Agatka
U nas tez ciemieniucha, i czerwone krostki na czole. Pediatra powiedziała ze to łojotokowe zapalenie skóry. Długo już to trwa.
U nas ze spaniem masakra. Nocki były super a teraz kicha. Czasami co półtorej godz się budzi. Tylko by ssał a brzuszek pełny i nie odpoczywa. Nie wiem co robic bo smoka nie toleruje.
Kupy tez od trzech dni sam śluz. Zjadłam kurczaka doprawionego kuminem, kolendra, curry, możliwe że to od tego? Wcześniej było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:05
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lys, moja kuzynka jednego z bliźniaków rehabilitowala Vojta. Mówiła, że jak listonosz wchodził czy ktoś inny to bała się ze ja posadza o znęcanie się bad dzieckiem, tak to z boku wyglądało.
Dużo zdrówka dla Lily a dla Ciebie cierpliwości i siły. Podziwiam Cię bardzo.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Co do oczka, to u nas tez było bardzo długo. Przemywałam sola. Rumianek uczula podobno. Minęło kilka dni temu. A mleko swoje można wkropic ale te drugiej fazy jest antybakteryjne. Tak samo do noska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:14
-
spakowalam juz dwie siatki ubran malej do szafy - w wiekszosci oczywiscie nie chodzila , przy nastepnym dziecku bede madrzejsza
wlasciwie to chodzimy w body , kaftanikach i polspiochach - ewentualnie na wyjscie pare dresow, ale jestem fanka tych polspiochow, pajace pochowalam , wszystkie body z krotkim rekawem i te wkladane przez glowe juz tez , oraz te nie rozpinane- obecnie kupuje juz tylko body kopertowe rozpinane po calosci. Najlepsze ze body kupuje na 68 a spodenki i 56 i 62 sa dobre a 68 moglaby na glowe az zalozyc, cos nieproporcjonalne jestesmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:20
lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość