X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zdrówka!

Ja dzisiaj cały dzień byłam sam na sam z moją bestią ;-) oj ciężko było bo tylko rączki i cycek. Dziś był mój brat i u niego na rękach też ryczy. Nie wiem co jej się porobiło. Taka z niej córeczka mamusi :-)

Dzisiaj już ładniej jadła, oby tak zostało bo nawet waga pokazuje +50g w dwa dni :-)

Weridiana, zabka11, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/czemu-dzieci-sie-budza-po-odlozeniu-lozeczka/

:) znajomy temat.

Apaczka a może przyrosty takie bo raz zrobi wiecej kupy raz mniej? Moja w szpitalu po 1 dobie stracila prawie 400 gram przez kupy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam spac, dobrej nocki mamuski

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71bb41c6485e.jpg

a to moje 6000 gramow szczescia :-)

magda sz, lys, lys, Laura, apaczka, kasiuleek, gianna88, niecierpliwa, zabka11, Amberla, Paula_071, KasiaeN., 5ylwia, mamasia, witaminkab, Martucha86, chcebycmama, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN, dziewczyny zdrowka zycze i oby wszystko jak najszybciej sie poukladalo :-)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, uwaga! Rekord zostal pobity. Dziecko wykapane i nakarmione poszlo spac o 19 (18minut). Na spiocha (tak ze oka nawet na chwile nie otworzyl) zjadl 2 raz (13 minut). I dopiero teraz o 5 sie obudzil jesc!! Ciagiem spal 10h, 8h od ostatniego karmienia. I najlepsze, ze zjadl i poszedl dalej spac. Chyba wyspie sie za wszystkie czasy :-) ja tez zmykam jeszcze pod koldre.

gianna88, zabka11, KasiaeN., mamasia, chcebycmama, Laura, małaMyszka, magda sz, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julce tez wczoraj cos sie pokielbasilo, nie zebym narzekala, ale zasnela przy cycku o 19.30, dokarmilam ja na spiocha o 22 i o 4 zjadla, dalej w kime i o 6.15 znowu karmienie, ale na cuda nie licze, ze jak wstand to ona dalej pospi

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Znalezione na fb u Matki Nieidealnej :)

Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach:
    Twoje ubrania:
    Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
    Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
    Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:
    Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
    Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
    Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:
    Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
    Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
    Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
    Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
    Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
    Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
    Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
    Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
    Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
    Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
    Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
    Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
    Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
    Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
    Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
    Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
    Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
    Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu:
    Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
    Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
    Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:
    Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
    Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .
    Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

WNUKI: Nagroda za nie zamordowanie własnych dzieci
    Buhaha... Naprawdę w wielu kwestiach to prawda ;) odnośnie płaczu by nie Obudziło Starszego, odnośnie patrzenia czy Starsze nie pakuje Paluchow albo nie Gryzie ;) spacery wspólne tylko jak jest mąż a tak to wystawie Przed dom a starsza babcia weźmie :P hmm w sumie przeleciałam od nowa, to z ciuchami moimi, dziecka to tez prawda, z pielucha i opiekunka tez... Co do Smoczka to nawet Przy pierwszym dziecku jak spadł w domu na ziemię to nie wyparzalam. Jak gdzie Indziej to zawsze ale nie jak w domu. Pediatra powiedziala żeby tak nie robić bo dziecko musi mieć też kontakt z bakteriami. Ze potem Przychodzą do Żłobka, Przedszkola takie Dzieci co za każdym razem Rodzice wyparzali smoka i maja co chwile biegunki itp ;)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.calareszta.pl/juz-nie-pamietam/#

To jest świetne! Polecam przeczytać :)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem mlody zrobil mamie psikusa i spal od 20.30 do 6. O 3 krecil sie ale jeszcze zasnal o 5.20 tez ale szumis pomogl gdybym nie czuwala od tej 3 czy sie obudzi czy nie bylabym meeega wyspana dzisiaj i jutro przychodzi na caly dzien moja mama bedziemy sprzatac na zmiane i musze na zas ze dwa obiady zrobic bo ostatnio mam tyly ze wszystkim

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się mali udzielam bo mam teraz 2 tyg męża w domku. Jest dopiero wtorek a ja czuję juz naprawdę wielka różnice. Szczególnie, że on zrobi wszystko przy małej.
    Dziś idziemy na szczepienie pneumo i rotawirusy. Mam nadzieję, że będzie bezproblemowo jak po ostatnim szczepieniu.

Paula_071, chcebycmama, małaMyszka, magda sz, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc tragiczna mała budziła się co 1.5 h. Od 5 do 6.10 w ogóle nie spała. Ledwo widzę na oczy a jeszcze muszę dom ogarnąć bo niedługo fizjo przychodzi.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heej, witamy sie i my:)
    mój babel cos sie przebudza po 4 na gadanie, ale wzielam go do łózka i spalismy do 8,30

Po śniadanku:):):)
    023c08fb7f6b26b1med.jpg

Martucha86, 0na88, niecierpliwa, kasiuleek, Laura, gianna88, Paula_071, jesslin87, Amberla, magda sz, małaMyszka, Katarka, Neyla, KasiaeN., Weridiana, witaminkab, zabka11, AgaSad, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Staś śpi po porannym karmieniu :) zasnął sam w łóżeczku:)...to już norma, Kochany MÓJ :)!
    Maz wrócił już do pracy wiec staramy się ze Stasiem wróci do "normalności".
    Mojego Małego do 13 nie noszę i nie lulam. On ma czas na zabawę...karuzela, mata, bujaczek z przerwami na sen i jedzenie :) około 13-14 spacer, wracamy kolo 16 i jemy potem znowu zabawa i przytulanki :) od ok 18 sen do 19:30 potem kąpiel karmienie i sen:) widzimy się znowu około 3 w nocy:)! Mały śpi do 7 wtedy biorę go na godzinę do nas przewijam i do 8 się przytulamy i bawimy potem karmienie i sen do około 10 i tak codziennie :).

Lys czy Lily ma na karku fald skóry po prawej stronie w związku z asymetria?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:28

AgaSad, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my.
    Weridiana, dzięki za pomysły :)
    Żabko, moim zdaniem powinnaś częściej zostawiać mała z mężem, to Cię doceni. Ojciec krzywdy dziecku nie zrobi raczej, a z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Apaczka, mój też tylko na moich raczkach. Nawet u taty nie chce gdy jest zmęczony. Ryczy, a w momencie gdy go przejmuje od razu się uspokaja. Ale to chyba taki etap, starszy tez taka fazę miał przez chwile.
    Zazdroszczę Wam tych unormowanych pór. Mój bardzo mało śpi w dzień. Jak juz śpi to na kimś na brzuchu, rękach albo z cyckiem. A w nocy śpi max jedna przerwę 4,5h reszta to 2,5 lub półtorej a bywa że częściej.

Weridiana, zabka11, AgaSad lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Migotka super babelek :) my tez mamy staly rytm dnia z Zosia , i tez nie moge narzekac bo zasypia kolo 21.00 budzi sie kolo 6.00 butla i spi , budzi sie o 9:30 butla i spi do 10:30 potem dopiero zaczynamy dzien.

U nas gadania na topie , non stop nawija do nas , do zabawek czy do siebie... tylko slychac " uuuuu, oooo , huuu , guuuu" i tym podobne, teraz to jej ulubione zajecie jak ktos chce z nia pogadac.

Zamowilam te bebilony w plynie co daja dzieciom w szpitalach , nie bede musiala juz targac proszku czy wody w termosie. Odkrece i podam i gotowe. A teraz musze isc sie wykapac bo kurier moze przyjsc w kazdej chwili a nie chcialabym go wystraszyc :))

Martucha86, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

My tez mamy juz dzień poukładany.

Pobudka o 7.30 cyc i zabawa do 9. Od 9.30 tak do 10.30 drzemka. Potem cyc, zabawa i cyc i spacer od 12. do 14.00 potem godzina w domu na cyca i spacer o 15 do 16 potem dosypia w gondoli do 17. Cyc i zabawa do 18.30 potem kąpiel i cyc i śpi do 2,3. Cyc i sen do 5, potem cyc i sen do 7.30.

Tak tylko cyc i cyc. :-)

Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy pneumokoki i tez się zastanawiam czy syn będzie grzeczny.

A czy Wasze dzieciaczki trzymają juz grzechotkę?

Jak ja mu podajecie?

Syn, roczek.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to niesamowite są te Wasze dzieciaczki :) Śpią, jedzą, bawią się. Kurcze kiedy u mnie tak będzie? (Ciekawe czy w ogóle będzie). Zauważyłam, że na naszym forum to chłopcy są mniej angażujący, potrafią sami zasnąć i zająć się sobą. Dziewczynki testują mamine siły ;) No ale może chociaż drugie takie będzie ;)
    U nas i tak sukces bo Natalka po krzyku, że zmęczona zasnęła mi na rękach i odłożyłam ją do łóżeczka. W międzyczasie obudził ją kot (!) złośliwiec...ale śpi dalej...uff to już 45 min spokoju i ulgi dla mojego kręgosłupa.
    Pytanie z serii "Czy Wasze dzieci..." jak robią kupkę to słychać jak idzie w pieluchę? Bo Natalka wali pod ciśnieniem i zawsze wiem kiedy robi.

magda sz, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zawsze z pompą robi kupę ;-) i przy tym zawsze prze także jest śmiesznie. :-)

apaczka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
‹‹ 2354 2355 2356 2357 2358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ