SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia zdrówka!
Ja dzisiaj cały dzień byłam sam na sam z moją bestiąoj ciężko było bo tylko rączki i cycek. Dziś był mój brat i u niego na rękach też ryczy. Nie wiem co jej się porobiło. Taka z niej córeczka mamusi
Dzisiaj już ładniej jadła, oby tak zostało bo nawet waga pokazuje +50g w dwa dniWeridiana, zabka11, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71bb41c6485e.jpg
a to moje 6000 gramow szczesciamagda sz, lys, lys, Laura, apaczka, kasiuleek, gianna88, niecierpliwa, zabka11, Amberla, Paula_071, KasiaeN., 5ylwia, mamasia, witaminkab, Martucha86, chcebycmama, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Uwaga, uwaga! Rekord zostal pobity. Dziecko wykapane i nakarmione poszlo spac o 19 (18minut). Na spiocha (tak ze oka nawet na chwile nie otworzyl) zjadl 2 raz (13 minut). I dopiero teraz o 5 sie obudzil jesc!! Ciagiem spal 10h, 8h od ostatniego karmienia. I najlepsze, ze zjadl i poszedl dalej spac. Chyba wyspie sie za wszystkie czasy
ja tez zmykam jeszcze pod koldre.
gianna88, zabka11, KasiaeN., mamasia, chcebycmama, Laura, małaMyszka, magda sz, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Julce tez wczoraj cos sie pokielbasilo, nie zebym narzekala, ale zasnela przy cycku o 19.30, dokarmilam ja na spiocha o 22 i o 4 zjadla, dalej w kime i o 6.15 znowu karmienie, ale na cuda nie licze, ze jak wstand to ona dalej pospi
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Znalezione na fb u Matki Nieidealnej
Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach:
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
WNUKI: Nagroda za nie zamordowanie własnych dzieciodnośnie płaczu by nie Obudziło Starszego, odnośnie patrzenia czy Starsze nie pakuje Paluchow albo nie Gryzie
spacery wspólne tylko jak jest mąż a tak to wystawie Przed dom a starsza babcia weźmie
hmm w sumie przeleciałam od nowa, to z ciuchami moimi, dziecka to tez prawda, z pielucha i opiekunka tez... Co do Smoczka to nawet Przy pierwszym dziecku jak spadł w domu na ziemię to nie wyparzalam. Jak gdzie Indziej to zawsze ale nie jak w domu. Pediatra powiedziala żeby tak nie robić bo dziecko musi mieć też kontakt z bakteriami. Ze potem Przychodzą do Żłobka, Przedszkola takie Dzieci co za każdym razem Rodzice wyparzali smoka i maja co chwile biegunki itp
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Cześć i czołem mlody zrobil mamie psikusa i spal od 20.30 do 6. O 3 krecil sie ale jeszcze zasnal o 5.20 tez ale szumis pomogl gdybym nie czuwala od tej 3 czy sie obudzi czy nie bylabym meeega wyspana dzisiaj i jutro przychodzi na caly dzien moja mama bedziemy sprzatac na zmiane i musze na zas ze dwa obiady zrobic bo ostatnio mam tyly ze wszystkim
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja się mali udzielam bo mam teraz 2 tyg męża w domku. Jest dopiero wtorek a ja czuję juz naprawdę wielka różnice. Szczególnie, że on zrobi wszystko przy małej.
Dziś idziemy na szczepienie pneumo i rotawirusy. Mam nadzieję, że będzie bezproblemowo jak po ostatnim szczepieniu.Paula_071, chcebycmama, małaMyszka, magda sz, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość
-
heej, witamy sie i my:)
mój babel cos sie przebudza po 4 na gadanie, ale wzielam go do łózka i spalismy do 8,30
Po śniadanku:)
Martucha86, 0na88, niecierpliwa, kasiuleek, Laura, gianna88, Paula_071, jesslin87, Amberla, magda sz, małaMyszka, Katarka, Neyla, KasiaeN., Weridiana, witaminkab, zabka11, AgaSad, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość
-
Hej:) Staś śpi po porannym karmieniu
zasnął sam w łóżeczku:)...to już norma, Kochany MÓJ
!
Maz wrócił już do pracy wiec staramy się ze Stasiem wróci do "normalności".
Mojego Małego do 13 nie noszę i nie lulam. On ma czas na zabawę...karuzela, mata, bujaczek z przerwami na sen i jedzenieokoło 13-14 spacer, wracamy kolo 16 i jemy potem znowu zabawa i przytulanki
od ok 18 sen do 19:30 potem kąpiel karmienie i sen:) widzimy się znowu około 3 w nocy:)! Mały śpi do 7 wtedy biorę go na godzinę do nas przewijam i do 8 się przytulamy i bawimy potem karmienie i sen do około 10 i tak codziennie
.
Lys czy Lily ma na karku fald skóry po prawej stronie w związku z asymetria?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:28
AgaSad, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my.
Weridiana, dzięki za pomysły
Żabko, moim zdaniem powinnaś częściej zostawiać mała z mężem, to Cię doceni. Ojciec krzywdy dziecku nie zrobi raczej, a z dnia na dzień będzie coraz lepiej.
Apaczka, mój też tylko na moich raczkach. Nawet u taty nie chce gdy jest zmęczony. Ryczy, a w momencie gdy go przejmuje od razu się uspokaja. Ale to chyba taki etap, starszy tez taka fazę miał przez chwile.
Zazdroszczę Wam tych unormowanych pór. Mój bardzo mało śpi w dzień. Jak juz śpi to na kimś na brzuchu, rękach albo z cyckiem. A w nocy śpi max jedna przerwę 4,5h reszta to 2,5 lub półtorej a bywa że częściej.Weridiana, zabka11, AgaSad lubią tę wiadomość
-
Hej
Migotka super babelekmy tez mamy staly rytm dnia z Zosia , i tez nie moge narzekac bo zasypia kolo 21.00 budzi sie kolo 6.00 butla i spi , budzi sie o 9:30 butla i spi do 10:30 potem dopiero zaczynamy dzien.
U nas gadania na topie , non stop nawija do nas , do zabawek czy do siebie... tylko slychac " uuuuu, oooo , huuu , guuuu" i tym podobne, teraz to jej ulubione zajecie jak ktos chce z nia pogadac.
Zamowilam te bebilony w plynie co daja dzieciom w szpitalach , nie bede musiala juz targac proszku czy wody w termosie. Odkrece i podam i gotowe. A teraz musze isc sie wykapac bo kurier moze przyjsc w kazdej chwili a nie chcialabym go wystraszyc)
Martucha86, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
My tez mamy juz dzień poukładany.
Pobudka o 7.30 cyc i zabawa do 9. Od 9.30 tak do 10.30 drzemka. Potem cyc, zabawa i cyc i spacer od 12. do 14.00 potem godzina w domu na cyca i spacer o 15 do 16 potem dosypia w gondoli do 17. Cyc i zabawa do 18.30 potem kąpiel i cyc i śpi do 2,3. Cyc i sen do 5, potem cyc i sen do 7.30.
Tak tylko cyc i cyc.Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Dla mnie to niesamowite są te Wasze dzieciaczki
Śpią, jedzą, bawią się. Kurcze kiedy u mnie tak będzie? (Ciekawe czy w ogóle będzie). Zauważyłam, że na naszym forum to chłopcy są mniej angażujący, potrafią sami zasnąć i zająć się sobą. Dziewczynki testują mamine siły
No ale może chociaż drugie takie będzie
U nas i tak sukces bo Natalka po krzyku, że zmęczona zasnęła mi na rękach i odłożyłam ją do łóżeczka. W międzyczasie obudził ją kot (!) złośliwiec...ale śpi dalej...uff to już 45 min spokoju i ulgi dla mojego kręgosłupa.
Pytanie z serii "Czy Wasze dzieci..." jak robią kupkę to słychać jak idzie w pieluchę? Bo Natalka wali pod ciśnieniem i zawsze wiem kiedy robi.magda sz, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość