X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszcze tych normalnych karmien, podajecie butle co 3-4h i zjedzone z apetytem. U nas 2 godzinny dramat i histeria, byla glodna az wscieklicy dostawala, jakby piesci chciala pogryzc, piersi nie chciala, jeszcze bardziej sie wsciekala. W lodowce mialam sciagniete tylko 70ml i to z dwoch sciagan, bo juz nie udaje mi sie nic na zapas sciagnac. Wciagnela to 70ml na jednym tchu prawie i dalej glodna. Nie mialam jak sciagnac, bo w lozeczku histeria. Zabawialam jak moglam udalo mi sie sciagnac 60ml, a ta juz butelki nie chce, tylko ciumka tego pustego cycka. W takich chwilach zaluje, ze od poczatku nie byla na mm, bo nie ma nic gorszego niz takie szarpanie sie o jedzenie, a nutramigenu nie tknie chocby glodem przymierala.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego tez zawsze słychac:)

Mój Szymonek trzyma łądnie grzechotkę, ale dopoiero od jakiś 2 tyg:) napoczatku mu wkłądałam a teraz sam umie złapac

apaczka, chcebycmama lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka tak ja tez zawsze slysze, ze kupa poszla.

apaczka lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no w sumie my też mamy dzień poukładany: pobudka w zależności od humoru ale ostatnio okolice 7, chwila dla fotoreporterów, parę uśmiechów, zmiana pieluchy i znów uśmiechy, później wrzask i to też zależy od humoru, jak jest dobrze to zje a jak nie to trzeba nosić, później może zje ale w międzyczasie trochę pokrzyczy. Kimnie się, obowiązkowo przy cycku a jak nie to hmmm wrzask i noszenie ;) Jakby nie było to znów rączki i to najlepiej wysoko bo jak nie to j/w czyli wrzask. Później może się pobawimy ale humor musi być odpowiedni, następnie toaleta, której od pewnego momentu towarzyszy...wiadomo co ;) ale na rączkach jest już dobrze więc nosimy. Cycek, spacer, cycek, noszenie. Przychodzi z pracy tata to obowiązkowo trzeba trochę pokrzyczeć co by tempo nadać rodzicielowi :) I tak w koło Macieju... fajnie nie? :P

Żartuję oczywiście, nie jest AŻ tak źle ;) No ale i tak ją kocham bo jak się uśmiechnie to wszystko wybaczam i o wszystkim zapominam <3 moja aktoreczka kochana

niecierpliwa, magda sz, gianna88, Martucha86, Neyla, zabka11, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka podziwiam Cie za "usmiechniete" podejscie do sprawy. Bo ja juz siadam psychicznie i marze o powrocie do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 10:26

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jaki jest stosunek Twojej mamy do mm?

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam dni ze chcialabym wrocic do pracy i poprzebywac tylko z doroslymi ludzmi - mimo ze moje dziecko absorbujace jak narazie bardzo nie jest , to chyba normalne za czasem ma sie po prostu dosc.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam chyba na odwrót, czasem łapie sie na tym, że myślę jak ja zostawie moje dziecko..

Paula_071, magda sz, Katarka, gianna88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka podziwiam Cie za "usmiechniete" podejscie do sprawy. Bo ja juz siadam psychicznie i marze o powrocie do pracy

Czyli wracasz do pracy po polrocznym macierzynskim?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, Niecierpliwa, wiem, że to nie jest śmieszne, ale się trochę uśmiałam, jak przeczytałam, co Wasze artystki wyprawiają. U mnie dzień jest trochę poukładany,ale nie tak jak w zegarku. Też są wrzaski kilka razy w ciągu dnia i ostatnio zauważam, że właściwie wszystkie są związane z problemami z zaśnięciem. Tutaj woombie naprawdę nas ratuje, uważam, że to genialny wynalazek. Dzisiaj już były płacze, że nie może zasnąć, zapięłam w woombie, odpłynął od razu i już śpi półtorej godziny. Od czasu do czasu mamy też poważniejsze histerie i to jest raczej związane z napadami bólu brzuszka, trwa to zwykle z 15 minut, no ale wtedy to już jest naprawdę bardzo wielki, nieutulony ryk. Tutaj też woombie pomaga. Zastanawiam się czy nie kupić też tego większego.
    Generalnie mój synuś to też niezły aktor, w domu wie jak dać czadu, a zarówno u gastrologa, jak i wczoraj u neurologa całe badanie były śmiechy, radość, kopanie nóżkami z radości itp. I wszyscy wtedy twierdzą " ale on jest fajny, taki kotek" itp. A ja sobie w duchu myśle "taaa kotek, w domu nie miauczy tylko ryczy jak lew", nie ma co mówić, marketing to on ma dobry ;-)

Niecierpliwa, moja mama to nie jest pokolenie lekarza pediatry, który umie jakoś wspierać karmienie piersią, ona jest raczej z tego starszego pokolenia i widzę, że na karmieniu piersią się jakoś wybitnie nie zna - podobnie jak większość pediatrów w moim mniemaniu. Nie rozmawiałam z nią o karmieniu mm, ale moim zdaniem dla niej to żaden problem.

apaczka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie matki to super bohaterki ,

u mnie na osiedlu mieszka kobieta na oko kolo 35 lat z trojka chlopcow , roznica pomiedzy nimi tez na oko to rok po roku. Podziwiam ja , za kazdym razem jak narzekam na Zoske to mam przed oczami ta babke - w brudnych dresach i okularach slonecznych , pcha wozek dookolona niej dwojka chlopcow - jednego zbiera z ziemi, drugiego upomina , maly w wozku tez dostaje jakis spazmow bo pewnie w wozku jedzie wiec co jakis czas ona go na rece - gdybym mogla komus ofiarowac taki dzien wolny to na pewno bylaby to ona.

Paula_071, Martucha86, apaczka, Weridiana, zabka11, aaaaga, witaminkab lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaa, maniuś - dzisiaj o 16:22 zapraszam na wątek grudniowy :D obchodzimy pierwszą rocznicę - Grudzień - wspaniały prezent pod choinkę :D
    Pewnie dawno nie zaglądałyście na różową stronę, co?

0na88, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a u i nas na forum pojawia sie lada dzien sierpnioweczki2016 :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że mały chwilę pośpi a ja trochę popiszę, ale nic z tego.
    Niecierpliwa - tak miał niedawno ciemieniuchę, zostało jeszcze troszkę, ale schodzi ładnie.

Moje maleństwo rośnie :D aż mi się łezka w oku zakręciła, bo przekładałam sensory monitora oddechu z kosza mojżesza do łóżeczka... ojjjj zmiany zmiany...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    migotkaa, maniuś - dzisiaj o 16:22 zapraszam na wątek grudniowy :D obchodzimy pierwszą rocznicę - Grudzień - wspaniały prezent pod choinkę :D
    Pewnie dawno nie zaglądałyście na różową stronę, co?

różowa strona.. yy nie czaje :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Czyli wracasz do pracy po polrocznym macierzynskim?

Niestety nie

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Niestety nie

Ale wiesz, że jeśli zdecydowałas się na rok możesz to jeszcze zmienić? Jeśli masz być mocno nieszczęsliwa w domu, to wracaj do pracy...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapodajcie nazwę jakiś witamin an włosy, wiem, ze to wina hormonów i to musi sie ustabilizować ale ja je wyciągam garsciami..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rowny rok temu plakalam, bo odebralam wynik bety po criotransferze i dzis tez placze pomimo tego, ze mam obok siebie najcudowniejsza istote, ale ten u gory chyba wiedzial co robi, ze nie bylo mi dane wczesniej zostac matka, ja sie na matke chyba po prostu nie nadaje. Przez te 3 miesiace, nie bylo takiego tygodnia, zebym pare razy nie plakala z bezsilnosci. Tak wiem, nikt nie mowil, ze bedzie latwo

• apaczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja jestem z tych co się łatwo nie dają. Nie lubię sobie dokładać stresów czy dołować się jak nie muszę. Taki już ma charakter to moje dziecko i po prostu muszę to przetrwać a o wiele łatwiej będzie mi kiedy się pośmieję. Chociaż wiadomo, już nie raz włóczyłam się po parku i ryczeć mi się chciało bo bywa ciężko a ja już czasami nie wiem o co jej chodzi. Poza tym wolę moje dziecko nawet jak jest rozdarte niż uśmiechniętego szefa ;-) Także nic co ludzkie nie jest nam obce, czasem się zastanawiam czy po macierzyńskim pójdę do pracy czy do psychiatryka - są takie dni.

małaMyszka, Neyla, magda sz, Paula_071, Martucha86, lys, zabka11, gianna88, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2355 2356 2357 2358 2359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ