X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Pytanie intymne do konitek po sn i nacieciu albo ogolnie po sn czy przy stosunku odczuwacie bol? Tzn jakby tu ladnie napisać hmmm jak maz we mnie wchodzi czuje ból i opor on też czuje opor musimy probowac pod innym katem wtedy jest po chwili ok
    Myslalam ze tyko przy pierwszym
    Razie po porodzie i tak dużej przerwie moglo bolec ale Tak jest za kazdym razem czy ktoras ma podobnie ?
    U mnie też jakoś ciasno i początek boli ale nie ma tragediii...liczę ze "się rozejdze" miałam jeden szew i chyba był zbędny...

małaMyszka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dzięki, sprawdzę na spokojnie jak mąż przejmie małą.

Co myślicie o takim śpiworku?
    http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-fotelika-owcza-welna-90-cm-zp-i5659495417.html

Zamówiłam mufkę, termos mam i kocyk też więc daruje sobie winterpacka z BD. brakuje tylko śpiworka

Madzia jaka mufke zamowilas???podrzuc linka :)
    Zdjecia malej zarabiste :D

Mamasia- kurcze moze u nas tez zabki beda niedlugo Bo takie same objawy mamy????za 2 tyg mamy szczepienie to zapytam.

Lys- bidulko trzymam kciuki zeby te kupki u was sie unormowaly.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jeśli chodzi o te obroty, to jak zachęcić dziecko do przekrecenia się z pleców na brzuch? Samo leżenie na brzuchu to dla niego jakby kara ;-) do tego stopnia nie lubi, że od pierwszych chwil jak kładłam go na brzuch to ten skubaniec przekrecał się na plecy! Aż pielęgniarka środowiskowa była w szoku ;-)

Dobra doczytałam, że takie cuda dopiero w 7 miesiącu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 20:46

• lys Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily śpi już czwartą godzinę, na śpiocha opróżniła obie piersi i śpi dalej. Musiała być strasznie zmęczona. Ale boje się co będzie w nocy bo nadal nie ma kupy, a tych czopków glicerynowych jeszcze nie kupiłam.

edit: właśnie się obudziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 20:49

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci maja jeszcze odruch moro?? Zauwazylam, ze Julce juz "wygasl" jakis czas temu, a teraz powrocil

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaki świetny wpis zawód mama:
    http://www.nieprzykladna.pl/praca-marzen/

Miałam spać, a siedzę na forum..

Lys współczuję tych problemów z kupką.. Oby poszła jak najszybciej!

lys, Martucha86, zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa,ja też mam wrazenie, ze moja jakby miała. W ogole jakieś takie uwstecznienie jakby ma, mam nadzieję, że to jest jakiś skok rozwojowy i to stąd. Patrzy na zabawki, ale nie chce sięgać po nie, nawet do głowy jej nie przyjdzie, żeby się przewracać na brzuch, chociaż potrafi. Nie wiem, leniwa po mamusi???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 20:58

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia dobra ta praca ;)

niecierpliwa moja ma jeszcze odruch moro, tylko rzadziej

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka- kolor popielaty
    http://allegro.pl/mufka-owcza-welna-polski-prod-kazdy-wozek-sanki-i5729520447.html

Ogólnie pośpieszyłam się z zamówieniem bo można kupić za 115 zł zestaw już ze śpiworkiem do wózka ale trudno :)

Sylwia cyca je często, dziś rekord 4 kupy. Ta ostatnia dziękować nie musiałam prać. Posmarowałam właśnie ręce kremem do rąk..jakby mi ktoś kwasem polał..:/ uratował mnie krem oilatum Mai do twarzy. Strasznie wyniszcza te odplamianie ubrań.

zabka11, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czy Wasze dzieci maja jeszcze odruch moro?? Zauwazylam, ze Julce juz "wygasl" jakis czas temu, a teraz powrocil

Mojej wciaz sie zdarza

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia dzieki za pomiary:) a myślisz ze długo jeszcze posłuzy małemu?

Kurde nie wiem jak to rozwiązac, mój mały spi od 16 do 18 - 18.30 i wtedy je, przed 20 go kapie i on po 20, 20.20 jest bardzo zmęczony i usypia, i tak kima do 21 i wtedy mu daje mleko, czy powinnam mu podac wtedy jak jest juz zmęczony? kiedy od nastepnego karmienia mija niecałe 2 godziny? sama nie wiem jak to rozgyzc..

dziewczyny zakupujecie takie spiworki do wózka?

Magda rozumiem Cie bo u mnie prawie codziennie musze robić za pralkę franie i odplamiać

Mój teraz juz nie ma odruchu moro, miał bardzo mocny po porodzie, długo sie mu utrzymywał bo miał obnizony potas, jakis miesiac temu znów sie pojawił ale teraz już nie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:40

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a nie mozesz go wczesniej kapac?? Zaraz poo 18:30?? Szybka kapiel, butla i spanko.
    Ja tak wlasnie robie i mala przed 20 juz zasypia do rana.

Ja narazie nie kupuje spiworka, bo rzadko wychodzimy na spacery, jak sie mala przekona do nich, wtedy ewentualnie zakupie. Mam 3 grube kombinezony, kocyki plus oslone gondoli i mysle ze wystarczy.

Mala zasnela przed 20, nasmazylam nalesnikow na krokiety, posprzatalam kuchnie, teraz sacze kieliszek wina i zaraz czolgam sie pod prysznic. Mala dzis byla baaardzo absorbujaca, spala 3xpo 20 min, a tak to musialam sie z niabawic i gadac caly czas...
    Musze kupic mate edukacyjna, poluje na fisher price rainforest.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    5ylwia dzieki za pomiary:) a myślisz ze długo jeszcze posłuzy małemu?

Kurde nie wiem jak to rozwiązac, mój mały spi od 16 do 18 - 18.30 i wtedy je, przed 20 go kapie i on po 20, 20.20 jest bardzo zmęczony i usypia, i tak kima do 21 i wtedy mu daje mleko, czy powinnam mu podac wtedy jak jest juz zmęczony? kiedy od nastepnego karmienia mija niecałe 2 godziny? sama nie wiem jak to rozgyzc..

dziewczyny zakupujecie takie spiworki do wózka?

Magda rozumiem Cie bo u mnie prawie codziennie musze robić za pralkę franie i odplamiać

Mój teraz juz nie ma odruchu moro, miał bardzo mocny po porodzie, długo sie mu utrzymywał bo miał obnizony potas, jakis miesiac temu znów sie pojawił ale teraz już nie:)

zależy czy Mały jest w stanie uciagnąć i się najeść bo po mojej widzę, że gdy jest śpiąca a ciągnie to nie połyka dobrze i później strasznie ulewa wiec na to musisz uważać. Ale jeśli jest na tyle głodny co zmęczony i da radę się najeść to powinno być ok, nawet jeśli minęły tylko 2h. Najwyżej wypije mniej.

Zabka tez ma racje, robię podobnie, jak się wybudza to najpierw kąpie, później butla i spanie. Działa :) jeśli śpi to spróbuj go wybudzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:16

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AUTENTYK

Mały osiedlowy sklepik. Kolejka. Przy kasie matka z córką (4-5 lat ). Kobieta robi zakupy w pośpiechu. Dziecko marudzi. Chce jakiegoś lizak. Marudzi. Mama zdecydowanie odmawia. Mała marudzi. Matka podniesionym tonem prosi o ciszę. Dziecko patrzy na mamusie po czym głośno i wyrazie wypowiada następujące słowa : JAK MI NIE KUPISZ TEGO LIZAK POWIEM BABCI ZE BRALAS SIUSIAKA TATY DO BUZI!!
    O KURWA myślę...ale akcja!
    Kochane dziecko :)!

zuzka.mom, gianna88, magda sz, lys, apaczka, małaMyszka, jesslin87, Laura, niecierpliwa, zabka11, Paula_071, Aga89, mamasia, Weridiana, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka on jak sie obudzi to musi zjesc bo byłby krzyk, tylko to potem tak ni w pipe ni w oko,

ja narazie nie kupuje tez bo mam grube kombinezony, nie wiem jaki musiałby byc mroz zeby zalozyc gruby kombinezon i jeszcze wsadzić w spiwór grubyy
    jak by to powiedział mój dowciapny mąż ? "Przyjdą jeszcze takie mrozy ze przymarznie cap do kozy" haha, cos z serii jego głupich powiedzonek

zabka zdrówka ja tez właśnie sącze winko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:17

zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka super ta dieta! Chyba się skuszę i zakupię, oczywiście w tajemnicy przed mężem bo oczywiście sceptycznie nastawiony. Jakbym nie miała dziecka to taka dieta rewelka. Mam nadzieję że przy dziecku uda mi się :) Mąż mnie wygania do dietetyka, nie rozumie że tu nie chodzi o wybór diety tylko żeby sama się robiła lista zakupów, zamienniki, proste menu, czas przygotowania. Dietetyk przecież mi tego nie zrobi.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha, osz kurwa ale tekst haha, chyba bym się zapadła pod ziemię na miejscu tej kobiety

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta hhahahahahahh zaplułam się, ciekawe co na to mamusia :D moja chrześnica jak przyszedł ksiądz po kolędzie to ona do swojej mamy- Mamo, mamo to ten ksiądz tak śmierdzi! Ale to trzeba uważać na to co się mówi i co się ROBI przy dzieciach hahah

Martucha86, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Martucha, osz kurwa ale tekst haha, chyba bym się zapadła pod ziemię na miejscu tej kobiety
    Noooo masakra...także dziewczyny trzeba uważać co się do buzi wkłada HAHAHA; )
    Kobieta zachowała kamienna twarz a Smarkata lizak nie dostała :)
    Zmykam spac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:29

lys, 0na88, magda sz, małaMyszka, jesslin87, zabka11, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Noooo masakra...także dziewczyny trzeba uważać co się do buzi wkłada HAHAHA; )

no dokładnie haha, my teraz to w porze drzemki po południu lubimy się bzyknąć, jak juz mały zacznie chodzic a juz mowic to nie wiem chyba zostanie ciemnaaaaa noc na takie sprawy, albo bedziemy sie zamykac na klucz

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2374 2375 2376 2377 2378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ