X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata zdrowka :-)

Ainer z tymi kupkami to moze wybierz sie do innego lekarza , zawsze jest dobrze zasiegnac drugiej opinii i pierwsze slysze ze te kupki sa przeciwwskazaniem do szczepienia.

u nas pada, pada, pada

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jestesmy u okulisty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 12:07

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz zaniedbałam forum i nadrabiałam przez tydzień...

Teraz jestem na bieżąco, przynajmniej się staram.

To źródło wiedzy. Nie wyobrażam sobie tak po prostu odejść...

jesslin87, aaaaga, lys, Paula_071, magda sz, Laura, zabka11, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w stacji kontroli pojazdów bo oczywiście dziś ostatni dzień żeby zrobić przegląd. Jak na zlosc kolejka i czekam już pół godziny a mała w domu z moja mama - zawsze śpi o tej porze a dziś jak wychodziłam to bardzo marudzila i chciała cyca bo ostatnio cyc to usypiacz. Siedze tu jak na szpilkach.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jestem w szoku! Dobrze, że już wszystko dobrze się skończyło.
    Jesslin ale historia z mamą.. Jak to się działo byłaś w ciąży wyobrażam sobie co musiałaś przeżywać!
    Agata dobrze, że pojechałaś to sprawdzić.
    Jednak zdrowie jest najważniejsze!
    Ja jeszcze nie byłam na kontroli po porodzie :( muszę się ogarnąć! 8 lat temu miałam usuwany guzek z piersi.. A 2 lata temu pojawił się kolejny plus kilka torbieli.. Lekarz wtedy powiedział, że najlepszym wyjściem będzie ciąża bo może hormony się unormują.. Zmotywowałyście mnie żebym poszła do ginekologa i na usg piersi! Muszę się badać regularnie, zwłaszcza, że babcia zmarła na raka piersi :( W poniedziałek się zapisuje!

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia idź idź nie ma na co czekać. Ja przed ciążą i w ciąży miałam 2 torbiele na jajnikach, prostą i endometrialną, na kontroli u gin miałam usg i obie torbiele zniknęły. Gin też mówiła, że bardzo często ciąża jest najlepszym lekarstwem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 13:21

5ylwia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy od lekarza spec. Rehabilitacji dzieciecej, umowilam ta wizyte razem z wizytą u neurologa. Pani dr potwierdzila to co powiedziala nam neurolog, nie ma asymetrii, napięcie mięśniowe generalnie w normie, ale ze wzgledu na to, ze zglaszam ze dziecko rzuca sie przy piersi,ze sie odgina, ze zglaszam odpychanie sie nogami w pozycji na plecach i takie jakby wybijanie przez co wedruje po łóżeczku, to ona zaleca 10 spotkan z fizjoterapeuta i cwiczenia metoda ndt bobath, bo to co zglaszam moze swiadczyc o początkach wzmożonego napięcia mięśniowego grzbietu i nie ma sensu tego utrwalac. Takze w poniedzialek juz jedziemy pierwszy raz.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię nasze forum i nawet jak nie mam czasu pisać to jak karmię to podczytuję na telefonie, też jestem ciekawa jak długo przetrwamy:) może do 18-tki naszych dzieci? hehe
    Ja dziś jestem zła na męża bo był wczoraj na urodzinach kolegi i dziś oczywiście umiera i nici z pomocy.. a ja też dziś zastrajkowałam i robię absolutne minimum. Na spacer też dziś nie wyszliśmy, pogoda lipna i nie chciało mi się tyłka ruszyć, pewnie mały da mi popalić bo śpi dłużej tylko na spacerze..

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata u nas tez jest to odpychanie sie nogami i wybijanie przez co wedruje w gore lozka hmm musze sie zainteresowac tematem

Agaata, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kochana niunia siedzi w bujaczku i ogląda telewizję :)

Agaata, apaczka, 0na88, magda sz, Paula_071, Laura, Weridiana, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak się odpycha nóżkami, wydawało mi się, że to w miarę ok. Hmm

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu od 12:30 :) dopiero dziś mnie boli :/ szczególnie jak siadam. Podczas zabiegu czułam że coś grzebią ale bez bólu. Maja obejrzała całą familiadę z czego 10 min na brzuszku z główką w górze, już widzę jak będzie raczkować :D trening czyni mistrza codziennie po kilka minut i są efekty. Właśnie robię zupę krem z pieczonych buraków z kulkami mozarelli na pocieszenie. Mała usnęła bo chyba taka pogoda i taka ta sobota. Pogoda nie zachęca na spacery ale jutro się przejdziemy do jakiegoś parku. W Wawie chyba nie ma tego smogu

lys, 0na88, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się odpycha nogami ale tylko na przewijaku bo mamy ten dmuchany z ikei i on jest z przodu tez zabudowany to on się od tego odpycha..
    Oczywiście tak jak myślałam był ryk bo nie mógł zasnąć, m go uśpił na rękach ale spał tylko pół godziny. Kara za moje lenistwo i brak spaceru..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podnosze temat, jak unormowalyscie kupki swoich dzieci, bo pamiętam że też mialyscie przeboje .

v40cu9h.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas norma to raz na 3-4 dni ale wtedy mam do czynienia z kupa przez duze K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 15:42

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny podnosze temat, jak unormowalyscie kupki swoich dzieci, bo pamiętam że też mialyscie przeboje .

U nas był śluz zamiast kupy albo kupa za śluzem, pediatra zaleciła dietę bezmleczną, a że dokarmiam też mm, to zamiast zwykłego mm - bebilon pepti. Na diecie jestem jakoś od początku października, ale śluz nadal się utrzymywał. Do tego mała dużo ulewała, więc zmieniliśmy mm na nutramigen. Po tym mleku w kupie nie było już śluzu, ale kupa była gęsta i plastelinowata, pomimo dopajania wodą i herbatką koperkową mała nie była w stanie zrobić sama kupy i strasznie płakała. Zatem wróciliśmy do b.pepti, kupki robi teraz sama, ale znów jest śluz. Tak więc ja nie pomogę, bo u nas problem nadal istnieje.
    Aha robiłam posiew kupy i wyszło ok.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o ich jakość a nie ilość:PP u mnie jest z 3-4 dziennie sama już nie wiem ile bo nigdy nie liczylam, ale w większości jest śluz chociaż śladowe ilości. Nie maja już wyglądu jajecznicy, czy musztardy. Trafia się krew, śluz, kolor czasami nawet ziolonkawy albo pomaranczowy i smierdzace. I tak już prawie od miesiaca

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer u nas na początku zaparcia, odstawiłam mm i się unormowało samo, dawałam też laximed. Tydzien temu były zielone kupy ze sluzem paskudne i śmierdzące. Jedyne co zrobiłam to espumisan dawałam i przestałam jeść smażone i drożdzówki. Dużo zależy od tego co zjem :/ niestety. Dajesz jakiś probiotyk?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dała pediatra skierowanie na krew i mocz posiewu kupy jeszcze nie, ale jak się nie poprawi do przyszłego tygodnia sama zrobię. Z tym śluzem paniki nie robię, ale ta krew mnie niepokoi . czasami zastanawiam się czy ten śluz to nie od śliny. Moja się ślinie jak potbul, czasami słyszę nawet jak ją łyka .

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wtorku daje jej jakieś osłonowe, bo mi przepisala lekarza, ale nie widzę roznicy

v40cu9h.png
‹‹ 2386 2387 2388 2389 2390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ