Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata zdrowka :-)

Ainer z tymi kupkami to moze wybierz sie do innego lekarza , zawsze jest dobrze zasiegnac drugiej opinii i pierwsze slysze ze te kupki sa przeciwwskazaniem do szczepienia.

u nas pada, pada, pada

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jestesmy u okulisty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 12:07

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz zaniedbałam forum i nadrabiałam przez tydzień...

Teraz jestem na bieżąco, przynajmniej się staram.

To źródło wiedzy. Nie wyobrażam sobie tak po prostu odejść...

jesslin87, aaaaga, lys, Paula_071, magda sz, Laura, zabka11, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w stacji kontroli pojazdów bo oczywiście dziś ostatni dzień żeby zrobić przegląd. Jak na zlosc kolejka i czekam już pół godziny a mała w domu z moja mama - zawsze śpi o tej porze a dziś jak wychodziłam to bardzo marudzila i chciała cyca bo ostatnio cyc to usypiacz. Siedze tu jak na szpilkach.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jestem w szoku! Dobrze, że już wszystko dobrze się skończyło.
    Jesslin ale historia z mamą.. Jak to się działo byłaś w ciąży wyobrażam sobie co musiałaś przeżywać!
    Agata dobrze, że pojechałaś to sprawdzić.
    Jednak zdrowie jest najważniejsze!
    Ja jeszcze nie byłam na kontroli po porodzie :( muszę się ogarnąć! 8 lat temu miałam usuwany guzek z piersi.. A 2 lata temu pojawił się kolejny plus kilka torbieli.. Lekarz wtedy powiedział, że najlepszym wyjściem będzie ciąża bo może hormony się unormują.. Zmotywowałyście mnie żebym poszła do ginekologa i na usg piersi! Muszę się badać regularnie, zwłaszcza, że babcia zmarła na raka piersi :( W poniedziałek się zapisuje!

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia idź idź nie ma na co czekać. Ja przed ciążą i w ciąży miałam 2 torbiele na jajnikach, prostą i endometrialną, na kontroli u gin miałam usg i obie torbiele zniknęły. Gin też mówiła, że bardzo często ciąża jest najlepszym lekarstwem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 13:21

5ylwia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy od lekarza spec. Rehabilitacji dzieciecej, umowilam ta wizyte razem z wizytą u neurologa. Pani dr potwierdzila to co powiedziala nam neurolog, nie ma asymetrii, napięcie mięśniowe generalnie w normie, ale ze wzgledu na to, ze zglaszam ze dziecko rzuca sie przy piersi,ze sie odgina, ze zglaszam odpychanie sie nogami w pozycji na plecach i takie jakby wybijanie przez co wedruje po łóżeczku, to ona zaleca 10 spotkan z fizjoterapeuta i cwiczenia metoda ndt bobath, bo to co zglaszam moze swiadczyc o początkach wzmożonego napięcia mięśniowego grzbietu i nie ma sensu tego utrwalac. Takze w poniedzialek juz jedziemy pierwszy raz.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię nasze forum i nawet jak nie mam czasu pisać to jak karmię to podczytuję na telefonie, też jestem ciekawa jak długo przetrwamy:) może do 18-tki naszych dzieci? hehe
    Ja dziś jestem zła na męża bo był wczoraj na urodzinach kolegi i dziś oczywiście umiera i nici z pomocy.. a ja też dziś zastrajkowałam i robię absolutne minimum. Na spacer też dziś nie wyszliśmy, pogoda lipna i nie chciało mi się tyłka ruszyć, pewnie mały da mi popalić bo śpi dłużej tylko na spacerze..

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata u nas tez jest to odpychanie sie nogami i wybijanie przez co wedruje w gore lozka hmm musze sie zainteresowac tematem

Agaata, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kochana niunia siedzi w bujaczku i ogląda telewizję :)

Agaata, apaczka, 0na88, magda sz, Paula_071, Laura, Weridiana, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak się odpycha nóżkami, wydawało mi się, że to w miarę ok. Hmm

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu od 12:30 :) dopiero dziś mnie boli :/ szczególnie jak siadam. Podczas zabiegu czułam że coś grzebią ale bez bólu. Maja obejrzała całą familiadę z czego 10 min na brzuszku z główką w górze, już widzę jak będzie raczkować :D trening czyni mistrza codziennie po kilka minut i są efekty. Właśnie robię zupę krem z pieczonych buraków z kulkami mozarelli na pocieszenie. Mała usnęła bo chyba taka pogoda i taka ta sobota. Pogoda nie zachęca na spacery ale jutro się przejdziemy do jakiegoś parku. W Wawie chyba nie ma tego smogu

lys, 0na88, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się odpycha nogami ale tylko na przewijaku bo mamy ten dmuchany z ikei i on jest z przodu tez zabudowany to on się od tego odpycha..
    Oczywiście tak jak myślałam był ryk bo nie mógł zasnąć, m go uśpił na rękach ale spał tylko pół godziny. Kara za moje lenistwo i brak spaceru..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podnosze temat, jak unormowalyscie kupki swoich dzieci, bo pamiętam że też mialyscie przeboje .

v40cu9h.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas norma to raz na 3-4 dni ale wtedy mam do czynienia z kupa przez duze K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 15:42

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny podnosze temat, jak unormowalyscie kupki swoich dzieci, bo pamiętam że też mialyscie przeboje .

U nas był śluz zamiast kupy albo kupa za śluzem, pediatra zaleciła dietę bezmleczną, a że dokarmiam też mm, to zamiast zwykłego mm - bebilon pepti. Na diecie jestem jakoś od początku października, ale śluz nadal się utrzymywał. Do tego mała dużo ulewała, więc zmieniliśmy mm na nutramigen. Po tym mleku w kupie nie było już śluzu, ale kupa była gęsta i plastelinowata, pomimo dopajania wodą i herbatką koperkową mała nie była w stanie zrobić sama kupy i strasznie płakała. Zatem wróciliśmy do b.pepti, kupki robi teraz sama, ale znów jest śluz. Tak więc ja nie pomogę, bo u nas problem nadal istnieje.
    Aha robiłam posiew kupy i wyszło ok.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o ich jakość a nie ilość:PP u mnie jest z 3-4 dziennie sama już nie wiem ile bo nigdy nie liczylam, ale w większości jest śluz chociaż śladowe ilości. Nie maja już wyglądu jajecznicy, czy musztardy. Trafia się krew, śluz, kolor czasami nawet ziolonkawy albo pomaranczowy i smierdzace. I tak już prawie od miesiaca

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer u nas na początku zaparcia, odstawiłam mm i się unormowało samo, dawałam też laximed. Tydzien temu były zielone kupy ze sluzem paskudne i śmierdzące. Jedyne co zrobiłam to espumisan dawałam i przestałam jeść smażone i drożdzówki. Dużo zależy od tego co zjem :/ niestety. Dajesz jakiś probiotyk?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dała pediatra skierowanie na krew i mocz posiewu kupy jeszcze nie, ale jak się nie poprawi do przyszłego tygodnia sama zrobię. Z tym śluzem paniki nie robię, ale ta krew mnie niepokoi . czasami zastanawiam się czy ten śluz to nie od śliny. Moja się ślinie jak potbul, czasami słyszę nawet jak ją łyka .

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wtorku daje jej jakieś osłonowe, bo mi przepisala lekarza, ale nie widzę roznicy

v40cu9h.png
‹‹ 2386 2387 2388 2389 2390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ