X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezylam wizyte u tesciow jupii mlody byl w szoku jak 5 osob go obskoczylo kazdy cos gadal tesciu cykal foty tym razem interweniował moj maz jestem z niego dumna tesciowie kupili matę i w 5 minut po przybyciu juz go chcieli na niej klasc a tam 3 zabawki ze swiatelkami 2 z muzyczka pokazywali wlaczali a mnie wqrw bral. Z tego wszystkiego mlody nie miał swojej drzemki 2 godz Bo odwiedziny były zamiast spaceru na którym on spi hmmm zapowiada sie ciekawie

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer u nas też są problemy z kupą. Podobnie jak u lys jest śluz z kupą a czasem sam śluz, krwi nigdy nie zaobserwowałam. Jestem na diecie bezmlecznej i bez jaja, orzechów, ryb i innych najczęstszych alergenów. Przez jakiś czas było lepiej ale od ubiegłego poniedziałku kupa stała się zielona i znów śluz :-/ nie wiem po czym bo diety przestrzegam. Na celowniku mam marchewkę. Powiem Wam, że jestem trochę załamana, tak się staram, jem chleb z pieczonym w domu mięsem, dżemem domowym i miodem a tu lipa. Płakać się chce. Dzisiaj zamierzamy zważyć Natalkę ale aż się boję ile będzie :-( żeby ona chociaż przybierała to widziałabym sens w katowaniu się dietą ale jaki to ma sens jeśli będzie kiepsko rosnąć? Różne mam myśli, przede wszystkim takie, że nie chcę jeszcze kończyć kp ale jak juz któraś pisała, czasem szukanie alergenu jest jak szukanie igły w stogu siana...

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju pół dnia ryczy z przemęczenia.. juz mam dość.. wystarczy ze coś nie idzie z planem dnia i mam armagedon w domu..aż boję się tych chrzcin bo jak wszyscy zaczną skakać nad nim to pewnie będzie wył cała imprezę..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Mi dała pediatra skierowanie na krew i mocz posiewu kupy jeszcze nie, ale jak się nie poprawi do przyszłego tygodnia sama zrobię. Z tym śluzem paniki nie robię, ale ta krew mnie niepokoi . czasami zastanawiam się czy ten śluz to nie od śliny. Moja się ślinie jak potbul, czasami słyszę nawet jak ją łyka .

Ainer tu jest fajnie opisane i zoobrazowane jezeli chodzi o kupy. Jest też mowa o tym śluzie. Moja teraz tez ma więcej a ślini się jak buldog
    http://tipy.interia.pl/artykul_18042,jak-powinna-wygladac-kupka-niemowlaka%C2%B7.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:34

ainer85 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te kupy też różne, ja się trochę przestałam tym przejmować - śluz często obserwuję, ale nie wiem, wydaje mi się, że od kiedy trochę wyluzowałam to jest lepiej. Szczerze, to walnęłam tą dietę w cholerę, bo efektów nie widziałam i teraz jakiegoś pogorszenia też nie widzę. Też mamy mały przyrost masy ciała, ale cóż, zobaczymy co powie pediatra, niech ona się nad tym głowi. Wczoraj było u nas 5200, więc szału nie ma. Apaczka daj znać, jak zważycie małą jak to u Was teraz wygląda.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy widzialyscie lozeczko chicco next 2 me? Powiem ze mnie urzeklo i jak bede miec 2 dziecko to bedzie moj 1 zakup :)

Amberla, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne to łóżeczko

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka gdzies czytalam, ze miod to tez alergen

lys, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa jakiś skok rozwojowy chyba mamy.. normalnie zanosi się płaczem jak tylko próbuje go odłożyć na płasko.. na rękach tez juz wyje.. juz rycze razem z nim.. ratunku

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Sobota minela szybko i pracowicie. Krzatalam sie w domu,obiad,mala jadla i spala, wiec dzis bylo super. Niestety odparzenie dupki nam sie zrobilo, ostatnio mala w nocy robi kupcie i jak ja karmiw o 5 to przebieram...nigdy nie wiem, jak dlugo z ta kupka spi...walcze sudokremem i dermoalantanem, myjke pupcie przy kazdym przewijaniu...mam nadzieje ze sie wkrotce polepszy...
    Ide was nadrobic.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka gdzies czytalam, ze miod to tez alergen
    Kolejna rzecz, której nie zjem. Swietnie ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U nas te kupy też różne, ja się trochę przestałam tym przejmować - śluz często obserwuję, ale nie wiem, wydaje mi się, że od kiedy trochę wyluzowałam to jest lepiej. Szczerze, to walnęłam tą dietę w cholerę, bo efektów nie widziałam i teraz jakiegoś pogorszenia też nie widzę. Też mamy mały przyrost masy ciała, ale cóż, zobaczymy co powie pediatra, niech ona się nad tym głowi. Wczoraj było u nas 5200, więc szału nie ma. Apaczka daj znać, jak zważycie małą jak to u Was teraz wygląda.
    Nie zważyliśmy bo waga odmówiła posłuszeństwa - pokazywała 3kg. Tak źle to jeszcze nie jest na szczęście ;-) w takim razie ważymy jutro.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa ! kupilam jakis dezodorant w rossmanie za psie pieniadze to teraz mam ! cala pache mam w czerwonych bablach i chodze caly czas z reka w gorze .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy widzialyscie lozeczko chicco next 2 me? Powiem ze mnie urzeklo i jak bede miec 2 dziecko to bedzie moj 1 zakup :)

No faktycznie ciekawe to łóżeczko, zwłaszcza po cc jak się ciężko wstaje z wyra a tu dziecko pod ręką by było..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdasz- super ze juz jestescie w domu, wracaj szybko do formy.
    Ps. Jakie antyki bierzesz??? Ja dostalam recepte na Belara , ale kurde drogie troche, bo 43zl...

Migotka - czy u was po bebiko kupki sa ok???bo u mnie cos ostatnio jak duza kupa to ok, ale przy kazdym jedzeniu robi tez taka malutka i jest w niej sluz:/ hmmmm o co kaman?????:(

AgaSad- chyba tak jak piszesz, ten armagedon dziisejszy to efekt zaburzonego rytmu dnia.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:

Ja tam sobie chwalę, że synek śpi w swoim pokoju:)

To co, polecacie jakąś matę edukacyjną? Bo nie wiem na którą się zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:17

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja tam sobie chwalę, że synek śpi w swoim pokoju:)

To co, polecacie jakąś matę edukacyjną? Bo nie wiem na którą się zdecydować.

Paula ja kupuje Fisher Price Nurkowanie w oceanis.
    Podoba mi sie tez Fisher Price Rainforest, ale jej nie biore bo mam juz taka karuzele nad lozeczko i nie chce zeby miala to samo w macie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:23

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam matę tiny love move and play - i teraz z perspektywy czasu wybrałabym inną

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Fisher Price Rainforest. Jest ładna, dobrze wykonana, fajne kolorowe zabawki. Minusem jest to, że nie ma zbyt wiele atrakcji na samej macie - wszystkie zabawki są zawieszone. No i cena.

Jadlam dzisiaj wegańskie naleśniki - mleko ryżowe, mąka i mielone płatki owsiane zamiast jajka. Dały radę ;-)

A mój wredny kot zjadł mi dzisiaj Pregna DHA ;-) co za zwierz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:48

lys, zabka11, Laura, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka biore desette mono, 16zl... Ten sam sklad co cerazette 75g progesteronu. Teraz mam nie brac miesiac zeby mi macica wrocila do normy. Drogie te Twoje, moze tez taki sklad to wez zamiennik.

Maja odregowala stres, zrobila taka kupe ze wyszlo tylem i zasrala mi bluzke i biustonosz. Wiec pomyslcie jak ostro musialo byc. Odrazu shower hehe.

Ja mam mate Bright stars taka z 1. Jest ok ale jest sliska wiec na brzuchu kiepsko, chyba ze pielucha po lokcie. W kazdym razie bawi sie na niej troche.

Apaczka niezly kot hahah

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ