X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u nas kupy są ok po bebiku, nie mamay problemów,a my cały czas jedziemy na żelazie, śmierdzą te kupy metalem, serio... mamy podawać do konca listpada 2 saszetki dziennie ale bede mu podawać na zmianę bo ma hemoglobine juz dobrą

Włąsnie koelzanka napisałą smska że urodziła, ale po mękach zrobili jej cesarkę bo nie było postępu, temrin miała na za 2 dni, strasznie już chciała urodzić :)

My dziś nie bylismy na spacerku i mały sie o to wkurzył(ja tak mówie) bo stały rytm dnia został zaburzony

Edittt ja mam mate po siostrzencu, 8 lat ma, szału jakiegoś nie ma ale przywiesiłam mu rybki u góry i jest ok, lubi na niej lezec:)

Magda ja sie już przyzwyczaiłam do tych kup haha, ręce mam zjechane od odplamiania jak bym w chemicznym robiła

Zabka tak mi sie przypomnialo jak sasiadka mówiła która urodziłą 3 tyg że stosowała maść tranową na odparzenie i super pomogło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:58

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leze, ogladam listy do m i wpierdzielam czekolade, a tak bym chciala schudnąć haha

zabka11, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    No faktycznie ciekawe to łóżeczko, zwłaszcza po cc jak się ciężko wstaje z wyra a tu dziecko pod ręką by było..

U mnie drugie to 100% cesarka wiec sie przyda :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    leze, ogladam listy do m i wpierdzielam czekolade, a tak bym chciala schudnąć haha

Ja oddstawolam pieczywo, od tyg jem waze, z obiadami tez skromnie...no ake co z tego jsk dzis wpierniczylam batonika????
    Wbilam sie w spodnie sprzed ciazy, ale tylko stac w nich moge, bo jak usiade to cisna niemilosiernie i pekaja w szwach;) kuzwa musze do stycznia schudnac!!!!MUSZEEEEEEEE!!!!!!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam zniżkę do smyka na wózek, jest ważna do końca grudnia. Chcemy kupić jakąś lekką spacerówke na zapas dla Poli. Chociaz w sumie pewnie nawet teraz bym juz jej używała np. jeżeli pojade do galerii samochodem, to z tym duzym wózkiem sie nie zabiore, a taka spacerówka była by super..oczywiscie rozłozona na płasko:)

Mozecie coś polecić?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Kolejna rzecz, której nie zjem. Swietnie ;-)

Spokojnie, spróbuj ! nie zawsze uczula..ja jem czekolade,miód, truskawki tez juz jadłam, Pola na zadne z tych rzeczy nie ma uczulenia. Nie spróbujesz to sie nie przekonasz:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja tez mysle o takiej bo tak to musimy zabierac caly ten raban ale jeszcze sie nie rozgladalam, za to h nas w komisie widzialam fajna parasolke tylko nie wiem co to za firma, nie ukrywam ze sklaniam sie ku takiej to przynajmniej bede zostawiac na dole

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    U mnie drugie to 100% cesarka wiec sie przyda :)
    No lozeczko super, takie bym teraz wziela,a mniej tych wszystkich pierdol, np baldachim ktory lezy w szafie nieuzywany

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja oddstawolam pieczywo, od tyg jem waze, z obiadami tez skromnie...no ake co z tego jsk dzis wpierniczylam batonika????
    Wbilam sie w spodnie sprzed ciazy, ale tylko stac w nich moge, bo jak usiade to cisna niemilosiernie i pekaja w szwach;) kuzwa musze do stycznia schudnac!!!!MUSZEEEEEEEE!!!!!!

Oj trudno bedzie, swieta w styczniu ;-)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, mam zniżkę do smyka na wózek, jest ważna do końca grudnia. Chcemy kupić jakąś lekką spacerówke na zapas dla Poli. Chociaz w sumie pewnie nawet teraz bym juz jej używała np. jeżeli pojade do galerii samochodem, to z tym duzym wózkiem sie nie zabiore, a taka spacerówka była by super..oczywiscie rozłozona na płasko:)

Mozecie coś polecić?

Ja mam Graco Mirage, bardzo lekka zwrotna i zlozysz jedna reka
    generalnie graco sa fajne i zwroc uwage na tacke z otworami na napoje , pozniej to wazne.

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwazajcie z tabletkami anty...sama bralam kilka lat przed pierwsza ciaza, po karmieniu mialam grudki w piersi i na usg wykazalo tylko tkanke gruczolowa ale facet ktory mi to robil powiedzial ze dobrze ze już nie uzywam tabletek i zasugerowal iz moga sie przyczyniac do raka ...

nie wiem czy rzeczywiscie tak jest , jednak w moim przypadku intuicja zadzialala ;-) i nie biorę

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy dzisiaj na zakupach i okazalo sie ze moje dziecko ma wieksza stope od mojej o pol numeru lol ten mój dzidzius ma 11lat ;-) i co wiecej kupilysmy takie same buty hihi
    do tego zakup talerzy , kurtki bo za mala ehh rosnie jak na drozdzach edit: rosna ;-)

jesslin87, lys, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Spokojnie, spróbuj ! nie zawsze uczula..ja jem czekolade,miód, truskawki tez juz jadłam, Pola na zadne z tych rzeczy nie ma uczulenia. Nie spróbujesz to sie nie przekonasz:)

Tylko, ze Natalka robi sluzowate kupy i slabo przybiera, co moze swiadczyc o alergii, a co za tym idzie powinna Apaczka uwazac z miodem skoro jeSt na scislej diecie, a problem nadal jest

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina podobno Mclaren wytrzymaly, duzo znajomych mi poleca.

Kutwa dzis pobudka co 1.5h, moze jej w szpitalu sie tak dobrze spalo we wczoraj 21-6... Dzis padam na twarz po takiej nocy, ciagle glodna..nie musialam nic sciagac nawet. I tak dobrze wyglada wiec jak bedzie tyle razy jesc w nocy to mnie szybko przerosnie. Nie chce jej odchudzac ale ilez moza jesc. Cycki mnie bola od srodka od tego ssania.

Weridiana ja nie bralabym najchetniej tabsow, bralam przed ciaza kilka lat i bylo ok ale ilez mozna sie truc. Mam isc za 3-4 tyg na kontrole do gina to pogadam z nim o innych formach, ciekawe co poleci. Spiralka srednio mi pasuje no ale moze cos innego poleci..kurde szkoda ze nie ma przycisku on-off owulacji na ciele hehehe.

jesslin87, Weridiana, małaMyszka, 0na88, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi sie syn zrzygal podczas karmienia:( ciekawe od czego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 08:13

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Moja córa dzisiaj pięknie spala, mamusia wypoczęta :-)
    Weridiana, moja córa ma 8 lat i nosi 36... ja mam 38, stawiam, ze za dwa lata będzie miała stopę większą od mojej :-) a buty do komunii w salonie ślubnym chyba będziemy kupować.

Paula_071, jesslin87, magda sz, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tylko, ze Natalka robi sluzowate kupy i slabo przybiera, co moze swiadczyc o alergii, a co za tym idzie powinna Apaczka uwazac z miodem skoro jeSt na scislej diecie, a problem nadal jest

a to tego nie doczytalam...ostatnio nie mam czasu na nadrabianie :( i sie gubie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    kurde szkoda ze nie ma przycisku on-off owulacji na ciele hehehe.

Dokladnie albo moze w koncu wyprodukuja te tabsy anty dla facetow :D

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospalismy jak zwykle do 9:) posiedzimy chwile w domku, potem do koscioła i na obiad do tesciów, miłego dnia kobietki:)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez słyszałam, że antykoncepcyjne pigułki mogą być przyczyną raka.
    Ja nigdy nie brałam tabletek.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 2388 2389 2390 2391 2392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ