X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa głowa do góry, trzymaj się mocno, wierzę że będzie lepiej, może ten kolejny pediatra będzie miał jakieś pomysły, albo w ogóle bardziej się przyjrzy tematowi.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie po prostu o nia martwie tak potwornie, ze juz nie wiem co robic. Jeszcze na mnie zwymiotowala :/ I jestem wsciekla, ze taki piekny okres tak mi umyka przez palce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:02

• lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa mimo że mamy problemy innej treści to i tak doskonale Cię rozumiem

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet Nie próbuje sobie wyobrazić przez co Wy przechodzicie.My przed chwilą zjedliśmy słoiczek obiadu tak rozkosznie się śmiał jak łyżka ląduje w jego budzi A później zlizuje językiem jeszcze z brody.Życzę wam tego jak najszybciej bo jak dziecko je to pełnia szczęścia.Przesyłam wam dużo siły ii trzymam kciuki!

lys, Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przytulam mocno, wierzę że wszystko wróci do normy :) Tylko niech to nastanie szybciej niż później. Trzymaj się dzielnie.

lb17w98.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Lys, jak nie mogę wejść na forum to o Was najczęściej myślę. Mam nadzieję że szybko wszystko się unormuje. Trzymam mocno kciuki.

U nas tez śluz, chyba wrócę do nabiału a jajka odstawie. Już zajady mi się porobiły od tej diety.

Mój spal 3h na mnie z cyckiem w buzi. Spałby jeszcze ale musiałam do toalety.

Magda, dzięki. Zdrowiej kobieto. Ciacho wygląda super smacznie.

Niecierpliwa, a zamówiłas z tym kółeczkiem czy taka jak Paula?

Aga my też na Jaworzniakow do Pani doktor.
    Ja przy gorączce poszczepiennej nie wychodziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:00

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie wolna! Ululałam tego mojego dziecia...zrobiłam hamak z chusty i tam ją wyciszyłam, a jak zaczęły jej oczy już zezować, to myk do łóżeczka i zasnęła w nim zupełnie sama. Ciekawe ile razy jeszcze uda mi się ta "sztuczka".
    Zaraz i tak muszę ją budzić bo za 30 min jedziemy do chirurga z przepukliną na kontrolę. Powiem Wam, że po 3 tygodniach noszenia plastra i tygodniu bez na wygojenie, pępek się nie uwypuklił, czyli ładnie się cholerstwo schowało. Pewnie dzisiaj da kolejne 3 tyg. z plastrem dla podtrzymania efektu.

Niecierpliwa...strasznie mi Was żal dziewczyny - obu. Nie możesz się poddawać, musisz próbować ją karmić. Ja też bym się załamywała, bo niewiedza potrafi dobijać. Życzę Wam wreszcie trafnej diagnozy i pełnego brzuszka.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszła chusta kółkowa. Myślałam, że to będzie proste, ale się zdziwiłam. W ogóle ciężko włożyć do chusty takie duże dziecko, jak już mi się to udało i podociągałam krawędzie to nie udało mi się ułożyć tego tak, żeby dziecko było w odpowiedniej pozycji. W ogóle główka miała być zakryta chustą, żeby było stabilnie, ale Lily była tak zaciekawiona wszystkim, że nie mogłam jej główki schować. Popróbujemy jeszcze kilka razy i zobaczymy czy mi się uda zrobić to prawidłowo czy nie.

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Lys -- naprawdę mi szkoda Was i waszych dzieciaczków, pozostaje tylko wierzyć że już bliżej niż dalej do poprawy, oby jak najszybciej.

Ja dziś nie czuję już kręgosłupa, młody ma już 3 drzemkę - oczywiście max 30 min i nauczył się zasypiania na rękach, jak próbuję inaczej to jest szał taki że aż się zanosi, nie potrafię go przetrzymać w takim ryku bo boje się że się zapowietrzy..jakaś masakra.. tak sobie pomyślałam że może kupię spacerówkę bo i tak planowała kupić jakaś lżejszą parasolkę i będę miała ten wózek w domu i nauczę go tam zasypiać - chyba da się tam zrobić jakiś taki prawie leżący poziomi co? w nocy naprawdę jest bezproblemowy ze spaniem a w dzień ni cholery w pozycji leżącej..

lys, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie po kontroli bioderek

Prawe bioderko które było na dolnej granicy jest już w porzadku, tak ze pieluszka z bubibaby spełniła swoje zadanie:)

Pan doktor patrzac na Szymonka mówi ooo dobrze sobie wyglądasz i wązysz też chyba dobrze , bo go przenosił:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja zamowilam ta z koleczkiem, zeby jej sie dobrze w rece trzymalo

Zetka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mimo, iz mi nie jest latwo to Ciebie podziwiam najbardziej, ze sama to wszystko dzwigasz, choc moj maz to tez temat rzeka, teraz wyznaje filozofie - nie chcesz nie jedz. Depreche mam jak ch*j, juz inaczej nie da sie powiedziec. Nie mam nikogo ochoty ogladac, jakbym mogla to bym zabijala wzrokiem, a tu jak na zlosc wczoraj do poludnia szwagier, dzis tesc, a ja ledwo zaciskalam zeby, zeby sie nie poryczec na pytanie jak tam :/ Tesc mial dzis przyjemnosc widziec ten cyrk z karmieniem, to tylko sie za glowe lapal i czemu nic z tym nie zrobie. Noz ku*wa, a co mam jeszcze zrobic?? Powiazac ja i wpajac strzykawka, zeby sie dlawila???? Dobijaja mnie te pozal sie rady.

• Katarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy włochaczków :) Jak radzicie sobie z myciem włosków? My kąpiemy w oilatum i żeby umyć Laurce włoski szamponem to muszę mieć osobne naczynie z wodą do spłukania główki, bo woda w wanience jest tłusta właśnie z tego oilatum. Macie jakieś inne rozwiązanie?

agatka196 lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa życzę Ci wytrwałości, na pewno to jest przejściowe, obyście szybko znaleźli przyczynę.
    Ja też jestem momentami tak przybita, że łzy same lecą, też te wszystkie "cudowne" rady przyprawiają mnie o wściekłość, ale wiem że muszę to wszystko dźwignąć, że kiedyś to się skończy i będzie tylko wspomnieniem, że przyjdą dni gdy i ja będę wszystkim mówić: "jest super, poradziliśmy sobie ze wszystkim".
    Rano kiedy moje dziecko wstaje i jest takie super pogodne, cieszy się, śmieje, gada do mnie, krzyczy sobie radośnie wtedy sobie myślę: "nie jest źle, jest dobrze", a po południu gdy wszystko nabiera na sile i nagle jest tylko płacz, który narasta i zaczynam się tak strasznie martwić i myślę, że nie dam rady, że już wysiadam i mam ochotę wyć do księżyca.
    Potem jest noc - zawsze ciężka i znów ranek, który daje mi siłę na kolejny dzień. I tylko powtarzam sobie, że wszystko jest kwestią czasu, że czas szybko mija, że dzień ucieka za dniem i jakoś to się wszystko kręci.
    Wyobrażam sobie dzień, w którym mała jest uśmiechnięta, zasypia normalnie, je normalnie, idziemy sobie na spacerek i jest łatwiej, pojawiają się nowe problemy ale wiem że i one miną. Ta wizja mnie pociesza.

niecierpliwa, apaczka, Neyla, zabka11, magda sz, Weridiana, Paula_071, Pulpecja, Zetka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Mamy włochaczków :) Jak radzicie sobie z myciem włosków? My kąpiemy w oilatum i żeby umyć Laurce włoski szamponem to muszę mieć osobne naczynie z wodą do spłukania główki, bo woda w wanience jest tłusta właśnie z tego oilatum. Macie jakieś inne rozwiązanie?

My też mamy taki problem bo ja też kąpię w emoliencie, a główkę myję żelem Oilatum. Przy wanience zawsze kładę sobie plastikową miseczkę z wodą, którą spłukuję główkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:08

Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam kosmetyków Mustela i główke bez problemu się zmywa wodą z wanienki :)

Mustela mi się juz kończy a ją moge kupić tylko przez internet bo nigdzie nie ma u mnie w miescie :/ wlasnie zastanawiam się na jakie kosmetyki przejść, nivea? hipp ? oilatum ?

Katarka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kapiemy mała w Oilatum a główkę myje szamponem Oilatum i splukuje woda z wanienki. Natalka nie ma tłustych włosków. Jednak gdzieś ostatnio czytałam ze u taki maluchów główkę powinno się myć co 2-3 dni i najlepiej sama woda żeby nie zmywać z nich bariery lipidowej. Mój włochacz ostatnimi czasy trochę wyłysiał ;-) Natalce wypadło i nadal wypada sporo włosów normalnie jej się zakola pojawiły :-D śmieje się ze to po tatusiu :-)

Co do Musteli to ja kupiłam krem na zimne dni on jest z ceramidami. Fajny zapach i konsystencja. Mustela Bebe Cold Cream.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:28

Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje medidermen to emolient ale duzo tanszy. Splukuje woda z wanienki a raczej chyba(!) Maz tak robi bo ja malego nie kapie. Maz wlazi do wanny ja przynosze malego i wychodze a potem.go odbieram.i oporzadzam. Wloskow nie ma bardzo tlustych. Raz mial jakby poczatki ciemieniuchy to wysmarowalam olejem kokosowym i problem nie wrocil.

Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poszlismy na spacer pogoda zadecydowała pada i mocno wieje
    Mlody godzine bawil się na macie oczywiscie musialam byc obok lub w poblizu ale i tak sukces tez mamy kostke sensoryczna i bardzo ja lubimy a zyrafkw Sophie kupimy malemu pod choinke
    Zetka do kogo nalezycie w przychodni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:26

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Wczoraj przyszła chusta kółkowa. Myślałam, że to będzie proste, ale się zdziwiłam. W ogóle ciężko włożyć do chusty takie duże dziecko, jak już mi się to udało i podociągałam krawędzie to nie udało mi się ułożyć tego tak, żeby dziecko było w odpowiedniej pozycji. W ogóle główka miała być zakryta chustą, żeby było stabilnie, ale Lily była tak zaciekawiona wszystkim, że nie mogłam jej główki schować. Popróbujemy jeszcze kilka razy i zobaczymy czy mi się uda zrobić to prawidłowo czy nie.
    Ja z kolkowej zrezygnowalamjednak biore sie za nosidlo ergonomiczne mei tai.

lys lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2455 2456 2457 2458 2459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ