SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:Ja z kolkowej zrezygnowalamjednak biore sie za nosidlo ergonomiczne mei tai.
Ja mam nosidło ergonomiczne Tula, ale lezy i czeka aż Hubi będzie siedział stabilnie, bo ponoć wcześniej nie jest wskazane noszenie dzieci w nosidłach.zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:My też kapiemy mała w Oilatum a główkę myje szamponem Oilatum i splukuje woda z wanienki. Natalka nie ma tłustych włosków. Jednak gdzieś ostatnio czytałam ze u taki maluchów główkę powinno się myć co 2-3 dni i najlepiej sama woda żeby nie zmywać z nich bariery lipidowej. Mój włochacz ostatnimi czasy trochę wyłysiał
Natalce wypadło i nadal wypada sporo włosów normalnie jej się zakola pojawiły
śmieje się ze to po tatusiu
Co do Musteli to ja kupiłam krem na zimne dni on jest z ceramidami. Fajny zapach i konsystencja. Mustela Bebe Cold Cream.
Tez mam ten kremzapach jest cudowny !
Aga89 lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Ja mam nosidło ergonomiczne Tula, ale lezy i czeka aż Hubi będzie siedział stabilnie, bo ponoć wcześniej nie jest wskazane noszenie dzieci w nosidłach.
-
Niecierpliwa ale.nie wiesz dokladnie ile zjada Jula z cyca. Bo przybiera przeciez. Jest ponizej siatki centylowej? Moze ona poprostu wiecej nie potrzebuje.
Moj sra na zielono, ze sluzem, rzadkie kupy ciagle. i co mi tam. Przybiera? Moczy pieluchy? Nie ryczy? To git.
A Wam lys i niecierpliwa wspolczuje. Nie wiem czemu zycie jest niesprawiedliwe. Ja z kolei przytylam w ciazy najwiecej z Was bo 30 kg. I nie raz wylam. Ale coz to jest w obliczu placzu dziecka...lys, zabka11, magda sz, Katarka, Weridiana, Paula_071, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Agata pamietasz kiedy pierwszy raz bylas w poradni laktacyjnej? Super wtedy opisalas co poradzila, jak dziecko zasypia przy piersi, mialam zapisany w kalendarzu numer strony, gdzie to opisalas, a zapodzialam kalendarz
To była strona 2107 lub 2108
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Ja myje jej wlosy wlasnie tym oilatum z wanienki co ma do ciala - hmmm , tak mi polozna pokazala i tak juz robie - nie splukuje niczym innym juz ani nie stosuje zadnych szamponow.mi
Co do wizyty do fryzjera to maz nie zauwazyl roznicy heh dobrze ze w portfel nie zajrzal bo wtedy na pewno by juz zauwazylCo prawda tylko zafarbowalam odrosty i wlosy wycieniowalam ale zajeto sie mna i psychicznie czuje sie lepiej , w sumie moze z 3 minuty mialam w domu wlosy rozpuszczone bo do dziecka to jednak musze miec koka albo kucyk bo mi nie wygodnie - no ale co tam
za pare dni lece je przedluzac moze wtedy zauwazy .
zabka11, Katarka, Weridiana, Paula_071, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Niecierpliwa, Lys -- naprawdę mi szkoda Was i waszych dzieciaczków, pozostaje tylko wierzyć że już bliżej niż dalej do poprawy, oby jak najszybciej.
Ja dziś nie czuję już kręgosłupa, młody ma już 3 drzemkę - oczywiście max 30 min i nauczył się zasypiania na rękach, jak próbuję inaczej to jest szał taki że aż się zanosi, nie potrafię go przetrzymać w takim ryku bo boje się że się zapowietrzy..jakaś masakra.. tak sobie pomyślałam że może kupię spacerówkę bo i tak planowała kupić jakaś lżejszą parasolkę i będę miała ten wózek w domu i nauczę go tam zasypiać - chyba da się tam zrobić jakiś taki prawie leżący poziomi co? w nocy naprawdę jest bezproblemowy ze spaniem a w dzień ni cholery w pozycji leżącej..
Aga ja wczoraj znalazłam nowe zastosowanie dla chusty...zrobiłam z niej hamak i tak uspałam moją małą mycheJej mina na początku była rozbrajająca...tylko błyskała dziąsłem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 16:25
0na88, AgaSad, Weridiana, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Migotka - fajnie ze z bioderkami wszystko ok.
Niecierpliwa - obys w koncu trafila na lekarza, ktory cos konkretnego poradzi.
Lys - trzymam kciuki aby z dnia na dzien bylo u was lepiej.
Masgda sz- zdrowka!!!
Moja diete szlag trafil...niestety mam takie parcie na slodkie ze nie moge sie oprzec....wracajac z moimi corami ze szkoly wstapilysmy do biedry i nakupilysmy ciastek
aaaa sa super domki w biedrze z piernika do pieczenia z dr oetker'a po 8zl. Zakupilysmy juz i w ktorys sobotni lub piatkowy wieczor bedziemy piecmagda sz, Weridiana, Paula_071, lys, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
zabka to tak jak mi moja, wczoraj sie raczyłam tymi ciastkami z bierdy kruszyznki czy jak im tam z czekoladą pyszne sa !
Niecierpliwa, Lys, zawsze jak tu zagladam to z taka nadzieją ze któras napisze ze sie poprawiło, wierze ze niedługo tak bedzie !
dobra ide sie zabierac za prasowanie..
A to ciasto co Magda podała przepis, to slinaaaaaaa mi cieknie jak nie wiemmagda sz, zabka11, Weridiana, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa, wydaje mi się, że byłam w poradni laktacyjnej jak Hubi miał jakieś 3 tygodnie więc początki września.
Nie wiem, czy te porady zadziałają już na takie starsze dziecko, bo wczoraj jak mi zasnął przy wieczornym karmieniu to nic nie działało.
Ofka, ja nawet kupiłam tą wkładkę to Tuli, ale oddałam, bo poczytałam i jednak nie zalecają noszenia takich dzieci nawet z wkładką, bo pozycja nie jest odpowiednia mimo wszystko i jest spore obciążenie dla kręgosłupa. Dlatego ja z noszeniem czekam aż zacznie siedzieć. Wiem, że dużo osób nosi mimo wszystko, ponoć np. w Stanach wszyscy noszą dzieci od maleńkiego i nie zwracają uwagi na te zalecenia, ale ja wolę nie przeginać. -
Lys, co do USG brzuszka, to czy Lily miała kiedykolwiek robione to badanie? Np. w szpitalu? Bo widzisz, ja to dostałam od pediatry skierowanie, jak Hubert nie miał jeszcze w ogóle problemów z brzuszkiem, tylko po to, jak powiedziała, żeby zobaczyć czy wszystko jest prawidłowo, bo to badanie powinno być w standardzie. Dziwię się, że nie dostałaś skierowania.
lys lubi tę wiadomość
-
Magda sz - tez ukradlam twoj przepis. Moze jak moj laskawy maz zechce kiedys na 2 godz zajac sie mala to sprobuje upiec
tylko biszkopt chyba kupie gotowy bo wstyd sie przyznac, ale nigdy mi nie wychodzi!!!
Migotka - oooo prasujesz dzisiaj.... Na mnie tez czeka sterta, odkladam to z dnia na dzien, tak tego nienawidze....moze w koncu wieczorem sie za to zabiore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 16:59
-
Dziewczyny, zauważyłam, że prawie wszystkie tutaj, które karmimy piersią piszemy, że dzieci mają śluz w kupie, czasem kupy są zielone itd itp. Tak sobie myślę, że to może taki urok karmienia piersią i wcale to nie jest jakaś alergia... No bo chyba nie mamy wszystkie dzieci uczulonych?
Katarka, Zetka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Aaagata - my tez mieliscy kontrolne usg brzuszka robione jeszcze w szpitalu. Potem robilam jesczs raz razem z usg tarczycy i bioderek.ale ja to robilam prywatnie i juz bylo w pakiecie.
Choc pediatra gdy zglosilam bole brzuszka dziecka od razu mi dala skierowanje na to usg, niestety na nfz terminy byly odlegle, wiec zrobilam to usg razem z usg bioderek prywatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:03