SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ale mam od tygodnia chcicę na słodycze.. wcześniej potrafiłam się opanować a od tygodnia jakiś szał..chyba mam skok rozwojowy oponki:)
Na chrzcinach dostałam merci, rafaello i ferrero roche- zabójcze trio i przy lekkiej pomocy rodziny już wszystko zniknęło, no nie mogę się opanować..
dziewczyny tak piszecie o kontroli bioderek - u nas było usg w szpitalu i było wszystko ok i kazali zrobić kontrolę dopiero za pół roku i tak się zastanawiam czy to nie za długi czas.. jak było u was? ostatnio zauważyłam że mój ma nierówne fałdki na udach, tzn jak zegnę nogi do pozycji żabki to jedna fałdka jest wyżej a druga niżej.. czy to coś oznacza? do lekarza idziemy w pn - muszę koniecznie o to zapytać..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:10
zabka11, Weridiana, magda sz, lys, witaminkab, Pulpecja, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Magda dziekuje, zrobie to ciasto na chrzciny zamiast tortu
i tak jeden zamowilam.
Ofka no nie mogę się zebrac i sprawdzic tej diety ale...Kiedys sie wezme
Ciekawe z tymi bursztynami musze sprawdzic bo pierwsze slysze
co do fotelikow samochodowych to do niedawna bylam zdania ze kupie taki porzadniejszy 1,2,3 group aby byl do konca , jednak jak moja Emma zasnela na hustawce i glowa jej opadla to przypomnialo mi się jak mialam ten problem z Emma. Poczytalam i jednak doradzaja fotelik 0,1 do lat czterech , mozna go fajnie odchylic , dodatkowo wskazuja aby byl do tych 4 lat tylem do kierunku jazdy hmmm no nie wiem ale chyba zdecyduje sie na taki .
to tyleco do firmy to jeszcze nie wiem
magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kp, mi się chyba kończy pokarm... Cyce zrobiły się zflaczale... czuje ze juz nie mam dużo mleka. Niby syn je, ale teraz potrzebuje dwa Cyce żeby się najeść.
Czy u Was też tak było, że nagle Cyce zrobiły się pustawe?
Zastanawiam się nad kupnem mm.
Pije femaltiker. Ehh doradźcie coś proszę.Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Aga89 wrote:To była strona 2107 lub 2108
Dzieki!
Jestesmy po kolejnej wizycie, tym razem mam poczucie, ze trafilam do osoby, ktora bynajmniej nie olala naszych problemow, byc moze dlatego, ze sama ma 3miesiecwmxne dziecko. Dostalismy kolejne skierowanie do poradni gastroenterologicznej i powiedziala nam, gdzie sie zarejestrowac. Skierowanie na usg brzucha i skierowanie na crp, amalyza, bialko calkowite i cos czego nie moge rozczytac. Wg niej pomimo iz waga jest dobra, to przyrost ostatnich tygodni za maly. Jej zdaniem to nie alergia na bmk, predzej podejrzewa celiakie. Kazala wrocic do jaj i nabialu a odstawic pieczywo. Usg brzucha mamy w piatek.magda sz, lys, zabka11, Neyla, Katarka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy w 6 tyg i następna kontrola w zaleceniach między 18-24 miesiącem.
Weridiana, daj znać jak wyszło
Chcebycmama- może kryzys kilkudniowy? Zwykle trwa 2-3dni i pozniej jest ok. Musisz karmić teraz jak najwięcej. Pokarm tak nagle nie zanika, spokojnie. Nie dokarmiaj mm tylko bo zaburzysz tym laktacje. Będzie chwile ciężko ale za parę dni rzeka mleka zobaczysz
Jadę do Lidla, miała ktoras pieluchy lidlowe? ciekawe jakie one są, kupiłabym na próbę.Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa, wszystko fajnie, ale wg mojej wiedzy gluten przenika do mleka matki w tak mikroskopijnych ilościach, że odstawianie go w ogóle nie ma sensu...
Z forum pediatrycznego:
"Jak wynika z badań naukowych gluten przechodzi do mleka matki karmiacej, ale jest tam w ilościach średnio 178 ng (nanogramów) na ml, a maksymalnie 1200 ng (nanogramów) na ml. Oznacza to, że nawet u osób z bardzo dużym przenikaniem glutenu do mleka (1200 ng/ml) jego stężenie w przeliczeniu na miligramy wynosi zaledwie 0,12 mg glutenu na 100 g mleka. Tym samym mleko matki spożywającej gluten w swojej diecie może być traktowane jak dieta bezglutenowa.
Leczenie
Nie ma potrzeby stosowania diety bezglutenowej u matki karmiącej piersią dziecko z potwierdzoną lub prawdopodobną celiakią." -
Niecierpliwa dobre wiadomości, wazne ze lekarz cie nie zlekcewazyl
Magda pochwale sie na pewno
Zgadzam się co do karmienia . Pewnie dziecko zwiekszylo zapotrzebowanie i teraz piersi musza nadrobic, u mnie tez tak bylo a teraz ok
Nie wiem jak pieluszki z Lidla kolezanki chwala z Aldi ale nie wiem czy sa takie same
-
niecierpliwa wrote:Agata to mnie pocieszylas
No ale przynajmniej usg brzucha jej zrobia
Niecierpliwa napisz mi ile razy dziennie ona dzisiaj jadła i w jaki sposób i ile ostatnio przybiera na wadze. Zadzwonię do mamy, może ona będzie miała jakiś pomysł. -
Julka i jej zyrafa, po pierwszych chwilach moge powiedziec tyle- ladnie zapakowana, mala i poreczna, dziecko moze chwycic w dwie raczki i wkladac do buzi, chyba smaczna, bo Julka zaraz byla cala zasliniona, no i nie wali chinszczyzna, ale nadal nie wiem skad taka cenaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52
Agaata, Weridiana, lys, Paula_071, zabka11, apaczka, Katarka, Zetka, mamasia, jesslin87, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość