X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam od tygodnia chcicę na słodycze.. wcześniej potrafiłam się opanować a od tygodnia jakiś szał..chyba mam skok rozwojowy oponki:)
    Na chrzcinach dostałam merci, rafaello i ferrero roche- zabójcze trio i przy lekkiej pomocy rodziny już wszystko zniknęło, no nie mogę się opanować..

dziewczyny tak piszecie o kontroli bioderek - u nas było usg w szpitalu i było wszystko ok i kazali zrobić kontrolę dopiero za pół roku i tak się zastanawiam czy to nie za długi czas.. jak było u was? ostatnio zauważyłam że mój ma nierówne fałdki na udach, tzn jak zegnę nogi do pozycji żabki to jedna fałdka jest wyżej a druga niżej.. czy to coś oznacza? do lekarza idziemy w pn - muszę koniecznie o to zapytać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:10

zabka11, Weridiana, magda sz, lys, witaminkab, Pulpecja, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    chyba mam skok rozwojowy oponki:)

Ja tez cierpie niezmiernie na ta dolegliwosc ;)

AgaSad, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad my mieliśmy kontrolę w 6 tygodniu życia, później poszliśmy na USG w 11 tygodniu życia i wtedy pan dr powiedział, żeby przyjść jeszcze raz za 6 tygodni, a później jak dziecko będzie miało pół roku i rok.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie wiem dlaczego u nas nie ma takich zaleceń. Tzn na szczepieniach Pani bada stawy manualnie i zawsze mówiła że są bardzo ok ale usg to usg..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy usg bioderek w szpitalu i potem po 6 tyg. I juz mamy tego wogole nie sprawdzac bo jest wszytsko ok.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zauważyłam, to chyba zależy od lekarza. U nas też jest wszystko ok, a mimo wszystko mamy robić to usg.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dziekuje, zrobie to ciasto na chrzciny zamiast tortu :-) i tak jeden zamowilam.

Ofka no nie mogę się zebrac i sprawdzic tej diety ale...Kiedys sie wezme ;-)

Ciekawe z tymi bursztynami musze sprawdzic bo pierwsze slysze

co do fotelikow samochodowych to do niedawna bylam zdania ze kupie taki porzadniejszy 1,2,3 group aby byl do konca , jednak jak moja Emma zasnela na hustawce i glowa jej opadla to przypomnialo mi się jak mialam ten problem z Emma. Poczytalam i jednak doradzaja fotelik 0,1 do lat czterech , mozna go fajnie odchylic , dodatkowo wskazuja aby byl do tych 4 lat tylem do kierunku jazdy hmmm no nie wiem ale chyba zdecyduje sie na taki .
    to tyle ;-) co do firmy to jeszcze nie wiem

magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, my też będziemy kupować następny fotelik tyłem do kierunku jazdy. Dużo mąż czytał i jednak taki jest najbezpieczniejszy.

Weridiana, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, mi się chyba kończy pokarm... Cyce zrobiły się zflaczale... czuje ze juz nie mam dużo mleka. Niby syn je, ale teraz potrzebuje dwa Cyce żeby się najeść.

Czy u Was też tak było, że nagle Cyce zrobiły się pustawe?

Zastanawiam się nad kupnem mm.

Pije femaltiker. Ehh doradźcie coś proszę.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas usg bioderek było po urodzeniu, potem musiałam iść do poradni znów sprawdzić i teraz mamy wizytę na styczeń. Podobno 3 razy w przeciągu pierwszego roku życia kontroluje się bioderka.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama, nawet jesli masz chwilowy kryzys laktacyjny, to nie mm, ale częste przystawianie dziecka do piersi i odciąganie. Ale czmeu miałoby Ci mleko zanikać?

Katarka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    To była strona 2107 lub 2108

Dzieki!

Jestesmy po kolejnej wizycie, tym razem mam poczucie, ze trafilam do osoby, ktora bynajmniej nie olala naszych problemow, byc moze dlatego, ze sama ma 3miesiecwmxne dziecko. Dostalismy kolejne skierowanie do poradni gastroenterologicznej i powiedziala nam, gdzie sie zarejestrowac. Skierowanie na usg brzucha i skierowanie na crp, amalyza, bialko calkowite i cos czego nie moge rozczytac. Wg niej pomimo iz waga jest dobra, to przyrost ostatnich tygodni za maly. Jej zdaniem to nie alergia na bmk, predzej podejrzewa celiakie. Kazala wrocic do jaj i nabialu a odstawic pieczywo. Usg brzucha mamy w piatek.

magda sz, lys, zabka11, Neyla, Katarka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w 6 tyg i następna kontrola w zaleceniach między 18-24 miesiącem.

Weridiana, daj znać jak wyszło :)

Chcebycmama- może kryzys kilkudniowy? Zwykle trwa 2-3dni i pozniej jest ok. Musisz karmić teraz jak najwięcej. Pokarm tak nagle nie zanika, spokojnie. Nie dokarmiaj mm tylko bo zaburzysz tym laktacje. Będzie chwile ciężko ale za parę dni rzeka mleka zobaczysz :)

Jadę do Lidla, miała ktoras pieluchy lidlowe? ciekawe jakie one są, kupiłabym na próbę.

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też sluz w kupach, czesto zielone. Ale niunie raczej brzuch nie boli. Póki karmie tylko cycem to te kupy takie będą. Juz przywykłam do tego i sie nie doszukuje, przybiera teraz 700 miesiecznie i wg mnie ok

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, wszystko fajnie, ale wg mojej wiedzy gluten przenika do mleka matki w tak mikroskopijnych ilościach, że odstawianie go w ogóle nie ma sensu...

Z forum pediatrycznego:

"Jak wynika z badań naukowych gluten przechodzi do mleka matki karmiacej, ale jest tam w ilościach średnio 178 ng (nanogramów) na ml, a maksymalnie 1200 ng (nanogramów) na ml. Oznacza to, że nawet u osób z bardzo dużym przenikaniem glutenu do mleka (1200 ng/ml) jego stężenie w przeliczeniu na miligramy wynosi zaledwie 0,12 mg glutenu na 100 g mleka. Tym samym mleko matki spożywającej gluten w swojej diecie może być traktowane jak dieta bezglutenowa.
    Leczenie
    Nie ma potrzeby stosowania diety bezglutenowej u matki karmiącej piersią dziecko z potwierdzoną lub prawdopodobną celiakią."

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to mnie pocieszylas :D No ale przynajmniej usg brzucha jej zrobia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:08

Agaata lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dobre wiadomości, wazne ze lekarz cie nie zlekcewazyl

Magda pochwale sie na pewno :-)
    Zgadzam się co do karmienia . Pewnie dziecko zwiekszylo zapotrzebowanie i teraz piersi musza nadrobic, u mnie tez tak bylo a teraz ok :-)

Nie wiem jak pieluszki z Lidla kolezanki chwala z Aldi ale nie wiem czy sa takie same

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata to mnie pocieszylas :D No ale przynajmniej usg brzucha jej zrobia

Niecierpliwa napisz mi ile razy dziennie ona dzisiaj jadła i w jaki sposób i ile ostatnio przybiera na wadze. Zadzwonię do mamy, może ona będzie miała jakiś pomysł.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Julka i jej zyrafa, po pierwszych chwilach moge powiedziec tyle- ladnie zapakowana, mala i poreczna, dziecko moze chwycic w dwie raczki i wkladac do buzi, chyba smaczna, bo Julka zaraz byla cala zasliniona, no i nie wali chinszczyzna, ale nadal nie wiem skad taka cena ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

Agaata, Weridiana, lys, Paula_071, zabka11, apaczka, Katarka, Zetka, mamasia, jesslin87, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa już dałaś żyrafkę? Masz tą bardzo miękką? Ja mam tą twardszą i jeszcze leży w szafce.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2457 2458 2459 2460 2461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ