SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Leon wczoraj pierwszy raz przewrócił się z pleców na brzuch.Tak się wyginal że myślałam że głowę zostawi za sobą aż wreszcie ja przerzucil no i trzyma sobie butelkę z mlekiem sam i pije.Jakie to cudowne jak się patrzy na rozwój takiego malucha.Codziennie coś nowego
niecierpliwa, apaczka, 0na88, Paula_071, Weridiana, zabka11, chcebycmama, jesslin87, lys, magda sz, gianna88, Zetka, Martucha86, Migotkaa, Maniuś lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
niecierpliwa wrote:Rok czasu minal i od nowa, zastanawiam sie co moge brac na moje bolesci, bo wczesniej tylko ketonal forte dzialal. Poki co zaczyna mnie cmic, ale z moja endomenda to po scianach chodze z bolu jak mam okres
Moze po ciazy nie bedzie tak zle
Na meningokoki juz szczepilam i to dwa rodzaje wiec nie wiem dlaczego doradzaja dopiero około roku , dziwne jak różne sa te wytyczne zwlaszcza ze jednak uniaPaula_071, Zetka lubią tę wiadomość
-
Iys rowniez caly czas trzymam za was kciuki. Mam takie wrazenie ze nasza grupa jest taka nasza
i kazdy zyczy sobie jak najlepiej , i jesli cos dolega "naszym" dzieciaczkom to trochę jakby nam samym i przykro mi z tego powodu. Dlatego wierze ze bedzie dobrze i skoncza sie problemy.
Moze twoja coreczka potrzebuje wiecej czasu , ma wrazliwy brzuszek , a te lekarstwa niby maja pomoc jednak moga podrazniac zaladek jeszcze bardziejchcebycmama, jesslin87, lys, Paula_071, apaczka, gianna88, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
U nas nocka spoko, chco obawialam sie ze moze po szczepieniu bedzie cos nie tak. Mala spala od 20 do 5, jedzonko i jeszcze spanko do 7:30.
Teraz po jedzeniu i zabawie na macie ululalam ja w bujaku.
Lece do piwnicy zrobic porzadki z ciuszkami dla malej- musze przesegregowac i w worki prozniowe popakowac.
Kurde tak mnie bola kolana, szczegolnie lewe, ze zgiac nie moge...chyba sie przejde do lekarza, moze jakis zdjecie mi zleci???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:20
-
0na88 wrote:dziecko nakarmione , przebrane powinno wg starego schematu po butli isc spac.. ale co tam , slysze juz ze kicha i uderza w zabawki - odpalilam nawet suszarke i nic
czas i dla mnie odpalic kawe
Moja dzisiaj o 4 wstala...udalo mi sie ja uspac i mialam cicha nadzieje ze pospimy do 9 skoro wypadla jedna godzinka - naiwna ja. Pibudka standardowo po 7.
Wedlu Tracy Hogg po trzecim ziewie dziecko sie odklada do lozeczka i powinno zasnac... Taaa. Zawsze z mezem sie smiejemy: o trzeci ziew Julka idzie spac. Zeby to bylo takie latwechcebycmama, Weridiana, 0na88, zabka11, apaczka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Witam się i deszczową środę... Bo dzisiaj środa prawda?
Z rana mąż się dobierał, ach jak ją lubię takie poranki. Potem może lać i wiać, ale dzień będzie udany.
No nic czas wstawić pranie, odkurzyć i ogarnąć chatę...jesslin87, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
Hej. Maly ma druga drzemke, zaraz robie druga kawe i ide sie pouczyc. Dzis z nim nie dosypiam, no chce miec toge radcowska to nie moge tracic celu z oczu. W ogole egzamin trwa cztery dni. No i nie wiem jak mam to zrobic z mikrusem. Opcja nr jeden jade w pon i wracamw piatek. Opcja druga biore tesciowa, opcja trzecia biore meza.
Tylko ze po pierwsze jak maly ze mna bedzie to nie odpoczne, a po drugie chcialabym cztery dni hotel, basen, obiad ze znajomymi z grupy...no tylko bede tesknic no i odciagac mleko bym musiala.
Nie wiem.
Zrobilam nutelle z kaszy jaglanej. Troche gesta musze dodac oleju kokosowego albo banana. Mamw planach skonczyc te batony musli i zrobic domowa chalwe z migdalow.
Paula napisalam do siostry o przepis mam nadzieje ze mi wysle, ona ma ta ksiazke.
Dwa i pol kg mniej wiec dieta dziala mimo wafi;)
Mysza Ty zboczurzyco, seksisz sie od rana, jak mnie bola plecy. Eiedzialamze ten skalpel jest niezdrowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:10
Weridiana, Paula_071, zabka11, 0na88, Pulpecja, apaczka, lys, Zetka, Martucha86, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Witamy sie juz spowrotem w domkuchoc nie ukrywam ze w Polsce bylo super
tyle pomagali mi rodzice przy Malym...nawet pare razy udalo mi sie wyskoczyc na godzinke,dwie
wszyscy zakochani w naszym Malenstwie
Tesciowa...temat rzeka...wszystko robie nie tak wedlug niejmasakra...szkoda gadac
W niedziele wygonilismy diablaSynus byl bardzo grzeczny a gdy ksiadz zaczal polewac mu glowke to rozesmial sie prawie na glos
bo chyba pomyslal ze bedzie sie kapal
w knajpie super-prawie w ogole nie spal bo nie chcial zeby cos go ominelo chyba ale byl grzeczniutki
moje sloneczko
W drodze powrotnej spal znowu caly czaskolejne 8 godz
obudzil sie juz w windzie gdy jechalismy do mieszkania
Wiec stwierdzam ze moze on poprostu tak lubi jezdzic albo moze naprawde to nosidelko cybex jest takie wygodne...w ogole jak tylko go wsadzam do nosidelka to juz jest taki zadowolony ze szok
Myszka pytalas o fotelik-my juz kupilismycybex isis fix od 9m do 36kg tak ze juz na lata
Ps.Mam do sprzedania garniturek z chrztu,jesli ktoras byla by zainteresowana to zamieszcze zdjecia
Milego dzionkaa tymczasem ide Was nadrabiac
jesslin87, Paula_071, magda sz, apaczka, lys, witaminkab, Laura, mamasia, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas chrzciny 55 zl, alkochol mielismy swoj, 25 osob, wszystkie koszty z tortem wyniosly nas 1800 i tyle maly zebral. Ubranko bylo skromne, spodenkina szelkach w kratke z hm, body koszulowe z muszka, sweterek w serek rozpinany. Biala bawelniana czapka, biala bawelniana kurteczka i bialy kocyk gladki. To akurat mialam. Ja sukienka na miare z allegro za sto zl. Plaszczyk ze slubu maz garniak ze slubu i git.
mamasia lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja tez dostalam w szpitalu ketonal domiesniowo i nie wiem co spierdzielili, ale do tej pory mnie to miejsce boli dookola i nie mam czucia w miejscu wbicia igly
Mam to samo ;\
my mielismy chrzciny na 50 osob, talerzyk 80zl+alkohol+tort+ciasta+owoce wyszlo ok 6000, ale zwróciło się z nadwyżką. -
Czesc dziewczyny,
u nas znowu Młody poprzestawiał sobie i wrócił do dwóch karmień w nocy, z tym, że to drugie jest około 5.30 nad ranem i później ma problem z zaśnięciemdzisiaj odłożyłam go o 6.10, zasnął na 40 minut i już zaczął się denerwować, więc wzięłam do siebie do łóżka i dałam cyca, pociumkał trochę i pospaliśmy do 8.00. Kurcze, już mi się wydawało, że powoli ustalamy jakiś rytm i znowu wszystko jest zburzone
W Wa-wie właśnie jest ulewa, kurde no... Chciałam iść na długi spacer! Już mam powoli dość tego listopada i deszczu!
Co do Ketonalu, to ja w szpitalu dostałam do kroplówki raz ketonal, dwa razy paracetamol a resztę to już w tabletkach. Domięśniowo nie dostawałam. Te leki pewnie nie są zakazane przy kp, ale na pewno przenikają do mleka i tutaj mocno bym uważała. CC to wyjątkowe okoliczności, bo po operacji ból jest duży. -
Nadrabiam Was powoli, kilka dni mam.
Wróciliśmy juz po urodzinach starszego. Teraz w niedziele wyprawiamy tutaj.
Z gorszych wieści to niestety moja Babcia w ciężkim stanie w szpitalu. 91 lat. Na szczęście byłam i się widziałysmy ale Michałka tylko na zdjęciu widziała. Teraz co telefon to się boję.
No i ja mam jakieś sensacje żołądkowe. Wirusa przez 1 dzień miałam 2 tyg temu. A teraz od pn ból brzucha nawet jak łyka wody wezmę. Od wczoraj też biegunka. Mam nadzieje ze to tez wirus a nie coś poważniejszego.
Michaś jest na etapie takim ze Nic sam nie śpi. Albo rączki albo cycek. Jak tylko zniknę mu z pola widzenia to dramat. Jak jestem sama to nie mam nawet chwili dla siebie. Ostatnio nawet obiadu nie robie.
Magda, ja zamówiłam Oillan szampon na ciemieniuche. Wypisywala Oilian to mi w Gemini pokazywało to i kupiłam ten:
http://www.aptekagemini.pl/oillan-baby-szampon-nawilzajacy-200ml.html
Mam nadzieję że pomoże, bo nam już zeszła i od razu pojawiła się nowa. No i tez ŁZS na czole mamy i nie wiem co z tym. Lekarka kazała clotrimazol i tylko woda jak najmniej kosmetyków, ale już drugi miesiąc i nie znika. No i zamówiłam tez krem mustela na ciemieniuche i ŁZS i mam nadzieję że pomoże.
Ja mam ok 22-23st i Michaś w nocy tylko pampers plus pajac bez stóp i tylko cienki kocyk. Nawet skarpetek nie zakładam.
Idę czytać Was dalej, Michał z cyckiem w buzi przysypia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:57
magda sz, jesslin87, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Dziewczyny karmiące tylko piersią, czy wasze dzieci robią wodniste kupki? U Nas są dosyć wodniste, a oprócz tego ciągle ten śluz zasrany (dosłownie i w przenośni) mimo tego, że podawałam to co kazała pediatra (Enterol 250).
Mam podawać dalej dicoflor i lacidoenter. A ja głupia kupiłam lacidoenter kapsułki i tam pisze ze od 3lat dopiero. Dziś zamówiłam saszetki od 1mca. Zobaczymy. A ten entero 250 to kapsułki do mleka dodawałas?
-
aaaaga wrote:Pulpecja dobrze gadasz polać jej ! U nas kupy rzadkie czasami z grudkami i troche sluzu
My rota mamy za 300 zl pneumo 280 chyba musze sprawdzić ile 6 w 1
Aaaaga, chodzisz na Jaworzniakow? Bo ceny mam takie same.
Możesz powiedzieć ile płaciłes za wizytę u fizjo?
-
Zeta ja mam ten sam szampon. Przy każdym myciu delikatnie paznokciami szuruje żeby nie wyczesywać pózniej i piękna główka bez tej okropnej ciemieniuchy, pół głowy w tym miała, a gdzie nie gdzie takie pomarańczowe narośla..
Maja uspana, obudziła się śmiejąc i w sumie non stop się śmiała przez 2 godziny, patrzyła się w okno i się śmiałatłumaczę sobie że to mój dziadzio ją tak rozśmiesza z nieba
Pozniej marudziła bo chciała spać i półgodziny śpiewałyśmy aż zasnęła. Jak ją wcześniej położyłam do cyca to dostała histerii takiej że o jezuuu, piszczała normalnie, nie wiem o co chodzi bo wcześniej jadła normalnie.
Pogoda do dupy, raz pada raz nie, ja od piątku siedzę w domu już mnie nosi. Może się skuszę i pojedziemy do rosmana bo skończyły się szampony, gele, wkładki do cycknosza, kredka do oczu itp.
Zaraz spiszę przepis z kartki.Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość