X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko nakarmione , przebrane powinno wg starego schematu po butli isc spac.. ale co tam , slysze juz ze kicha i uderza w zabawki - odpalilam nawet suszarke i nic :(

czas i dla mnie odpalic kawe :(

Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas cenowo to w granicach 100 bez alkoholu i tortu , jestem przerazona , z mojej strony bedzie tylko 7 osob zaproszonych , a maz naliczyl swojej samej najblizszej rodziny 30. Jak podal mi ta liczbe to stwierdzilam ze nie bede sie jednak spieszyc z organizacja ;-)

Poczatkowo chcialam chrzciny w grudniu ale jak podliczylam ze mikolaj i gwiazdka , 6 dzieci do obdarowania + 2 chrzesniakow to same wiecie ;-)

zabka11 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - ja też poproszę przepis :) 5 grudnia ma urodziny tata a 6 mama - to zrobię im niespodziankę :)
    Lys - kurczez czytam i czytam Twoje posty i zastanawiam się co jest Twojej córeczce. Naprawdę współczuję i codziennie trzymam kciuki by było lepiej. Kurde to musi w końcu minąć.
    U nas noc trudna. Laura jadła o 3, 5 30 i teraz. Starsza jeszcze śpi ale obudziła się w nocy i płakała bo ma katar. Chyba z zębów bo idą piątki... Do tego antybiotyk. Dzięki wam zaopatrzylam się wczoraj w Dade w biedronce :) a jutro w Lidlu lalka dzidziuś i mąż kupuje małej na prezent, dokupie kolyske i będzie Paula miała :)
    Odebrałam w pon dowód i juz jestem Pan Ści-ska pełna gębą :)
    Ja okresu jeszcze nie mam. Zabezpieczam się Symonette.
    A i mała ma kurde lekka dysplazje bioderek. Zakładamy podwójna pieluszke i w połowie grudnia Usg... No zobaczymy...

Paula_071, Weridiana, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Witam i melduje sie jako kolejna "szczesciara", ktora ma juz okres :/

O nieee. Ja mam nadzieje, ze poki regularnie karmie to ominie mnie ta przyjemnosc. Dla mnie to niesamowita zaleta bycia w ciazy/karmienia.

Weridiana, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry o poranku. Mlody nie spi od 5:30 i nic siw nie zapowiada, zeby chcialo mu sie przysnac ;) I w ogole hit dzisiejszego poranka - przeszla burza z piorunami. Polowa listopada, a tu burze hahaha ;)

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    O nieee. Ja mam nadzieje, ze poki regularnie karmie to ominie mnie ta przyjemnosc. Dla mnie to niesamowita zaleta bycia w ciazy/karmienia.

Rok czasu minal i od nowa, zastanawiam sie co moge brac na moje bolesci, bo wczesniej tylko ketonal forte dzialal. Poki co zaczyna mnie cmic, ale z moja endomenda to po scianach chodze z bolu jak mam okres

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam. Za oknem straszne wiatrzysko.. chyba podaruje sobie spacer wiec zapowiada się ciężki dzień bo dłuższa drzemka to tylko na spacerku.. młody coś nosek ma zatkany, mam nadzieje ze to nie początek kataru

Weridiana lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeby maz mial nauczke a ja chwile dla siebie zostawiam mu dziecko i ide do fryzjera niech mi pofarbuja te moje odrosty , pomasuja glowe - w ogole niech sie mna tez ktos zajmie do cholery ! :)

Pulpecja, apaczka, niecierpliwa, Weridiana, zabka11, jesslin87, lys, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. U nas wieje i leje, a nad ranem była burza.
    Paula, ja teŻ liczyłam na dłuższą przerwę, karmię regularnie i dupa. Nienawidzę okresu. Ale po każdym dziecku tak miałam, więc być może taka moja uroda. U Ciebie może być inaczej.

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Rok czasu minal i od nowa, zastanawiam sie co moge brac na moje bolesci, bo wczesniej tylko ketonal forte dzialal. Poki co zaczyna mnie cmic, ale z moja endomenda to po scianach chodze z bolu jak mam okres

Chyba tylko paracetamol mozna brac, chociaz na mnie praktycznie nigdy nie dzialal.
    Griszanka - straszna burza! Az mnie obudzilo.

Szczepicie na meningokoki? Jesli tak, to kiedy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede chciala zaszczepic , mi pediatra zasugerowala ze jak dziecko skonczy rok - ewentualnie dopiero jak do przedszkola pojdzie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się witamy. Za oknem leje a my mamy na 9.30 szczepienie 5w1, pneumokoki i rotawirus.

A no i dzisiaj Natalka kończy 3 miesiące :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 07:59

0na88, niecierpliwa, Paula_071, Laura, Weridiana, Pulpecja, jesslin87, lys, magda sz, Zetka, Martucha86, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce szczepic jak skonczy rok.

Na mnie paracetamol tez nie dziala.

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos prezentow dla malucha, to ja zastanawialam sie nad czyms, co stanowiloby swojego rodzaju tradycje. Wymyslilam, ze oprocz zabawek, moje dzieci beda dostawac co roku bombki na choinke. I nie mam tu na mysli zwyklych, tylko takie wyjatkowe, formowane. Jak rozpocznie swoje samodzielne zycie, bedzie juz pokazna kolekcja i piekna pamiatka. Kazda bombka bedzie przypominac mu wspolnie spedzone z nami swieta :)
    Cos takiego jak ten konik na biegunach albo kot. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7675982e3070.jpg
    Jak bede we Wroclawiu, to musze skoczyc na jarmark Bozonarodzeniowy, moze znajde tam cos interesujacego, co bedzie kojarzylo sie z wiekiem niemowlecym :)

Pulpecja, apaczka, niecierpliwa, 0na88, Weridiana, zabka11, jesslin87, magda sz, gianna88, Zetka, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie na meningokoki choć wciąż zastanawiam się kiedy i którą szczepionką bo jest kilka.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka super pomysl :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny robiliśmy w knajpie i za pierwszym i za drugim razem. Za pierwszym razem zapłaciliśmy chyba ze 120 zł od osoby. Knajpa w Zabierzowie - Grube Ryby. Paweł był tam kiedyś na weselu i mowil ze rewelacja. Za całość zapłaciliśmy pod 4 tys bo było ponad 20 osób. Ale jedzenie, obsługa - tragedia!!! Jedzenia co kot napotkał... Naprawdę - poprostu było mi wstyd. za taką kasę :( a na koniec postanowiliśmy wziąć skoro za to zapłaciliśmy do domu i wiecie co? Nagle się Jedzenie Znalazło - bo nie wystawily huje tylko zostawili, mało ze Jedzenie od nich to Jeszcze ciasta pozostawiali od nas... I dopiero jak kazalismy zapakować to się okazało ze jeszcze jest. Żałuję że tyle zapłaciliśmy i ze tej właścicielki nie wezwalismy. To co pokazali to dramat. Za drugim razem w Październiku było tylko 11 osób. Sami najblizsi. Zrobiliśmy obok nas w Zielonkach w modnej ostatnio restauracji Malinowy Anioł. Zapłaciliśmy 55 zł od osoby. Był obiad- pierwsze drugie danie i Szarlotka na ciepło z lodami. do tego nieograniczone napoje. Za karafke wina 30 zł. Całość z tortem nas wyszła 850 zł chyba. A jedzenie boskie i porcję wielkie :) potem jeszcze do nas na chwile przyjechali moi Rodzice no i brat Pawła bo u nas nocować 2 tyg bo przyleciał se Stanów. Na szybko P zrobił jakieś pyszne Jedzonko i jeszcze mecz oglądali. :) ja też za wygodna jestem na robienie w domu wiec Podziwiam tych którym się chce. Bo to trzeba Przygotować obsłużyć posprzątać... A tak to Wszystko mam, ktoś to robi za mnie a ja mam czas dla Dzieci i gości :) ale na wspólny wieczór kawalerski panieński zrobiliśmy imprezę :) były 2 pizze Przez Pawła robione, barszcz z krokietem, cala wypasiona zimna płyta, 3 sałatki, szynki, pasztety, kiełbasy, sery, jajka, zagryzki itp ;) było 10 osób. A temu kto wymyślił zmywarkę prZyznalabym Nobla ;)

Weridiana, chcebycmama, aaaaga, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka moj synek tez konczy 3 m-ce dzis. I tez szczepimy, tylko wybieramy sie okolo 16-tej. Na wieczor sesja zdjeciowa :)
    A i zapomnialam Wam napisac, ze Karolek w poniedzialek po raz pierwszy swiadomie wkladal zabawke do buzi. Tak wylizal grzechotke, ze az milo :D
    W szpitalu po porodzie, ze wzgledu na te nerwobole dostawalam paracetamol, pyralgine i ketonal - zamiennie co 4 godz., przy czym ketonal co 12h. Pytalam czy to nie zaszkodzi dziecku j nikt nie widzial przeciwwskazan. Najlepiej zapytac pediatry albo lekarza rodzinnego.

apaczka, Weridiana, chcebycmama, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj:)
    Popijam kawe i zaraz zbieramy sie na usg bioderek, oczywiscie jak sie mój król obudzi;)
    Zesz kurwa od 6 walili młotem pneumatycznym bo studzienki przerabiaja, no chyba ich Bóg opusccił..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostalam w szpitalu ketonal domiesniowo i nie wiem co spierdzielili, ale do tej pory mnie to miejsce boli dookola i nie mam czucia w miejscu wbicia igly

‹‹ 2452 2453 2454 2455 2456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ