X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Paula_071 ja z wygody mam nadal lozeczko w sypialni plus to ze nie mam tej elektronicznej niani zeby w razie czego slyszec mala.

Ja mam nianię w szafie, nawet jej nie otworzyłam. Dla mnie wygodniej jest, że śpi w drugim pokoju, dzięki temu ja się lepiej wysypiam, bo on mi nie hałasuje, i on się lepiej wysypia bo ja mu nie hałasuje.

edit. i też bym się bała, że go zgniotę przez sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:43

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://icyignacy.pl/karmienie-piersia-czy-zasypianie-przy-piersi-jest-zle/

Odnosnie spania z dzieckiem i zasypiania podczas karmienia troche inne spojrzenie ;)

Jako, ze od dzis karmie w nocy to Julka na stale znajduje miejsc u nas w lozku ;) Zaczelo mi sie to podobac i Julka spi spokojniej. Trwaja pertraktacje nad zakugem wiekszego lozka ;)

My mamy 160cm szerokości łóże i śpimy tak, żebym mogła w nocy wędrować raz z lewej raz z prawej strony małej. W praktyce nawet jeszcze jeden dzieć by się zmieścił i każdy by się wyspał. A dzisiaj spaliśmy wszyscy do 8 rano... rozpusta totalna :D

apaczka, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda w Warszawie grrr. Słońce, deszcz, słońce, deszcz w cyklu 15-30 min. Jak tu iść na spacer...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz juz mowa o lozeczkach i spaniu , wy uzywacie tego klinu ?
    bo ja go jeszcze uzywam ale chyba go wyjme bo strasznie mi sie dziecko przekrzywia jakos w tym lozku , spada mi na boki a rano zawsze znajduje ja w poprzek.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka u nas leje co chwile, dlatego spacer odpuszczam (nie zeby mi smutno bylo), bo wniesc i zniesc ja z gondola z 4 pietra, a powrot jeszcze z zakupami to mi daje niezle w dupe.

Dzis chyba taka pogoda senna, bo Julka o dziwo spala od 9 do 10.30 i od 11.15 do nadal no i zjadla juz cyca 6 RAZY od 1 w nocy (odpukac w niemalowane, zeby jej sie nie odwidzialo).

apaczka, 0na88, Pulpecja, zabka11, jesslin87, lys, Paula_071, Weridiana, Maniuś, Neyla, witaminkab lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to 3 mam kciuki za apetyt Julki , zaczelam sie z nia solidaryzowac bo tez w ta pogode juz jadlam chyba z 6 razy ;-) tylko mi to z korzyscia raczej nie wyjdzie ;)

niecierpliwa, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    bo ja go jeszcze uzywam ale chyba go wyjme bo strasznie mi sie dziecko przekrzywia jakos w tym lozku , spada mi na boki a rano zawsze znajduje ja w poprzek.

Klin juz sprzedalam jakies 2 miesiace temu, u mnie sie nie sprawdzil ;)
    Tak swoja droga wlasnie sobie mysle ile kasy wtopilam przez te 4 miesiace na takie pierdoly kliny, butelki, miliony smoczkow bo a noz ksieznej inny podpasi, 3 puszki mm, z ktorych zuzylam po miarce i wietrzeja ;)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam nianię w szafie, nawet jej nie otworzyłam. Dla mnie wygodniej jest, że śpi w drugim pokoju, dzięki temu ja się lepiej wysypiam, bo on mi nie hałasuje, i on się lepiej wysypia bo ja mu nie hałasuje.

edit. i też bym się bała, że go zgniotę przez sen.
    Paula, a nie boisz się, ze np. zachłyśnie się cofającym pokarmem albo śliną w nocy i nie usłyszysz?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wtopilam 400 zl na laktator ktorego uzylam raz - dalam go kuzynce przynajmniej ona go uzyje , i na ubranka - w duzej czesci nie chodzila wcale.

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla- zazdroszcze figury!!!wygladasz swietnie!!! Ja to mam brzuchol nadal buuu :(((

Niecierpliwa - jesli cie to pocieszy to moja tez cos zaczela sie rzucac przy butli...szczegolnie wieczorem, po kapieli...jest ryk i milion podejsc, zeby zjadla...teraz np karmilam ja na rekach chodzac, bo jak usiadlam to ryk.nie zmienilam jeszczs smoczka w butli na wiekszy, moze to o to chodzi...:/

Neyla lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja już przymierzam się godzinę do wyjścia... :/ męcząca taka pogoda.

Ja bym spała z moją całą noc ale mamy małe łóżko 160cm, ja jestem duża i mąż też i ciasno nam. W sumie chętnie bym męża wygoniła do drugiego pokoju żebym mogła spać sama z niunią hhe ale wiem że ucierpi na tym nasze małżeństwo...więc oliwy do ognia nie będę dodawać. Dziś sama spała tyyyle godzin że szok :) ale to dobrze, zasypiam z nią i się budzę a jak śpie na kamień to w sumie dobrze że niunia w łóżeczku mimo że śpi w kojcu w łóżku. Zwykle od rana my z mężem na jednej połowie a ona w kojcu na drugiej. Marzy mi się 2m łoże, ale w tym mieszkaniu nie ma na to szans.

Żabka kurde faktycznie mało ekonomicznie taka kąpiel. Najlepiej jak ktoś ma głęboki brodzik. Wczoraj chcieliśmy dać małej popływać to w tej ikeowskiej to nie da rady ale z kolei na brzuszku bardzo jej się podobało w wanience. Ja pierdziu chyba będę na balkonie trzymać tą wanienką większą.

Dla mnie dziwne jest na forum czytanie o ząbkowaniu :D kolejna nowość przed nami. Na początku pierwsze tyg w ciąży, wymioty, skurcze, jak wywołać poród, poród, problemy z karmieniem, problemy z kupą- temat rzeka, a teraz ząbkowanie. Za chwilę będzie raczkowanie, siniaki, przetarte rajstopy na kolanach :D itd. Rok temu był ostry listopad, bzyku bzyku a teraz już zęby idą :) Rok czasu a życie do góry nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:10

niecierpliwa, zabka11, apaczka, jesslin87, Zetka, aaaaga, Maniuś, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziwnie, bo jestem jedyna.

Nie jestes jedyna, ja tez nie spie z mala, od poczatku mala spi w lozeczku.
    Rozni nas tylko to, ze u nas lozeczko stoi w naszej sypialni, bo nie mamy pokoju wylacznie dla Klary. Osobny pokoj ma starsza corka.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to może być że za mało jej leci, ale zobacz czy nie ma w buzi pleśniawki czy ranki...ja się tego kompletnie nie spodziewałam a to jest przyczyną cyrków przy butelce. I w ogóle cyrki z jedzeniem

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, jakbym nie spała z dzieckiem, miałabym zaburzone poczucie bezpieczeństwa ;-)
    Ja rano wypiłam kawkę, wysłałam dzieci do szkoły, nawet coś na forum napisałam, a jak się mała zbudziła do karmienia, to poszłam z nią dalej spać i wstałyśmy o 11. Rozpusta normalnie.
    Żabka, a nie możesz włożyć po prostu wanienki do dużej wanny? Jak ktoś się idzie kąpać to wyciągnie, u nas stoi sobie pod prysznicem i nie przeszkadza.

Dokladnie tak robimy, ale to z koniecznosvi, bo tak do konca mi to nie odpowiada ( czyt.mam wrazenie zagraconej lazienki) ;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak Listopad w zeszlym roku byl "wyczynowy" :))

ja co prawda szalalam na miesiacu miodowym a raczej tygodniu , mnostwo alkoholu i papierosow nie wiedziac nic o ciazy - matko , jak mi alkohol wtedy smakowal jak nigdy.

zabka11, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ale pogoda w Warszawie grrr. Słońce, deszcz, słońce, deszcz w cyklu 15-30 min. Jak tu iść na spacer...

u nas to samo, miałam pisac ze zaryzykuje i pojdziemy ale widze ze pada niestety...

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Ja jeszcze uzywam, mala mi nie wedruje w lozeczku, a ja spie spokojniej, ze sie nie zachlysnie

0na88 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wcale mnie ten fakt nie pociesza, a powiem wiecej wrecz smuci. Dlaczego mialabym sie cieszyc z Twoich problemow?

zabka11 lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Na początku pierwsze tyg w ciąży, wymioty, skurcze, jak wywołać poród, poród, problemy z karmieniem, problemy z kupą- temat rzeka, a teraz ząbkowanie. Za chwilę będzie raczkowanie, siniaki, przetarte rajstopy na kolanach :D itd. Rok temu był ostry listopad, bzyku bzyku a teraz już zęby idą :) Rok czasu a życie do góry nogami

Fajna puenta minionego roku :D

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    oj tak Listopad w zeszlym roku byl "wyczynowy" :))

ja co prawda szalalam na miesiacu miodowym a raczej tygodniu , mnostwo alkoholu i papierosow nie wiedziac nic o ciazy - matko , jak mi alkohol wtedy smakowal jak nigdy.

Oj tak w andrzejki wypilam ponad 2 wina w sumie poszlo 8 na 3 osoby, oj niewiele pamietam, pamietam tylko te meczarnie dnia nastepnego, ale tego akurat wolalabym nie pamietac ;)

zabka11, 0na88 lubią tę wiadomość

‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ