X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Paula_071 ja z wygody mam nadal lozeczko w sypialni plus to ze nie mam tej elektronicznej niani zeby w razie czego slyszec mala.

Ja mam nianię w szafie, nawet jej nie otworzyłam. Dla mnie wygodniej jest, że śpi w drugim pokoju, dzięki temu ja się lepiej wysypiam, bo on mi nie hałasuje, i on się lepiej wysypia bo ja mu nie hałasuje.

edit. i też bym się bała, że go zgniotę przez sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:43

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://icyignacy.pl/karmienie-piersia-czy-zasypianie-przy-piersi-jest-zle/

Odnosnie spania z dzieckiem i zasypiania podczas karmienia troche inne spojrzenie ;)

Jako, ze od dzis karmie w nocy to Julka na stale znajduje miejsc u nas w lozku ;) Zaczelo mi sie to podobac i Julka spi spokojniej. Trwaja pertraktacje nad zakugem wiekszego lozka ;)

My mamy 160cm szerokości łóże i śpimy tak, żebym mogła w nocy wędrować raz z lewej raz z prawej strony małej. W praktyce nawet jeszcze jeden dzieć by się zmieścił i każdy by się wyspał. A dzisiaj spaliśmy wszyscy do 8 rano... rozpusta totalna :D

apaczka, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda w Warszawie grrr. Słońce, deszcz, słońce, deszcz w cyklu 15-30 min. Jak tu iść na spacer...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz juz mowa o lozeczkach i spaniu , wy uzywacie tego klinu ?
    bo ja go jeszcze uzywam ale chyba go wyjme bo strasznie mi sie dziecko przekrzywia jakos w tym lozku , spada mi na boki a rano zawsze znajduje ja w poprzek.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka u nas leje co chwile, dlatego spacer odpuszczam (nie zeby mi smutno bylo), bo wniesc i zniesc ja z gondola z 4 pietra, a powrot jeszcze z zakupami to mi daje niezle w dupe.

Dzis chyba taka pogoda senna, bo Julka o dziwo spala od 9 do 10.30 i od 11.15 do nadal no i zjadla juz cyca 6 RAZY od 1 w nocy (odpukac w niemalowane, zeby jej sie nie odwidzialo).

apaczka, 0na88, Pulpecja, zabka11, jesslin87, lys, Paula_071, Weridiana, Maniuś, Neyla, witaminkab lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to 3 mam kciuki za apetyt Julki , zaczelam sie z nia solidaryzowac bo tez w ta pogode juz jadlam chyba z 6 razy ;-) tylko mi to z korzyscia raczej nie wyjdzie ;)

niecierpliwa, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    bo ja go jeszcze uzywam ale chyba go wyjme bo strasznie mi sie dziecko przekrzywia jakos w tym lozku , spada mi na boki a rano zawsze znajduje ja w poprzek.

Klin juz sprzedalam jakies 2 miesiace temu, u mnie sie nie sprawdzil ;)
    Tak swoja droga wlasnie sobie mysle ile kasy wtopilam przez te 4 miesiace na takie pierdoly kliny, butelki, miliony smoczkow bo a noz ksieznej inny podpasi, 3 puszki mm, z ktorych zuzylam po miarce i wietrzeja ;)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam nianię w szafie, nawet jej nie otworzyłam. Dla mnie wygodniej jest, że śpi w drugim pokoju, dzięki temu ja się lepiej wysypiam, bo on mi nie hałasuje, i on się lepiej wysypia bo ja mu nie hałasuje.

edit. i też bym się bała, że go zgniotę przez sen.
    Paula, a nie boisz się, ze np. zachłyśnie się cofającym pokarmem albo śliną w nocy i nie usłyszysz?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wtopilam 400 zl na laktator ktorego uzylam raz - dalam go kuzynce przynajmniej ona go uzyje , i na ubranka - w duzej czesci nie chodzila wcale.

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla- zazdroszcze figury!!!wygladasz swietnie!!! Ja to mam brzuchol nadal buuu :(((

Niecierpliwa - jesli cie to pocieszy to moja tez cos zaczela sie rzucac przy butli...szczegolnie wieczorem, po kapieli...jest ryk i milion podejsc, zeby zjadla...teraz np karmilam ja na rekach chodzac, bo jak usiadlam to ryk.nie zmienilam jeszczs smoczka w butli na wiekszy, moze to o to chodzi...:/

Neyla lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja już przymierzam się godzinę do wyjścia... :/ męcząca taka pogoda.

Ja bym spała z moją całą noc ale mamy małe łóżko 160cm, ja jestem duża i mąż też i ciasno nam. W sumie chętnie bym męża wygoniła do drugiego pokoju żebym mogła spać sama z niunią hhe ale wiem że ucierpi na tym nasze małżeństwo...więc oliwy do ognia nie będę dodawać. Dziś sama spała tyyyle godzin że szok :) ale to dobrze, zasypiam z nią i się budzę a jak śpie na kamień to w sumie dobrze że niunia w łóżeczku mimo że śpi w kojcu w łóżku. Zwykle od rana my z mężem na jednej połowie a ona w kojcu na drugiej. Marzy mi się 2m łoże, ale w tym mieszkaniu nie ma na to szans.

Żabka kurde faktycznie mało ekonomicznie taka kąpiel. Najlepiej jak ktoś ma głęboki brodzik. Wczoraj chcieliśmy dać małej popływać to w tej ikeowskiej to nie da rady ale z kolei na brzuszku bardzo jej się podobało w wanience. Ja pierdziu chyba będę na balkonie trzymać tą wanienką większą.

Dla mnie dziwne jest na forum czytanie o ząbkowaniu :D kolejna nowość przed nami. Na początku pierwsze tyg w ciąży, wymioty, skurcze, jak wywołać poród, poród, problemy z karmieniem, problemy z kupą- temat rzeka, a teraz ząbkowanie. Za chwilę będzie raczkowanie, siniaki, przetarte rajstopy na kolanach :D itd. Rok temu był ostry listopad, bzyku bzyku a teraz już zęby idą :) Rok czasu a życie do góry nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:10

niecierpliwa, zabka11, apaczka, jesslin87, Zetka, aaaaga, Maniuś, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziwnie, bo jestem jedyna.

Nie jestes jedyna, ja tez nie spie z mala, od poczatku mala spi w lozeczku.
    Rozni nas tylko to, ze u nas lozeczko stoi w naszej sypialni, bo nie mamy pokoju wylacznie dla Klary. Osobny pokoj ma starsza corka.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to może być że za mało jej leci, ale zobacz czy nie ma w buzi pleśniawki czy ranki...ja się tego kompletnie nie spodziewałam a to jest przyczyną cyrków przy butelce. I w ogóle cyrki z jedzeniem

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, jakbym nie spała z dzieckiem, miałabym zaburzone poczucie bezpieczeństwa ;-)
    Ja rano wypiłam kawkę, wysłałam dzieci do szkoły, nawet coś na forum napisałam, a jak się mała zbudziła do karmienia, to poszłam z nią dalej spać i wstałyśmy o 11. Rozpusta normalnie.
    Żabka, a nie możesz włożyć po prostu wanienki do dużej wanny? Jak ktoś się idzie kąpać to wyciągnie, u nas stoi sobie pod prysznicem i nie przeszkadza.

Dokladnie tak robimy, ale to z koniecznosvi, bo tak do konca mi to nie odpowiada ( czyt.mam wrazenie zagraconej lazienki) ;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak Listopad w zeszlym roku byl "wyczynowy" :))

ja co prawda szalalam na miesiacu miodowym a raczej tygodniu , mnostwo alkoholu i papierosow nie wiedziac nic o ciazy - matko , jak mi alkohol wtedy smakowal jak nigdy.

zabka11, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ale pogoda w Warszawie grrr. Słońce, deszcz, słońce, deszcz w cyklu 15-30 min. Jak tu iść na spacer...

u nas to samo, miałam pisac ze zaryzykuje i pojdziemy ale widze ze pada niestety...

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Ja jeszcze uzywam, mala mi nie wedruje w lozeczku, a ja spie spokojniej, ze sie nie zachlysnie

0na88 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka wcale mnie ten fakt nie pociesza, a powiem wiecej wrecz smuci. Dlaczego mialabym sie cieszyc z Twoich problemow?

zabka11 lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Na początku pierwsze tyg w ciąży, wymioty, skurcze, jak wywołać poród, poród, problemy z karmieniem, problemy z kupą- temat rzeka, a teraz ząbkowanie. Za chwilę będzie raczkowanie, siniaki, przetarte rajstopy na kolanach :D itd. Rok temu był ostry listopad, bzyku bzyku a teraz już zęby idą :) Rok czasu a życie do góry nogami

Fajna puenta minionego roku :D

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    oj tak Listopad w zeszlym roku byl "wyczynowy" :))

ja co prawda szalalam na miesiacu miodowym a raczej tygodniu , mnostwo alkoholu i papierosow nie wiedziac nic o ciazy - matko , jak mi alkohol wtedy smakowal jak nigdy.

Oj tak w andrzejki wypilam ponad 2 wina w sumie poszlo 8 na 3 osoby, oj niewiele pamietam, pamietam tylko te meczarnie dnia nastepnego, ale tego akurat wolalabym nie pamietac ;)

zabka11, 0na88 lubią tę wiadomość

‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ