X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    oo Migotka dobrze ze mi przypomnalas o tym zelu, chyba zakupie profilatycznie

Przypomnijcie nazwe tego zelu pleaseeee :)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Przypomnijcie nazwe tego zelu pleaseeee :)

Dentinox

zabka11 lubi tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak uspałam dziecko...chusta się przydaje ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b61edd79923.jpg

A taki zestaw kupiłam sobie na chrzciny

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4766c25b41d5.jpg

Nie wiem jak dam radę w butach na obcasie...kiedyś zapierdzielałam w nich jak mały samochodzik, ale od roku nie chodziłam w szpilkach i totalnie się odzwyczaiłam.
    Ostatnio przyszła do mnie znajoma, która jest fryzjerką i mi włoski pofarbowała...znowu jestem blondyneczką :) (dekoloryzacje musiała robić, bo miałam farb, a farb na włosach).

Jak nasze dziecie będą raczkowały, to dopiero nam waga spadać będzie...ja to nie mam z czego już zrzucać. Ważę 52kg (przed ciążą 52,5) i też non stop jem słodycze...

niecierpliwa, magda sz, kasiuleek, 0na88, zabka11, apaczka, jesslin87, lys, Laura, Weridiana, Maniuś, Kkarolinaaaa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane

Ja tradycyjnie pobudka o 5 na butle i spalysmy jeszcze ...wstalam o 7 wyprawic julcie do szkoly, mala spala do 8. Po porannej toalecie, butli i dwoch kupach zasnela na macie, przelozylam do lozeczka i spi juz godzine :)
    Matka zdazyla w tym czasie zjesc sniadanie, wypic kawe, umyc lepetyne, zrobic szybki make up i zamowic zaproszenia na chrzest.
    Dzis po poludniu wioze jule na tance i w czasie jej zajec ide z Klara na kawke do kolezanki:)

Kurde musze jednak wieksza wanienke kupic...probowalam kapac mala w duzej wannie z ta gabkowa wkladka. Wszytsko super, bo ma duzomiejsca itp, choc srednio wygodnie dla mnie i duuuuzo wody idzie...jakbym tak mialA kapac codziennie to chyba bysmy z torbami poszli....takze wysylam dzis meza po zakup wiekszej wanienki, bede musiala ja gdzies upchnac...:/

niecierpliwa, Neyla, magda sz, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    O zjadłam dziś śniadanie i napilam się herbaty od niepamiętnych czasów :). Powiem Wam dziewczyny że ja już mam 28kg mniej A w ciąży przytylam 16kg.Cieszy ogromnie tyle że skóra wisi bo ja byłam zawsze duża.
    I pytanie czy wasze dzieci w nocy oddychaja szybko?mojemu czasem się zdarza tak szybko oddychać jakby biel oczywiście wtedy mu się chyba coś śni bo rzuca się po całym łóżeczku ale nie wiem czy to zdrowy objaw?!

Zdradz sekret jak zrzucilas tyle kg??? Mi zostalo 6kg i za cholere nie moge sie ich pozbyc...

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius jaki duzy skarbek juz:)

Neyla, cudownie wygladasz, jaka chudzinka:) a sposób na usypianie gdzis juz o nim slyszałam:)

u nas krzyk, raczki raczki bo nawet bujak jest beeeee a chciałam sie wybrac na wczesniejszy spacer...

Maniuś lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka mi stresow nie brakuje, kp a 10kg zostalo po ciazy :D

Weridiana lubi tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Czesc kochane

Ja tradycyjnie pobudka o 5 na butle i spalysmy jeszcze ...wstalam o 7 wyprawic julcie do szkoly, mala spala do 8. Po porannej toalecie, butli i dwoch kupach zasnela na macie, przelozylam do lozeczka i spi juz godzine :)
    Matka zdazyla w tym czasie zjesc sniadanie, wypic kawe, umyc lepetyne, zrobic szybki make up i zamowic zaproszenia na chrzest.
    Dzis po poludniu wioze jule na tance i w czasie jej zajec ide z Klara na kawke do kolezanki:)

Kurde musze jednak wieksza wanienke kupic...probowalam kapac mala w duzej wannie z ta gabkowa wkladka. Wszytsko super, bo ma duzomiejsca itp, choc srednio wygodnie dla mnie i duuuuzo wody idzie...jakbym tak mialA kapac codziennie to chyba bysmy z torbami poszli....takze wysylam dzis meza po zakup wiekszej wanienki, bede musiala ja gdzies upchnac...:/

U nas wanienka stoi na szafie...pięknie to nie wygląda, ale przy ogólnym syfie nie rzuca się w oczy :P

Pulpecja, zabka11, jesslin87, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam mojemu smykowi, wzielam 68, wydaje sie duza ta rozmiarówka
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5728790956, jak dla mnie najwygodniejszy zestaw nawet na wyjscia, body z kołnierzykiem i porteczki na gumce

Długość całkowita Szerokość w pasie Długość od kroku do końca nogawki
    56 33 17 16
    62 36 17 18
    68 39 18,5 22
    74 43 20 24
    80 47 21 25
    86 45 21 29
    92 49 22,5 31
    98 52 23 33

jesslin87, lys lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie się czuję czytając Wasze posty o spaniu z dzieckiem, bo moje od 8 tygodnia śpi samo we własnym pokoju. Ale mi i jemu chyba z tym dobrze:)

Tomek przestał leżeć na brzuchu. Odkąd skumał, że można się turlać to co go położę na brzuchu to się przewraca na plecy:)

Weridiana lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    my po szczepieniu 6w1 Infanrix Hexa, u nas w przychodni kosztuje 176 zł, więc wydaje mi się, że cena jest bardzo korzystna i nie muszę się marwtić, że szczepionki nie ma, bo jest na stanie przychodni cały czas.
    Hubert waży 5420g i cały czas jest między 3 a 10 centylem, więc pani doktor bardzo nie narzekała, ale powiedziała, że chcialaby aby wskoczył na taki pewny 10 centyl.
    Na śluz w kupie nic nie powiedziała właściwie... Powiedziała, że on nie wygląda na chorego i tyle. Zaleca ograniczenie nabiału, ale nie drastyczną dietę, bo to tylko mnie wykończy a bardzo prawdopodobne, że dziecku nie pomoże.
    Ja się dzisiaj jakoś kiepsko czuję, bolą mnie mięśnie jakby mnie brało porządne przeziębienie... Noc też była taka sobie - dwie pobudki na karmienie i jakieś niespokojne spanie.
    Umówiłam się dzisiaj na 20.30 do fryzjera, ale nie wiem czy dam radę pójść.

Neyla, wyglądasz super! Zazdroszczę!
    Ja mam ciągle 6 kg na plusie po ciąży i już się śmieję, że te 58 kg mnie prześladuje. Waga się zatrzymała i nie chce ruszyć za cholerę.
    Teraz noszę ubrania 36/38, przed ciążą nosiłam 34/36... No nie jestem zadowolona z tego stanu rzeczy, bo ja jestem niska i po mnie te dodatkowe kg baardzo widać.

zabka11, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://icyignacy.pl/karmienie-piersia-czy-zasypianie-przy-piersi-jest-zle/

Odnosnie spania z dzieckiem i zasypiania podczas karmienia troche inne spojrzenie ;)

Jako, ze od dzis karmie w nocy to Julka na stale znajduje miejsc u nas w lozku ;) Zaczelo mi sie to podobac i Julka spi spokojniej. Trwaja pertraktacje nad zakugem wiekszego lozka ;)

Neyla, zabka11, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziwnie się czuję czytając Wasze posty o spaniu z dzieckiem, bo moje od 8 tygodnia śpi samo we własnym pokoju. Ale mi i jemu chyba z tym dobrze:)

Dlaczego dziwnie? Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego ale każdy robi jak uważa :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dlaczego dziwnie? Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego ale każdy robi jak uważa :)

Dziwnie, bo jestem jedyna.

Neyla lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro Wam to odpowiada to super :) Nam odpowiada spanie razem, uważam, że to niepowtarzalna okazja bo jak dziecko będzie starsze to już raczej odpada. Poza tym to fajna forma bliskości :)

niecierpliwa, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 ja z wygody mam nadal lozeczko w sypialni plus to ze nie mam tej elektronicznej niani zeby w razie czego slyszec mala.

Edit: do naszego lozka jej nie biore na noc , ale tylko dlatego ze nie umialabym zasnac z nia , ja sie strasznie krece i balam sie ze ja przywale ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:33

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to dzien dobry :)

dzis nasza kolej na szczepienie - kolejna dawka pneumo , ostatnio bardzo plakala na tym, zobaczymy ja dzis nam pojdzie , a u nas leje , wieje - Wiosno gdzie jestes ? :(

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko marudziło na macie. Wzięłam na ręce i zasnęła po 3 sekundach :) U nas mama jest niezbędna do snu, nie ma innej opcji :) Może to uciążliwe, czasami męczące ale ja tam się cieszę, że moje dziecko mnie tak potrzebuje :) Ma dopiero 3 miesiące i pełne prawo do tego. Pewnie jak by potrafiła sama zasnąć, była spokojniejsza też bym się cieszyła (i mój kręgosłup).

Pulpecja, niecierpliwa, Neyla, jesslin87, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jakbym nie spała z dzieckiem, miałabym zaburzone poczucie bezpieczeństwa ;-)
    Ja rano wypiłam kawkę, wysłałam dzieci do szkoły, nawet coś na forum napisałam, a jak się mała zbudziła do karmienia, to poszłam z nią dalej spać i wstałyśmy o 11. Rozpusta normalnie.
    Żabka, a nie możesz włożyć po prostu wanienki do dużej wanny? Jak ktoś się idzie kąpać to wyciągnie, u nas stoi sobie pod prysznicem i nie przeszkadza.

zabka11, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie balam na poczatku, a teraz juz nawet nie spie w nogach tylko obok i lubie to ;) Moze teraz jest wieksza i ja lepiej widze :P

0na88, Neyla, apaczka, Pulpecja, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

‹‹ 2464 2465 2466 2467 2468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ