X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla opis piersi bezbledny! Cieszę się jak głupia co sobie go przypomnę.
    U mnie już wszyscy śpią a ja siedzę na forum i mi się nie chce spać. A Łuśka śpi do ok 1 a potem się budzi co 2 godz.
    Jutro idę znów do chirurga bo w drugim palcu mi paznokieć wrasta. Ja to debilna chyba jestem nawet paznokci nie umiem sobie obciąć. Ale to po ciąży tak się rzuciłam na te nogi ze troszkę przesadziłem i teraz mam.a w sobotę wesele.pewnie za dużo nie potancuje :(
    A z karmieniem to u mnie od początku cuda i cudeńka. Najpierw w ogóle nie chciała jednej piersi, potem wcale piersi.a o teraz jak jej coś strzeli do głowy to jednego dnia potrafi się obrazić na któregoś cyca. Wiec ja karmie wszystkimi sposobami: piersią, odciagnietym i mm. I może to być kwestia czegokolwiek ale mi się juz nie chce walczyć. Mogę tak kombinować, przynajmniej jest ciszej i spokojniej :)

Neyla lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie musze rozgladnac za kombinezonem na 74 na mojego dlugasnego chlopaka, mam sliczny turkusowy ale nogi odpinane z tymi butami, teraz sie drze jak go ubieram a co dopiero jak bym mu jeszcze musiala te buty dopinac, nawet nie chce myslec.. w pepco widzialam fajny szary w granatowe gwiazdy, niby wlasnie 74 ale tam rozmiarowka zanizona to musialabym zmierzyc

Mialam isc wczesniej spac..

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na lipcowe mamusie 2016 żeby się pośmiać na koniec dnia i jak zwykle się nie zawiodłam. Administruje to laska z rocznika 87... powiedziałabym że 97.
    Ciągle usuwają wiadomości, do tego jakieś wiadomości na priv, głupie memy...szok że ludzie biorą w tym udział.

jesslin87, Liskova, ainer85, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamasia powodzenia z katarem wypedz gp szybko! :) duzo pryskania i odciagania, nos go na tygryska albo zarzucaj na ramoe, zeby mial twarz do dolu, nawilzaj powietrze przed spaniem, mozesz kupic plasterki aromaktiw. Nie pryskaj tylko nasivinem bo pogarsza sprawe.
    Dzięki:-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu...tfu... młody śpi bez cyca :-) pierwsze spanie 20.30-23.30,później do 1.30 i się przebudzil o 2.30 zjadł i śpi,a ja od tego czasu zasnąć nie mogę. Celowo nie chwytalam za tel,by sie nie rozbudzić,ale po godzinie walki weszłam na forum. Mój organizm przez cztery nocki się.przestawił na spanie Max 2,5h i to.w ratach i teraz psikus. A niedługo pewnie synek się znów przebudzi :-)

Aaaa... tak w ogóle to pierwsza dziś jestem :-) miłego dnia :-)

niecierpliwa, Paula_071, ainer85, jesslin87, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja druga ale mnie siku obudziło i zamiast iść spać to ja Was czytam:) Głupia ja :)

Paula_071, ainer85, jesslin87, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Weszłam na lipcowe mamusie 2016 żeby się pośmiać na koniec dnia i jak zwykle się nie zawiodłam. Administruje to laska z rocznika 87... powiedziałabym że 97.
    Ciągle usuwają wiadomości, do tego jakieś wiadomości na priv, głupie memy...szok że ludzie biorą w tym udział.

87? :O o kurczaczki..no ale mowia ze masz tyle na ile sie czujesz wiec mozna powiedzoec ze ma 15 :p

Dzien dobry!
    U nas snieg! A w naszej furze (wozku) opony letnie :D trzeba lancuchy zakladac..albo kolce :D

ainer85, jesslin87, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero wstajemy i to dlatego że zostalysmy obudzone. Zaraz przyjedzie moja.mama a ja się zbieram.

jesslin87 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas też spadł śnieg. Dzieciaki się cieszą, ja mniej.
    Kupiłam kombinezon z H&M, ten który polecała Karolina, zobaczymy jak się sprawdzi. Mam na mroźną zimę jeszcze śpiwór z owczej wełny do wózka, ale nie wiem czy aż tak zimno będzie, żeby go używać.
    Miłego dnia wszystkim życzę.

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, szukam jakiegoś fajnego kombinezonu na zimę i nie mogę znaleźć nic sensownego... Kupiłam właśnie kurteczkę zimową na Next Direct, ale kombinezony w interesujących mnie rozmiarach mają wyprzedane :/ Co polecacie?

coccodrillo :)

Weridiana lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hej, u nas też spadł śnieg. Dzieciaki się cieszą, ja mniej.
    Kupiłam kombinezon z H&M, ten który polecała Karolina, zobaczymy jak się sprawdzi. Mam na mroźną zimę jeszcze śpiwór z owczej wełny do wózka, ale nie wiem czy aż tak zimno będzie, żeby go używać.
    Miłego dnia wszystkim życzę.

Oj to jak sie nie sprawdzi Wam to bede bila sie w piers ! :p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na mamę i będziemy się pakowaly.Na 11:20 jedziemy na usg bioderek więc przez kilka dni będę zaglądać do Was rzadziej.Nie banujcie :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wczoraj zauważyłam suchą skórę za uszami Laurki, posmarowałam kremem i dzisiaj już jest lepiej. Czy to objaw alergii? :/ Czy jakby to była alergia zniknęłoby po posmarowaniu?

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Hej :)
    Wczoraj zauważyłam suchą skórę za uszami Laurki, posmarowałam kremem i dzisiaj już jest lepiej. Czy to objaw alergii? :/ Czy jakby to była alergia zniknęłoby po posmarowaniu?

Katarka Julka ma za 2 uszkami sucha skore, to taki brudek tam sie zbiera i zasycha, maz twierdzi, ze dokladnie tam myl, ale ja mu jakos nie wierze, bo odkad zwrocilam na to uwage i to kremuje to jest lepiej. Lekarka tez powiedziala, ze to nie jest alergiczne.

Katarka, Neyla lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Noc ok mlody piszczal przez sen i mruczal
    Jutro mam gościa kumpele z pracy cieszę się poplotkujemy :-)
    Te lipcowki sa jakies nie teges dwa watki ale ten jeden to jakis fenomen cenzura lista obecnosci heh

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczyny musze sie pochwalic, nie wiem co glownie spowodowalo taki skok czy nocne karmienie czy faktycznie dzieci rosna skokowo, ale w 10 dni Julka przybrala 310gram. Nawet nie wiecie jaka szczesliwa jestem!

magda sz, Pulpecja, Maniuś, witaminkab, aaaaga, Agaata, Katarka, Zetka, Ofka, jesslin87, apaczka, ainer85, lys, 0na88, Paula_071, Neyla, Martucha86, mamasia, Weridiana, Amberla, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U nas ida zabki :/ stad to rzucanie sie przy piersi i marudzenie...poszlismy wczoraj do lekarza i nowie mu co i jak a on ze to pewnie brzuszek...no to ja mowie ze wiem jak sie zachowuje jak go boli brzuch i ze mysle ze tu moze chodzic o zeby wiec lekarz wzial patyczek i patrzy do buzki-jego mina byla bezcenna :) - i mowi ze tu zeby beda zaraz!!! Chyba nie spodziewal sie pan doktor ze juz zabki u 3miesieczniaczka :)

W Pl kupilam Dentinox-stosuje go ktoras?w ulotce pisze zeby smarowac tylko 3 razy dziennie...wydaje mi sie ze to troszke za malo bedzie...

Lacze sie wiec z mamami zabkujacych szkrabikow <3

A i jak myslicie czy prawda jest przesad ze im pozniej zabki ida tym zdrowsze zeby w przyszlosci???jesli tak to oznaczaloby ze moj Malutki bedzie mial slabe zeby...
    Ja i maz mamy dosc zdrowe zeby...ciekawa jestem czy ma to cos do rzeczy...

Pozdrawiamy :)

Ps u mnie na termometrze w cieniu -5 a na innym na ktory swieci wlasnie slonce + 11 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:13

Laura, Migotkaa, jesslin87, lys, Paula_071, Neyla, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.edziecko.pl/jedzenie/1,79379,16604639,Wiecej_luzu_w_schemacie__czyli_nowy_schemat_zywienia.html

znalazłam, to co czytałam. Z tego wynika, ze jednak wg najnowszych zaleceń już po 4 miesiącu w zależności od umiejętności i rozwoju dziecka można rozszerzać dietę przy czym podstawą żywienia jest nadal mleko. Zamotaląm się już, piszą pod tabelką, że celem jest wyłączne karmienie piersią do 6 miesiąca, ale dalej w artykule, że zaleca się od 5 miesiąca wprowadzać np. gluten. Że niby wczesne wprowadzanie produktów alergizujących chroni przed alergią :-/

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius ja stosuje ten dentinox, ale mam wrazenie, ze dziala tylko chwile. Po tak dobrych opiniach ja jestem rozczarowana nim. Stosuje jak w ulotce

Maniuś lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, ja się dzisiaj nie wyspałam sama przez siebie - poszłam spać przed północą, a to dla mnie już za późno, b o 7.00 Młody już nie chciał zasnąć.
    Co do przybierania to jest dziwna sprawa. Ja Huberta ważę codziennie o tej samej porze i tak:
    środa 5420g
    czwartek 5460g
    piątek 5450g
    sobota 5450 g
    niedziela 5390g (o co tu chodzi??)
    poniedziałek 5420g

Jednodniowy spadek załatwił nam cały tydzień :/

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ