X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla opis piersi bezbledny! Cieszę się jak głupia co sobie go przypomnę.
    U mnie już wszyscy śpią a ja siedzę na forum i mi się nie chce spać. A Łuśka śpi do ok 1 a potem się budzi co 2 godz.
    Jutro idę znów do chirurga bo w drugim palcu mi paznokieć wrasta. Ja to debilna chyba jestem nawet paznokci nie umiem sobie obciąć. Ale to po ciąży tak się rzuciłam na te nogi ze troszkę przesadziłem i teraz mam.a w sobotę wesele.pewnie za dużo nie potancuje :(
    A z karmieniem to u mnie od początku cuda i cudeńka. Najpierw w ogóle nie chciała jednej piersi, potem wcale piersi.a o teraz jak jej coś strzeli do głowy to jednego dnia potrafi się obrazić na któregoś cyca. Wiec ja karmie wszystkimi sposobami: piersią, odciagnietym i mm. I może to być kwestia czegokolwiek ale mi się juz nie chce walczyć. Mogę tak kombinować, przynajmniej jest ciszej i spokojniej :)

Neyla lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie musze rozgladnac za kombinezonem na 74 na mojego dlugasnego chlopaka, mam sliczny turkusowy ale nogi odpinane z tymi butami, teraz sie drze jak go ubieram a co dopiero jak bym mu jeszcze musiala te buty dopinac, nawet nie chce myslec.. w pepco widzialam fajny szary w granatowe gwiazdy, niby wlasnie 74 ale tam rozmiarowka zanizona to musialabym zmierzyc

Mialam isc wczesniej spac..

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na lipcowe mamusie 2016 żeby się pośmiać na koniec dnia i jak zwykle się nie zawiodłam. Administruje to laska z rocznika 87... powiedziałabym że 97.
    Ciągle usuwają wiadomości, do tego jakieś wiadomości na priv, głupie memy...szok że ludzie biorą w tym udział.

jesslin87, Liskova, ainer85, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamasia powodzenia z katarem wypedz gp szybko! :) duzo pryskania i odciagania, nos go na tygryska albo zarzucaj na ramoe, zeby mial twarz do dolu, nawilzaj powietrze przed spaniem, mozesz kupic plasterki aromaktiw. Nie pryskaj tylko nasivinem bo pogarsza sprawe.
    Dzięki:-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu...tfu... młody śpi bez cyca :-) pierwsze spanie 20.30-23.30,później do 1.30 i się przebudzil o 2.30 zjadł i śpi,a ja od tego czasu zasnąć nie mogę. Celowo nie chwytalam za tel,by sie nie rozbudzić,ale po godzinie walki weszłam na forum. Mój organizm przez cztery nocki się.przestawił na spanie Max 2,5h i to.w ratach i teraz psikus. A niedługo pewnie synek się znów przebudzi :-)

Aaaa... tak w ogóle to pierwsza dziś jestem :-) miłego dnia :-)

niecierpliwa, Paula_071, ainer85, jesslin87, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja druga ale mnie siku obudziło i zamiast iść spać to ja Was czytam:) Głupia ja :)

Paula_071, ainer85, jesslin87, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Weszłam na lipcowe mamusie 2016 żeby się pośmiać na koniec dnia i jak zwykle się nie zawiodłam. Administruje to laska z rocznika 87... powiedziałabym że 97.
    Ciągle usuwają wiadomości, do tego jakieś wiadomości na priv, głupie memy...szok że ludzie biorą w tym udział.

87? :O o kurczaczki..no ale mowia ze masz tyle na ile sie czujesz wiec mozna powiedzoec ze ma 15 :p

Dzien dobry!
    U nas snieg! A w naszej furze (wozku) opony letnie :D trzeba lancuchy zakladac..albo kolce :D

ainer85, jesslin87, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero wstajemy i to dlatego że zostalysmy obudzone. Zaraz przyjedzie moja.mama a ja się zbieram.

jesslin87 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas też spadł śnieg. Dzieciaki się cieszą, ja mniej.
    Kupiłam kombinezon z H&M, ten który polecała Karolina, zobaczymy jak się sprawdzi. Mam na mroźną zimę jeszcze śpiwór z owczej wełny do wózka, ale nie wiem czy aż tak zimno będzie, żeby go używać.
    Miłego dnia wszystkim życzę.

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, szukam jakiegoś fajnego kombinezonu na zimę i nie mogę znaleźć nic sensownego... Kupiłam właśnie kurteczkę zimową na Next Direct, ale kombinezony w interesujących mnie rozmiarach mają wyprzedane :/ Co polecacie?

coccodrillo :)

Weridiana lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hej, u nas też spadł śnieg. Dzieciaki się cieszą, ja mniej.
    Kupiłam kombinezon z H&M, ten który polecała Karolina, zobaczymy jak się sprawdzi. Mam na mroźną zimę jeszcze śpiwór z owczej wełny do wózka, ale nie wiem czy aż tak zimno będzie, żeby go używać.
    Miłego dnia wszystkim życzę.

Oj to jak sie nie sprawdzi Wam to bede bila sie w piers ! :p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na mamę i będziemy się pakowaly.Na 11:20 jedziemy na usg bioderek więc przez kilka dni będę zaglądać do Was rzadziej.Nie banujcie :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wczoraj zauważyłam suchą skórę za uszami Laurki, posmarowałam kremem i dzisiaj już jest lepiej. Czy to objaw alergii? :/ Czy jakby to była alergia zniknęłoby po posmarowaniu?

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Hej :)
    Wczoraj zauważyłam suchą skórę za uszami Laurki, posmarowałam kremem i dzisiaj już jest lepiej. Czy to objaw alergii? :/ Czy jakby to była alergia zniknęłoby po posmarowaniu?

Katarka Julka ma za 2 uszkami sucha skore, to taki brudek tam sie zbiera i zasycha, maz twierdzi, ze dokladnie tam myl, ale ja mu jakos nie wierze, bo odkad zwrocilam na to uwage i to kremuje to jest lepiej. Lekarka tez powiedziala, ze to nie jest alergiczne.

Katarka, Neyla lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Noc ok mlody piszczal przez sen i mruczal
    Jutro mam gościa kumpele z pracy cieszę się poplotkujemy :-)
    Te lipcowki sa jakies nie teges dwa watki ale ten jeden to jakis fenomen cenzura lista obecnosci heh

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczyny musze sie pochwalic, nie wiem co glownie spowodowalo taki skok czy nocne karmienie czy faktycznie dzieci rosna skokowo, ale w 10 dni Julka przybrala 310gram. Nawet nie wiecie jaka szczesliwa jestem!

magda sz, Pulpecja, Maniuś, witaminkab, aaaaga, Agaata, Katarka, Zetka, Ofka, jesslin87, apaczka, ainer85, lys, 0na88, Paula_071, Neyla, Martucha86, mamasia, Weridiana, Amberla, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U nas ida zabki :/ stad to rzucanie sie przy piersi i marudzenie...poszlismy wczoraj do lekarza i nowie mu co i jak a on ze to pewnie brzuszek...no to ja mowie ze wiem jak sie zachowuje jak go boli brzuch i ze mysle ze tu moze chodzic o zeby wiec lekarz wzial patyczek i patrzy do buzki-jego mina byla bezcenna :) - i mowi ze tu zeby beda zaraz!!! Chyba nie spodziewal sie pan doktor ze juz zabki u 3miesieczniaczka :)

W Pl kupilam Dentinox-stosuje go ktoras?w ulotce pisze zeby smarowac tylko 3 razy dziennie...wydaje mi sie ze to troszke za malo bedzie...

Lacze sie wiec z mamami zabkujacych szkrabikow <3

A i jak myslicie czy prawda jest przesad ze im pozniej zabki ida tym zdrowsze zeby w przyszlosci???jesli tak to oznaczaloby ze moj Malutki bedzie mial slabe zeby...
    Ja i maz mamy dosc zdrowe zeby...ciekawa jestem czy ma to cos do rzeczy...

Pozdrawiamy :)

Ps u mnie na termometrze w cieniu -5 a na innym na ktory swieci wlasnie slonce + 11 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:13

Laura, Migotkaa, jesslin87, lys, Paula_071, Neyla, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.edziecko.pl/jedzenie/1,79379,16604639,Wiecej_luzu_w_schemacie__czyli_nowy_schemat_zywienia.html

znalazłam, to co czytałam. Z tego wynika, ze jednak wg najnowszych zaleceń już po 4 miesiącu w zależności od umiejętności i rozwoju dziecka można rozszerzać dietę przy czym podstawą żywienia jest nadal mleko. Zamotaląm się już, piszą pod tabelką, że celem jest wyłączne karmienie piersią do 6 miesiąca, ale dalej w artykule, że zaleca się od 5 miesiąca wprowadzać np. gluten. Że niby wczesne wprowadzanie produktów alergizujących chroni przed alergią :-/

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius ja stosuje ten dentinox, ale mam wrazenie, ze dziala tylko chwile. Po tak dobrych opiniach ja jestem rozczarowana nim. Stosuje jak w ulotce

Maniuś lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, ja się dzisiaj nie wyspałam sama przez siebie - poszłam spać przed północą, a to dla mnie już za późno, b o 7.00 Młody już nie chciał zasnąć.
    Co do przybierania to jest dziwna sprawa. Ja Huberta ważę codziennie o tej samej porze i tak:
    środa 5420g
    czwartek 5460g
    piątek 5450g
    sobota 5450 g
    niedziela 5390g (o co tu chodzi??)
    poniedziałek 5420g

Jednodniowy spadek załatwił nam cały tydzień :/

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ