SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Neyla opis piersi bezbledny! Cieszę się jak głupia co sobie go przypomnę.
U mnie już wszyscy śpią a ja siedzę na forum i mi się nie chce spać. A Łuśka śpi do ok 1 a potem się budzi co 2 godz.
Jutro idę znów do chirurga bo w drugim palcu mi paznokieć wrasta. Ja to debilna chyba jestem nawet paznokci nie umiem sobie obciąć. Ale to po ciąży tak się rzuciłam na te nogi ze troszkę przesadziłem i teraz mam.a w sobotę wesele.pewnie za dużo nie potancuje
A z karmieniem to u mnie od początku cuda i cudeńka. Najpierw w ogóle nie chciała jednej piersi, potem wcale piersi.a o teraz jak jej coś strzeli do głowy to jednego dnia potrafi się obrazić na któregoś cyca. Wiec ja karmie wszystkimi sposobami: piersią, odciagnietym i mm. I może to być kwestia czegokolwiek ale mi się juz nie chce walczyć. Mogę tak kombinować, przynajmniej jest ciszej i spokojniejNeyla lubi tę wiadomość
-
Ja sie musze rozgladnac za kombinezonem na 74 na mojego dlugasnego chlopaka, mam sliczny turkusowy ale nogi odpinane z tymi butami, teraz sie drze jak go ubieram a co dopiero jak bym mu jeszcze musiala te buty dopinac, nawet nie chce myslec.. w pepco widzialam fajny szary w granatowe gwiazdy, niby wlasnie 74 ale tam rozmiarowka zanizona to musialabym zmierzyc
Mialam isc wczesniej spac..jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Weszłam na lipcowe mamusie 2016 żeby się pośmiać na koniec dnia i jak zwykle się nie zawiodłam. Administruje to laska z rocznika 87... powiedziałabym że 97.
Ciągle usuwają wiadomości, do tego jakieś wiadomości na priv, głupie memy...szok że ludzie biorą w tym udział.jesslin87, Liskova, ainer85, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Mamasia powodzenia z katarem wypedz gp szybko!
duzo pryskania i odciagania, nos go na tygryska albo zarzucaj na ramoe, zeby mial twarz do dolu, nawilzaj powietrze przed spaniem, mozesz kupic plasterki aromaktiw. Nie pryskaj tylko nasivinem bo pogarsza sprawe.
-
Tfu...tfu... młody śpi bez cyca
pierwsze spanie 20.30-23.30,później do 1.30 i się przebudzil o 2.30 zjadł i śpi,a ja od tego czasu zasnąć nie mogę. Celowo nie chwytalam za tel,by sie nie rozbudzić,ale po godzinie walki weszłam na forum. Mój organizm przez cztery nocki się.przestawił na spanie Max 2,5h i to.w ratach i teraz psikus. A niedługo pewnie synek się znów przebudzi
Aaaa... tak w ogóle to pierwsza dziś jestemmiłego dnia
niecierpliwa, Paula_071, ainer85, jesslin87, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Weszłam na lipcowe mamusie 2016 żeby się pośmiać na koniec dnia i jak zwykle się nie zawiodłam. Administruje to laska z rocznika 87... powiedziałabym że 97.
Ciągle usuwają wiadomości, do tego jakieś wiadomości na priv, głupie memy...szok że ludzie biorą w tym udział.
87?o kurczaczki..no ale mowia ze masz tyle na ile sie czujesz wiec mozna powiedzoec ze ma 15 :p
Dzien dobry!
U nas snieg! A w naszej furze (wozku) opony letnietrzeba lancuchy zakladac..albo kolce
ainer85, jesslin87, Neyla lubią tę wiadomość
-
Hej, u nas też spadł śnieg. Dzieciaki się cieszą, ja mniej.
Kupiłam kombinezon z H&M, ten który polecała Karolina, zobaczymy jak się sprawdzi. Mam na mroźną zimę jeszcze śpiwór z owczej wełny do wózka, ale nie wiem czy aż tak zimno będzie, żeby go używać.
Miłego dnia wszystkim życzę. -
Agaata wrote:Dziewczyny, szukam jakiegoś fajnego kombinezonu na zimę i nie mogę znaleźć nic sensownego... Kupiłam właśnie kurteczkę zimową na Next Direct, ale kombinezony w interesujących mnie rozmiarach mają wyprzedane
Co polecacie?
coccodrillo
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Hej, u nas też spadł śnieg. Dzieciaki się cieszą, ja mniej.
Kupiłam kombinezon z H&M, ten który polecała Karolina, zobaczymy jak się sprawdzi. Mam na mroźną zimę jeszcze śpiwór z owczej wełny do wózka, ale nie wiem czy aż tak zimno będzie, żeby go używać.
Miłego dnia wszystkim życzę.
Oj to jak sie nie sprawdzi Wam to bede bila sie w piers ! :p -
Katarka wrote:Hej
Wczoraj zauważyłam suchą skórę za uszami Laurki, posmarowałam kremem i dzisiaj już jest lepiej. Czy to objaw alergii?Czy jakby to była alergia zniknęłoby po posmarowaniu?
Katarka Julka ma za 2 uszkami sucha skore, to taki brudek tam sie zbiera i zasycha, maz twierdzi, ze dokladnie tam myl, ale ja mu jakos nie wierze, bo odkad zwrocilam na to uwage i to kremuje to jest lepiej. Lekarka tez powiedziala, ze to nie jest alergiczne.Katarka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Noc ok mlody piszczal przez sen i mruczal
Jutro mam gościa kumpele z pracy cieszę się poplotkujemy
Te lipcowki sa jakies nie teges dwa watki ale ten jeden to jakis fenomen cenzura lista obecnosci hehniecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
No i dziewczyny musze sie pochwalic, nie wiem co glownie spowodowalo taki skok czy nocne karmienie czy faktycznie dzieci rosna skokowo, ale w 10 dni Julka przybrala 310gram. Nawet nie wiecie jaka szczesliwa jestem!
magda sz, Pulpecja, Maniuś, witaminkab, aaaaga, Agaata, Katarka, Zetka, Ofka, jesslin87, apaczka, ainer85, lys, 0na88, Paula_071, Neyla, Martucha86, mamasia, Weridiana, Amberla, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
U nas ida zabkistad to rzucanie sie przy piersi i marudzenie...poszlismy wczoraj do lekarza i nowie mu co i jak a on ze to pewnie brzuszek...no to ja mowie ze wiem jak sie zachowuje jak go boli brzuch i ze mysle ze tu moze chodzic o zeby wiec lekarz wzial patyczek i patrzy do buzki-jego mina byla bezcenna
- i mowi ze tu zeby beda zaraz!!! Chyba nie spodziewal sie pan doktor ze juz zabki u 3miesieczniaczka
W Pl kupilam Dentinox-stosuje go ktoras?w ulotce pisze zeby smarowac tylko 3 razy dziennie...wydaje mi sie ze to troszke za malo bedzie...
Lacze sie wiec z mamami zabkujacych szkrabikow
A i jak myslicie czy prawda jest przesad ze im pozniej zabki ida tym zdrowsze zeby w przyszlosci???jesli tak to oznaczaloby ze moj Malutki bedzie mial slabe zeby...
Ja i maz mamy dosc zdrowe zeby...ciekawa jestem czy ma to cos do rzeczy...
Pozdrawiamy
Ps u mnie na termometrze w cieniu -5 a na innym na ktory swieci wlasnie slonce + 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:13
Laura, Migotkaa, jesslin87, lys, Paula_071, Neyla, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
http://www.edziecko.pl/jedzenie/1,79379,16604639,Wiecej_luzu_w_schemacie__czyli_nowy_schemat_zywienia.html
znalazłam, to co czytałam. Z tego wynika, ze jednak wg najnowszych zaleceń już po 4 miesiącu w zależności od umiejętności i rozwoju dziecka można rozszerzać dietę przy czym podstawą żywienia jest nadal mleko. Zamotaląm się już, piszą pod tabelką, że celem jest wyłączne karmienie piersią do 6 miesiąca, ale dalej w artykule, że zaleca się od 5 miesiąca wprowadzać np. gluten. Że niby wczesne wprowadzanie produktów alergizujących chroni przed alergiąniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny, ja się dzisiaj nie wyspałam sama przez siebie - poszłam spać przed północą, a to dla mnie już za późno, b o 7.00 Młody już nie chciał zasnąć.
Co do przybierania to jest dziwna sprawa. Ja Huberta ważę codziennie o tej samej porze i tak:
środa 5420g
czwartek 5460g
piątek 5450g
sobota 5450 g
niedziela 5390g (o co tu chodzi??)
poniedziałek 5420g
Jednodniowy spadek załatwił nam cały tydzieńZetka lubi tę wiadomość