SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniuś wrote:A i jak myslicie czy prawda jest przesad ze im pozniej zabki ida tym zdrowsze zeby w przyszlosci???jesli tak to oznaczaloby ze moj Malutki bedzie mial slabe zeby...
Ja i maz mamy dosc zdrowe zeby...ciekawa jestem czy ma to cos do rzeczy...
Z tego co wiem to prawda, ale dotyczy mleczaków tylko. I pewnie nie jest regułą.Maniuś lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Hej
Wczoraj zauważyłam suchą skórę za uszami Laurki, posmarowałam kremem i dzisiaj już jest lepiej. Czy to objaw alergii?Czy jakby to była alergia zniknęłoby po posmarowaniu?
Mi pediatra powiedziała ze to łojotokowe zapalenie skóry. Ma też na czole. Kazała smarować clotrimazolum.
Ja też polecam h&m. Mam taki jak Paula tylko granatowy. Starszy tez najczęściej kurtki i kombinezony z h&m miał i ma. Jeszcze miałam fajny z Cocodrillo i Mariquita. A spodnie na zimę takie fajne od razu z polarowa kamizelka z Reserved i C&A.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:26
Agaata, Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Katarka Julka ma za 2 uszkami sucha skore, to taki brudek tam sie zbiera i zasycha, maz twierdzi, ze dokladnie tam myl, ale ja mu jakos nie wierze, bo odkad zwrocilam na to uwage i to kremuje to jest lepiej. Lekarka tez powiedziala, ze to nie jest alergiczne.
Też mi to przeszło przez myśl, chociaż myje za uszkami, ale może nie dość dokładniePrzez te kupy wszystko mi się z alergią kojarzy
Ładny przyrost Julki! Oby tak dalejniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Czesc Dziewczyny, ja się dzisiaj nie wyspałam sama przez siebie - poszłam spać przed północą, a to dla mnie już za późno, b o 7.00 Młody już nie chciał zasnąć.
Co do przybierania to jest dziwna sprawa. Ja Huberta ważę codziennie o tej samej porze i tak:
środa 5420g
czwartek 5460g
piątek 5450g
sobota 5450 g
niedziela 5390g (o co tu chodzi??)
poniedziałek 5420g
Jednodniowy spadek załatwił nam cały tydzień
Agata u nas tez kilka razy waga dnia nastepnego byla nizsza. Teraz zeby sobie oszczedzic nerwow, waze nie czesciej niz raz w tygodniu.
-
Agaata wrote:Czesc Dziewczyny, ja się dzisiaj nie wyspałam sama przez siebie - poszłam spać przed północą, a to dla mnie już za późno, b o 7.00 Młody już nie chciał zasnąć.
Co do przybierania to jest dziwna sprawa. Ja Huberta ważę codziennie o tej samej porze i tak:
środa 5420g
czwartek 5460g
piątek 5450g
sobota 5450 g
niedziela 5390g (o co tu chodzi??)
poniedziałek 5420g
Jednodniowy spadek załatwił nam cały tydzień
Tez tak miałam. To chyba kwestia jedzenia, kup. Sama nie wiem. Kiedyś nawet jak Ważyłam codziennie to te przyrosty były po 25-30g a teraz podobnie jak u Ciebie. Czasami tyle samo, czasami spadek, czasami plus 10-20g. Kiszka. Już sobie obiecuje ze nie będę ważyła codziennie ale tak mnie zawsze korci.
-
Zetka wrote:Tez tak miałam. To chyba kwestia jedzenia, kup. Sama nie wiem. Kiedyś nawet jak Ważyłam codziennie to te przyrosty były po 25-30g a teraz podobnie jak u Ciebie. Czasami tyle samo, czasami spadek, czasami plus 10-20g. Kiszka. Już sobie obiecuje ze nie będę ważyła codziennie ale tak mnie zawsze korci.
Ja nigdy nie wazylam codziennie, ale nawet te 2,3 razy w tygodniu za duzo nerwow mnie kosztowaly.
Agata, a jak z jedzeniem w nocy? Hubert podjada noca? Ja teraz biore ja na spiocha 1-2 w nocy. -
Agaata wrote:Niecierpliwa, ale jakbym zważyła raz w tygodniu to by mi wyszło, że nic nie przybrał albo jeszcze spadek zaliczył i to by dopiero było. Tak chociaż widzę, że coś tam się dzieje.
Moze i racja, ale ja juz potem bym sie denerwowala za bardzo -
Laura wrote:Tak Pulpecja po 4 miesiącu, położna mi mówiła, ale najlepiej zacząć od warzyw przez dwa tyg a później owoce.
Ja widziałam słoiczki w Mili po 4 miesiącu, warzywka, owoce, soczki itpLaura lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:U mnie ostatnio tak:
Czwartek 6090
Pt 6120
Wtorek 6260
Sroda 6210
Czwartek 6240
Pt 6360 (tutaj cały dzień bez kupy)
Niedziela 6270
Czyli np wychodzi wt-ndz tylko 10g
Od czwartku do następnej niedzieli jest 180 g, życzyłabym sobie takich przyrostów u Huberta.niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
heej:)
U nas nocka spoko, tylko chyba na noc musze mu przewijak sciagac bo akrobacje robi nogami nawet w spiworku i uderza o przewijak
Manius ja stosuje 3 razy dziennie, czy pomaga, pewno na chwile tak.. wiecej razy nie smaruje bo nie wiem czy moznaManiuś lubi tę wiadomość
-
0na88, Katarka, lys, Zetka, aaaaga, niecierpliwa, Paula_071, Laura, Neyla, Maniuś, Pulpecja, apaczka, ainer85, jesslin87, Martucha86, 5ylwia, magda sz, mamasia, Weridiana, witaminkab, Amberla, Kkarolinaaaa, Aga89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
o rozszerzaniu diety
http://malgorzatajackowska.com/2015/03/16/czym-sie-rozni-cztery-od-szesciu-czyli-o-tym-kiedy-rozszerzac-diete-niemowlecia/
Pulpecja ja się natknęłam na takie coś:
"Do niedawna polecano, by do diety dziecka karmionego piersią w 5. lub 6. miesiącu życia wprowadzać powoli posiłki zawierające gluten (po jednej łyżeczce - miało to działać jak szczepionka, która chroni dziecko przed rozwinięciem się celiakii - wrodzonej nietolerancji glutenu). Obecnie te zalecenia zmieniły się, dlatego do końca 6. miesiąca możesz karmić dziecko wyłącznie piersią. To najlepszy sposób żywienia niemowlęcia."
http://babyonline.pl/schemat-zywienia-niemowlat-na-2015-rok,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,16738,r1.htmlPulpecja, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość