X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jaki przystojniak :D

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety to moja pediatra, która jest tu w Gda bardzo ceniona powiedziała ze namawia mamy na rozszerzanie diety po 4mcu. 2 grudnia idziemy na szczepienie rota to wypytam.

Co do przyrostow to już nie będę ważyła chyba codziennie bo to średnio wychodzi. A martwię się bo kupy sa brzydkie. Zresztą co ja będę Wam mówiła jak większość z nas ma podobnie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No właśnie, a tu ewidentnie zalecają kaszki z glutenem.
    My bedziemy na pewno podawac te słoiczki po 4 miesiącu :)
    Mam zamiar zacząć w połowie stycznia.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Neyla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/403d304ed78f.jpg

Tak poszłyśmy do księdza w sprawie chrztu... ludzie dostawali karko-skrętu jak szłam osiedlem :)

Laura, Zetka, Agaata, Pulpecja, 0na88, niecierpliwa, lys, apaczka, ainer85, jesslin87, Martucha86, 5ylwia, Paula_071, magda sz, Maniuś, Katarka, mamasia, Weridiana, Amberla, Kkarolinaaaa, Aga89, witaminkab, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    I badz tu babo madra. Ja bym chciala najpozniej za miesiac rozpoczac roszerzanie diety, ale kompletnie nie mam pojecia jak temat ugryzc
    Powiem ci, że ja pomimo, że to moje trzecie dziecko też mam wątpliwości jak temat ugryźć.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla musi jej być super wygodnie !

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zacznij od warzyw a pozniej owoce.
    Dwa tyg warzywa zeby dziecko przyzwyczaiło się do nich a za dwa tyg owoce, tak mi położna powiedziała
    Bo jak zaczniesz od owoców to dziecko moze nie polubic warzyw....

edit. ja bede podawac wlasnie w tych sloiczkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:07

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Neyla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    87? :O o kurczaczki..no ale mowia ze masz tyle na ile sie czujesz wiec mozna powiedzoec ze ma 15 :p

Dzien dobry!
    U nas snieg! A w naszej furze (wozku) opony letnie :D trzeba lancuchy zakladac..albo kolce :D

U nas też jeszcze letnie...ba! zimowe nawet jeszcze nie kupione :P

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla, nie dziwię się, ze się oglądali :-) fajnie wyglądacie

Neyla lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, a czemu już zakładasz, że będziesz uzupełniać dietę tak wcześnie? Może się okazać, że Dominik będzie na to kompletnie niegotowy. Ja nie rozumiem skąd ten pośpiech do podania dziecku marchewki, czy jabłka. To nie jest tak, że jak się poda stałe posiłki to nagle stanie się wszystko super, często wtedy się zaczyna dopiero - bóle brzuszka, nietolerancje pokarmowe, zaparcia/biegunki, brak snu w nocy, bo coś nie poszło itp. Takie przyzwyczajanie dziecka do posiłków stałych to też proces i często trwa długo, nie u każdego dziecka przebiega to łatwo. Może warto poczekać, aż jeszcze trochę dojrzeje.

apaczka, Paula_071, magda sz, Katarka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mi dokładnie tak samo pediatra mówiła, najpierw warzywa potem owoce soki, żeby nie podawać razem z warzywami soków np

My zaczynamy rozszerzać od grudnia, przywioze krzesełko od siostry, niech sie uczy od poczatku ze w krzesełku w kuchni się je:)

Laura lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my 10 grudnia mamy miec szczepienie i zaczynamy rozszerzanie diety , mamy podobno zaczac od soczkow z marchwi i chyba jablka , potem papki 3 dni jedno warzywo typu marchew , brokul , dynia kazde przez 3 dni po malej ilosci , pozniej chyba jest cielecina do tego czy ziemniak a owoce na koncu jako deser. Dostalam gdzies ksiazeczki od pediatry musze wygrzebac

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Neyla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Neyla musi jej być super wygodnie !

Zasnęła w połowie drogi...aż chrapać zaczęła :)
    Od wczoraj moje dziecko śmieje się do swojego odbicia w lustrze - czasami aż zapiszczy z radochy. Chodzę więc do tego lustra po każdej drzemce :D (bo ja z tego też mam ogromną radochę). Teraz leży i gada do swoich misiaków na karuzeli.

Mojemu mężulkowi zęby wyszły w 4m-cu i ma bardzo mocne, więc chyba to tylko mit o tych słabych zębach.

Pulpecja, Agaata, apaczka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Pulpecja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem to wychodzi na to, żeco chwilę naukowcy dochodzą do nowych wniosków. Nie ma zatem żadnej gwarancji, ze za pół roku nie dojdą znów do jakichś nowych wniosków :-/
    Będę robić chyba jak z Tośką, warzywa, owoce, kaszki i jakoś samo pójdzie.

0na88, Neyla, Laura, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas nocka średnia bo Natalka strasznie rzucała się przez sen. W efekcie ona się wyspała a ja..hmmm ;) w każdym razie teraz zaliczyłyśmy wspólną drzemkę, do tego kawka i może jakoś dam radę :)

My się ważymy max 1-2 razy w tygodniu. Niektórzy nawet twierdzą, że wystarczy podczas wizyt szczepiennych. Mnie to troszkę stresuje (choć już coraz mniej) dlatego dla swojego zdrowia psychicznego ograniczyłam częstotliwość ważenia ;) wystarzy, że bąbel zrobi lub nie zrobi siku i już mamy o czym myślec cały dzień hehe.

Co do glutenu to aktulne wytyczne (z 2007 roku ;) ) mówią żeby nie wprowadzać go przed 4 mż i nie po 7 mż. Aczkolwiek niedawno przeprowadzono badania, w których wynika, że u dzieci z grup ryzyka rozwoju celiakii czas wprowadzenia glutenu ani karmienie piersią nie wpływają na ryz wystąpienia celiakii ( w wieku 3 i 5 lat). Także musimy sie spodziewać nowych wytycznych :) Póki co ja bym wprowadzała powoli, stopniowo i podczas kp.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja - zgadzam sie , trzeba po prostu obserwowac dziecko jak bedzie reagowalo na dany produkt i rozszerzac stopniowo dalej.

Neyla, jesslin87, lys, Pulpecja lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spróbujemy dopiero gdzies w lutym standardowo od marchewki jakies puree zuemniaczane dynia itp potem jablko banan potem stopniowo przecierowe soczki wg mojej ulotki mieso ryby i jaja no i kaszki w 7-8 miesiacu i na kazdej stronie podkreślają ze mleko matki postawa zywienia i ze posilek ma byc uzupelnieniem diety a nie zamiast jednego karmienia mlekiem

Neyla, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Zasnęła w połowie drogi...aż chrapać zaczęła :)
    Od wczoraj moje dziecko śmieje się do swojego odbicia w lustrze - czasami aż zapiszczy z radochy. Chodzę więc do tego lustra po każdej drzemce :D (bo ja z tego też mam ogromną radochę). Teraz leży i gada do swoich misiaków na karuzeli.

Mojemu mężulkowi zęby wyszły w 4m-cu i ma bardzo mocne, więc chyba to tylko mit o tych słabych zębach.

Ja też ostatnio spędzam sporo czasu przy lustrze :-)

Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska uwielbiala odbicie w lustrze , a ostatnimi dniami zobaczy , usmiechnie sie , i odwraca glowe tak jakby sie wstydzila ? czort wie... jak jej pokazuje drugi raz to znow odwraca glowe z usmiechem .

Choc najbardziej w niej cenie ze placze, drze sie na widok tesciow ... mnie to okropnie bawi choc moj maz przybity chodzi z tego powodu - podala sie ewidentnie na mnie ta moja Zocha ;-)

Neyla, apaczka, Agaata, 5ylwia, niecierpliwa, Pulpecja, mamasia, Amberla, Aga89, witaminkab, jesslin87, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Laura, a czemu już zakładasz, że będziesz uzupełniać dietę tak wcześnie? Może się okazać, że Dominik będzie na to kompletnie niegotowy. Ja nie rozumiem skąd ten pośpiech do podania dziecku marchewki, czy jabłka. To nie jest tak, że jak się poda stałe posiłki to nagle stanie się wszystko super, często wtedy się zaczyna dopiero - bóle brzuszka, nietolerancje pokarmowe, zaparcia/biegunki, brak snu w nocy, bo coś nie poszło itp. Takie przyzwyczajanie dziecka do posiłków stałych to też proces i często trwa długo, nie u każdego dziecka przebiega to łatwo. Może warto poczekać, aż jeszcze trochę dojrzeje.
    Chciałabym by Dominiś nie tylko miał mleczko, żeby zajadał się już pysznościami ;)
    Pozatym ja nie tylko kp dokarmiam caly czas mm
    Położna moja tak mi doradziła i myślę że jej posłucham.
    Również kazała mi wprowadzać różne posiłki np. wczoraj zjadłam oponke na oleju smażoną :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ