X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - kup mu witamine D lek, a nie suplement.

Wczoraj bylismy u pediatry na bilansie, 7kg, 66cm. Powiem Wam, ze wazne, by ten sam lekarz tym samym sprzetem robil pomiary. W tej pediatry 6-tygodni temu mial 40,5cm w glowie i klacie, wczoraj 42cm, a we wtorek neurolog zmierzyla po 40cm tu i tu.
    Tomek zdrowy, wszystko ok, kazala po 4 msc zrobic morfologie z rozmazem recznym, poziom D, tsh, ft4 i fosfataze analityczna - niby standardowe badania. Musze umowic sie z nim do luxmedu by nie placic za re badania.

Moj tez zaczal ulewac jak szalony. W nocy ulal na podloge, ze on byl mokry, ja i kaluza na podlodze az sie przestraszylam.

jesslin87, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko,z tym trójkątem to mój miał jak się urodził ale to raczej przez cienka skórkę. Lekarz kazał obserwować czy wtedy co pojawia się trójkąt nie sinieja wargi i język. A teraz wieczorami przy świetle tez jakby zauważam lekkie zasinienie ale nie wiem czy sobie nie wykrecam. W każdym bądź razie zrobię kontrolnie echo serca.

Pytałaś tez kiedyś o włączenie monitora oddechu. Ze starszym to przerobilismy kilka razy się włączył. Miał a nawet ma do tej pory marmurowa skórę, ale byliśmy tez sprawdzić serduszko i wszystko ok. A z tym monitorem to czasami nie wyłapia płytkiego oddechu a jak już był większy to wędrował po łóżku i chyba zjechał z tej jednej płytki bo mamy ac401 z 1 płytka.

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przedwczoraj ulał 3 razy w ciągu 3h.

Niecierpliwa, z tą waga się nie przejmuj. Mój w 3 dni przybrał powiedzmy 40g a następnego dnia 150g więcej i następne tez więcej wiec chyba faktycznie dzieci skokowa rosną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:06

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam woombie, ale u nas chyba nie działa. Mały nie lubi być uwięziony. Myślałam że może pośpi więcej ale dupa. Wczoraj w ciągu dnia nie spal nawet 2h. A po odlozeniu to nawet 2 minut :/ juz moje cycki i ręce nie wytrzymują.

Tracę kasę przez Was :) Migotkaa chyba zapadala stronkę Coccodrillo i oczywiście zrobiłam zakupy. Idąc za ciosem kolejne w C&A a wcześniej w 5.10.15 :) już nie mam miejsca na te rzeczy, to mój nalog chyba :(

Mój chyba obecnie jakiś skok bo w dzień ciężko baaardzo ze spaniem a nocki tez o wiele częściej się budzi.
    Dajecie jeszcze espumisan na baczki? Ile? Bo mam wrażenie ze to go wybudza.

I wkurza mnie ciemieniucha. Już raz wróciła mega skorupa, teraz już lepiej po tym szamponu i kremie a dziś patrze jakby więcej. Czy głowki myjecie codziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:10

lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Jak ja lubię jak mój mąż jest w domku. Kawka do łóżeczka, to lubię.
    Paula, tak jak mówisz, ważne żeby ten sam lekarz sprawdzał, bo różnie mierzą i potem bzdury wychodzą.
    Chcieliśmy podjechać dzisiaj do Wrocławia, bo trzeba parę rzeczy kupić, ale nie wiem czy mi się chce;-/ Z młodą to cała wyprawa, a zostawić się z nikim bez cycka nie da. Zresztą, nie wiem czy jestem gotowa psychicznie na zostawienie małej z kimkolwiek na dłużej niż godzinkę.

niecierpliwa, Paula_071, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak karmicie to słyszycie jak w brzuszku wszystko się przelewa?

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Ja czasem słyszę, ale rzadko.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hejka
    Któraś pytala o wit D my podajemy Vigantol bez recepty kupilam w aptece jedna kropelka dziennie
    Artur też kicha czesciej i odkasluje lub nawet krztusi sie slina a cieknie mu z buzi jak z kranu
    Co do ulewania czy wrecz rzygania. Tez ma czesciej ale to chyba od pchania piastek do paszczy czasami tak gleboko ze az mu sie cofa

Cos jeszcze mialam napisac ... Skleroza nie boli
    Milego dzionka

Ile płaciłaś za ten vigantol bez recepty?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 przytulam i wiem co przezywasz. Dobrze, ze chociaz w nocy je i waga ok, a jaie macie przyrosty? Probowalas na spiocha w dzien dac cyca, bo Julka inaczej nie wezmie jak albo jak usypia podmianj smoczka na cyca, albo jak sie budzi.

Paula Tomek duzo przybieral na wadze, a teraz jak to sie ksztaltuje? Pytam, bo chcialabym jak wygladaja przyrosty u dziecka, ktorego nie trzeba namawiac do jedzenia.

Zetka wiem, ze z ta waga tak jest, ale sama wiesz jak jest ;)
    Ja espumisan podaje znowu i delicol tez. Tydzien juz miala odstawione, ale tak ja mecza gazy nad ranem, ze od 4 to ja juz spania nie mam tak sie rzuca. Teraz podaje espumisan 3×10, a delicol 3×8

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka spi na cycku, wyjecie go rowna sie koniec spania a na ogniu smaze mieso, ciekawe czy bedzie dzis obiad.

Snilo mi sie dzis, ze Julka sama usiadla i pelzala po kaflach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:58

Zetka, Weridiana, lys, jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Tak :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 ja chetnie sie spotkam, gdzie bedziesz w Wawie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja:) wstałam po 8 umyłam głowe, wysprzatałam łazienke, natawiłam na rosoł, makaron ugotowałam i o 9,30 posznłam budzic mojego spiocha bo nie miało sie mu na wstawanie:)

Myszka ciesze sie ze sie dogadaliscie, a co do głowy to nie przewiało cie gdzies? Moze to zatoki? bo przy nich ból jest niemiłosierny;/

Zetka tak to ja jestem sprawczynia uciekajacych pieniedzy hihi, kupujesz na zapas jak ja? w c&a nigdy nie kupowałam, jak jakosciowo? w 51015 kupuje ale ostatnio mam wrazenie że jakość sie popsuła np body czy kaftaniki, za to w crocodillo jakośc wymiata, ni ekupuje tam czesto bo ceny powalają z nóg ale jak sa wyprzedaze to owszem, body czy kaftaniki wkłądam na 60 stopni i nic sie temu nie dzieje:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) W nocy sie wkurzylam, bo wcielo mi calego duzego posta buuu :(
    Tak po krotce, wieczorem wykapalismy malego, nakarmilam go, zostawilam tacie, zeby uspil, a sama poszlam pod prysznic. Wracam i co mlody rozgadany w najlepsze, smieje sie w glos, a mial spac. Zbliza sie 22, a ten ani mysli przymknac oczu. Tatus poszedl do sypialni, bo dzisiaj na 6-ta do pracy, a mikrus fika. Rece mi juz opadaja, o malo nie wyjde z siebie. Przed 23-cia wyszlam do auta, wytachalam wozek, zeby malego w wozku ululac. Siedzialam na kanapie i jezdzilam nim w te i z powrotem. Hehehe czulam sie jak w parku na lawce. Rece mnie juz bolaly, a ten oczy jak kanapki. Zaczelam bujac wozek nogami - normalnie nocny fitness ;) W miedzy czasie nadrabialam forumowe zaleglosci, napisalam post i w momencje wysli, po prostu go wcielo. Mlody zasnal kilka minut po polnocy, to juz darowalam sobie pisanie i poszlam spac :)

Weridiana, Katarka, jesslin87, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wiem, ze z ta waga tak jest, ale sama wiesz jak jest ;)
    Ja espumisan podaje znowu i delicol tez. Tydzien juz miala odstawione, ale tak ja mecza gazy nad ranem, ze od 4 to ja juz spania nie mam tak sie rzuca. Teraz podaje espumisan 3×10, a delicol 3×8[/QUOTE]

Dokładnie wiem bo też świruje :)
    U nas tez najbardziej te baczki około 4 nad ranem. Już wtedy go biorę do łóżka do siebie, daje cyca i juz koniec mojego spania wtedy bo nie umiem spać jak karmie. Jakaś powyginana jestem wtedy.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zetka tak to ja jestem sprawczynia uciekajacych pieniedzy hihi, kupujesz na zapas jak ja? w c&a nigdy nie kupowałam, jak jakosciowo? w 51015 kupuje ale ostatnio mam wrazenie że jakość sie popsuła np body czy kaftaniki, za to w crocodillo jakośc wymiata, ni ekupuje tam czesto bo ceny powalają z nóg ale jak sa wyprzedaze to owszem, body czy kaftaniki wkłądam na 60 stopni i nic sie temu nie dzieje:)

W C&A też jeszcze nie kupowałam, ale z tego co wiem, to jakość dobra, bo moja koleżanka kupuje.
    5-10-15 ma beznadziejne jakościowo ubranka. Moja mama kupiła kilka sztuk i sie rozciągają o generalnie jedna ze słabszych jakości jakie mam w domu.
    Teraz zamówiłam rzeczy z Nexta i widzę, że są świetne i raczej tam będę zamawiać.
    Bardzo dobre są dla mnie rzeczy z H&M, właściwie nie do sprania póki co.
    Tesco też jest bardzo ok jak na razie.
    Wg mnie warto kupować w Mothercare, ale strasznie drogo dlatego warto skupić się tylko na rzeczach, które posłużą trochę dłużej.
    Nie kupowałam jeszcze nic w Cocodrillo.
    Czy któraś z Was kupowała ubranka w Okaidi? Mozecie coś powiedziec o tym?

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dokładnie wiem bo też świruje :)
    U nas tez najbardziej te baczki około 4 nad ranem. Już wtedy go biorę do łóżka do siebie, daje cyca i juz koniec mojego spania wtedy bo nie umiem spać jak karmie. Jakaś powyginana jestem wtedy.

Dzis to juz zaczela sie wiercic o 23.30, ale wzielam do lozka i do 4 spala spokojnie. Ja tez mimo iz karmie na lezaco nie umiem spac, ostatnio jak przysnelam to Julka w buzi miala sama nakladke, a cycek gdzies hen, hen daleko :P W ogole strasznie mi dretwieje reka na ktorej sie opieram, a jak chce ja wyprostowac to terrorystka sie zaczyna rzucac

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza z tym sinieniem mamy podobnie. Szczegolnie po kapieli i przy przebieraniu robi sie po prostu siny wokol ust. Ma to raptem od 2,5 tygodnia. Bardzo sie wystraszylam jak zaczelo sie pojawiac, a i tak szlismy do pediatry go od razu podpytalam. Oczywiscie w pierwszym odruchu pani dr chciala nam wypisac skierowanie do kardiologa, ale jak uslyszla w jakich okolicznosciach sinieje, jeszcze go osluchala, to stwierdzila, ze to nic niepokojacego. Ppwiedziala, ze przy duzej zmianie temperatury, tak jak z kapieli 37-38 st, jest wyciagniety na te 22-24 st, to obkurczaja sie naczynka krwionosne i moze pojawic sie taka reakcja. Podobnke przy przebieraniu. Kazala go obserwowac, czy w innych sytuacjach, to sie nie powtarza. Niby troche mnie uspokoila, ale i tak serce mi peka jak widze, ze on sie taki siny robi. Ewidentnie jest mu zle. Przy najblizszej wizycie poprosze jednak o to skierowanie, tym bardziej, ze moj tato ma wrodzona niedomykalnosc zastawki serca - przez dlugi czas w niczym, to nie przeszkadzalo, ale jednak lepiej wiedziec. Moj tato dowiedzial sie po 50-ce.
    I na pewno idz z tym do pediatry, lepiej dmuchac na zimne.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza z tym sinieniem mamy podobnie. Szczegolnie po kapieli i przy przebieraniu robi sie po prostu siny wokol ust. Ma to raptem od 2,5 tygodnia. Bardzo sie wystraszylam jak zaczelo sie pojawiac, a i tak szlismy do pediatry go od razu podpytalam. Oczywiscie w pierwszym odruchu pani dr chciala nam wypisac skierowanie do kardiologa, ale jak uslyszla w jakich okolicznosciach sinieje, jeszcze go osluchala, to stwierdzila, ze to nic niepokojacego. Ppwiedziala, ze przy duzej zmianie temperatury, tak jak z kapieli 37-38 st, jest wyciagniety na te 22-24 st, to obkurczaja sie naczynka krwionosne i moze pojawic sie taka reakcja. Podobnke przy przebieraniu. Kazala go obserwowac, czy w innych sytuacjach, to sie nie powtarza. Niby troche mnie uspokoila, ale i tak serce mi peka jak widze, ze on sie taki siny robi. Ewidentnie jest mu zle. Przy najblizszej wizycie poprosze jednak o to skierowanie, tym bardziej, ze moj tato ma wrodzona niedomykalnosc zastawki serca - przez dlugi czas w niczym, to nie przeszkadzalo, ale jednak lepiej wiedziec. Moj tato dowiedzial sie po 50-ce.
    I na pewno idz z tym do pediatry, lepiej dmuchac na zimne.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja kupuje na zapas również. Np teraz kupiłam spodnie zimowe cocodrillo na następną zimę przecenione ze 129 na 49. Do tego czapkę i szalik i jeszcze coś tam. A C&A często kupuje. Bielizna fajna dla dzieciaków, bluzy polary i spodnie tez jedynie kurtki średnie. W Ca kupiłam 2 czapki młodemu, starszemu bieliznę termiczna, mężowi koszule i skarpet 7pak i jeszcze coś tam. Często kupuje w styczniu kurtki poprzeceniane w smaku ostatnio bądź mariquita. O 100-150zl taniej :) A 5.10.15 tak średnio. Kupowałam teraz ubranka dla dziewczynki bo robimy paczkę na święta dla dzieciaków z domu dziecka i kupiłam tez młodemu jeszcze jedna czapkę i klocki fp bo akurat była promocja na zabawki,takze zawsze coś :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2542 2543 2544 2545 2546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ