X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    AgaSad co do za małych rzeczy to faktycznie te nasze dzieciaczki tak szybko rosną, że niektóre rzeczy nakładam raz, albo wcale bo wydaje mi się że coś jest za duże a za chwilę okazuje się za małe. I też teraz w sklepach to moje oczy tylko na dziecięce ubranka i chętnie bym kupowała wszystko :D

U mnie tak samo z zakładaniem tych rzeczy, wywiozłam już do rodziców 4 reklamówki ciuszków, niektórych nigdy nie założył bo jak wariatka nakupowałam małych rozmiarów, teraz moje zakupy już są nieco bardziej przemyślane ale ciężko się powstrzymać:)

Weridiana, Meggi31, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, ja jestem z Brzegu ;-) niby opolskie, ale jakoś bliżej mi do Wrocławia.
    Ja lubię buty Geox i Ecco, Bartek też fajny no i świetne są Primigi.
    Ja z rzeczami nie mam problemu, bo w rodzinie 1,5 miesiąca po mojej urodziła się druga dziewczynka w dodatku sporo mniejsza, a na dniach urodzi się kolejna u chrzestnego Miśki ;-) więc jest komu oddawać.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często należy chodzić do pediatry na te bilansy itd?

Lily ma takie tragiczne odparzenie na szyi, że aż mi się słabo zrobiło jak to teraz zobaczyłam. Wczoraj było ok, a teraz wielkie szerokie na 1 cm czerwone odparzenie pod fałdką. I to jakieś jakby sączące się, bo krem nie chce na tym zostać. Miała już wcześniej odparzenie ale nie takie coś. Musiałam z nią walczyć żeby móc nałożyć sudocrem.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sophie zamówiona:)

lys, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jak często należy chodzić do pediatry na te bilansy itd?

Lily ma takie tragiczne odparzenie na szyi, że aż mi się słabo zrobiło jak to teraz zobaczyłam. Wczoraj było ok, a teraz wielkie szerokie na 1 cm czerwone odparzenie pod fałdką. I to jakieś jakby sączące się, bo krem nie chce na tym zostać. Miała już wcześniej odparzenie ale nie takie coś. Musiałam z nią walczyć żeby móc nałożyć sudocrem.

My chodzimy co 6 tygodni.
    Biedna Lily, wszystkie nieszczęścia ja dosiegaja:( lys, a masz swojego pediatre do ktorego chodzisz czy tak z przypadku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 12:47

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupowalyscie katarka?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie biedna ta moja córeczka kochana. Ulewa dużo i strasznie się slini wiec jest cały czas mokra. Ciezko nad tym zapanowac. Jak myślicie może to jeszcze czymś zasypywac jakiś talk czy puder do pupy? ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 12:51

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam jeszcze swojego pediatry. W przychodni się szczepimy ale tam jest porażka z lekarzami. A tak do tej pory jak się coś działo to zamawialam wizytę domową. Muszę się rozejrzec za jakimś prywatnym pakietem czy polisa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 12:58

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys sprobuj make ziemniaczana albo i teb puderek na to odparzenie, wspolczuje bo pewnie boli to malutka :( no i moze wykap ja w krochmalu?

Aga ja bardzo chetnie na spacer, moja ostatnio tfu tfu w miare spi na spacerze. W jakiej dzielnicy bedziesz?

Zetka ja kapie mala co drugi dzien, bo jak codziennie to za sucha skore miala i pediatra mowila zeby co drugi dzien sprobowac a w ten dzien co nie ma kapieli to szyjke przemyc chusteczka bo tam sie najwiecej brudu zbiera. No i skorka teraz super, podejrzewam ze przez to łzs ta ciemieniucha nie chce zejsc :/ szurujesz troche paznomciami te platy ? Moze trzeba silniejszy szampon ale to niech juz pediatra cos doradzi, u nas sie sprzawdza bardzo ten oilian.

Chyba zaskarze pampersa noz kurwa co kupa to wylazi to gora to dolen, dzis na widok kevina w nowym jorku tak mnie obsrala ze kapalo mi z bluzki, jej ciuchy to do wywalenia bo nie ma co prac... Juz probowalam na wszystkie sposoby je zapinac. Mam rany od prania :/

Malz poszedl z mala na spacer i po vigantol czy jakos tak ta wit d. a ja sie biore za ogar domu.

lys, apaczka, Weridiana, małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek kupilam w pierwszej lepszej aptece za 45 zl

lys, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymiarka do chrzcin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 16:21

lys, magda sz, AgaSad, niecierpliwa, jesslin87, apaczka, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, 5ylwia, aaaaga, Neyla, Martucha86, Meggi31, Katarka, Maniuś, maaadzik1207, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi przemiksowalas serek :) za dlugo,ja tez tak pierwszy razem zrobilam.

Ja kupuje ciuchy z neta ze smyka, hm, ale ostatnio jade na ciuchu i pepco, za duzo markowych bodow wyrzucilam bo cale byly w kupie...poki pampers nie zacznie tego lapac to bedzie chodzila w gownianyh ciuchach. Zastanawialam sie czy nie ma ciuchow jednorazowych jak pampersy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 13:14

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za waszą rada kupiłam katarek plus, rewelacja. Zero stresu przy czyszczeniu noska.
    Lys, jak mojej się takie większe odparzenie na pupie zrobiło, taka ranka, to lekarka kazała to gencjaną smarować (roztwór wodny). Trochę dziwnie ten fiolet na szyi by wyglądał, ale zagoiło się pięknie. A jak już się zagoi to też jej przesypuj talkiem czy pudrem. To tak jak grubsze osoby, jak mają fałdy to używają talku żeby się nie oparzać.
    Magda to ja nie wiem co Twoja Majka za kupy robi albo co Ty robisz z tymi pampersami, bo u nas się zdarzyło tylko jeden raz tak i to jeszcze z dwójkami, jak już były takie w sam raz ;-)

lys, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zimnica ja pierdziu !!!

Kurcze ta moja Pola pokasłuje raz na jakis czas;/ jak spi to nie, ale jak nie spi to od czasu do czasu, gorączki nie ma, fluki nie leca..dzwoniłam do mojej pediatry to kazała obserwować ale mówi ze to pewnie przez sline.

Byłam dzisiaj na pogrzebie z mezem i rodzicami, Pola zostala z tesciową, zmarł mój wujek, 7 lat leczył sie na raka w chicago...
    Zmarzłam na cmenatarzu ze hoho!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha oglądam familiade..czasami to ręce opadają na te odpowiedzi!

Prowadzący zadaje pytanie (to co kto pierwszy nacisnie)
    Co najchetniej jadamy na nadmorskim deptaku
    gość-rybę
    gościówa- wędzoną rybe

No kurwa.. :D

Weridiana, magda sz, małaMyszka, 5ylwia, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ACHTUNG ACHTUNG!!!!!!!!!!

SIERPNIÓWECZKI 2016 JUZ SĄ !

Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, 5ylwia, Neyla, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Aga, Griszanka to Was panowie ida na mase :P

Agata a jak u Was ruszyla cos waga?

Mamasia coz za elegancik!

A do tego katarka trzeba za kazdym razem odkurzacz wyciagac? Powiem Wam, ze Julka uwielbia psikanie woda morska do nosa i wyciaganie glutow frida :D

Jestem wsciekla na mojego meza, mam taki nerw ze bym go njtchntniej na oczy nie ogladala. Zjedlismy obiad i wybieral sie z Julka na spacer. Ubralam ja jak zwykle body dlugi rekaw i kurtka zimowa. Zalozylam jeden rekaw, a przy drugim zaczela sie wiercic i plakac. Wyskoczyl na mnie, ze kurtka do dupy, za grubo ubrana i chcial jesienny kombinezonik na body zalozyc. Tak wydarlam morde, ze Julka sie wystraszyla i zaczela sie zanosic. Cala klatka i osiedle ja slyszalo i moje darcie tez. Jestem tak zla na siebie, ze przez tego ***** puscily mi nerwy i ze dziecko musialo tego sluchac, ale nie strzymalam ;(

małaMyszka, AgaSad, mamasia, jesslin87, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa- to tylko facet :D Moja też się wydziera jak wkładam jej drugą rączke w kombinezonie. Spokojnie, nie badz zła na siebie!

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu te tescowe bodziaki o których pisałam:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:28

apaczka, Pulpecja, niecierpliwa, AgaSad, magda sz, małaMyszka, 5ylwia, Paula_071, lys, aaaaga, Neyla, Weridiana, Martucha86, jesslin87, Migotkaa, Maniuś, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem chętna na spotkanie w stolycy :-) tyko trzeba jakąś dobrą lokalizację wybrać najlepiej centrum bo mam blisko :-P
    Lys ja tez polecam mąkę ziemniaczaną.
    U nas od paru dni jest fajnie. Mała pogodna, ma swoje pory snu i aktywności. Zauważyłam ,że lepiej śpi na spacerze gdy jest zimno. Właśnie wróciliśmy ze spacerku a ona dosypia w wózku :-)
    Polecam zabawki Oball. Wygodne do trzymania przez małe łapki :-)

niecierpliwa, małaMyszka, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ