X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jakby nie było cc to nie byłoby moich dzieci albo i mnie. Przeszłam to trzy razy żeby moje dzieci mogły bezpiecznie przyjść na świat. A też już parę razy usłyszałam, że ja przecież nie urodziłam. Nosz k.... nie urodziłam, jasne, bocian mi przyniósł.

niecierpliwa, małaMyszka, Zetka, Katarka, jesslin87, Neyla, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    hehe, się uśmiałam :) ciekawa czy jej posmakuje :P
    mamasia, na pewno, zwłaszcza ten dip czosnkowy ;-)

małaMyszka, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie :/ jedno i drugie to porod jakby nie bylo.
    Przez jakis czas jak komus opowiadalam ze Pola mocno plakala jak sie urodzila,to nie mowilam "jak sie urodzila" tylko "jak ją wyjeli" tak mi na psychike to wjechalo,ze ja jej nie urodzilam tylko mi wyjeli :/

małaMyszka, jesslin87, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja najwazniejsze jest zdrowe dziecko i zdrowa mama. Nie wazne jak ale z najwieksza korzyscia dla matki i dziecka.
    denerwuje mnie tylko bagatelizowanie cc to powazny zabieg ale jesli tak jest lepiej to powinien byc przeprowadzony, z drugiej strony przedluzanie porodu natyralnego tez nikomu nie sluzy. lekarz powinien zadecydowac co jest najlepsze dla pacjenta a nie dla niego samego lub lekarskich przyzwyczajen

Pulpecja, małaMyszka, jesslin87, Neyla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje dziecko wymyslilo saksofon pod choinke i to musi byc yamaha alto 280 chyba, jak sprawdzilam ceny to 700 funtow....raczej nie w tym roku. gra w szkole od przyszlego roku moze zaczac wypozyczac, jak dalej bedzie wytrwala to wtedy pomyslimy o wlasnym instrumencie

Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa jeszcze stwierdzilam ze mam duzo sil to wypucowalam prysznic haha, jak by nie patrzec najwiecej czasu zajmuje w sprzataniu lazienki, jutro bedzie mniej

Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, seks na zgode byl ? Przyznaj sie kolezankom ;P

małaMyszka, Zetka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój mąż się nabija tutaj, że nie dość, że nie miałam prawdziwego porodu, tylko Huberta wyjęli, to jeszcze go wodą karmię zamiast mleka i dlatego on się odgina od piersi i myśli sobie "tfu sama woda, co ona mi daje" :-D Ja to sobie w ogóle nie wkręcam takich akcji z porodem czy karmieniem i traktuję wszelkie takie spory o wyższości jednego nad drugim z przymrużeniem oka raczej.

Weridiana, niecierpliwa, aaaaga, małaMyszka, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, to tak jak mój z tą gitarą elektryczną. Sporo kasy jednak trzeba wywalić, ale on tak naprawdę bardzo rzadko czegoś wymaga. Nie stawia warunków, nie wymusza, nie ma tekstów typu że musi to mieć, albo ze wszyscy mają. Dlatego chętnie bym mu to marzenie spełniła, ale nie wiem czy na pewno na gwiazdkę. Bo wydatków w grudniu i tak od cholery.

Weridiana, małaMyszka, Zetka, jesslin87, Neyla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja mysle ze lepsza gitara niz gry komputerowe itp. i warto taki prezent zrobic pod jednym warunkiem ze za pol roku nie rzuci w kat.

ja sie zastanawiam bo nauczyciel chwali jak ona sie szybko uczy, zdolna, no wiesz miod na serce matki leje :-)

ale cena jest piorunujaca [a narzekamy za zyrafe sophie hihi]

chociaz jest jeszcze fajna opcja , moge zakupic na raty 0% na rok lub dwa lata,

zobaczymy musze pogadac z m

małaMyszka, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Pulpecja mysle ze lepsza gitara niz gry komputerowe itp. i warto taki prezent zrobic pod jednym warunkiem ze za pol roku nie rzuci w kat.

ja sie zastanawiam bo nauczyciel chwali jak ona sie szybko uczy, zdolna, no wiesz miod na serce matki leje :-)

ale cena jest piorunujaca [a narzekamy za zyrafe sophie hihi]

chociaz jest jeszcze fajna opcja , moge zakupic na raty 0% na rok lub dwa lata,

zobaczymy musze pogadac z m
    dlatego właśnie mówiłam, żeby się cieszyć póki gryzak wystarczy :-)
    mój syn właśnie jest taki, że nie rzuci w kąt. Rok temu chciał tę gitarę na gwiazdkę, ale powiedział dopiero przed urodzinami w kwietniu. Na pytanie czemu nie mówił wcześniej odpowiedział, ze dał sobie czas żeby sprawdzić czy to nie chwilowa zachcianka :-) Namówiłam go wtedy, żeby na początek zaczął od zwykłej gitary i taką mu kupiliśmy. Uczy się grać samodzielnie przy pomocy książek i internetu. No i powrócił temat elektrycznej.

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana, jesslin87, mamasia, Neyla, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Któraś pytala o wit D my podajemy Vigantol bez recepty kupilam w aptece jedna kropelka dziennie
    Artur też kicha czesciej i odkasluje lub nawet krztusi sie slina a cieknie mu z buzi jak z kranu
    Co do ulewania czy wrecz rzygania. Tez ma czesciej ale to chyba od pchania piastek do paszczy czasami tak gleboko ze az mu sie cofa

Cos jeszcze mialam napisac ... Skleroza nie boli
    Milego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 07:41

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja mała zbuntowala się na jedzenie :-( w ciągu dnia jest wielki ryk jak chce ja nakarmić czy to cycem czy butelka za to nadrabia w nocy. Jestem wykończona i czuje się jak zombie. Natalka budzi się teraz częściej w nocy niż jak była noworodkiem. Ciesze się ze w ogóle je ale jak to się nie unormuje to ja się wykoncze. Bo w nocy tylko cycus o butelce nie ma mowy wiec mąż mnie nie może podmienić :-( byliśmy u lekarza - to nie uszy, zęby ani pleśniawki. Przyrost wagi dobry także kazała się uzbroić w cierpliwość i w dzień jak nie chce jeść to podawać elektrolity do picia żeby się nie odwodnila. Stwierdziła że to może być reakcja po szczepionce na rotawirusa.

A dziś ruszamy w podróż do moich rodziców :-) zostaje w Warszawie na 1,5 tygodnia bo mąż jedzie na szkolenie i sama bym się wykonczyla w domu a tak to mi mama zawsze trochę pomoże :-)
    Także magdasz, apaczka, Agata jakby któraś z Was miała ochotę i czas to możemy się spotkać :-)

małaMyszka, Paula_071, magda sz, niecierpliwa, Agaata, Weridiana, lys, apaczka, jesslin87, Maniuś, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga nie mogę się na patrzeć na Twój awatarek, super Artur wyglada :-) juz kiedyś to miałam napisać ale mała mi zaczęła ryczec i teraz mi się przypomniało :-)

aaaaga, małaMyszka, Zetka, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny, jeśli chodzi o mojego męża, to jest typ człowieka bardzo pracowitego i przede wszystkim ma do wszystkiego cierpliwość - w przeciwieństwie do mnie - ja jestem trochę leniwa jednak, a cierpliwości to często mi brakuje. Więc jak widać się dobraliśmy ;-)
    Mój mąż wszystko w domu naprawia sam, jak wykańczaliśmy mieszkanie to mnóstwo rzeczy sam tutaj zrobił, np. całą elektronikę, sufity podwieszane, malowanie, podłogi, listwy przypodłogowe itp. Mimo tego, że w życiu codziennym nie ma nic wspólnego z branżą budowlaną ;-) On jest aktywny ciągle i czasem aż się zastanawiam skąd on na to wszystko bierze czas, potrafi np. w czasie przerwy obiadowej w pracy wyskoczyć do urzędu skarbowego załatwić sprawę, a później pójść do rossmana i kupić mi mleko owsiane (gdzie ja nawet nie zauważyłam, że już się kończy).Coś takiego jak myjnia samochodowa u nas nie istnieje - mąż sam ogarnia, koła z letnich na zimowe i odwrotnie też zmienia sam + jeszcze rodzicom. I tak jest z większością spraw. Jest dużo bardziej aktywny ode mnie, ale oboje mamy świadomość, że jesteśmy różni i jakoś nie mamy pretensji do siebie o to.

Pytalas czy chce jeszcze 3 zony? Mysle, ze moj maz tez by chcial byc jego zona.

małaMyszka, Pulpecja, niecierpliwa, apaczka, Katarka, 0na88, Weridiana, Martucha86, lys, jesslin87, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Myszka, seks na zgode byl ? Przyznaj sie kolezankom ;P
    Był. Dwa razy. I nawet siedział ze mną o 1:50 jak mały się obudził i chciał cyca. Też pogadaliśmy...
    Powiem Wam, że to chyba nie migrena! Piąty dzień głowa już nie boli, ona napierdala...

jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aga wiesz on jest jeszcze wolny niby kumpela mowi do niego moj zieciu ale jej corka ma juz 3 latka poszla do przedszkola i nie wiem czy ta milosc przetrwa hihi
    Wiem co mialam napisac moj tez non stop wywala jezor mial badana tsh i jest ok

Paula_071, małaMyszka, apaczka, Aga89, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata naprawdę pozazdrościć męża.. ja w sumie narzekam bo mój jest pracowity ( w sensie pracy w firmie), super gotuje i robi zakupy - to już naprawdę duże odciążenie.. zawsze też sam maluje mieszkanie i fajnie mu to idzie no ale pod względem organizacji to już gorzej.. zawsze to ja musze być od wszelkiej logistyki.. ze sprzątaniem podobnie.. owszem posprząta ale zajmuje mu to cały dzień bo co chwile włącza sobie inną płytę, poczyta net itp..a jeszcze na końcu dojdzie do wniosku ze podłogi to umyje jutro..nie na moje nerwy takie sprzątanie i przeważnie zostawiam mu łazienkę ( która często zaczyna sprzątać np o 23) ☺

Nocka jak zwykle urywana, od 07 gada i gada..
    Mój też kicha i id czasu do czasu kaszlnie, slini się jak szalony, pcha całe piąstki do buzi.. wiec chyba wszystko w normie
    Przysypia przy cycu, może da zjeść śniadanie chociaż..

małaMyszka, Agaata, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam inke nawet, jak poszłam po bułki i z małą na siku. A on w tym czasie ogarniał syna. Fju fju może, może...

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no i dzisiaj mieli przyjść teściowie, ale my ich zaskoczymy i przyjdziemy na godzinę, bo potem jadę do szkoły.

M sam wczoraj powiedział, że zaprasza ich od czasu do czasu, żeby odpękać wizyty...

jesslin87 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ