X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dostanę bana od męża na forum, bo... zamówiłam szczeniaczka uczniaczka :P

0na88, AgaSad, Lady Savage, Neyla, Zetka, Laura, niecierpliwa, zabka11, Paula_071, Maniuś, Pulpecja, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia cudne zdjecia - super pamiatka bedzie :)

ja dzis goraczka i krwiomocz - znow zapalenie pecherza wrrr...

jeszcze tesciowie przyszli przed chwila .. mala w bujaczka sie buja na wibracjach a tesc do mnie " wylaczcie to, bo jej od tych wibracji kosci zmiekna" - szkoda ze nie widzialyscie mojej miny , musialam wyjsc do innego pokoju i parsknac smiechem bo nie dalam rady :)

mamasia, aaaaga, AgaSad, Zetka, Laura, niecierpliwa, zabka11, Ewa123, Paula_071, Maniuś, Martucha86, Pulpecja, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff usiadłam w końcu.. jaki zwariowany dzień.. byłam na spacerze - chciałam szybko uśpić młodego to zasnął dopiero po 50 min jak już musiałam wracać i szykować się do gina, później szybkie ściąganie mleka - oczywiście jak się śpieszę to za cholerę nie mogę ściągnąć jakiś zadowalających ilości, później szybko do gina - całe szczęście wszystko ok, rana ładnie zagoiła się i nie ma zrostów..
    Od 17 usypiałam małego - pospał z 15 minut i tyle, gada na sofie.. czeka mnie jeszcze kąpanie go bo do 21 jestem sama w domu.. jeju jak ten czas zasuwa..

Mamasia - cudne fotki!! kto Wam robił? bo mi ochoty narobiłaś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 18:26

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam Wam napisac, ze kupilam wczoraj malemu do auta te swiatelka choinkowe na baterie ;) Ale ma radoche. Szkoda, ze byly tylko biale.

Spacer dxisiaj zaliczony, cale dwie godziny. Ale wialo... Mlodemu sie podobalo, zasnal jak kamien, jeszcze w domu spal 1,5 godz. Zjadl, ppbawil sie i znowu spi :)

AgaSad, Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzysta ktoras z Was ze spiworka do wozka?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh ja to już na pewno mam bana :) dawno sie nie udzielałam ale od czasu do czasu podczytuje
    zazdroszcze Wam ze wasze dzieci spia w dzien ehhh ja juz nie pamietam kiedy Patryk zasnal sam w dzien jedynie co na spacerach i w aucie :/ za to noce ladnie przesypia zasypia 22-23 o 5 karmienie i pozniej sen do 8-9 i tyle ze spania

magda sz, 0na88, zabka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zamówiłam karuzelę z projektorem bo teściowie chcą dać małemu na Mikołaja..
    Sophie też przyszła - wygląda fajnie, szczeniaczka zamówię wkrótce.. zbankrutuję przez Was!!!! Griszanka nie kuś tymi światełkami!! :)

0na88, niecierpliwa, aaaaga, zabka11, mamasia, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo w końcu mój imiennik się odezwał:) Aska ja bym chyba wolała żeby spał w nocy niż w dzień, mój w dzień owszem śpi ale max 30 min - nie opłaca się normalnie żadnej roboty zaczynać.. jedyna szansa to po spacerze ale ostatnie 2 dni też się nie udaje:(

Aska87 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophie przyszla,fajna;) ale Pola dostanie ją pod choinke i kupie jeszcze w biedronce zabawki do kapieli:) jezeli ktoras z was by chciala to wlasnie biedronce po 32zl "fisher price łodeczki" bardzo fajne;) jutro kupie i dostanie te 2 rzeczy :)

Aga89, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo matko to jak was czytam to mój jest Wielkim Śpiochem na to wygląda, on po karmieniu wytrzymuje max do 1,5 godziny i już śpiuchna ;)

Edit: Największy Sierpniowy śpioszek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:28

mamasia, 5ylwia lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ja oprócz tego co wymieniłaś czyli wietrzenie,zmiana pieluszki, krochmal smarowałam sudokremem (smaruj tak żeby nie dostało się do warg sromowych), maścią z antybiotykiem taka do zrobienia w aptece. No i wydaje mi się że pieluszki ją podrażniały.
    Po 2 tyg była poprawa jak 3x dziennie smarowałam tym kremem na recepte, między antybiotykiem smarowałam sudokremem i sypałam mąkę ziemniaczaną. Przemywałam też tym potasem fioletowym. Żadnych tłustych maści, trzeba to wysuszyć, moja kupy miała rzadkie i nadal ma, lekarka mówiła że póki takie będą to będzie ciężko z tymi odparzeniami ale udało się wyleczyć po 2-3 tyg. Miałam już próbować tormentiolu albo tormentalaum ale wysuszyło się i pózniej jak ta wysuszone strupki odpadły to gładka skórka. No i przemywałam przegotowaną wodą, żadnych chusteczek. Więcej chyba nie ma nic na to. Jak mała robi kupę to słyszysz i przewijasz od razu czy robi kupy cichaczem i siedzi w tym jakis czas?

Skład tej maści na receptę:
    3% Ac. bonici 10,0
    Lanolini
    Vaselini aa 45,0
    M.A.ung

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:37

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja spiwor kupilam, ale uzylam raz do tej pory.

Co do szczeniaczka maz pojechal do eclerca i dowiedzial sie tyle, ze ten po 90 zl to jakis mniejszy, a ten duzy 145 i nie kupil. Moja mama poszla do sklepu na osiedlu i kupila jej pod choinke i zas nie mamy dla mlodej prezentu :D Musicie wymyslic cos nowego :D

apaczka, 0na88, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Korzysta ktoras z Was ze spiworka do wozka?

ja korzystam, jak na dworze jest mróz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Apaczka, Agata to 13 w tym parku Saskim- wejście do parku przy BZ WBK?

apaczka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Uff usiadłam w końcu.. jaki zwariowany dzień.. byłam na spacerze - chciałam szybko uśpić młodego to zasnął dopiero po 50 min jak już musiałam wracać i szykować się do gina, później szybkie ściąganie mleka - oczywiście jak się śpieszę to za cholerę nie mogę ściągnąć jakiś zadowalających ilości, później szybko do gina - całe szczęście wszystko ok, rana ładnie zagoiła się i nie ma zrostów..
    Od 17 usypiałam małego - pospał z 15 minut i tyle, gada na sofie.. czeka mnie jeszcze kąpanie go bo do 21 jestem sama w domu.. jeju jak ten czas zasuwa..

Mamasia - cudne fotki!! kto Wam robił? bo mi ochoty narobiłaś!
    Robiła nam dziewczyna,która buduje swoje portfolio i zalapalismy się nawet na darmoszke za zgody na wykorzystanie fotek :-) nazywa się realite

Paula_071, AgaSad, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Griszanka ja spiwor kupilam, ale uzylam raz do tej pory.

Co do szczeniaczka maz pojechal do eclerca i dowiedzial sie tyle, ze ten po 90 zl to jakis mniejszy, a ten duzy 145 i nie kupil. Moja mama poszla do sklepu na osiedlu i kupila jej pod choinke i zas nie mamy dla mlodej prezentu :D Musicie wymyslic cos nowego :D
    O kurczę to nawet nie wiedziałam,że są rozmiary :-) ciekawe jaki zamówiłam :-) ale już po ptakach :-)

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Widzimy Magda :) tylko gdzie i o której?

Lys się coś nie odzywa dzisiaj...forum sierpniówek do lys, bez odbioru ;)

odbiór, ciężki dzień dzisiaj, noc też była ciężka, czasu brak i ja kiepsko się czuję

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dzieć już śpi. Mam chwilę dla siebie. Dzisiaj byli u mnie rodzice i mama zagnała mnie do roboty. Całe M doprowadziłam do stanu używalności. 12.12 mamy chrzciny i wypadałoby uprzątnąć cały bałagan. Najgorsze jest to, że mój mąż to straszny bałaganiarz i za przeproszeniem gdzie nasra, tam zostawi.

Najśmieszniejsze jest to, że dzisiaj teściowa jego gacie składała hehe... Może mu się chociaż trochę głupio zrobi i sprzątnie swój bajzel.

Niestety cukier mnie pokonał...wpierdzieliłam batona :(

Mam pytanie do mam dzieci ząbkujących. Kiedy pchanie rączek do buzi to już nie zabawa paluszkami tylko szukanie ulgi dla zbolałych dziąseł? Jula od dwóch dni pcha łapki i czasami przy tym tak się denerwuje, popłakuje. Nie wiem, czy to niemożność zjedzenia rączej tak ją frustruje, czy coś ją tam boli. Dla męża i jego rodzeństwa zęby wyszły w 4 m-cu zycia, więc pomyślałam, że może coś się zaczyna dziać? Jak myślicie?

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Aga, Apaczka, postaram się ze wszystkich sił przyjść, ale nie mogę tego dzisiaj obiecać, bo nadal kiepsko z moim przeziębieniem... Dzisiaj kaszel, katar i bóle głowy... Mąż się zaraził ode mnie :/ Jeśli do czwartku będzie lepiej, to na pewno się pojawię.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz zmieniam co godzinę pieluszkę, jeżeli usłyszę że robi kupkę to od razu, ale zazwyczaj są to ciche kupki :/ Postaram się jakoś zdobyć ten antybiotyk. Dziękuję za podpowiedź!

wnid9vvjodizjocx.png
‹‹ 2575 2576 2577 2578 2579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ