SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny goniłam Was i gonił am ale chyba mi się nie uda. W weekend nie miałam czasu bo byłam na weselu i zostałam 40 strona z tyłu! Mam nadzieje ze u Was wszystko w porządku.
My jesteśmy po drugiej dawce 6w1. Jesteśmy na 97 centylu. Łucja w piątek kończy 3 miesiące a waży 7200 i nosi rozmiar 68. Pozatym przewraca się z brzucha na plecy, z boków to gdzie chce i lekarka mówi ze zaraz będzie się przerzucać z pleców na brzuch bo już ćwiczy. I ciągnie się do siadania. Jeszcze do tego daleeko, ale juz jak jest o mnie oparta plecami to ciągnie się do przodu. Głowę trzyma juz całkiem. Tylko sporadycznie jej się zakiwa, ale zaraz nad tym panuje. I dziś zaczęła wyciągać rączki po zabawki. Jeszcze musi jeiec bliziutko żeby je złapać ale juz sięga. Tak więc trafił mi się nie tylko bardzo duży ale też szybko rozwijający się egzemplarzu neurologa byłam żadnych zastrzeżeń neurologicznych nie ma.
A jutro idziemy do okulisty, bo małej pękają często naczynka i trzeba to zbadać. I musimy zrobić morfologia bo przy tak szybkim tempie wzrostu pani doktor obawia się tam problemów.
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i nie wyrzucajcie mnie postaram się być bardziej na bieżącoMartucha86, Paula_071, mamasia, Weridiana, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:No i poszła piękna kupa... piana, zieleń i śluz. Wczoraj pierogi ze szpinakiem jadłam, mleko kokosowe mulermilch i babka piaskowa.... Aha juz wiem babka piaskowa była z limonką.. chyba cytrusy.
Uspałam małą i kuzwa domofon...ulotki. No ja pierdole, do Was też tak dzwonią? próbowałam wyłączyć dzwiek albo słuchawkę odpiąć ale i tak słychać jak dzwoni.
Do mnie też. Dzwoni koleś z inpostu żeby do skrzynki wejść. Kilka razy był u mnie i widział małe dziecko na rękach i tupet kuźwa ma już kilka razy.
-
Dzięki dziewczyny
ale ten filmik to tylko z sesji wiec wiadomo ze wszystko pozowane. Dziewczyna która to robi to nasza znajoma i dokanczala inne projekty a później zachorowała dlatego tyle to trwa. Zresztą to jej pierwszy ślub bo ona kręci teledyski, klipy np. Tez wyborcze i Różne. Nam robi po znajomości za jakieś Grosze. No ale jak zapłaciliśmy majątek za fotografa to musieliśmy zaoszczędzić na filmie
A ona nam to zrobiła bo Paweł pomógł kiedyś jej partnerowi takiemu lokalnego muzyków - Bzyk Wu-hae. Fajna Śmieszna para
załatwił im coś kiedyś jak Bardzo potrzebowali i Wszyscy ich zostawili. To oni w zamian na wybory w zeszłym roku nakręcili P klipy wyborcze no i teraz za super cenę ten ślub
mamasia, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Ona, ja też nie umiem domku narysować, więc się nie martw
Lady czy można u Ciebie zamówić taką metryczkę? Ile kosztuje?
różnie od 30 zł do 100 zł
tak z wózkiem za 40 zł, misiek 60, a tego królika co robię dla swojej niuni 90 zł bo strasznie dużo pracy przy konturach, pamiątka chrztu 100 zł bo dużo tam jest muliny metalizowanej i perłowej -
Lady ile schodzi czasu na takie cudeńko? Ja bym chciała wrócić do decoupage i zrobić dla mamy na gwiazdę coś ale musiałabym w nocy zacząć działać. Myślałam o takie ramce
... w ogóle praca mgr przede mną, jak sobie o tym myślę to słabo mi. Będę mogła ją pisać dopiero jak Maja pójdzie spać więc tak 21-24 3 godz dziennie to może uda się do czerwca. 1 rozdział prawie jest.
Te mniejsze szczeniaczki uczniaczki to takie do usypiania z tego co się orientowałam. Jakies kołysanki mają, bicie serca itp.zabka11 lubi tę wiadomość
-
Tak piszecie o tych szczeniaczkach i weszłam na allegro zeby zobaczyc który to?
Dominiś ma też ale szczeniaczka na dobranoc, z fisher price, dostał na Chrzciny akurat tego co mówi "jestem śpiący" i "dobranoc" hehehe.
Ten to akutar pasuje do niego, szczególnie wtedy gdy mówi "jestem śpiący"hahahaha
Edit. Magda dopiero teraz doczytałam że pisałaś o nim właśnie
Tak ma piosenki na dobranoc i pare słów wymawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 13:22
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Jakby która chciała to laska z fb robi biżuterię którą wypełnia mlekiem. Wysyła jej się chyba 30 ml mleka w próbówce wybiera biżuterie, kształt oczka, można też włosy dziecka wtopić. Jakoś te mleko krystalizuje, wczoraj szukałam w necie jak to zrobić żeby skrystalizować ciecz ale chemia to dla mnie czarna magia.
https://www.facebook.com/Milky-Way-Jewelry-HandMade-With-Love-870178536365323/?fref=ts -
magda sz wrote:Agata to wygrzewaj się do czwartku.
Aga ten link co wysłała Agata o ogrodzie saskim to film z dawnych lat jak matki tam wychodziły na spacery wózkami całymi stadami
Lys kurcze szukaj Ty kogoś do pomocy, niby półmetek za Tobą ale do lutego to Ty będziesz nie do życia.
Ofkę gdzieś wcięło po weekendzie.
Ja zamawiałam kilka razy z Leclerka i nawet ok, jak czegoś nie mieli to dzownili. Tylko 15zł się płaci za transport, nie wiem jak teraz bo już z pół roku nie zamawiałam.Pulpecja, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
u nas dziś też nocka nie najlepsza, zasnął 22.40 i pierwsze budzenie przed 2, potem 4 i już koniec spania w kołysce, nie dał się odłożyć, więc o 5 wzięłam go do naszego łóżka i tak do 7.30 półdrzemkowaliśmy, tzn, bardziej on niż ja. Wczoraj byliśmy u proboszcza po zgodę na chrzciny w innej parafii, na szczęście dał bez problemu (za opłatą
), a dziś idę do proboszcza w parafii w której będziemy chrzcić (tam, gdzie i my byliśmy chrzczeni) już pozałatwiać formalności. I teraz pytanie? ile płaciłyście co łaska za chrzciny?
-
Dzizas Was nadrobic...nie wiem co napisac.
Ja sie nie przylaczam do akcji stop slodyczom. Wychodze z zalozeni ze jak mnie jutro jebnie autobus to nik nie powie jaka szkoda taka szczupla byla...wiec. bede jadla za Was. Kiwam do Was michalkiem.
Poza tym Magda oszukuje, nikt nie zauwazyl ze zjadla babke piaskowa?hmmm?Zetka, Pulpecja, apaczka, Paula_071, aaaaga, AgaSad, Neyla, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ofka nie bój się nie wyrzucę Cię z wątku
Mamasia 150zł, wyjęłam tyle z portfela chciałam dać 100 a ksiądz zobaczył że wyjmuję 150 i normalnie wyrwał mi mówiąc Bóg zapłać... bałam się żeby na niego nie trafić w kancelarii bo jak ślub braliśmy (w innym mieście) to musiałam tu zapłacić odstępne...plus zapowiedzi których nawet nie było- uwaga 600 zł- 300 licencja i po 150 ode mnie i od męża za zapowiedzi. Z roku na rok przybywa nadwagi tym księżom..prawdziwy post by im się przydał, założe się że dają sobie wzajemnie dyspensę i wpierdzielają za te 600 zł kiełbe w post.
Edit: haha Ofka ale ja nie przyłączałam się do akcji stop słodyczom..znam siebie wiec chciałam być uczciwaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 13:42
Laura, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość