X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja juz 6 dni nie byłam na spacerze. Najpierw było strasznie zimno i ciągle coś leciało z nieba, potem wesele a teraz wiatr i pada. Niech albo pada albo wieje bo w taką pogodę to A
    żadna przyjemność.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja odkryła ze mój kciuk jest smaczniejszy od zyrafy, kosc mi zmiazdzy jak kon

Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moglby mikolaj przyjsc w nocy przez okno i mnie odessac przez sen.
    Ofka ja to bym Ciebie chciała na Mikołaja :-) zawsze wywolasz uśmiech na mej twarzy :-*

Zetka, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) to znowu ja :D cieszycie sie napewno niezmiernie :D :D :D
    Wpadam tylko powiedziec ze wlaczylam dzis endomondo na spacerze i wlasnie konczymy 7 km a do domu jeszcze ze 2 km napewno :) tak ze pieknie sie spacerujemy :) nie mialam pojecia ze az tyle tych km sie uzbiera...plus zero slodyczy od wczoraj to do swiat bede lachon :) hehe
    Maly dzis spiacy ale pewnie przez szczepienie...
    Pa dziewczynki :) do pozniej :

Zetka, mamasia, Laura, 0na88, Paula_071, witaminkab, Neyla, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ofka ja to bym Ciebie chciała na Mikołaja :-) zawsze wywolasz uśmiech na mej twarzy :-*
    Nie polecam;) Duzo jem, nie sprzatam, i przeklinam jak szewc. Na bank pierwsze slowo Iwa to bedzie kulwa mac.

A co u Was sie gotuje na swieta barszcz czy grzybowa? Bo u nas barszcz, uszy, pierogi z kapusta, karp na szaro, smazony, pieczone miesa i pasztet, kutia, kompot z suszu, rogale drozdzowe z farszem z kapusty i salatki. No i cale swieta nie jemy chleba tylko specjalnie pieczona bulke przez babcie, trzymana jest w sciereczce.

mamasia, apaczka, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy jakiej macie ulubione potrawy swiateczne? Ja uwielbialam takie dlugie lizaki i takie twarde ciasteczka w jasnych pudrowych pastelowych kolorach. Nigdy ich pozniej nie spotkalam, zapach pamietam do dzis. Zawsze byly schowane na szafie. U nas bylo skromnie, ja jestem pokolenie lat 80, pulpecja, werdidana pamietacie taki krem z wiewiorka podrabiana nutelle albo chalwe z lisem?:)

Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na swieta, to zalezy - u mnie w domu i barszcz z uszkamu, i grzybowa z fasola, ktora jada sie z golabkami z ziemniakow i kaszyvgryczanej, do tego koniecznie pierogi, karp w galarecie (specjalnie dla mojego m, bo poza tata, nikt karpia nie lubi), w zamian robimy pstraga, dorsza i mintaja do ryby po grecku, kutia zawsze tezcsa sledzie i salatki :)

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety jeśli chodzi o jutrzejsze spotkanie to widzimy się w Ogrodzie Saskim o 13? Wejście od BZ WBK?
    Agata będziesz?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na swietach barszcz czerwony , grzybowa, karp smazony , kapusta z grochem , pierogi z kapusta i grzybami , ruskie i ciasta. U meza dodatkowo kutia i karp w galarecie.

Dodatkowo w uszkach co roku ukrywamy 1 grosik i kto trafi na uszko z 1gr bedzie mial dostatek pieniedzy przez najblizszy rok , plus na nowy rok dajemy sobie wysuszone luski z karpia - wsadzamy do portfela i tez maja niby sprawiac ze "pieniadze beda sie nas trzymac".

AgaSad, Weridiana, Amberla, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka mi też zawsze humor poprawiasz:) u nas taka kolejność: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami i kapustą, karp, kutia, do tego kompot z suszu, chlebek,kurcze coś jeszcze było.. na inne dni Świąt pasztet, mięsa, szyneczki, sałatki no i ciasta (sernik wiedeński - obowiązkowy i jakieś 2 inne) - i później tylko jemy i jemy..

Spacer zaliczony, młody śpi w gondoli, może da zjeść obiad bo maż właśnie pstrąga robi..
    A wogóle to jestem super mama no.. chata ogarnięta, pranie i prasowanie zaliczone, spacer zaliczony.. trochę muszę sobie posłodzić:)

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u mnie na swietach barszcz czerwony , grzybowa, karp smazony , kapusta z grochem , pierogi z kapusta i grzybami , ruskie i ciasta. U meza dodatkowo kutia i karp w galarecie.

Dodatkowo w uszkach co roku ukrywamy 1 grosik i kto trafi na uszko z 1gr bedzie mial dostatek pieniedzy przez najblizszy rok , plus na nowy rok dajemy sobie wysuszone luski z karpia - wsadzamy do portfela i tez maja niby sprawiac ze "pieniadze beda sie nas trzymac".

Ona my też tak robimy z pieniędzmi i łuskami, no nie powiem ostatnią łuskę mam do tej pory i pieniążki były więc w tym roku wezmę ze 3:)

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz , a tak jak to zawsze opowiadam to mnie za wariatke biora :)

AgaSad lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

hehe.. u nas raz wujek sobie zęba złamał na tym grosiku:)

0na88, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    To późno Wam padł Paula :-) my już do tych wszystkich zabawek mamy akumulatory a nie zwykle baterie i bardzo fajnie się sprawdzają.

U nas nocny armagedon. Mała się obudziła z płaczem o 24. Po pół godzinie płaczu, noszenia w końcu odbiła i zasnęła :-) Ostatnio w ogóle mamy nocne przeboje.

Czy wszystkie sierpniowe dzieci już się śmieją w głos? My ciągle jeszcze czekamy i nie wiem czy jesteśmy ostatnie?

nasza bardziej pokrzykuje , trudno to nazwac smiechem, usmiecha sie owszem ale zeby az tak pelnym glosem to nie

apaczka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    My grosika nie dajemy ale luski nosimy w portfelu caly rok.

Za to na wielkanoc stukamy sie nawzajem z nienacka w czolo pisankami. To dopiero porobiony zwyczaj...

0na88, AgaSad, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    hehe.. u nas raz wujek sobie zęba złamał na tym grosiku:)
    Taki pazerny widzisz;)

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodać filmik na youtube? czy trzeba tam się zarejstrować jakos?

Paula jak twój brzuch boli Cię jeszcze??
    Mnie nadal boli a wczoraj miałam taki sluz raczej owulacyjny, a @ jak nie widać tak nie widać.....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadłam świeżutkie zrobione własnoręcznie bułeczki maślane z białym serem i miodek a do tego Inka. Pychaaaaa:)

U mnie jeszcze je się śledzie oprócz tego wszystkiego co macie wymienione:)

mamasia, Neyla, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Edit: nie padl szumis, tylko z niewyjasnionych przyczyn sam sie wylaczyl.

Orientujecie sie jaka jest popularnosc szumisiow za granica? Bo kuzynka w Stanach na dniach rodzi i pomyslalam o takim prezencie :-)

szczerze mowiac w uk slabo, jesli juz to wsrod polonii
    ale moze to byc bardzo fajny prezent i wtedy zyska na popularnosci jesli sie sprawdzi oczywiscie ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny jak dodać filmik na youtube? czy trzeba tam się zarejstrować jakos?

Paula jak twój brzuch boli Cię jeszcze??
    Mnie nadal boli a wczoraj miałam taki sluz raczej owulacyjny, a @ jak nie widać tak nie widać.....

Trzeba mieć maila na gmailu z mojej wiedzy.

Boli, ale mniej. Tzn mam takie momenty, że przestaje boleć. Dziwne to. Jak nie przestanie boleć to pójdę do gina.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2583 2584 2585 2586 2587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ