SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
to znowu ja
cieszycie sie napewno niezmiernie
Wpadam tylko powiedziec ze wlaczylam dzis endomondo na spacerze i wlasnie konczymy 7 km a do domu jeszcze ze 2 km napewnotak ze pieknie sie spacerujemy
nie mialam pojecia ze az tyle tych km sie uzbiera...plus zero slodyczy od wczoraj to do swiat bede lachon
hehe
Maly dzis spiacy ale pewnie przez szczepienie...
Pa dziewczynkido pozniej :
Zetka, mamasia, Laura, 0na88, Paula_071, witaminkab, Neyla, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Ofka ja to bym Ciebie chciała na Mikołaja
zawsze wywolasz uśmiech na mej twarzy :-*
A co u Was sie gotuje na swieta barszcz czy grzybowa? Bo u nas barszcz, uszy, pierogi z kapusta, karp na szaro, smazony, pieczone miesa i pasztet, kutia, kompot z suszu, rogale drozdzowe z farszem z kapusty i salatki. No i cale swieta nie jemy chleba tylko specjalnie pieczona bulke przez babcie, trzymana jest w sciereczce.mamasia, apaczka, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
A Wy jakiej macie ulubione potrawy swiateczne? Ja uwielbialam takie dlugie lizaki i takie twarde ciasteczka w jasnych pudrowych pastelowych kolorach. Nigdy ich pozniej nie spotkalam, zapach pamietam do dzis. Zawsze byly schowane na szafie. U nas bylo skromnie, ja jestem pokolenie lat 80, pulpecja, werdidana pamietacie taki krem z wiewiorka podrabiana nutelle albo chalwe z lisem?
Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
A u mnie na swieta, to zalezy - u mnie w domu i barszcz z uszkamu, i grzybowa z fasola, ktora jada sie z golabkami z ziemniakow i kaszyvgryczanej, do tego koniecznie pierogi, karp w galarecie (specjalnie dla mojego m, bo poza tata, nikt karpia nie lubi), w zamian robimy pstraga, dorsza i mintaja do ryby po grecku, kutia zawsze tezcsa sledzie i salatki
0na88, Weridiana lubią tę wiadomość
-
u mnie na swietach barszcz czerwony , grzybowa, karp smazony , kapusta z grochem , pierogi z kapusta i grzybami , ruskie i ciasta. U meza dodatkowo kutia i karp w galarecie.
Dodatkowo w uszkach co roku ukrywamy 1 grosik i kto trafi na uszko z 1gr bedzie mial dostatek pieniedzy przez najblizszy rok , plus na nowy rok dajemy sobie wysuszone luski z karpia - wsadzamy do portfela i tez maja niby sprawiac ze "pieniadze beda sie nas trzymac".AgaSad, Weridiana, Amberla, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ofka mi też zawsze humor poprawiasz:) u nas taka kolejność: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami i kapustą, karp, kutia, do tego kompot z suszu, chlebek,kurcze coś jeszcze było.. na inne dni Świąt pasztet, mięsa, szyneczki, sałatki no i ciasta (sernik wiedeński - obowiązkowy i jakieś 2 inne) - i później tylko jemy i jemy..
Spacer zaliczony, młody śpi w gondoli, może da zjeść obiad bo maż właśnie pstrąga robi..
A wogóle to jestem super mama no.. chata ogarnięta, pranie i prasowanie zaliczone, spacer zaliczony.. trochę muszę sobie posłodzić
zabka11 lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:u mnie na swietach barszcz czerwony , grzybowa, karp smazony , kapusta z grochem , pierogi z kapusta i grzybami , ruskie i ciasta. U meza dodatkowo kutia i karp w galarecie.
Dodatkowo w uszkach co roku ukrywamy 1 grosik i kto trafi na uszko z 1gr bedzie mial dostatek pieniedzy przez najblizszy rok , plus na nowy rok dajemy sobie wysuszone luski z karpia - wsadzamy do portfela i tez maja niby sprawiac ze "pieniadze beda sie nas trzymac".
Ona my też tak robimy z pieniędzmi i łuskami, no nie powiem ostatnią łuskę mam do tej pory i pieniążki były więc w tym roku wezmę ze 3:)0na88, Weridiana lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:To późno Wam padł Paula
my już do tych wszystkich zabawek mamy akumulatory a nie zwykle baterie i bardzo fajnie się sprawdzają.
U nas nocny armagedon. Mała się obudziła z płaczem o 24. Po pół godzinie płaczu, noszenia w końcu odbiła i zasnęłaOstatnio w ogóle mamy nocne przeboje.
Czy wszystkie sierpniowe dzieci już się śmieją w głos? My ciągle jeszcze czekamy i nie wiem czy jesteśmy ostatnie?
nasza bardziej pokrzykuje , trudno to nazwac smiechem, usmiecha sie owszem ale zeby az tak pelnym glosem to nieapaczka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:o widzisz , a tak jak to zawsze opowiadam to mnie za wariatke biora
Za to na wielkanoc stukamy sie nawzajem z nienacka w czolo pisankami. To dopiero porobiony zwyczaj...0na88, AgaSad, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak dodać filmik na youtube? czy trzeba tam się zarejstrować jakos?
Paula jak twój brzuch boli Cię jeszcze??
Mnie nadal boli a wczoraj miałam taki sluz raczej owulacyjny, a @ jak nie widać tak nie widać..... -
A ja właśnie zjadłam świeżutkie zrobione własnoręcznie bułeczki maślane z białym serem i miodek a do tego Inka. Pychaaaaa:)
U mnie jeszcze je się śledzie oprócz tego wszystkiego co macie wymienione:)mamasia, Neyla, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Edit: nie padl szumis, tylko z niewyjasnionych przyczyn sam sie wylaczyl.
Orientujecie sie jaka jest popularnosc szumisiow za granica? Bo kuzynka w Stanach na dniach rodzi i pomyslalam o takim prezencie
szczerze mowiac w uk slabo, jesli juz to wsrod polonii
ale moze to byc bardzo fajny prezent i wtedy zyska na popularnosci jesli sie sprawdzi oczywiscie -
Laura wrote:Dziewczyny jak dodać filmik na youtube? czy trzeba tam się zarejstrować jakos?
Paula jak twój brzuch boli Cię jeszcze??
Mnie nadal boli a wczoraj miałam taki sluz raczej owulacyjny, a @ jak nie widać tak nie widać.....
Trzeba mieć maila na gmailu z mojej wiedzy.
Boli, ale mniej. Tzn mam takie momenty, że przestaje boleć. Dziwne to. Jak nie przestanie boleć to pójdę do gina.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.