Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja juz 6 dni nie byłam na spacerze. Najpierw było strasznie zimno i ciągle coś leciało z nieba, potem wesele a teraz wiatr i pada. Niech albo pada albo wieje bo w taką pogodę to A
    żadna przyjemność.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja odkryła ze mój kciuk jest smaczniejszy od zyrafy, kosc mi zmiazdzy jak kon

Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moglby mikolaj przyjsc w nocy przez okno i mnie odessac przez sen.
    Ofka ja to bym Ciebie chciała na Mikołaja :-) zawsze wywolasz uśmiech na mej twarzy :-*

Zetka, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) to znowu ja :D cieszycie sie napewno niezmiernie :D :D :D
    Wpadam tylko powiedziec ze wlaczylam dzis endomondo na spacerze i wlasnie konczymy 7 km a do domu jeszcze ze 2 km napewno :) tak ze pieknie sie spacerujemy :) nie mialam pojecia ze az tyle tych km sie uzbiera...plus zero slodyczy od wczoraj to do swiat bede lachon :) hehe
    Maly dzis spiacy ale pewnie przez szczepienie...
    Pa dziewczynki :) do pozniej :

Zetka, mamasia, Laura, 0na88, Paula_071, witaminkab, Neyla, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ofka ja to bym Ciebie chciała na Mikołaja :-) zawsze wywolasz uśmiech na mej twarzy :-*
    Nie polecam;) Duzo jem, nie sprzatam, i przeklinam jak szewc. Na bank pierwsze slowo Iwa to bedzie kulwa mac.

A co u Was sie gotuje na swieta barszcz czy grzybowa? Bo u nas barszcz, uszy, pierogi z kapusta, karp na szaro, smazony, pieczone miesa i pasztet, kutia, kompot z suszu, rogale drozdzowe z farszem z kapusty i salatki. No i cale swieta nie jemy chleba tylko specjalnie pieczona bulke przez babcie, trzymana jest w sciereczce.

mamasia, apaczka, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy jakiej macie ulubione potrawy swiateczne? Ja uwielbialam takie dlugie lizaki i takie twarde ciasteczka w jasnych pudrowych pastelowych kolorach. Nigdy ich pozniej nie spotkalam, zapach pamietam do dzis. Zawsze byly schowane na szafie. U nas bylo skromnie, ja jestem pokolenie lat 80, pulpecja, werdidana pamietacie taki krem z wiewiorka podrabiana nutelle albo chalwe z lisem?:)

Pulpecja, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na swieta, to zalezy - u mnie w domu i barszcz z uszkamu, i grzybowa z fasola, ktora jada sie z golabkami z ziemniakow i kaszyvgryczanej, do tego koniecznie pierogi, karp w galarecie (specjalnie dla mojego m, bo poza tata, nikt karpia nie lubi), w zamian robimy pstraga, dorsza i mintaja do ryby po grecku, kutia zawsze tezcsa sledzie i salatki :)

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety jeśli chodzi o jutrzejsze spotkanie to widzimy się w Ogrodzie Saskim o 13? Wejście od BZ WBK?
    Agata będziesz?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na swietach barszcz czerwony , grzybowa, karp smazony , kapusta z grochem , pierogi z kapusta i grzybami , ruskie i ciasta. U meza dodatkowo kutia i karp w galarecie.

Dodatkowo w uszkach co roku ukrywamy 1 grosik i kto trafi na uszko z 1gr bedzie mial dostatek pieniedzy przez najblizszy rok , plus na nowy rok dajemy sobie wysuszone luski z karpia - wsadzamy do portfela i tez maja niby sprawiac ze "pieniadze beda sie nas trzymac".

AgaSad, Weridiana, Amberla, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka mi też zawsze humor poprawiasz:) u nas taka kolejność: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami i kapustą, karp, kutia, do tego kompot z suszu, chlebek,kurcze coś jeszcze było.. na inne dni Świąt pasztet, mięsa, szyneczki, sałatki no i ciasta (sernik wiedeński - obowiązkowy i jakieś 2 inne) - i później tylko jemy i jemy..

Spacer zaliczony, młody śpi w gondoli, może da zjeść obiad bo maż właśnie pstrąga robi..
    A wogóle to jestem super mama no.. chata ogarnięta, pranie i prasowanie zaliczone, spacer zaliczony.. trochę muszę sobie posłodzić:)

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u mnie na swietach barszcz czerwony , grzybowa, karp smazony , kapusta z grochem , pierogi z kapusta i grzybami , ruskie i ciasta. U meza dodatkowo kutia i karp w galarecie.

Dodatkowo w uszkach co roku ukrywamy 1 grosik i kto trafi na uszko z 1gr bedzie mial dostatek pieniedzy przez najblizszy rok , plus na nowy rok dajemy sobie wysuszone luski z karpia - wsadzamy do portfela i tez maja niby sprawiac ze "pieniadze beda sie nas trzymac".

Ona my też tak robimy z pieniędzmi i łuskami, no nie powiem ostatnią łuskę mam do tej pory i pieniążki były więc w tym roku wezmę ze 3:)

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz , a tak jak to zawsze opowiadam to mnie za wariatke biora :)

AgaSad lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

hehe.. u nas raz wujek sobie zęba złamał na tym grosiku:)

0na88, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    To późno Wam padł Paula :-) my już do tych wszystkich zabawek mamy akumulatory a nie zwykle baterie i bardzo fajnie się sprawdzają.

U nas nocny armagedon. Mała się obudziła z płaczem o 24. Po pół godzinie płaczu, noszenia w końcu odbiła i zasnęła :-) Ostatnio w ogóle mamy nocne przeboje.

Czy wszystkie sierpniowe dzieci już się śmieją w głos? My ciągle jeszcze czekamy i nie wiem czy jesteśmy ostatnie?

nasza bardziej pokrzykuje , trudno to nazwac smiechem, usmiecha sie owszem ale zeby az tak pelnym glosem to nie

apaczka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    My grosika nie dajemy ale luski nosimy w portfelu caly rok.

Za to na wielkanoc stukamy sie nawzajem z nienacka w czolo pisankami. To dopiero porobiony zwyczaj...

0na88, AgaSad, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    hehe.. u nas raz wujek sobie zęba złamał na tym grosiku:)
    Taki pazerny widzisz;)

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodać filmik na youtube? czy trzeba tam się zarejstrować jakos?

Paula jak twój brzuch boli Cię jeszcze??
    Mnie nadal boli a wczoraj miałam taki sluz raczej owulacyjny, a @ jak nie widać tak nie widać.....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadłam świeżutkie zrobione własnoręcznie bułeczki maślane z białym serem i miodek a do tego Inka. Pychaaaaa:)

U mnie jeszcze je się śledzie oprócz tego wszystkiego co macie wymienione:)

mamasia, Neyla, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Edit: nie padl szumis, tylko z niewyjasnionych przyczyn sam sie wylaczyl.

Orientujecie sie jaka jest popularnosc szumisiow za granica? Bo kuzynka w Stanach na dniach rodzi i pomyslalam o takim prezencie :-)

szczerze mowiac w uk slabo, jesli juz to wsrod polonii
    ale moze to byc bardzo fajny prezent i wtedy zyska na popularnosci jesli sie sprawdzi oczywiscie ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny jak dodać filmik na youtube? czy trzeba tam się zarejstrować jakos?

Paula jak twój brzuch boli Cię jeszcze??
    Mnie nadal boli a wczoraj miałam taki sluz raczej owulacyjny, a @ jak nie widać tak nie widać.....

Trzeba mieć maila na gmailu z mojej wiedzy.

Boli, ale mniej. Tzn mam takie momenty, że przestaje boleć. Dziwne to. Jak nie przestanie boleć to pójdę do gina.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ ‹ 2583 2584 2585 2586 2587 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ