X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mot twierdzi, ze to takie tylko gadanie, ze to sie w zyciu nie uda, a ja chocbym statystow miala wynajac to mu udowodnie, ze sie uda :D

Ewa123, 0na88, Katarka, Pulpecja, apaczka, mamasia, Zetka, Maniuś, Paula_071, magda sz, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i Rybki już dawno nie było??

Ona no to fajnie gdybyśmy byli w Krakowie bądz Częstochowie ;)
    Zobaczymy co reszta zaproponuje :)

0na88 lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz poszlam sladem Agaaty i przekonuje mojego ze same fajne mamuski beda ;-)

niecierpliwa, Agaata lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajna fotoleracja, taniec na stole wymiata haha

Kurde dla mnie mazury to hoho z 600 km, CZestochowa 262 też nie mało, Kraków byłby super ha jak dla mnie, zwłaszcza ze ja nie mobilna i musiałabym męza ze sobą wziąć

Kurna mąż mnie wyciągnał do galerii po spodnie, ja pierdu co tam sie dzieje, i oczywiscie myślałam ze szybko pójdzie więc stwierdziłam że nie biorę wózka tylko małego na ręce, nosz kuzwa myślałam że mi odpadną bo oczywiście szybko nie było;/

Przez to chyba jestem okropnie umęczona, a tu pasuje sie jeszcze ogarnąc przed jutrzejszym lekarzem bo jutro przy małym nie bedzie jak..

Ja też jestem ciekawa co u niektórych mamusiek i dzieciaczków, Martucha, KasiaN noi Euforia, czesto myślę czy z małym Antosiem wszystko ok..

Aaa żabki faktycznie nie było juz 2 dni chyba

Weridiana jak rekacja na swiatełka?

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny czy któreś z Waszych dzieciaczków wkłada dobie stopę do buzi? Chyba Psioszka Twój Leon tworzył juz takie akrobacje. :-)
    Mój całej stopy nie,ale palucha tak :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ale naprodukowałyście dzisiaj!! właśnie udało mi się Was nadrobić, nie było mnie od rana a tu co.. zlot sierpniówek prawie przegapiłam..

Dziewczyny z Wro mi też pasuje ten 14 - tylko przeraża mnie dojazd i parkowanie w okolicy Rynku ale kto nie da rady... ja?? tak więc ok tyle że ja chyba byłabym bliżej 13.00 bo mój czasem lubi mieć jeszcze drzemkę przedpołudniową w granicach 10-11 to na 12 nie wyrobię się..

U mnie intensywny dzień bo jest moja mama i nadrabiam zaległości, byłam na zakupach i przy okazji co oczywiście kupiłam.. świąteczne body dla małego.. nie jedno, nie dwa tylko kuźwa 4 od razu - powinnam mieć zakaz wchodzenia do tych sklepów, sobie też trochę ciuchów pokupowałam bo szafa świeci pustkami.. po powrocie zrobiłam od razu porządki w szafie. Jutro wielkie sprzątanie..trochę mi się nie chce ale już nie mogę patrzeć na ten syf w domu..
    A i uwaga - pokonałam pierwszą pokusę na słodkie - mama przywiozła domowe ciasto a ja odmówiłam spożycia..wcisnęłam na siłę tacie, mamie a resztę mężowi pod groźbą rozwodu:)

Dziewczyny co kupujecie rodzicom pod choinkę? Nie mam weny w tym roku, mam wrażenie że wszystko mają.. może mnie jakoś zainspirujecie..
    Dobrze się parkuje w nfm i póki co darmoszkowy parking i bliziutko :-)

bzkxskf.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Od dwóch dni myślałam, żeby tu zajrzeć, a tu mnie Magda przywołała. Ciekawa jestem, co u Was, dziewczyny! Jak komu dzieci rosną.

Moja Miłka rośnie jak na drożdżach, ma 3 miesiące i waży prawie drugie tyle, co na początku. Chusta robi się coraz cięższa, ale jeszcze nie próbowałam jej wozić w wózku, bo mnie ten gabaryt przeraża i boję się, że gdzieś z nim utnkę i nie będę miała siły go wciągnąć do tramwaju.

Miłka jest zdrowa (nie licząc wady serca, ale ta nie daje objawów), nie chorowała jeszcze na nic na szczęście i oprócz kontrolnych wizyt nie musiała chodzić co lekarza. Bioderka OK, szczepienia (2) przeszła też dość spokojnie. Na początku budziła się raz w środku nocy i potem rano, a teraz po karmieniu kiedy ja idę spać przesypia do 5:30, a z przerwami na karmienie rano śpi jakoś do 10-ej zazwyczaj, więc nie mogę narzekać na niewyspanie. Je cały czas moje mleczko i bardzo mnie to cieszy, bo lubię ją karmić. Bałam się, że to będzie jakieś ohydne (dopóki się nie urodziła uważałam, że tak jest), a jak zaczęła ssać, to się okazało, że to super! I jakbym miała coś poradzić komuś w ciąży, to żeby od razu po porodzie, jeszcze na brzuchu w ciągu pierwszej godziny przystawić malucha, bo mnie tak poradziła kuzynka-specjalistka i się sprawdziło. Nie miałam problemów z laktacją, a mała ze ssaniem.

Stwierdzam też, że to karmienie piersią jest wygodne. Wszędzie można pojechać i nie trzeba się martwić zabieraniem żarcia. Byliśmy (samochodem) na wsi u dziadków jak Miłka miała miesiąc. Niedawno byłam z nią w Warszawie na wystawie (sztuki, a nie dzieci ;) ) i jedyny problem to znaleźć zaciszne miescje, ale karmiłam ją nawet w pociągu i w parku praskim na spacerze, zawsze się coś znajdzie.

Poza tym to u nas urządzanie mieszkania na finiszu, dlatego nie miałam nawet czasu tu zaglądać, bo ciągle jeździłam na budowę doglądać prac. Na szczęście mojemu dziecku nawet to nie przeszkadza i potrafi spać nawet przy wiertarce i szlifierce kątowej (nie, nie jest głucha, innym razem przestraszyła się kichnięcia). Mamy już kuchnię, łazienki, podłogę, pomalowane ściany. Brakuje nam tylko listew (dziś byłam zamówić) i schodów (wschodzą jutro lub w sobotę) i możemy sie przeprowadzać, więc święta spędzimy w nowym domu!!!

Miłka w PKP Intercity:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/029cfa9a9f58.jpg

Miłka w czapeczce:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/672c8ce3e5ad.jpg

I nowa kuchnia (jeszcze bez lodówki):
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf48f8aa82f4.jpg

Agaata, apaczka, lys, Maniuś, niecierpliwa, Laura, aaaaga, Neyla, Lady Savage, Paula_071, magda sz, mamasia, Meggi31, Katarka, jesslin87, małaMyszka, Pulpecja, witaminkab, Martucha86, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super spotkanie :)
    A ja pozdrawiam z Mazur, jesteśmy do soboty.

niecierpliwa, aaaaga, Neyla, Paula_071, magda sz, jesslin87, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zlot sierpniowek - podpisuje się rękami i nogami ;) polecam Kraków - pięknie tu ;) zawsze można jakaś knajpke na rynku zarezerwować z ogródkiem i zamieścimy się wszystkie ;) Ona mnie poprze ;P
    A poważnie to, gdziekolwiek Będzie to chętnie przyjadę. Choć nad morze to ciężko. I myślę że bez problemu wytrzymam do sierpnia z wami a nawet do 18 córek :P
    Co do spotkania Dziewczyn z Krakowa, ja byłabym chętna nawet jutro, ale pod względem mobilnym z dnia dwojgiem dzieci byłoby ciężko i wolałabym na wiosnę...;)
    Ona - nasi mężowie są naprawdę podobni bo prawie identycznie zareagował ;)
    Spadam spać - poprasowalam 2 h i padam ;(

jesslin87 lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona super, ze sie odezwalas. Milka jest cudna. Bardzo ladna kuchnia i z wyspa. Teraz konczy sie wymowka - musisz z nami byc czesciej :)

Hermiona lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mojego pepka nie widac, bo moj bebzol jest taki wielki. A tak powaznie, to zdjecie zaczyna sie tuz pod pepkiem -"nie jestem kosmitka :D
    A odnosnie zlotu, to maz niexle kombinuje, tutaj ze cztery babki sie chcialy za niego dodatkowo wydac. Z powodzeniem moze zakladac harem.

Agaata, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia nfm? Masz na mysli to forum muzyki?

orzelka3000, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Griszanka, ja to mam jednak słabą wyobraźnię ;-)
    Co do męża, to widzę, że się napalił na ten zlot sierpniówek :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona super ze sie odezwalas, mala cudna, fajnie ze bezproblemowa, aa noi kuchnia extra, juz niedlugo i bedziecie w domku
    Magda niczym czarownica nawoluje haha

Pol godziny w lazience, wow nie pamietam kiedy tyle spedzilam

Amberla ja tez popre ha bo mam 100 km a autostrada godzinke ponoc

Spadam spac bo padam na pysk, mam nadzieje ze maly pospi po szczepieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 23:48

Hermiona, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby jakieś spotkanie krakowskie, to mogę wpaść jak tylko będę wolna. Do końca lutego jestem na urlopie macierzyńskim, więc jak już skończymy remont, to będę mieć sporo wolnego.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki
    Dzisiaj moja mama po poludniu przyjezdza i po raz pierwszy zostanie z mlodym bo mamy kilka spraw przed chrzcinami do zalatwienia np spowiedz ktorej niecierpie
    Ja tez mam ogromna nadzieje ze nasz watek przetrwa jak najdluzej i zlot sie uda mi blizej na mazury nie ukrywam :-)
    Tez mysle co u tych ktore zamilkly no i co u Euforii wszystkie tak jej kibicowalysmy trzymalysmy kciuki a tu zero wiesci :-(
    Jak szukacie inspiracji na obiad nie u mnie dzisiaj hihi mam jajo sadzone mizerie i ziemniaki na szybko bo malo czasu
    Znowu wczoraj mialam jakis zastój w lewej piersi i od kilku dni malo udaje mi sie sciagac moj ssak zjada z butli juz czasami 200 ml a butle je dwa razy dziennie wiec matka sie doi
    Hermiona sliczna corka i fajowa kuchnia marzy mi sie wyspa :-)
    Milego dzionka everybody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 06:47

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochaniutkie :)

Wpadam zeby Wam powiedziec ze i ja jestem jak najbardziej za spotkaniem :) i choc mieszkam w Austri to jesli tylko termin nam siadzie to dojedziemy gdziekolwiek czy to Krakow,Czestochowa,na Mazury czy nad morze :)
    Paczke mamy zgrana wiec mysle ze takie spotkanie sie uda <3

Milegoo dniaa sisters :D :D :D

niecierpliwa, Ewa123, jesslin87, lys, małaMyszka, Laura, witaminkab, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Siostry!Ja też zabiorę chłopaków i pojadę z Wami gdzie chcecie :)
    Wroclawianki to ja się wyprowadzilam A Wy spotkanie szykujecie??!! :)
    Byłam wczoraj na wizycie prywatnej.Trwała 1,5h zostaliśmy dopieszczeni pod każdym względem.Pani dr tak badała Leona jak żaden lekarz do tej pory.Dziecko okaż zdrowia pod każdym względem nie zapeszajac.Co do mleka: mam kupić nan ha i dac jedna butelkę na dobę reszta nutramigenu.Jeśli do dwóch dob nic się nie zadzieje to dwie butelki i tak aż znajdziemy do wyeliminowania nutra.
    A poza tym mam dziś urodziny A w łóżeczku leży najlepszy prezent jaki mogłam sobie wymarzyc.
    Miłego weekendu.

Ewa123, Maniuś, Paula_071, Katarka, jesslin87, Hermiona, lys, małaMyszka, Laura, Martucha86, Weridiana, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka wszystkiego najlepszego :)
    Rok temu wiedzialas juz o ciazy?

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka najlepszego !

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 2600 2601 2602 2603 2604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ