SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Ten sam temat zgłębiałam, niby dla dzieci najlepsze ultradźwiękowe, pod warunkiem że nie ma się zwierząt.
-
My po szczepieniu, na sZczęście nie było tak źle
mój synuś jest bardzo dzielny
co do siadania to strasznie się rwie! Siedzę z nim czasami tak jak Karolina rozłożona na kanapie, a on na mnie leży i ciągnie cały czas tą główkę skubaniutki
a jak widzi butelkę to nogi do góry i głowa wyciągnięta na maxa! Szkoda, że na cyca tak nie reaguje
jeszcze go ograniczam z tym siadaniem! Mamy czas
0na88, Pulpecja, małaMyszka, lys, niecierpliwa, Laura, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Witamy się, nadrobilam po powrocie.
Dziewczyny, u nas nocki się porabaly juz trzeci tydzień. Teraz zasypia 21-22, pobudki ok 24-1 i 3. A następnie od około 4 znów się budzi i juz u mnie w łóżku z cyckiem śpi do ok 7. Jestem wykończona. Smok to najgorszy wróg.
Do tego etap chce tylko do mamy. Męża nie było 2 dni i jak wrócił to mały nie chce do niego na rączki. Gadać, bawić się tak, a na rączki i usypianiu tylko ja. Jestem połamana.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c28ab10ef94.jpg
a to moje słoneczko dzisiaj
Pamiętam jak Laura zastanawiała się, czy dobijemy do 2000 strony! A tu zaraz będzie 3000Zetka, Pulpecja, małaMyszka, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:też szukam, chciałam taki ultradźwiękowy z jonizacją powietrza, bo podobno dobre, ale mamy króliki. Nie wiedziałam, ze im to może zaszkodzić ;-/
Ja też chciałam kupić właśnie ultradźwiękowy z jonizacją, ale wszędzie jest napisane, że ultradźwięki drażnią zwierzęta, a że mam kota to też odpada. Z kolei parowe jakoś tak mnie zniechęcają, a ewaporacyjnych się nie poleca do domu z małymi dziećmi.Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Lady jak to sadzasz dziecko na 7 min ? obkladasz ja poduszkami czy sadzasz u siebie na kolanach ? Jestem daleka od osadzania kogos czy dawania mu zlotych rad ale uwazam ze za wczesnie na takie sadzanie poki dziecko samo nie zacznie tego robic. Moja tez sie rwie wlasnie jak jest w pozycji do karmienia , ale z pozycji lezacej jak jej daje rece to owszem zlapie je ale do pociagania to jeszcze dluuga droga przed nami. Klade ja wlasnie tak jak Karolina pisala w identyczny sposob.
Moje dziecko od wczoraj zaczelo wystawiac jezyk i zastanawiam sie wlasnie czy to nabycie nowej umiejetnosci czy jak ktoras kiedys z Was pisala problem neurologiczny .nie ma to jak bycie mama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:59
Martucha86, małaMyszka, zabka11, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Hej:) lecę na spacer bo Panicz wstał. Wreszcie! Spał prawie 2h. Wynudziłam się; )!
Mój Syn ma za kilka dni 5 miesięcy i nie siada sam. Kiedy chwytam go za rączki siada i na tym etapie to wystarczy. Nie ma mowy żeby usiadł sam. Co do czasu, trwa to może 15 s.
W leżaczku ma pozycje raczej leżąca. Rehabilitantka poleciła mi sadzac go sobie na kolanach i opierać się tak abyśmy oboje byli w pozycji półleżącej. Tak jest u nas.
A i nie wolno pozwalać dziecku "stawać "...
Buziaki
Pulpecja, lys, chcebycmama, zabka11, niecierpliwa, Laura, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Jedziemy do fryzjera, jestem pewna ze sie tam zesra i bede musiala ja tam przewijac....oby zmiescilo sie do pieluchy.
Teraz spi w tramwaju, troche telepie wiec sie podoba. W baganizku wozka wioze dwa sloje bigosu od mamusi na ta wigilie bo sama cykam sie zjesc. Ciekawe jak przebiegnie nasza podroz saska kepa-sam koniec pulawskiej...małaMyszka, 0na88, zabka11, niecierpliwa, Laura, sylwucha89, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
5ylwia!!!!! Jak spotkasz gdzieś grubego, to powiedz mu, że ja też chcę jednorożca...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 14:57
5ylwia lubi tę wiadomość
-
Z tym siadaniem, to chodzi mi o taką chwilę, do pół minuty max... Jak siedzi na mnie to potrafi się tak odepchnąć, że usiadzie, ale też daje mu chwili nie i wraca do pozycji półsiedzącej
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Otworzyłam słoiczek hippa cukinia z ziemniakami i dałam jej troszkę. Z chęcią otwierała dzióbka, oczy jej się świeciły z podekscytowania, mamlała sobie i wkładała obie rączki do buzi i zlizywała z rączek.
0na88, Pulpecja, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, aaaaga, Laura, Katarka, sylwucha89, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Tak sobie myślę, że kształt tych łyżeczek co Agata wczoraj linka wrzuciła rzeczywiście może być lepszy od zwykłej łyżeczki. Tylko pogięło ich z ceną hehehe
A w ogóle to muszę kupić jakiś miseczki też i śliniaki, bo dziś stwierdziłam, że nie mam przecież miseczek, a przy karmieniu nie miałam śliniaka więc ta papka była wszędzie włącznie ze mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 14:44
niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość