SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata, ale kleik jest bezglutenowy, wiec chyba nie narobilam bigosu??
Nie, nie zakleila sie, ale je co 2h po jakies 60ml i wierci sie przy tym strasznie, najchetniej by jadla tylko lyzeczka, ale jak to wyglada mozecie sie domyslec, a przeciez nie moge jej dawac caly czas mleka z kleikiem
Apaczka, dokladnie wiem co czujesz, to tez byly najgorsze dni mojego macierzynstwa, teraz latwo nie jest, ale mam nadzieje na poprawe. -
apaczka wrote:No nie za dobrze...to najgorsze dni mojego macierzyństwa
nie daję rady psychicznie. Z laktacją slabiutko, odciagam bardzo mało a do tego mam na to mało czasu bo Natalka jest absorbujaca. Nie wiem jak mam stymulowac laktacje bo 775533 za bardzo nie wchodzi w gre bo nie chce odciągać jednocześnie z obydwu piersi bo nic dla małej nie zostanie. Do tego jestem zmęczona, niewyspana. Zamartwiam się o Natalię bo wczoraj jadła o 16 a później to nawet nie wiem, o której W nocy zamia
W ogóle z reguły na widok piersi dostaje histerii. Dzisiaj zjadła trochę rano i o 12 a teraz znów nie chce. Strasznie mi ciężko i nie wiem co zrobić. Jutro idę jeszcze do poradni laktacyjnej do Imid, ciekawe czy coś wymyślą. Stresuje mnie ta cala sytuacja a kazdy dzien jest koszmarny...
A w nocy odciągasz? Był czas (kilka tygodni) kiedy ja w dzień prawie w ogóle nie karmiłam piersią, ale karmiłam w nocy. To nocne karmienie ratowało laktację, bo bez tego już dawno pokarmu by nie było.apaczka lubi tę wiadomość
-
Dzieki Agata. Cholera takich problemów sie nie spodziewałam
jeszcze żebym potrafiła odpuścić to kp ale nie...To ze ona malo je nie martwi mnie aż tak bo widzę ze czuje sie dobrze,siusia itp. To laktacja jest moja zmorą. Jeszcze 2 tyg temu z piersi mleko doslownie tryskalo a teraz susza. No ale sama jestem winna bo nie wychwycilam momentu gdy zaczęły sie kłopoty. Teraz Natalka trochę zjadła i spi a ja na laktatorze dzialam.
-
0na88 wrote:myslicie ze moge zamienic oilatum na ziajke do kapieli ? oilatum 50 zl a ziajka niecale 12 zl i nie wiem czy nie sprobowac.
-
Ona88 Ja też zmieniam ale na razie korzystam trochę z Oilatum a trochę z Ziajki i jestem zadowolona. Docelowo jak skończy mi się zapas Oilatum to przejdę na ziajke
Niecierpliwa dzięki ze pytasz. Nie chce zapeszac ale mam wrażenie ze od wczoraj apetyt wróciłi z cyca i z butelki ładnie je tzn oczywiście po 500 razy się odrywa i rozgląda taka ciekawska jest. Ale najważniejsze że zjada i nie płacze przy tym. Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale kilka dni wcześniej zaczęłam podawać probiotyk i może to on pomógł
Jak tak czytam o tym ze rozszerzacie dietę maluszkom to i ja nie mogę się doczekać ale ja zacznę nie wcześniej niż w połowie stycznia jak juz będziemy po świętach i wszystkich podróżach.
Czy któraś z Was podaje mleko modyfikowane Nestlé Nan pro 1 ?apaczka, 0na88, niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Maja byla super grzeczna u fryzjera, wszystkich bajerowala,ale tak jak mowilam zesrala sie
dobrze ze lazienka tam z prawdziwego zdarzenia nawet wanna
wlosko super lekkie, kolega robil co mogl zeby przestaly mi wypadac. Ogolnie salon super, ale ceny kosmiczne (200 za strzyzenie..)gdyby nie to ze kolega to bym tam w zyciu nie poszla a tak zaplacilam mu 30 zl plus kawa i czekoladki. Oczywiscie chcial malej ciachnac grzywe ale umowilimy sie na czerwiec ze przyjde z mala.
Teraz jade na koniec swiata ale tfu tfu patrzy sie w okno nie ryczy.
Dziewczyny strasznie mi przykro ze te karmienie tak wyglada,musi byc jakis sposob przeciez to tak nie moze wygladac bo sie wykonczycieoddalabym Wam troche moich sil jakbym mogla.
Ale jestem glodna, narobilas mi smaka Pulpecjaale zaraz wigilia to sie objem.
apaczka, mamasia, niecierpliwa, zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kochane ja mogę tylko Wam tylko po krótce opowiedzieć moją historię.
Od urodzenie do trzech tygodni karmiłam Dominiczka piersiami, po trzech tygodniach zastoje. Zaczęło się od lewej piersi a skończyło na prawej z ropniem.
Synek przez te trzy tygodnie pięknie przybierał ale kiedy pojawiały się zastoje już niestety było kiepsko. Ciągle siedział na cycach nie najadał się.....
Zaczęliśmy dokarmiać MM i tak jest do dziś.
Teraz obrałam sobie taktyke: butla z samego rana następnym razem cyc i znowu butla i cyc i Co??
Jestem bardzo zadowolona że mogę chociaż trochę dać małemu mojego mleczka i nie jest głodny i przybiera na wadze.
Z mojego punku widzenia, jest dobrze a nawet bardzo dobrze.
Mały najedzony, szczęśliwy i Mama szczęśliwa
Trudno że nie mogę tylko piersią jego karmić, nie mam tyle pokarmu i już sie z tym pogodziłam.
apaczka, zabka11, Pulpecja, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość
-
Łoo matko, nadrobiłam
Dzisiejsze szczepienie super, Laura była grzecznaWaży 6180 g, przybrała 660 gramów w 6 tygodni, nie jakoś strasznie dużo, ale lekarka mówi, że nie jest to za mało
Ale chyba mi Ją źle zmierzyli, bo niby 69 cm, raz że to by znaczyło, że w 6 tygodni urosła 7 cm, a dwa że jest powyżej 97 centyla, więc chyba źle zmierzyli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:49
apaczka, Martucha86, sylwucha89, mamasia, niecierpliwa, 0na88, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
AgaSad dziękuję za odpowiedź, u nas wygląda to tak jakby jedno oczko "chodziło" trochę innym torem niż drugie, do tego to oczko miało zapchany kanalik i zapalenia i boję się że to zmiany pozapalne...ale nadal mam nadzieję, że wszystko się samo unormuje.
chcebycmama ja karmię tylko kp i dietę mamy zamiar rozszerzać od początku stycznia ze względu na problemy z kupami a dokładniej z ich brakiem.
Czy mogłaby któraś wkleić linka do przepisu na krem z buraków który podawała magda byłabym bardzo wdzięcznaa i na jakich stronach oglądacie seriale?
chcebycmama lubi tę wiadomość
-
Myślałam że kolki to ciężki temat ale ząbkowanie jest gorsze (u mojego Malca ). Marudzi masakrycznie, widać że się męczy
. Az się trzęsie jak wkłada coś do buzki. Dwa razy dałam juz czopek. W nocy budzi się i płacze. Smaruje mu dziąsła i zasypia w ciągu kilku sekund wiec nie mam wątpliwości że to słynne ZĄBKOWANIE!
Piszecie o proteście przy jedzeniu. Staś tez to miał kilka tygodni temu. Trwało to dwa tygodnie i ja obstawilam skok rozwojowy. Może tak jest u forumowych maluszków? U nas przeszło to z dnia na dzień. Dobrze pił tylko w nocy...ile mnie to wszystko nerwów kosztowało!
Od kilku dni daje Małemu pierwsze warzywka. Kurde ile przy tym temacie pytań i wątpliwości....
Staś je coraz ładniejale za pierwszym razem zrobił minę "mamo co ty robisz, nie będę tego jadł "
Aaa i Staszek wazy 7300 mierzy 68:)
Urodził się 2540 i 49:)
Rośnie mi Syn jak Dąb; )!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:06
apaczka, niecierpliwa, 0na88, sylwucha89, lys, Lady Savage, Pulpecja, chcebycmama, mamasia, AgaSad, witaminkab, Paula_071, Migotkaa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:AgaSad dziękuję za odpowiedź, u nas wygląda to tak jakby jedno oczko "chodziło" trochę innym torem niż drugie, do tego to oczko miało zapchany kanalik i zapalenia i boję się że to zmiany pozapalne...ale nadal mam nadzieję, że wszystko się samo unormuje.
chcebycmama ja karmię tylko kp i dietę mamy zamiar rozszerzać od początku stycznia ze względu na problemy z kupami a dokładniej z ich brakiem.
Czy mogłaby któraś wkleić linka do przepisu na krem z buraków który podawała magda byłabym bardzo wdzięcznaa i na jakich stronach oglądacie seriale?
sylwucha89 lubi tę wiadomość