X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ale kleik jest bezglutenowy, wiec chyba nie narobilam bigosu??
    Nie, nie zakleila sie, ale je co 2h po jakies 60ml i wierci sie przy tym strasznie, najchetniej by jadla tylko lyzeczka, ale jak to wyglada mozecie sie domyslec, a przeciez nie moge jej dawac caly czas mleka z kleikiem :/

Apaczka, dokladnie wiem co czujesz, to tez byly najgorsze dni mojego macierzynstwa, teraz latwo nie jest, ale mam nadzieje na poprawe.

• lys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    No nie za dobrze...to najgorsze dni mojego macierzyństwa :( nie daję rady psychicznie. Z laktacją slabiutko, odciagam bardzo mało a do tego mam na to mało czasu bo Natalka jest absorbujaca. Nie wiem jak mam stymulowac laktacje bo 775533 za bardzo nie wchodzi w gre bo nie chce odciągać jednocześnie z obydwu piersi bo nic dla małej nie zostanie. Do tego jestem zmęczona, niewyspana. Zamartwiam się o Natalię bo wczoraj jadła o 16 a później to nawet nie wiem, o której W nocy zamia :( W ogóle z reguły na widok piersi dostaje histerii. Dzisiaj zjadła trochę rano i o 12 a teraz znów nie chce. Strasznie mi ciężko i nie wiem co zrobić. Jutro idę jeszcze do poradni laktacyjnej do Imid, ciekawe czy coś wymyślą. Stresuje mnie ta cala sytuacja a kazdy dzien jest koszmarny...

A w nocy odciągasz? Był czas (kilka tygodni) kiedy ja w dzień prawie w ogóle nie karmiłam piersią, ale karmiłam w nocy. To nocne karmienie ratowało laktację, bo bez tego już dawno pokarmu by nie było.

apaczka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agata. Cholera takich problemów sie nie spodziewałam :/ jeszcze żebym potrafiła odpuścić to kp ale nie...To ze ona malo je nie martwi mnie aż tak bo widzę ze czuje sie dobrze,siusia itp. To laktacja jest moja zmorą. Jeszcze 2 tyg temu z piersi mleko doslownie tryskalo a teraz susza. No ale sama jestem winna bo nie wychwycilam momentu gdy zaczęły sie kłopoty. Teraz Natalka trochę zjadła i spi a ja na laktatorze dzialam.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Myszka jaki kolor? :)
    Siwo koperkowy róż

5ylwia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    myslicie ze moge zamienic oilatum na ziajke do kapieli ? oilatum 50 zl a ziajka niecale 12 zl i nie wiem czy nie sprobowac.
    My też zmieniamy

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 Ja też zmieniam ale na razie korzystam trochę z Oilatum a trochę z Ziajki i jestem zadowolona. Docelowo jak skończy mi się zapas Oilatum to przejdę na ziajke :-)

Niecierpliwa dzięki ze pytasz. Nie chce zapeszac ale mam wrażenie ze od wczoraj apetyt wrócił :-) i z cyca i z butelki ładnie je tzn oczywiście po 500 razy się odrywa i rozgląda taka ciekawska jest. Ale najważniejsze że zjada i nie płacze przy tym. Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale kilka dni wcześniej zaczęłam podawać probiotyk i może to on pomógł :-)

Jak tak czytam o tym ze rozszerzacie dietę maluszkom to i ja nie mogę się doczekać ale ja zacznę nie wcześniej niż w połowie stycznia jak juz będziemy po świętach i wszystkich podróżach.

Czy któraś z Was podaje mleko modyfikowane Nestlé Nan pro 1 ?

apaczka, 0na88, niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja byla super grzeczna u fryzjera, wszystkich bajerowala,ale tak jak mowilam zesrala sie :) dobrze ze lazienka tam z prawdziwego zdarzenia nawet wanna :) wlosko super lekkie, kolega robil co mogl zeby przestaly mi wypadac. Ogolnie salon super, ale ceny kosmiczne (200 za strzyzenie..)gdyby nie to ze kolega to bym tam w zyciu nie poszla a tak zaplacilam mu 30 zl plus kawa i czekoladki. Oczywiscie chcial malej ciachnac grzywe ale umowilimy sie na czerwiec ze przyjde z mala.
    Teraz jade na koniec swiata ale tfu tfu patrzy sie w okno nie ryczy.

Dziewczyny strasznie mi przykro ze te karmienie tak wyglada,musi byc jakis sposob przeciez to tak nie moze wygladac bo sie wykonczycie :( oddalabym Wam troche moich sil jakbym mogla.

Ale jestem glodna, narobilas mi smaka Pulpecja :) ale zaraz wigilia to sie objem.

apaczka, mamasia, niecierpliwa, zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane ja mogę tylko Wam tylko po krótce opowiedzieć moją historię.

Od urodzenie do trzech tygodni karmiłam Dominiczka piersiami, po trzech tygodniach zastoje. Zaczęło się od lewej piersi a skończyło na prawej z ropniem.
    Synek przez te trzy tygodnie pięknie przybierał ale kiedy pojawiały się zastoje już niestety było kiepsko. Ciągle siedział na cycach nie najadał się.....
    Zaczęliśmy dokarmiać MM i tak jest do dziś.
    Teraz obrałam sobie taktyke: butla z samego rana następnym razem cyc i znowu butla i cyc i Co??
    Jestem bardzo zadowolona że mogę chociaż trochę dać małemu mojego mleczka i nie jest głodny i przybiera na wadze.
    Z mojego punku widzenia, jest dobrze a nawet bardzo dobrze.
    Mały najedzony, szczęśliwy i Mama szczęśliwa :)
    Trudno że nie mogę tylko piersią jego karmić, nie mam tyle pokarmu i już sie z tym pogodziłam.

apaczka, zabka11, Pulpecja, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi znowu wrociła laktacja ;/ juz nie mialam przez tydzien a dzisiaj leci z lewego cyca :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dzisiaj dostałam @ pierwszy raz po porodzie....
    Paula a jak u Ciebie? boli Cię jeszcze brzuch? dostałaś @??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matko, nadrobiłam

Dzisiejsze szczepienie super, Laura była grzeczna :) Waży 6180 g, przybrała 660 gramów w 6 tygodni, nie jakoś strasznie dużo, ale lekarka mówi, że nie jest to za mało :)
    Ale chyba mi Ją źle zmierzyli, bo niby 69 cm, raz że to by znaczyło, że w 6 tygodni urosła 7 cm, a dwa że jest powyżej 97 centyla, więc chyba źle zmierzyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:49

apaczka, Martucha86, sylwucha89, mamasia, niecierpliwa, 0na88, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad dziękuję za odpowiedź, u nas wygląda to tak jakby jedno oczko "chodziło" trochę innym torem niż drugie, do tego to oczko miało zapchany kanalik i zapalenia i boję się że to zmiany pozapalne...ale nadal mam nadzieję, że wszystko się samo unormuje.

chcebycmama ja karmię tylko kp i dietę mamy zamiar rozszerzać od początku stycznia ze względu na problemy z kupami a dokładniej z ich brakiem.

Czy mogłaby któraś wkleić linka do przepisu na krem z buraków który podawała magda byłabym bardzo wdzięczna :) a i na jakich stronach oglądacie seriale?

chcebycmama lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że kolki to ciężki temat ale ząbkowanie jest gorsze (u mojego Malca ). Marudzi masakrycznie, widać że się męczy :/. Az się trzęsie jak wkłada coś do buzki. Dwa razy dałam juz czopek. W nocy budzi się i płacze. Smaruje mu dziąsła i zasypia w ciągu kilku sekund wiec nie mam wątpliwości że to słynne ZĄBKOWANIE!
    Piszecie o proteście przy jedzeniu. Staś tez to miał kilka tygodni temu. Trwało to dwa tygodnie i ja obstawilam skok rozwojowy. Może tak jest u forumowych maluszków? U nas przeszło to z dnia na dzień. Dobrze pił tylko w nocy...ile mnie to wszystko nerwów kosztowało!
    Od kilku dni daje Małemu pierwsze warzywka. Kurde ile przy tym temacie pytań i wątpliwości....
    Staś je coraz ładniej :) ale za pierwszym razem zrobił minę "mamo co ty robisz, nie będę tego jadł " ;)
    Aaa i Staszek wazy 7300 mierzy 68:)
    Urodził się 2540 i 49:)
    Rośnie mi Syn jak Dąb; )!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:06

apaczka, niecierpliwa, 0na88, sylwucha89, lys, Lady Savage, Pulpecja, chcebycmama, mamasia, AgaSad, witaminkab, Paula_071, Migotkaa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba tez początek ząbków.. no taki marudny od kilku dni ze dramat, w nocy często się budzi, usypianie masakra.. nie mam pomysłu co to może być ale objawy pasują do ząbkowania..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    AgaSad dziękuję za odpowiedź, u nas wygląda to tak jakby jedno oczko "chodziło" trochę innym torem niż drugie, do tego to oczko miało zapchany kanalik i zapalenia i boję się że to zmiany pozapalne...ale nadal mam nadzieję, że wszystko się samo unormuje.

chcebycmama ja karmię tylko kp i dietę mamy zamiar rozszerzać od początku stycznia ze względu na problemy z kupami a dokładniej z ich brakiem.

Czy mogłaby któraś wkleić linka do przepisu na krem z buraków który podawała magda byłabym bardzo wdzięczna :) a i na jakich stronach oglądacie seriale?
    Zupka z burakow : http://www.odzywiajsiezdrowo.pl/przepis/zupa-krem-z-pieczonych-burakow

sylwucha89 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 możesz mi napisać dokładniej o co chodzi z tymi kupami u ciebie? Ja też karmie tylko piersią i też kupy raz na kilka dni - na tydzień jedna. Lekarz ci zalecił wcześniejsze rozszerzanie? Napisz coś więcej.

201508091565.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja nadal czekam na @...

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, skoro dajesz kleik bezglutenowy, to chyba ok :-)

Apaczka, to ściąganie 775533 to tylko po karmieniu bezpośrednio się robi z tego co pamiętam. A ważyłaś Natalkę?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta uwaga!!! Kto u Was przynosi pod choinke prezenty? Mikolaj, Aniolek, Gwiazdor czy moze dziadek mroz???

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka :)

Amberla lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2632 2633 2634 2635 2636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ