X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Małamyszka no proszę nowy avatek :-) to Ty z mężem :-)?
    hheheheh to w zasadzie cała nasza trójka :D w drugi dzień świąt :D jeszcze tylko naszej piesy brakuje :D

KasiaeN., 5ylwia, gosia.b, psioszka11, futuremama lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzidzia ucieta na tej fotce :-) ale słuszna uwaga :-P dostaliście czy sami sobie sprawiliscie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    No dzidzia ucieta na tej fotce :-) ale słuszna uwaga :-P dostaliście czy sami sobie sprawiliscie?
    Kupiłam mężowi, żeby wiedział co go czeka hahahahahahah
    Przy okazji wzięłam dla siebie i tak sobie chodzimy i się chwalimy :D ;)

niecierpliwa, magda sz, mamasia, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas na drzemkę...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te koszulki, ja chyba zaprojektuje sama i dam mężowi żeby miał na wolny friday do pracy :D ale poczekam z płcią.

Kupiłam fasolkę po bretoński z pudliszek, wyjełam mięso i próbuje :) tak mam ochotę na coś ze smakiem :)

Nigdy nie miałam migren, głowa bolała mnie raz na 5 lat a od kilku dni czuje taki ucisk w głowie, no ale procha nie wezmę póki nie będzie mi pękać. Okłady pomogą?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was ma moze problemy z oddychaniem?? Od wczoraj wieczora mam problem ze zlapaniem pelnego, glebokiego oddechu...nie chce siac paniki, ale nie wiem co o tym myslec??

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na genetyczne, w piątek na 18;20 :)

Jak wygląda wizyta na takim usg ? Ciąże prowadze na nfz,a na genetyczne jade do prywatnej kliniki.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, parę dni mnie nie było, ale nadrobiłam :)

w pt wieczorem tak mnie głowa rozbolała, że szok... myślałam, że pęknie, takiego czegoś nie przeżyłam nigdy, chciałam wytrzymac ale łzy mi same leciały z bólu... i o 23 wysłałam męża do apteki po paracetamol. Troszkę pomogło ale nie całkiem, choc na tyle żeby zasnac. Okłady też stosowałam ale nic nie dały... ale może Tobie Magda pomogą :)

co do płci... ja jestem przekonana, że to dziewczynka mieszka w moim brzuchu :) od początku mam takie przeczucie, cały czas mówię do niej/o niej w rodzaju żeńskim ;)
    zresztą wg babcinych sposobów odgadywania płci powinna byc dziewczynka bo wyglądam fatalnie, pryszcze non stop, skóra fatalna, jedyne to włosy mi nie wypadają w ciąży :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja mam piątek 19 :) te badania to normalne usg tylko jak zawsze mierzyli tylko CRL to teraz kilka rzeczy będą mierzyć :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaa ale tam ta wizyta tez bedzie wpisywana w karte ciąży? Beda mnie ważyc i miezyc cisnienie? :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wiem, że ciężko jest Was nadrobić, jak całe dnie się spędza w pracy. Macie tempo:) A pewnie jak będzie bliżej rozwiązania to w ogóle będzie po kilkanaście stron dziennie:)
    Ja ważę 49kg, jak wróciłam do pracy po 8 dniach L-4 to wszyscy patrzyli na mnie z politowaniem jak spadają mi spodnie z tyłka a w obojczykach mogę nosić litry wody. Schudłam 4kg, a generalnie "w ciele" jeszcze więcej, bo piersi mam większe. Nie mogę jeść słodkiego, ani mięsa ani ryby:( Jadę na nabiale, owocach i warzywach.
    Dzisiaj robiłam krzywą cukrową, ledwo dałam radę nie zwymiotować. Chociaż diabetolog pozwoliła mi wziąć ze sobą cytrynę to pielęgniarka mi nie pozwoliła. Nawet łyka wody nie mogłam wziąć, i cały kubek glukozy musiałam wypić przy niej i wytrzymać przez kolejne 2h o suchości w ustach. Jak pomyślę sobie, że po 20 tygodniu czeka mnie to samo to mi słabo. Wyniki będą pewnie późnym wieczorem.
    Jutro o 20:00 idę z mężem na genetyczne. Po USG zdecydujemy czy robimy PAPPA czy nie.
    Gratuluję synków :) U mnie też pewnie synek - zazwyczaj chyba tak jest przy planowanych ciążach.

mamasia, małaMyszka, lys, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ahaa ale tam ta wizyta tez bedzie wpisywana w karte ciąży? Beda mnie ważyc i miezyc cisnienie? :P
    U mnie na badaniu (też byłam prywatnie) nie było ważenia ani mierzenia ciśnienia.. Tylko usg przez brzuch ;) lekarz do karty nic mi nie wpisał.. Dostałam zdjecia, płytę i wydrukowane wyniki na których właśnie zauważyłam, że data porodu zmieniła się na 12 :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do karty ciąży wpisuje tylko lekarz prowadzący info z wizyt jest ich 7-8 w trakcie ciąży z tego co zaobserwowałam w kartach ciąży szwagierki. Robi usg mówi co tam widzi i pozniej drukuje Ci karteczkę, dodaje do tego zdjęcia i wsio.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z Was ma moze problemy z oddychaniem?? Od wczoraj wieczora mam problem ze zlapaniem pelnego, glebokiego oddechu...nie chce siac paniki, ale nie wiem co o tym myslec??

ja mam.. ale ja zwalam to na astme

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• amysia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    ja wczoraj byłam cały dzień poza domem, więc miałam trochę nadrabiania Was :)
    wczoraj miałam też wizytę prenatalną. tzn. usg z przeziernością karku. Dzidzia ma 7,1cm, przezierność wyszła 2,0mm. Kość nosową też mi zmierzył. Generalnie powiedział,że według niego wszystko ok i on nie robiłby żadnych dodatkowych badań. Aha...zmierzył mi też przepływy w żyle, bo one też coś mają do wad genetycznych. Wydrukował mi zdjęcia i taki jakby raport ze statystyką, no i wpisał mi się do karty ciąży. Płci nie próbował rozpoznawać, my też nie naciskaliśmy, bo wiem,że na tym etapie to podobnie wygląda :) za cztery tyg. pewnie się dowiem. Usg zrobił przezpochwowe. Jakoś wcześniej padło też pytanie o przyszłego tatusia - kiedy wchodzi. na wizytę wszedł ze mną, w związku z czym załapał się też na badanie gin., które miałam wcześniej.

lys, małaMyszka, mamasia, bosa, Aga89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    ja mam.. ale ja zwalam to na astme

A ja troche poczytalam i niby to normalne w ciazy, ale martwi mnie to, ze bedzie jeszcze gorzej, a ja mam tak, ze jak nie umiem zlapac pelnego, glebokieko oddechu wpadam w panike :/

http://www.forumginekologiczne.pl/porada/trudnosci-ze-swobodnym-oddychaniem-w-czasie-ciazy/2993.html

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update: mam wyniki krzywej cukrowej, wszystko jest ok (czyli niepotrzebnie się męczyłam dzisiaj z tą glukozą). Jakby któraś chciała wiedzieć to normy są takie:

Aktualnie cukrzycę u kobiet w okresie ciąży na podstawie OGTT rozpoznaje się, gdy co najmniej 1 wynik oznaczenia glukozy wynosi: na czczo ≥92 mg/dl (5,1mmol/l), po 1h ≥180mg/dl (10,0mmol/l), a po 2h ≥153mg/dl (8,5mmol/l).

małaMyszka, mamasia, Aga89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny ja przytyłam juz 4 kg... jem więcej, ale myślę, ze nie za dużo. To chyba dlatego, że mało się ruszam. Czy któraś z Was też tyle przytyla? Czytam tylko, że schudlyscie... :-( wizyta u gin dopiero 10 lutego.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Eh dziewczyny ja przytyłam juz 4 kg... jem więcej, ale myślę, ze nie za dużo. To chyba dlatego, że mało się ruszam. Czy któraś z Was też tyle przytyla? Czytam tylko, że schudlyscie... :-( wizyta u gin dopiero 10 lutego.

Ja tez przytylam juz ponad 3 kg, i to tez zapewne z braku ruchu, lekarka powiedziala, zeby sie tym nie martwic bo po porodzie dziecko wszystko wyciagnie i ze to tez jest tak, ze jak w 1 trymestrze przytylam 3 kg tnw potem to sie unormuje, a niektore kobiety maja tak, ze na poczatku chudna, a potem waga strzela bardzo szybko w gore co tez nie jest dobre. Niestety ani jedno ani drugie nie jest od nas zalezne, tak jak z rozstepami jedne maja inne nie ;)

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tez przytylam juz ponad 3 kg, i to tez zapewne z braku ruchu, lekarka powiedziala, zeby sie tym nie martwic bo po porodzie dziecko wszystko wyciagnie i ze to tez jest tak, ze jak w 1 trymestrze przytylam 3 kg tnw potem to sie unormuje, a niektore kobiety maja tak, ze na poczatku chudna, a potem waga strzela bardzo szybko w gore co tez nie jest dobre. Niestety ani jedno ani drugie nie jest od nas zalezne, tak jak z rozstepami jedne maja inne nie ;)
    No to trochę mnie uspokoilas. Dzięki :-*

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ