SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkich serdecznie tak późną porą
Podglądam Was już jakiś czas, aż wreszcie odważyłam się napisać.
Też jestem w ciąży termin mam na 22.08, jestem bardzo podekscytowana tym faktem, można powiedzieć, że czuję się wyjątkowo, ale nie fizycznie tylko psychicznie.
Co prawda mam już 3,5 latka w domku Olfa, ale dla mnie ciąża to coś wyjątkowegopewnie dla Was też.
Liczę, że tym razem noszę pod sercem córeczkę, lecz termin wizyty na prenatalnemam dopiero na 12.02. Mam nadzieję, że podejrzę płeć
Pozdrawiam i życzę miłej nocki.niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, psioszka11, 0na88, mamasia, gosia.b, magda sz, 5ylwia, zabka11, Aga89, sylwucha89, Paula_071 lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Hej dziewczyny, długo się nie odzywałam, ale stale Was podczytuje. Ok 4 tygodnie temu wyszłam po 3 dniach ze szpitala (zgłosiłam się ze względu na różowe plamienie - jeden lekarz stwierdzi że to przez nadrzerkę, a inny że niby organizm sie przestawia przez 1 trymestr i to taki udawany okres...)
Od tego czasu plamiłam na brązowo jeszcze 4 razy (m.in wczoraj dosyc mocno i nadal mam brazowy śluz). Od 6 tygodnia jestem na luteinie 100 2x1. Tydzien temu mialam prenatalne i z dzidziusiem wszystko dobrze, niestety nie dowiedziałam się jaka płeć (w ogole to 2 dni po prenatalnych dostałam lekkiego plamienia). W czwartek ide do mojego ginekologa i juz się nie mogę doczekać... Staram się nie stresować plamieniami, bo dla dzidzi nie jest to dobre, ale ciężko sie tym nie przejmować...
W ogóle to gratuluję udanych wizyt:)niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, gosia.b, zabka11, lys, Aga89, sylwucha89, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Oj jak się dziś nie wyspałam!Takie pierdoły mi się śniły, że szok!Związane z jutrzejszym USG genetycznym. Już chyba nerwy dają się we znaki ;| Oczy mam zapuchnięte, głowa boli, mam nadzieję, że w dzień uda mi się trochę odespać.
A teraz, skoro już tak wcześnie wstałam, pójdę po świeże bułeczki na śniadanie
A dziś na obiad fasolka po bretońsku!Mama wczoraj zrobiła cały gar i po śniadaniu jadę sobie odebrać
Miłego dnia Kochane!!!małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Ja dzis tez mega zle spalam, do tego kark boli masakrycznie. Wczoraj ani razu mnie nie zemdlilo, a dzis od rana co to sie dzieje, zjadlam lekkie sniadanie, ale po'godzinie zwymiotowalam, czuje sie jakby mnie walec przejechal
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
a ja się wyspałam... super mi się spało, dawno nie przespałam tak spokojnie nocy i tylko jedna pobudka na siku...
mam problem bo wyskoczyła mi opryszczka na ustachnaczytałam się w necie, że niby jak to nie pierwszy raz w życiu to nie szkodzi dziecku... ale i tak się stresuje bo to jednak wirus
dziadostwo paskudne męczy mnie od lat, teraz tak dbam o dietę żeby tylko nie wyskoczyła i jest
miała któraś z Was może opryszczkę w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 08:22
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:a ja się wyspałam... super mi się spało, dawno nie przespałam tak spokojnie nocy i tylko jedna pobudka na siku...
mam problem bo wyskoczyła mi opryszczka na ustachnaczytałam się w necie, że niby jak to nie pierwszy raz w życiu to nie szkodzi dziecku... ale i tak się stresuje bo to jednak wirus
dziadostwo paskudne męczy mnie od lat, teraz tak dbam o dietę żeby tylko nie wyskoczyła i jest
Cześć "siostry",
ja miałam na początku ciąży opryszczkę- a też wcześniej miałam ją kilka razy w życiu. Smarowałam pastą do zębów.
U mnie pierwsza noc bez męża, męczarnia niesamowita, nie było gdzie nóżki założyćZainwestuję jednak w tę poduchę z allegro.
Dziś na obiad -pomidorowa od mamy.
A przed południem zbieram się na pogrzeb. U mnie zimna na całego.
Ależ wzięła mnie ochota na zrobienie testu. Ja w sumie nie robiłam -od razy beta,ale to wynikało z procedury ivf.niecierpliwa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
gianna88 wrote:a Ty Małagosia czym smarowałaś? można normalnie jakimś Hascovirem, Zoviraxem? czy lepiej pasta do zębów, maśc cynkowa?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
gianna88 wrote:a ja się wyspałam... super mi się spało, dawno nie przespałam tak spokojnie nocy i tylko jedna pobudka na siku...
Mnie męczyła strasznie na poczatku ciązy, jedna się kończyła a już następna wyłaziła. Chyba pierwszy raz w zyciu i tak się cieszyłam, że mam ją od dawna już (od dziecka) bo organizm sobie ponoć wytworzył duuużo przeciwciał do walki i maluszkowi nie powinna zaszkodzić. Póki co na badaniach wszystko ok
Plasterki są super, jak się naklei jak tylko się zaczyna robić to nawet nie wyjdzie za bardzo (tak przed ślubem miałam że w czwartek wieczorem czułam mrowienie, od razu plasterki i na ślubie nikt nie widział, choć ja czułam a po ślubie jakiś mały strupek tylko się zrobił i odpadł). Tylko kosztują trochę niestety,Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 09:24
-
Ja parę lat temu to miałam ciągle opryche, chyba to się ciągnęło przez pół roku. Na początku miesiąca wyłaziła, po 2 tyg zaleczyła się i na koniec miesiąca nowa wyłaziła. Tragedia to była, usta mam pewnie całe w bliznach, po jednej została mi brązowa plamka na ustach, której nienawidzę. Aż jedna znajoma załatwiła mi recepte na Heviran. i od tej pory wyszła mi może z 3-4 razy, a minęło już ponad 6 lat. Ale jak juz zaczyna mnie coś swędzieć to zaczynam panikować, bo naprawdę dała mi się we znaki i mam jakiś uraz. I też gorąco polecam plasterki, nie roznosi się, nie dotyka się tego, i o wiele szybciej się goi
-
Dawno sie tak nie wyspałam jak dziś i prawie cała noc przespana tylko o 5 pobudka na siku jak mąż wstawał
Zrobie sobie śniadanko i ogarnę trochę mieszkanko:)
Zapisałam się na zajęcia "Aktywne 9 miesięcy" dziś pierwsze zajęcia, zobaczymy jak to będzie wygladać, podobno ćwiczenia rozciągające, jak mi sie spodoba to będe sobie chodzićpsioszka11, mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaa przywrócili mi kalendarz ciąży !! jupiiiii<3 dobrze mi poradziłaś mycha ,żeby napisać do admina
a tak ps mieliśmy 12.02 jechać na te urodziny do babci i teściowej, ale mój połamaniec był wczoraj u lekarza i dostał zwolnienie lekarskie na miesiąc. i stwierdził, że w tym tyg popracuje jeszcze, a później bierze wolne i jedziemy wcześniejstrasznie się ciesze, bo tęsknie za rodzinką i koleżankami.
psioszka11, magda sz, mamasia, zabka11, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bry
Nie mogę się doczekać kuriera z poduchą...głowa mnie boli o 3 dni i dziś wezmę ten paracetamol bo nie idzie wytrzymać. Ale to nie koniec, najadłam się wczoraj fasolki po bretońsku, strawiłam myślę spoko, a w nocy jak wszystko zaczęło pęcznieć to myślałam że rozerwie mi żebra.. już wiem gdzie teraz mam żołądek
Wiecie jaka macica jest już duża? Jak pomelowczoraj wymacałam sobie całą zaczyna się kilka cm nad wzgórkiem łonowym a kończy 2 palce pod pępkiem. Dzidzi jest na 1/3 wysokości od dołu
Właśnie obżeramy się mini pączusiami- wczoraj po tym jak mąż wszystko mi wyjadł poszłam do sklepu, pani się pyta ile tych pączków a ja- wszystkie! no i mam zapasik
Miłego dnia kochane:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:42
mamasia, zabka11, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Magda a w jakim kształcie zamówiłaś tą poduchę? też chcę kupic ale ciągle się zastanawiam jaką, chyba tą "C" wezmę...
w ogóle to takie siedzenie w domu mi nie służy, za dużo czasu spędzam na internecie i tylko ciągle coś zamawiamto kosmetyki, to buty, ubrania itd.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Magda a w jakim kształcie zamówiłaś tą poduchę? też chcę kupic ale ciągle się zastanawiam jaką, chyba tą "C" wezmę...
w ogóle to takie siedzenie w domu mi nie służy, za dużo czasu spędzam na internecie i tylko ciągle coś zamawiamto kosmetyki, to buty, ubrania itd.
małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość