X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mayka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich serdecznie tak późną porą :-)
    Podglądam Was już jakiś czas, aż wreszcie odważyłam się napisać.
    Też jestem w ciąży termin mam na 22.08, jestem bardzo podekscytowana tym faktem, można powiedzieć, że czuję się wyjątkowo, ale nie fizycznie tylko psychicznie.
    Co prawda mam już 3,5 latka w domku Olfa, ale dla mnie ciąża to coś wyjątkowego :-D pewnie dla Was też.
    Liczę, że tym razem noszę pod sercem córeczkę, lecz termin wizyty na prenatalnemam dopiero na 12.02. Mam nadzieję, że podejrzę płeć :-D

Pozdrawiam i życzę miłej nocki.

niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, psioszka11, 0na88, mamasia, gosia.b, magda sz, 5ylwia, zabka11, Aga89, sylwucha89, Paula_071 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Mangusia Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo się nie odzywałam, ale stale Was podczytuje. Ok 4 tygodnie temu wyszłam po 3 dniach ze szpitala (zgłosiłam się ze względu na różowe plamienie - jeden lekarz stwierdzi że to przez nadrzerkę, a inny że niby organizm sie przestawia przez 1 trymestr i to taki udawany okres...)

Od tego czasu plamiłam na brązowo jeszcze 4 razy (m.in wczoraj dosyc mocno i nadal mam brazowy śluz). Od 6 tygodnia jestem na luteinie 100 2x1. Tydzien temu mialam prenatalne i z dzidziusiem wszystko dobrze, niestety nie dowiedziałam się jaka płeć (w ogole to 2 dni po prenatalnych dostałam lekkiego plamienia). W czwartek ide do mojego ginekologa i juz się nie mogę doczekać... Staram się nie stresować plamieniami, bo dla dzidzi nie jest to dobre, ale ciężko sie tym nie przejmować... :(

W ogóle to gratuluję udanych wizyt:)

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, gosia.b, zabka11, lys, Aga89, sylwucha89, bosa lubią tę wiadomość

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Oj jak się dziś nie wyspałam!Takie pierdoły mi się śniły, że szok!Związane z jutrzejszym USG genetycznym. Już chyba nerwy dają się we znaki ;| Oczy mam zapuchnięte, głowa boli, mam nadzieję, że w dzień uda mi się trochę odespać.

A teraz, skoro już tak wcześnie wstałam, pójdę po świeże bułeczki na śniadanie :)

A dziś na obiad fasolka po bretońsku! :) Mama wczoraj zrobiła cały gar i po śniadaniu jadę sobie odebrać :)
    Miłego dnia Kochane!!!

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja dzis tez mega zle spalam, do tego kark boli masakrycznie. Wczoraj ani razu mnie nie zemdlilo, a dzis od rana co to sie dzieje, zjadlam lekkie sniadanie, ale po'godzinie zwymiotowalam, czuje sie jakby mnie walec przejechal :/

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się wyspałam... super mi się spało, dawno nie przespałam tak spokojnie nocy i tylko jedna pobudka na siku...

mam problem bo wyskoczyła mi opryszczka na ustach :( naczytałam się w necie, że niby jak to nie pierwszy raz w życiu to nie szkodzi dziecku... ale i tak się stresuje bo to jednak wirus :(
    dziadostwo paskudne męczy mnie od lat, teraz tak dbam o dietę żeby tylko nie wyskoczyła i jest :(

miała któraś z Was może opryszczkę w ciąży? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 08:22

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam opryszcze juzn3 razy w tej ciazy niestety

małaMyszka lubi tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    a ja się wyspałam... super mi się spało, dawno nie przespałam tak spokojnie nocy i tylko jedna pobudka na siku...

mam problem bo wyskoczyła mi opryszczka na ustach :( naczytałam się w necie, że niby jak to nie pierwszy raz w życiu to nie szkodzi dziecku... ale i tak się stresuje bo to jednak wirus :(
    dziadostwo paskudne męczy mnie od lat, teraz tak dbam o dietę żeby tylko nie wyskoczyła i jest :(

Cześć "siostry",
    ja miałam na początku ciąży opryszczkę- a też wcześniej miałam ją kilka razy w życiu. Smarowałam pastą do zębów.
    U mnie pierwsza noc bez męża, męczarnia niesamowita, nie było gdzie nóżki założyć :) Zainwestuję jednak w tę poduchę z allegro.
    Dziś na obiad -pomidorowa od mamy.
    A przed południem zbieram się na pogrzeb. U mnie zimna na całego.
    Ależ wzięła mnie ochota na zrobienie testu. Ja w sumie nie robiłam -od razy beta,ale to wynikało z procedury ivf.

niecierpliwa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty Małagosia czym smarowałaś? można normalnie jakimś Hascovirem, Zoviraxem? czy lepiej pasta do zębów, maśc cynkowa? :/

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    a Ty Małagosia czym smarowałaś? można normalnie jakimś Hascovirem, Zoviraxem? czy lepiej pasta do zębów, maśc cynkowa? :/
    Ja smarowalam czyms podobnym do zoviraxu poprostu tanszy odpowiednik i plasterki te na opryszczke normalnie przyklejalam

• futuremama Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:

Mnie męczyła strasznie na poczatku ciązy, jedna się kończyła a już następna wyłaziła. Chyba pierwszy raz w zyciu i tak się cieszyłam, że mam ją od dawna już (od dziecka) bo organizm sobie ponoć wytworzył duuużo przeciwciał do walki i maluszkowi nie powinna zaszkodzić. Póki co na badaniach wszystko ok ;)

Plasterki są super, jak się naklei jak tylko się zaczyna robić to nawet nie wyjdzie za bardzo (tak przed ślubem miałam że w czwartek wieczorem czułam mrowienie, od razu plasterki i na ślubie nikt nie widział, choć ja czułam a po ślubie jakiś mały strupek tylko się zrobił i odpadł). Tylko kosztują trochę niestety,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 09:24

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parę lat temu to miałam ciągle opryche, chyba to się ciągnęło przez pół roku. Na początku miesiąca wyłaziła, po 2 tyg zaleczyła się i na koniec miesiąca nowa wyłaziła. Tragedia to była, usta mam pewnie całe w bliznach, po jednej została mi brązowa plamka na ustach, której nienawidzę. Aż jedna znajoma załatwiła mi recepte na Heviran. i od tej pory wyszła mi może z 3-4 razy, a minęło już ponad 6 lat. Ale jak juz zaczyna mnie coś swędzieć to zaczynam panikować, bo naprawdę dała mi się we znaki i mam jakiś uraz. I też gorąco polecam plasterki, nie roznosi się, nie dotyka się tego, i o wiele szybciej się goi

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno sie tak nie wyspałam jak dziś i prawie cała noc przespana tylko o 5 pobudka na siku jak mąż wstawał:) Zrobie sobie śniadanko i ogarnę trochę mieszkanko:)
    Zapisałam się na zajęcia "Aktywne 9 miesięcy" dziś pierwsze zajęcia, zobaczymy jak to będzie wygladać, podobno ćwiczenia rozciągające, jak mi sie spodoba to będe sobie chodzić:)

psioszka11, mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa przywrócili mi kalendarz ciąży !! jupiiiii<3 dobrze mi poradziłaś mycha ,żeby napisać do admina :)
    a tak ps mieliśmy 12.02 jechać na te urodziny do babci i teściowej, ale mój połamaniec był wczoraj u lekarza i dostał zwolnienie lekarskie na miesiąc. i stwierdził, że w tym tyg popracuje jeszcze, a później bierze wolne i jedziemy wcześniej :D strasznie się ciesze, bo tęsknie za rodzinką i koleżankami.

psioszka11, magda sz, mamasia, zabka11, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry moje drogie ;)
    Mycha to widze ze jestesmy obie niezle wariatki :) ale te krechy takie piekne tlusciutkie :) jak w filmach bo tam zawsze sa takie wyrazne :)
    Milego dnia zycze :D

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)Udanych wizyt życzę:)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Nie mogę się doczekać kuriera z poduchą...głowa mnie boli o 3 dni i dziś wezmę ten paracetamol bo nie idzie wytrzymać. Ale to nie koniec, najadłam się wczoraj fasolki po bretońsku, strawiłam myślę spoko, a w nocy jak wszystko zaczęło pęcznieć to myślałam że rozerwie mi żebra.. już wiem gdzie teraz mam żołądek :)
    Wiecie jaka macica jest już duża? Jak pomelo :) wczoraj wymacałam sobie całą zaczyna się kilka cm nad wzgórkiem łonowym a kończy 2 palce pod pępkiem. Dzidzi jest na 1/3 wysokości od dołu :)

Właśnie obżeramy się mini pączusiami :) - wczoraj po tym jak mąż wszystko mi wyjadł poszłam do sklepu, pani się pyta ile tych pączków a ja- wszystkie! no i mam zapasik :)

Miłego dnia kochane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:42

mamasia, zabka11, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a w jakim kształcie zamówiłaś tą poduchę? też chcę kupic ale ciągle się zastanawiam jaką, chyba tą "C" wezmę...

w ogóle to takie siedzenie w domu mi nie służy, za dużo czasu spędzam na internecie i tylko ciągle coś zamawiam ;D to kosmetyki, to buty, ubrania itd. ;D

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka daj znać jak było na zajęciach. Na którą idziesz?

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Magda a w jakim kształcie zamówiłaś tą poduchę? też chcę kupic ale ciągle się zastanawiam jaką, chyba tą "C" wezmę...

w ogóle to takie siedzenie w domu mi nie służy, za dużo czasu spędzam na internecie i tylko ciągle coś zamawiam ;D to kosmetyki, to buty, ubrania itd. ;D
    Mam dokładnie to samo :P

małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to niemożliwe zebys miała na początku 13 tygodnia macice 2 palce pod pępkiem. Na takiej wysokości to ona jest dopiero ok 16-20 tygodnia. Moja macica jest tuz nad spojeniem łonowym :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ