X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz - skarpety teścia mnie rozwaliły hahahhhaha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:27

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Dzię pierwszy dzień w ciaży i jak narazie jest 12:30 zero mdłości szok ;):) i nawet już udało mi się zjęść serek... :):)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wg mnie on ma problem zdrowotny bo i przed ciąża czułam a teraz kilka razy bardziej, no ale jak tu zwrócić uwagę? żeby to był mój ojciec to prosto z mostu ale on dla mnie jak obcy człowiek.

A jak macie z fajkami? Nigdy nie paliłam nałogowo, zdarzało się do piwka na imprezie a teraz jak czuje na dworze to zaczynam kaszleć, strasznie to dla mnie śmierdzi, tak samo olej na patelni, mięso, lawenda (szczególne odczuwalna w kolejce w aptece).

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85, o fajne:) i juz zamierzasz brać rozmiar 40? ja sobie tez pewno zamówie tylko 38:) mam dość szczupłe nogi to mysle ze 38 bedzie dobre:) wezme czarne a jak beda fajne gatunkowo to na wiosne wemze sobie jakies pastelowe kolory:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo zapach papierosów, oleju, miesa smażonego masakra.. oraz perfumy męskie..
    tragedia.

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem mega wyczulona na kadzidełka i olejki eteryczne, które mój maż z uwielbieniem zapala w domu - odkąd jestem w ciąży -ma zakaz ;-)

paierosy mi mega śmierdzą, ale olej czy mięso smażone mi nie przeszkadza.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez przeszkadzaja swieczki zapachowe i odswiezacze powietrza.

Co dzis serwujecie na obiadek?? Bo ja palki z kurczaka zapiekane na ryzu w sosie keczupowym :)

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zupe grzybowa z wlasnorecznie robionym makaronem, bo i u mnie w domu i tu u męża zawsze robi sie makaron i jest pyszny. Ja go zjem z jablkami bo bardziej mi smakuje

małaMyszka, 0na88, 0na88 lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze kończymy królika ;-)

w sobotę musze zrobić babkę ziemniaczaną.
    a jutro może kotlety mielone, bo dawno nie było - do tego ogóras kiszony i ziemniory - po staropolsku ;-)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ainer85, o fajne:) i juz zamierzasz brać rozmiar 40? ja sobie tez pewno zamówie tylko 38:) mam dość szczupłe nogi to mysle ze 38 bedzie dobre:) wezme czarne a jak beda fajne gatunkowo to na wiosne wemze sobie jakies pastelowe kolory:)

znowu zamówiłam 42 :P ale tak zerknęłam na podane wymiary to mniejsze niż te co mi przyszły, nie chciało mi się mierzyć..... ale jak znowu przyjdą wielkie to je chyba podpale!!!!

v40cu9h.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    malaMyszka- a moze ten smród to urojenie ciążowe?;-) mi często coś śmierdzi, mimo że nic takiego nie ma ;-)

co do wizyty to z pewnośćią wrócisz z super wiadomosciacmi!

ja to sie martwię tym moim ciśnieniem wysokim, kurcze...boli głowa wciąż,ale tak do zniesienia....niech to spadnie, bo oczytałam sie o zagrozeniach i zaczełam sie bać nie tyle o siebie, co o dziecko...

ale przyjmuję strategie - zero stresu, luz na wszytsko, w pracy powiedziałam jaka sytuacja wiec chodzą jak wokół jajka ;-) musze w końcu pomysleć o sobie i dziecku, bo ciagle ganiam za innymi sprawami i nie mam czasu nawet nacieszyc sie tą ciążą!!!!
    takze od dziś luz blues relax ;-)

Smród zlokalizowany i zneutralizowany... teraz dla odmiany zapachniało mi czymś ładnym ... i weź bądź mądry...
    Na nadciśnienie może soczek z grejfruita bez cukru (chyba hortex ma bez cukru dla diabetykow) albo owoce granatu? Ma dużo witaminy C. Może są jeszcze jakieś inne domowe sposoby na obniżenie ciśnienia... oczywiście poza spokojem i relaksem

magda sz wrote:
    Myszka to Ty myjesz podłogę? Mam nadzieję że mopem :) ja się ograniczam to sprzątania na wysokości rąk, resztę robi mąż nie chcę ryzykować tym bardziej z tym moim krwiakiem.
    A z tymi zapachami, szkoda gadać, mogłabym w lesie szukać trufli jak warchlaki. Wszystko mi śmierdzi, ostatnio nie mogłam znieść skarpet teścia.. dobrze że mąż nie odziedziczył tego po nim :)

Podłogę tylko przejechałam odkurzaczem. Długa rura to i nie zginam się za mocno... reszty nie tykam na siłę. Jeśli chodzi o łazienkę, to mam obsesję na jej punkcie i sprzątam sama, bo mąż nie zrobi tego tak jak ja hi hi hi hi hi
    A jak mopuję to powoli i na raty... ostatnio mopowałam ponad godzinę...

magda sz, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam obsesje na punkcie łazienki, tym bardziej że jak wymiotuje to tron musi błyszczeć :) raz mąż posprzątał i tyle się przy tym nagadałam że wolę to robić sama :) Myszka zagoń męża do podłóg, uwielbiam patrzeć jak mój je myje na kolanach :) wygląda tak seksownie hie hie hie :)

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny

ma któraś z was abonament premium i aktywne siatki centylowe malucha i swojej wagi?
    mogłybyscie wrzucić te wykresy z zaznaczonymi normami dla 12 tyg ciąży, bo szukam w sieci tych siatek centylowych płodu i nie mogę znaleźć.
    z góry dzieku :-*

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja też mam obsesje na punkcie łazienki, tym bardziej że jak wymiotuje to tron musi błyszczeć :) raz mąż posprzątał i tyle się przy tym nagadałam że wolę to robić sama :) Myszka zagoń męża do podłóg, uwielbiam patrzeć jak mój je myje na kolanach :) wygląda tak seksownie hie hie hie :)
    mój pięknie wygląda z odkurzaczem ... i jak zmywa naczynia ... zawsze klepię go z tyłeczek... na zachętę hi hi hi
    mój potencjalny promotor zaakceptował mój konspekt pracy, ale o temacie i kształcie będziemy rozmawiać ... aż się kurde boję...

magda sz, mamasia, psioszka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis na obiad makaron z pierśią z kurczaka z pieczrkami w sosie śmietanowym :)
    Mam nadzieje, że uda mi się go zjęść :)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    dziewczyny

ma któraś z was abonament premium i aktywne siatki centylowe malucha i swojej wagi?
    mogłybyscie wrzucić te wykresy z zaznaczonymi normami dla 12 tyg ciąży, bo szukam w sieci tych siatek centylowych płodu i nie mogę znaleźć.
    z góry dzieku :-*
    a chcesz wszystkie czy tylko CRL

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a chcesz wszystkie czy tylko CRL
    poprosze waga nasza plus CRL i HC dziecka .
    dzięki :-*

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzieci o takich majciorach :)

http://allegro.pl/majtki-ciazowe-wysokie-bambus-gladki-panel-l-xl-i5037878732.html

49d65f8aff.png

• małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to muszę zrobić fotę tel. nie mogę skopiować całego wykresu

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś Ci pomoże taka fotka?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ