SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My po wizycie:-)
Bylo milo,maluszek grzeczniutki i spokojny az lekarz sie smial. Wszystko w jak najlepszym porzadku. Na 80% DZIEWCZYNKA:-) jestem przeszczesliwa za 4 tyg potwierdzimy plec ale lekarz juz mowil ze jak byl by siusoak to od razu by bylo widac:-) jestem zadowolona:-)
Ide poczytac was:-)niecierpliwa, lys, Paula_071, Zetka, małaMyszka, 0na88, 0na88, zabka11, psioszka11, mamasia, Maniuś, KasiaeN., gianna88, ainer85, futuremama, gosia.b, Aga89, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt
Czytam wszyściutko, ale jakoś nie mam weny... Nie mam się w co ubrać, bo brzuszek mi urósł, wczoraj w nocy nie mogłam spać, głowa bardzo mnie bolała i skończyło się na tym że o 3 rano wzięłam w końcu apap; dziś z kolei jakoś czuję się jakby mnie infekcja pęcherza dopadła i w ogóle momentami to brzuch boli mnie dość mocno.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Iys, mam tak samo. Czytam ale nie mam weny. Głowa mnie męczy od soboty, dziś trochę lepiej ale wczoraj brałam paracetamol. I co chwila jakby pęcherz. Wzięłam przez 3 dni urosept po 3 tabl dziennie. W sobotę tak mocno mnie brzuch i krzyż bolał ze dwie nospe brałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:52
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej, my też po wizycie
I mamy dobre wieści
Maluszek 5.7 cm, wszystkie parametry prawidłowe. Ładnie dał się zmierzyć ale i troszkę poskakał, pokazał swoje dłonie i stópki (mają 9 mm!). Dostaliśmy filmik z badania i sporo fotek. Jestem szczęśliwa
lys, Paula_071, małaMyszka, niecierpliwa, zabka11, psioszka11, mamasia, magda sz, Maniuś, czarnaruda, KasiaeN., gianna88, futuremama, gosia.b, Aga89, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny weźcie Żuravit, nie zaszkodzi dzidzi a pomoże na pęcherz - nawet jak nie macie bakterii to wzmocni pęcherz.
Widzę, że wczoraj był wieczór bólu głowy i nie tylko ja byłam zmuszona wziąć paracetamol.lys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Zetka ja zaczęłam brać dziś żurawit, ale tak czy siak muszę iść zrobić badanie moczu bo poprzednie nie było ok, tylko że nie jestem w stanie wstać rano.
Tak w ogóle to 4 miechy temu zapisałam się na pewien kurs, który finalnie się nie odbył bo go przekładali z tygodnia na tydzień i żeby było śmiesznie wczoraj w końcu się rozpoczął i to jeszcze w godzinach 17-20, gdzie aktualnie to jest dla mnie czas na drzemkę. I tak byłam wczoraj i dziś, bo w końcu za to zapłaciłam i szkoda mi stracić te pieniądze, no i jeszcze 3 tygodnie muszę wytrzymać.małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wreszcie odebralam wyniki testu Pappa.
Wszystko dobrze , ryzyko mam bardzo niskie - ale to tylko statystyka :
Zespol Downa - norma dla kobiet w moim wieku wynosi 1:1216 ( tzn jeden na 1216 noworodkow bedzie chory ) u mnie wynosi 1:24323 ,
Zespol Edwardsa norma 1:14353 u mnie 1:287063
Zespol Patau'a norma 1:33788 u mnie 1:675764
Lozysko mam wysoko na tylnej scianie ,
akcja serca dziecka 147 uderzen/ min
Przeziernosc 1.3 mm ,
CRL - 66.9mm
Pepowina - 3 naczynia ,
z sercem i niedomykalnoscia zastawki trojdzielnej tez wszystko dobrze.
Mam podane jescze jakies parametry biochemiczne surowicy matki ( musze poczytac o co chodzi )
Aha i termin narodzin dziecka zmienili mi na 31 Lipca 2015 - co by sie zgadzalo ze owulacje mialam jednak wczesniej - co do dnia by mi sie to zgadzalo
Spodziewalam sie i tak porodu w Lipcu z racji tego ze bede chciala cesarke , jednak chcialabym zostac z wamiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:38
lys, Paula_071, małaMyszka, bosa, mamasia, Maniuś, zabka11, KasiaeN., futuremama, 5ylwia, Aga89, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Własnie wróciłam od lekarza. powiedzcie mi jak mogę wrzucić fotkę, żeby się wyświetliła cała zamiast linku,w który trzeba klikać? Przedstawię Wam moje śliczne maleństwo
psioszka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
No dziewczyny, piękna lekturka przed snem to forum- tyle napisałyście:). Gratuluje pozytywnych wizyt, dziewczynek i chłopców:)
Co do pęcherzu- to zgadzam się,żurawina najlepsza! Ja kupiłam sok w aptece i piję codziennie kieliszek i od poprzedniego zapalenia- odpukać - nic!
Co do przepowiedni- to moje bobo będzie łyse a zarazem kudłate z zezem:)
Moja pierwsza noc bez męża- ehh.
Dzisiaj troszkę się zdenerwowałam- znajomi ukrywali przede mną fakt ciężkiej choroby,bo jestem w ciąży.Też tak macie, że ludzie Was chcą chronić? Ja już któryś raz dowiaduje się o czymś przykrym po fakcie, bo ludzie nie chcą mnie straszyć, a przecież życie toczy się dalej i nie da się obtoczyć ciężarnych aureolą. Jutro np jadę na pogrzeb wujka- co zrobić- trzeba.
A tak jeszcze nie do tematu- bolą Was może żyły? bo mnie tak, co trochę mnie martwi- w poniedziałek wizyta,to na pewno o to zapytam.małaMyszka, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
bosa wrote:Własnie wróciłam od lekarza. powiedzcie mi jak mogę wrzucić fotkę, żeby się wyświetliła cała zamiast linku,w który trzeba klikać? Przedstawię Wam moje śliczne maleństwo
bosa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Myszko, Ty zawsze wszystko wiesz i dlatego masz same 5 i 4 w szkole
Słuchajcie dzidziuś jest boski, ruszał się jak szalony,fikał koziołki i łapał się za głowę. Lekarka ma super nowy sprzęt i pierwszy raz widziałam wszystko tak wyraźnie-mąż teżAż mi łezka poleciała ze szczęścia,że wszystko jest ok. Dzidziuś ma 5,4 cm i jest idealny
Wspaniałe uczucie, kurcze to moje drugie dziecko a ja się cieszę jak głupia. Ależ jestem szczęśliwa ! musiałam się z Wami podzielić swoim szczęściem
0na88, małaMyszka, mamasia, magda sz, psioszka11, lys, Maniuś, zabka11, niecierpliwa, KasiaeN., futuremama, ainer85, gosia.b, 5ylwia, Aga89, sylwucha89, Paula_071, Katarka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
katarka szukam i nic ;/ nigdzie nie moge znalesc zadnych norm . Poczekam do 12 .02 mam wizyte u swojej lekarki moze ona mi podpowie o co w tym chodzi .
Bosa gratululacje
A kolezance u ktorej stwierdzono na 70 % dziewczynke strasznie zazdraszczami gratuluje pierwszej malej kobietki w naszym towarzystwie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:20
bosa, małaMyszka, niecierpliwa, Katarka lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczor
Ja to jestem nie normalnamialam w domu jeszcze jeden luzny test ciazowy
siknelam teraz wieczor i takie dwie tluste czerwone krechy w sekundzie
a cieszylam sie jak glupia
jak wtedy gdy wyszly dwie krechy pierwszy raz
Ok ide moze spac bo pieron wie co jeszcze dzis wymysle
Zycze wszystkim dobrej nockilys, małaMyszka, zabka11, niecierpliwa, mamasia, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Włączyło mi się obżarstwo na noc, siedzę i tylko co chwilę otwieram lodówkę
, pomyślałam że trzeba się czymś zająć bo zjem wszystko co jest w domu, więc pobuszowałam w necie - i co? od linka do linka i trafiłam na to:
http://kasiabiernat.com/kotlety-z-ziemniakow/#maincontent
i jak tu nie jeść?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Dobry wieczor
Ja to jestem nie normalnamialam w domu jeszcze jeden luzny test ciazowy
siknelam teraz wieczor i takie dwie tluste czerwone krechy w sekundzie
a cieszylam sie jak glupia
jak wtedy gdy wyszly dwie krechy pierwszy raz
Ok ide moze spac bo pieron wie co jeszcze dzis wymysle
Zycze wszystkim dobrej nocki
To nic dziwnego. Ja siknęłam w czwartek hi hi hi hi
zabka11, niecierpliwa, Maniuś, psioszka11, 0na88, mamasia, bosa lubią tę wiadomość
-
Jestesmy po wizycie.
maluszek ma 5,9cm.przeziernosc i kosc nosowa ok, pozostale parametry tez
Między nóżkami nic nie podejrzelismy wiec lekarka nie chciała się określać . powiedziała ze za 3 tyg.juz spokojnie będzie widać
Przez ostatnie 3 tyg.przybralam na wadze 300g.jedynyminus to moje wysokie ciśnienie dzis-155/85....zapewne wynik stresu, stad tez te migreny od tyg.moge na ból glowy brac apap i mam dużo pic Wody.
ciśnienie mierzyc codziennie i jak nie bedzue spadac to msm dzwonic do lekarki-wtedy albo przepisze leki albo polozy mnie na oddział. ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:37
małaMyszka, lys, niecierpliwa, KasiaeN., psioszka11, 0na88, futuremama, mamasia, gosia.b, magda sz, Aga89, sylwucha89, bosa lubią tę wiadomość