X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że dziś juz jest lepiej bo noc była nienajgorsza rano mała była w dobrym humorze a teraz tragedia. Znów przeraźliwa histeria płacz. Przysnela wyczerpana ale nadal przeżywa. Kurwa ja nawet zrezygnuje ze wszystkiego gotowanego kurczaka mogę codziennie jeść i wodę tylko pić tylko niech mojemu dziecku będzie juz lepiej.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Lys, nie wiem jak Cie pocieszyć :( podobno w najgorszych przypadkach takie kolki są do 6 miesiąca... jak Ty dajesz radę, ja czasem wymiękam po kilku godzinach marudzenia. Jaki w końcu kropelki jej dajesz na ten brzuszek?

Pulpecja ja też często gęsto grożę kochankiem :)

Martucha jak to brzmi niesamowicie te 5 miesięcy :) kiedy to zleciało....

Neyla faktycznie lipa z tym chrzestnym, ale nie Ty jedna, ja też nie jestem zadowolona z chrzestnego, brat męża który ma tak okropny charakter że z nim nie rozmawiam w ogole bo nie mam o czym...

Napisze dziś smsa do KasiaeN miała jakieś problemy zdrowotne i sie długo nie odzywa :(

Martucha86, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje jej bobotic forte. Przerobiłam wszystkie i w sumie żadne nie pomagają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:30

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Okres przyszedł. Tylko rok bez okresu. Przed ciążą miałam strasznie bolesne okresy, podobno po ciazy przejdzie.

Dziś tak mnie boli jak zawsze bolało, tylko w głowie teraz jest zakodowane ze istnieje większy ból - poród. I chyba dlatego kobiety twierdzą że po ciaxy mniej okres boli.

oj bidulko, ja też miałam mocne bóle miesiączkowe, ale nie powiedziałabym, żeby poród mnie bolał :3 ale pogrzebałaś moje nadzieje na to, że po porodzie ten menstruacyjny ból odejdzie :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Myślałam że dziś juz jest lepiej bo noc była nienajgorsza rano mała była w dobrym humorze a teraz tragedia. Znów przeraźliwa histeria płacz. Przysnela wyczerpana ale nadal przeżywa. Kurwa ja nawet zrezygnuje ze wszystkiego gotowanego kurczaka mogę codziennie jeść i wodę tylko pić tylko niech mojemu dziecku będzie juz lepiej.

Lys :( też już nie mam pomysłu jak Ci pomóc, ja miałam takich dni 2, ale u Ciebie to widzę jazda na całego, mogę Ci tylko powiedzieć, że dzieci z tego wyrastają

lys lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, moja babcia polecała mi kropelki Babynos, ale nie ma ich w PL, chyba w Rossmanie w Niemczech można kupić. Nie testowałam, więc niewiele mogę powiedzieć, babcia mówi, że jak jeszcze pracowała to wielu matkom polecała. Sama nie wiem, może z tym spróbuj...

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ,

ja nadal u tesciow - Zoska zakatarzona i kaszle , zarazila się od starego ! ,

Katarka - zasmiala się jakies 3 dni temu , teraz nadal tylko uśmiechy "ciche" w sumie to tylko 2 razy slyszalam jej glosny smiech ;-) czekam az się rozkręci.

Nadrobie Was jak tylko wroce do domu , noc miałam okropna - nie dość ze nie u siebie , dziecko nie moglo zasnąć ..zasnela o 1 w nocy i o 4 już wstala - ledwo zyje , ona jeszcze bidna ledwo co oddycha taki ma nos zatkany. Nic nie pilam a czuje się jakbym miała największego kaca z całej wczorajszej ekipy imieninowej.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas ok. Weekend, mąż w domu i jakoś fajnie czas leci :-) Natalia je (hurra) a moja laktacja ma się dobrze. Na tyle, że dzisiaj rano musiałam troszkę odciągnąć bo mój niejadek by tyle nie zjadł ;-) Ważylismy ją dzisiaj i ma 5.850! przybrała ok 120-130 g w tydzień (a przez pół tygodnia przebywała na diecie) jak widać to chyba dieta cud albo z moich piersi leci śmietana a nie mleko ;-) A teraz wybieramy się w odwiedziny do mojego brata i jego rodziny. Pozdrawiamy

Paula_071, Agaata, lys, Katarka, niecierpliwa, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, moja babcia polecała mi kropelki Babynos, ale nie ma ich w PL, chyba w Rossmanie w Niemczech można kupić. Nie testowałam, więc niewiele mogę powiedzieć, babcia mówi, że jak jeszcze pracowała to wielu matkom polecała. Sama nie wiem, może z tym spróbuj...

Nie wiem czy to to ale w necie jest napisane że zawierają 36% etanolu. Balabym się je podać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nie wiem czy to to ale w necie jest napisane że zawierają 36% etanolu. Balabym się je podać.

Szczerze to nie wiem, ale wiem, że moja ciotka stosowała u całej swojej trójki dzieci, dziś już są po studiach i jest dobrze :-D A mówiła, że z kolkami i brzuchem były nich straszne przejścia. Myślę, że Niemcy raczej nie sprzedają z alkoholem.
    Kiedyś pewnie miały w składzie ale nie było takich norm jak dzisiaj.
    Nas też nacierano w całości spirytusem jak chorowaliśmy :-D Właściwie dzisiaj nie do pomyślenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 13:03

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej mamusie ,

ja nadal u tesciow - Zoska zakatarzona i kaszle , zarazila się od starego ! ,

Katarka - zasmiala się jakies 3 dni temu , teraz nadal tylko uśmiechy "ciche" w sumie to tylko 2 razy slyszalam jej glosny smiech ;-) czekam az się rozkręci.

Nadrobie Was jak tylko wroce do domu , noc miałam okropna - nie dość ze nie u siebie , dziecko nie moglo zasnąć ..zasnela o 1 w nocy i o 4 już wstala - ledwo zyje , ona jeszcze bidna ledwo co oddycha taki ma nos zatkany. Nic nie pilam a czuje się jakbym miała największego kaca z całej wczorajszej ekipy imieninowej.

To tak jak u Nas, też póki co dwa razy słyszałam, no może dwa i pół :P No więc czekamy dalej aż nam się dziewczyny rozkręcą :P

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Daje jej bobotic forte. Przerobiłam wszystkie i w sumie żadne nie pomagają.

A może czas byś znalazła pediatrę, który się Wami porządnie zajął?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A może czas byś znalazła pediatrę, który się Wami porządnie zajął?

Wątpię żeby poradzono mi coś więcej niż to co już próbowaliśmy. No i z takimi problemami wszyscy odsyłają do gastrologa.

Edit ale fakt musze znaleźć też pediatrę który będzie "naszym" lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 13:25

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Hubert ma na brzuszku taką bardzo drobniutką wysypkę - od piątku, do tego kupa się pieni... echhh. Czekam trochę i pójdę do pediatry jeśli do czwartku nie zniknie. Mamie nie mogę wysłać zdjęcia tego, bo za drobne i nie wychodzi na zdjęciu...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily śpi juz 2h ja leżę cały czas obok bo od czasu do czasu otwiera oczy i sprawdza czy jestem albo szuka mnie rączka a jak znajdzie to śpi dalej. Mam nadzieję że jak się obudzi to będzie już lepiej.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily wysypalo na brodzie i na całej szyjce taka kaszka w kolorze skóry ja to wiąże z tym ciasta mi z bita śmietaną co je zjadłam ostatnio.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to ta czekolada mnie zdradziła...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Wątpię żeby poradzono mi coś więcej niż to co już próbowaliśmy. No i z takimi problemami wszyscy odsyłają do gastrologa.

Edit ale fakt musze znaleźć też pediatrę który będzie "naszym" lekarzem

Ja chodzę do Lilianny Baran, ale same dobre opinie słyszałam też Alicja Widerska. Pogoogluj.

Zrobiłam kompot, przelałam do dzbanka, dodałam cukru i tak mieszałam, że mi pęk. Oczywiście podłoga zalana, blat, wlało się też do zmywarki, bo była uchylona, tak samo szuflada z 3 koszami na śmieci, wszystko pływa i się klei... I to w czasie gdy na patelni smażyły się frytki i gyros, a mąż zabawiał małego bo był głodny.

edit. nie polecam tych pieluszek rossmanowych, pielucha sucha a siku wylatuje bokiem.

Wrocławskie dziewczyny, to jak z jutrem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 15:07

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys xD cudowny awatar!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bede, wyslalam zaproszenie do przyjaciolek, to wymienimy sie tel.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 2676 2677 2678 2679 2680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ