X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa właśnie zauważyłam, że rok temu zrobiłam pierwszy test, wyszła jakaś mikroskopijna kreska, której cień cienia widziałam pod światło (mąż oczywiście nic nie widział) - 13 grudnia pierwszy test, 13 sierpnia Hubert się urodził :-) A dzisiaj 4 miesiące kończymy.

lys, apaczka, magda sz, Katarka, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, sylwucha89, jesslin87, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, Amberla, zabka11, Zetka, witaminkab lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka moglabys podeslac link do puzzli, ktore wybralas. Tez mi sie wydaje, ze puzzle beda lepsze niz dywan. To mozna od czasu do czasu wymyc, a dywan to jednak siedlisko wszystkiego.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że u Was też pod górkę. Unie chorubska chorubska poganiaja. Najpierw Blanka w zeszłym tyg, później mała a teraz ją. Z tym że u mnie chyba najgorzej to wygląda. Polamalo mnie okrutnie, zatoki zawalone, głos powoli trace. Mam nadzieję że nie zatoczymy koła i nie pozarazam . teraz dziewczyn. Tesciu chce się rozwieść z teściową a ta do mnie dzwoni i psy wiesza na nim, na czym tylko świat stoi. A ją muszę tego wysluchiwac . w zeszłym tygodniu zmarł mój wujek , który opiekował się babcia. Babcia teraz została sama na gospodarze, a już jest schorowaną i sama nawet w piecu nie napali. Więc moi rodzice prawdopodobnie będą musieli ją wziąśc do siebie a co za tym idzie zajmie pokój gościny, a dla nas już nie będzie miejsca jak pojedziemy na święta. Zostanie nam ciasne mieszkanie teściowej i wysluchiwanie jej jadu. Ehhhh nie tak miało byc..... Wszytsko się chrzani.i jeszcze do tego jak dłużej pochadze albo coś dzwigne strasznie mnie dół brzucha boli. Mój ginekolog już w tym roku nie ma miejsca , w pon będę dzwonić kombinowac w przychodni przy szpitalu, a jak nie to prywatnie. Nie mam pojęcia skąd ten ból, ale się trochę martwie. Sorki za byki, ale słownik pewnie zrobił swoje, a mi głową pęka od zatok i nie chce mi się już czytać moich wypocin. Trzymajcie się i dużo zdrowka

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Julia juz ochrzczona :) w kosciele byla bardzo grzeczna...az sie proboszcz pytal czy ona yaka zawszw. Sie smialam ze tylko przy gosciach. Oczywiscie nie obeszlo sie bez stresow...nasz awaryjny ojciec chrzestny powiedzial ze jest niewierzacy i w efekcie moje dziecko ma tylko mame chrzestna... Smutne. Na dodatek zanim przyszlismy ów "ojciec" dyskutowal z ksiedzem na temat wiary...moja siostra (matka chrz.) mowila ze myslala ze sie pod ziemie zapadnie ze wstydu. A ten gadal ze on to wierzy w jakies ciagi liczb...no masakra. Na szczescie nasz proboszcz to fajny gosc i tylko powiedzial ze chcialby z nim porozmawiac kiedys. Gdybym wiedziala ze on niewierzacy to bym nawt go nie prosila...no coz. Zreszta strasznie nie chcialam zeby to on byl ojcem chrz. Julii (no i formalnie nie jest), bo nie mam z nim dobrych stosunkow (kurtuazja w pelnym tego slowa znaczeniu). Ciezko jest lubic kogos kto wypomina ci poronienia mowiaz ze i tak bylabys chujowa matka... Rodziny sie nie wybiera. Ale nirktore z Was doskonale to wiedza...

Impreza tez przebiegla dobrze. Mala dala rade zasnac w wozku - mimo glosnego otoczenia. I po raz pietwszy ze smokiem spala...pewnie nerwy musiala ukoic. Wrocilismy po 16 do domu i po obdzieleniu wszystkich jedzeniem i kapieli malej poszlam spac. Dekiel mnie bolal strasznie. Maz poszedl do siostry swietowac chrzciny ze swoja rodzina. Potem wrzuce pare zdjec

Aha i tort byl przrpyszny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 09:29

Katarka, lys, Paula_071, apaczka, Weridiana, małaMyszka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, jak tam Zosia? Czeka do Wigilii z tym głośnym śmiechem? :P Czy postanowiła cię uszczęśliwić wcześniej? :) Laura wczoraj znowu się zaśmiała do mnie na głos :) Tylko trochę, ale zawsze coś :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer jak masz takie bóle to idź do kogokolwiek żeby tylko usg ktoś Ci zrobił, u mnie się nieciekawie skończyło.

Niecierpliwa ja myślałam o Chorwacji na wakacje samochodem, mąż o Solinie no i zjazd sierpiowek tylko szkoda że nie można się teleportowac, musimy coś zrobić z tymi podróżami bo będziemy na dupie siedzieć.

Paula fotelik w kierunku jazdy bo dzieci lubią widzieć tak jak w spacerowce chce widzieć nie tylko mamę ale cały świat. Nie wyobrażam sobie dziecka rocznego które siedzialoby tyłem do kierunku jazdy spokojnie, no nie znam takiego.

Pulpecja wiem że czujesz się jakbyś miała się prosić o seks, ja też nie raz tak czułam ale facetowi trzeba czasem pokazać a nie mówić bo nie zalapie. W ciąży mąż się bal a ja miałam takie libido ze chciałam non stop. Mozes mu pojechać po ego z tym że co z niego z facet ale nie wiem czy to dobry sposób.

Agata moja też ma takie napady ostatnio wygasły ale wczoraj w samochodzie to nie wiem co to było. Płacz jest z takim żalem ze nie wiem ja pomoc.

Dziś znów spała ładnie 22-6, 8,9 i pobudka, chyba wracamy do normalności :) ale i tak się nie wysłałam bo o 3 sciagalam pokarm. Dziś idziemy na randkę do a teściowa zostaje z małą, ciekawe jak ja nakarmić, mam nadzieję że będzie chciała jesc od niej z butli...

Pulpecja, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ
    Lekarstwo na wszystko nowosc :-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie wiem, ale wydaje mi się ze jak dziecko siedzi tylem do kierunku jazdy to chyba tez widzi świat tyle, że przez tylną szybę. A jak siedzi przodem to chyba widzi fotel przed sobą, no chyba że będzie na środku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 10:03

Agaata, Paula_071, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to u nas odwrotna sytuacja ja myslalam o Chorwacji, maz ja kocha, ale w obecnej sytuacji on mysli o Solinie...no coz pozyjemy zobaczymy, poki co nie mysle o zadnym wyjezdzie ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, Młody nas obudził, jesteśmy niewyspani, a teraz śpi od godziny i ma nas gdzieś... Paznokcie i rąk i nóg mąż mu poobcinał to nawet się nie ruszył.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale sobie pospałam. Mloda jeszcze śpi, a ja piję kawkę i oddaje się uzależnieniu od forum :-)
    My bysmy chcieli w wakacje nad polskie morze pojechać, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Żebys wiedziala Magda, że na ego mu wjadę. Już mu mówię, ze znajdzie się taki, co będzie chciał i żeby wtedy nie pytał dlaczego i nie miał pretensji.
    A na kobietę - urodę, figurę, samopoczucie - nic tak dobrze nie działa jak nowy kochanek :-)
    miłego dnia dziewczyny, u nas leje i wieje, to na spacer pewnie nie pójdę ;-/ szkoda

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu co za akcja!! Magda w piatek pisalam, ze nie jestem w stanie sobie wyobrazic tak wielkiej kupy???? Juz jestem. Jadla rano kleik w lezaczku i pierdziala, nagle poszedl taki bak, ze az ja do gory wybilo, to nie byl bak to byla kupa :D Wyszla nawet brzuchem, byla wielka, twarda, taka glina, nawet ja takiej nie wale, a smierdziala tak, ze mojego meza to pachnie cudnie, odruch wymiotny mialam, czuje ja do tej pory, pomimo iz ja maz wyniosl. Pierwszy raz kapiel byla rano, a Julka miala taki ubaw, ze plakalismy ze smiechu.

Pulpecja, apaczka, magda sz, 0na88, Katarka, Paula_071, Neyla, małaMyszka, Maniuś, sylwucha89, zabka11, witaminkab lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śpię z nim bo właśnie wybudza nam się w nocy i karmię to na spiocha więc żeby nie budzić męża się w drugim pokoju.
    Co za pogoda już czuje ten Armagedon jak Leon nie pójdzie na spacer.A tu leje i wieje.Wszystko pod górkę.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się rozsypuje, brzuch mnie boli, tak że chodzić nie mogę :( jeszcze okresu nie dostałam od ciąży, może się zbliża? Ale aż tak :( a wczoraj układając w szafie rzeczy nadwyrężyłam lewą rękę :( i małej nawet dziś podnieść nie mogę :( buuuu

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula fotelik w kierunku jazdy bo dzieci lubią widzieć tak jak w spacerowce chce widzieć nie tylko mamę ale cały świat. Nie wyobrażam sobie dziecka rocznego które siedzialoby tyłem do kierunku jazdy spokojnie, no nie znam takiego.

Właśnie mojej kuzynki syn siedzi spokojnie tyłem. I tak sobie myślę, że przecież widzi tak samo - ma przed sobą albo fotel kierowcy (czy tam pasażera) albo widzi swój fotel. Okno z boku jest takie samo. Mnie bardziej zastanawia co dzieci np. 4 letnie robią z nogami jak jadą tyłem do kierunku jazdy.

Dziewczyny, polećcie jakiś inny gryzak niż żyrafa, potrzebuję coś co można wziąć do wózka (żyrafa będzie domowa).
    I bratowej na prezent mam kupić garnek do gotowania na parze - macie jakiś sprawdzony?

magda sz lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają kauczukowe gryzaki Hevea, ale nie testowałam. Mamy tylko smoczek tej firmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 10:29

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    O matko, ale sobie pospałam. Mloda jeszcze śpi, a ja piję kawkę i oddaje się uzależnieniu od forum :-)
    My bysmy chcieli w wakacje nad polskie morze pojechać, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Żebys wiedziala Magda, że na ego mu wjadę. Już mu mówię, ze znajdzie się taki, co będzie chciał i żeby wtedy nie pytał dlaczego i nie miał pretensji.
    A na kobietę - urodę, figurę, samopoczucie - nic tak dobrze nie działa jak nowy kochanek :-)
    miłego dnia dziewczyny, u nas leje i wieje, to na spacer pewnie nie pójdę ;-/ szkoda

Pulpecja pare lat temu mielismy z mezem powazny kryzys. Kiedys w klotni powiedzialam, ze jak tak dalej bedzie kiepsko w lozku to znajde sobie kochanka, na co uslyszalam kto by mnie tam chcial. Tych slow do konca zycia bedzie zapewne zalowal do konca zycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 10:38

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres przyszedł. Tylko rok bez okresu. Przed ciążą miałam strasznie bolesne okresy, podobno po ciazy przejdzie.

Dziś tak mnie boli jak zawsze bolało, tylko w głowie teraz jest zakodowane ze istnieje większy ból - poród. I chyba dlatego kobiety twierdzą że po ciaxy mniej okres boli.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie:)!

!!!5!!!

Miłego dnia :)!!

apaczka, Pulpecja, lys, aaaaga, magda sz, Lady Savage, Paula_071, 0na88, Katarka, niecierpliwa, mamasia, jesslin87, Migotkaa, małaMyszka, Maniuś, sylwucha89, Amberla, zabka11, witaminkab, Zetka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pulpecja pare lat temu mielismy z mezem powazny kryzys. Kiedys w klotni powiedzialam, ze jak tak dalej bedzie kiepsko w lozku to znajde sobie kochanka, na co uslyszalam kto by mnie tam chcial. Tych slow do konca zycia bedzie zapewne zalowal do konca zycia.
    on by mi się nie odważyl tak powiedzieć. Dla niego się rozwiodłam z pierwszym mężem ;-) więc jakby nie było, on mnie chciał, może jeszcze jakiś desperat się znajdzie;-) chyba muszę z nim pogadać i wylożyć jak krowie na rowie, bo widzę, ze nie wie o co mi chodzi. Faceci są jednak dziwni. Może powinnam orientacje zmienić?

magda sz, Lady Savage, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2675 2676 2677 2678 2679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ