SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
u nas rutynowo. No ale poniedziałek, czyli od nowa wszystko. Jeszcze póltora tyg i święta. I nikt mi nie każe robić śniadanek o 6 rano.
Lys, z tą wagą chodziło mi o to,że butelką łatwo przekarmić, dac za dużo, a jak na kp tak przybiera, to tak bardzo bym się nie martwiła, Może ona koi wszystkie swoje smutki piersią, ssanie ją uspokaja, albo pełny brzuszek. Moi znajomi też mają synka trzy dni starszego od mojej, waży 8,5 kilo, przybrał w ciągu 4 miesięcy 5 kilo! ale na butelce i tu lekarze każą pilnować, bo mały zjada 180 i się drze o jeszcze, chyba jest trochę przekarmiony. Moja jest tylko na piersi i waży 7200 w tej chwili, też niemało. Zobaczysz, że jak zacznie siedzieć, a potem raczkować straci zainteresowanie jedzeniem, bo odkryje inne atrakcje. W ogóle moja lekarka np twierdzi, ze na te siatki centylowe to tak przez palce trzeba patrzeć, chyba że jest nagły duży spadek albo duży skok to można się czepiać.zabka11, lys, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Klara je, starsza corcia zbiera sie do szkoly.
Ja jeszcze sie z mala poloze, a potem ruszam na zakupowe lowy...mam nadzieje ze cos znajde.
Milego,spokojnego dnia, odezwe sie zapewne po poludniu.
Ps. Co do samodzielnego zasypiania to jak mala jest bardzo zmeczona to zasnie przy samej karuzeli, ale zdarza sie to rzadko, najczesciej musze wspomagac sie suszarkaWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula pare dni temu maz odkryl, ze zeby Julka usnela wystarczy sie kolo niej polozyc, glaskac po glowce i czasami pobujac jej tylkiem
No chyba, ze jest przetrzymana i wsciekla ze zmeczenia to wtedy trzeba w rozka i troche nia pomachac. Wczoraj na przyklad polozylam ja do lozka i nim zdazylam smoczka podac to juz spala, po jakis 30 minutach, jak zasnie twardo to ja przenosze.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej mamausie, ja pije kawek jem buleczke z dżemem:) Mały spi, zaraz wysusze głoe bo ja chodzę do fryzjera ze świeżo umytą bo nie cierpie jak mi u fryzjera myją a potem dobrze nie wypłukają przez co musze po wizycie myć w domu:)
5 miesięcy minęło, mój chłopczyk kochany:)
Mój zasypia zazwyczaj sam w łóżeczku, ale na pierwsze spanie ok 11 biorę go na kolana i poduszkę tą z łóżeczka głowa opatulona i śpi:) taki nasz rytuał ze do południa u mamy a tak to w łóżeczku:)
Kurde, kupiłam wit d ale zauważyłam, że małemu sie po niej ulewa wodą, któraś też tak ma ?Pulpecja, lys, Paula_071, mamasia, jesslin87, magda sz, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Moj w nocy jest zlotym dzieckiem. Budzi sie, zje, odkladam i zasypia od razu albo po kilku minutach. Czasami jak czytam co na forum i go przetrzymam, to kima mi juz na rekach. Nawet teraz przy kararze jest podobnie. W ogole mam wrazenie, ze jest lepiej - wczoraj bylismy u moich rodzicow i co raz odciagalismy gluty, a w nocy przespal od 21:30 do 3:30, wiec supcio. Caly czas chodzi nawilzacz, masc koperkowa pod nosem, amol pokropioby na pajacyku, glowa wyzej i nawet dobrze mu sie spalo.
Niecierpliwa u mnie czasami wystarczy, ze przyloze moja dlon do jego policzka albo jak trzyma mnie lub meza za reke.
niecierpliwa, Paula_071, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moj w nocy jest zlotym dzieckiem. Budzi sie, zje, odkladam i zasypia od razu albo po kilku minutach. Czasami jak czytam co na forum i go przetrzymam, to kima mi juz na rekach. Nawet teraz przy kararze jest podobnie. W ogole mam wrazenie, ze jest lepiej - wczoraj bylismy u moich rodzicow i co raz odciagalismy gluty, a w nocy przespal od 21:30 do 3:30, wiec supcio. Caly czas chodzi nawilzacz, masc koperkowa pod nosem, amol pokropioby na pajacyku, glowa wyzej i nawet dobrze mu sie spalo.
Niecierpliwa u mnie czasami wystarczy, ze przyloze moja dlon do jego policzka albo jak trzyma mnie lub meza za reke.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Agata dla mnie bol to wstac o 5, bo musze sciagnac taki bol piersi, a potem juz zasnac nie moge i mimo iz Julka wstaje ok 8 to ja codziennie o 5 juz na nogach, a jak sie wierci w nocy tak jak dzis to od 2 juz spania nie mialam, bo mnie wybudza nawet jak reka ruszy
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja wam powiem, że na katar nieoceniony okazał się nebulizator. I robienie inhalacji chociażby z soli
My już ze 3 razy mieliśmy katar i recepta to inhalacje, odciaganie, sól morska i czasem jak juz nie mogła oddychać to Nasivin
Popakowalam wczoraj prezenty:) stwierdziłam jak Magda, że potem może być ciężko i przy dwójce mogę nie mieć czasu. Tym bardziej ze w ND Będzie przejazdem brat P z rodziną w tym z chrzesnikiem P. Wiec żebyśmy juz prezenty mieli dla nich przygotowane. jeszcze muszę kupić rodzicom i odebrać zamówiona kolyske i konika - wrzucę zdjęcie jak będę mieć. I mojemu chrzesnikowi jakaś kartę podarunkowa do Reserved lub h&m.Ma 11 lat to sam sobie Wybierze co chce.żal mi go bo jego mama miała dwa lata temu wycinanego raka szyjki macicy. Ale nie wycieli wszystkiego w sensie nie raka ale wszystkie narządy tam powinni usunąć bo tak się robi profilaktycznie a zostawili bo ona młoda( a ma 3 Dzieci i więcej nie planowała). I teraz jest problem bo ma takie bóle ze na tramalu Jedzie. Pobrali próbki i czekają na wyniki ale ponoć wesoło nie jest
Ja jak Widzę ze mała wyczerpana i Płacze i wyje to daje ja do łóżeczka, przykrywam, glaskam po główce i usypia.jedzenia wtedy nie proponuje bo jest jeszcze większy wrzask. Najwyżej potem karmie na spiocha.
Dziś P w domu bo chory. Oby mi znów dzieci nie zaraził bo dopiero wyszły z choroby a Laure musze w końcu Zaszczepić bo mamy opóźnienie.
Eh... Zapowiada się wesoły dzień - obsługa dwójki Dzieci i mężamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Agata dla mnie bol to wstac o 5, bo musze sciagnac taki bol piersi, a potem juz zasnac nie moge i mimo iz Julka wstaje ok 8 to ja codziennie o 5 juz na nogach, a jak sie wierci w nocy tak jak dzis to od 2 juz spania nie mialam, bo mnie wybudza nawet jak reka ruszy
Ajj Niecierpliwa, mną się nie sugeruj, ja mam fioła na punkcie spania i niewyspania - wystarczy, że trochę niedośpię i cały dzień zdycham, do tego jestem wściekła i nic mi się nie chce - dlatego przez te zarwane nocki mąż miewa ze mną ciężkie chwile
Amberla zgadzam się- nebulizator świetna sprawa zarówno dla dziecka jak i dla dorosłych - u nas bardzo się sprawdza.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Odnosnie dzisiaj, to wychodzi na to, ze bedziemy we trzy Paula, Mamasia i ja. Ewa, AgaSad, Iys jakby sie sytuacja poprawila, to byloby mi niezwykle milo poznac Was osobiscie.
Dzis 12:30, kolo teatru lalek - do zobaczenia.
Jestem juz wyszykowana, zaraz bede musiala obudzic malego, nakarmic, ubrac i przed 10-ta trzeba bedzie wyjechacPaula_071, mamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Dziewczyny ja niestety nie przyjdę na spotkanie. Od wczoraj mała budzi się co pół godziny.
Głowa mi pęka od zmęczenia.
Rozumiem, gdybym mogla oddalabym Ci chociaz jedna z moich nocy.
Griszanka - same chlopaki bedamamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hejka mamuski. Na Mazurach swieci slonk...ciekaw jak dlugo? Jutro mam dentyste a Julia szczepienie... Strasznie przezywam te jej szczepienia - tyle sie slyszy o powiklaniach. Strasznie mi to siedzi w glowie.
Ostatnio w nocy nie kontroluje jak mala je. Nie wiem ile razy i czy dlugo. Nie zawsze klikne w apke ze jest karmienie i zazwyczaj od razu odplywam. Dzisiaj wstaje przekonana ze z prawego nie jadla a tu cyc pusty. Denerwuje mnie ten brak kontroli.
Maz nie moze z nami spac po syrasznie chrapie i wybudza mala. A ona ostatnio ma plytki sen.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam tego karmienia na leżąco, dla mnie to najgorsza pozycja do karmienia, za małe cycki chyba mam, albo nie wiem o co chodzi, bo Młody leży blisko mnie a i tak ma problem ze znalezieniem sutka i mu z buzi wyskakuje. Ja karmię w nocy raz i przychodzę do salonu na kanapę. Na leżąco o 7.00 rano, ale coraz słabiej idzie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bry, Maja śpi jeszcze a ja się nudzę, śpioch Jak poszedł spać o 22 tak dalej śpi, o 6,8,9 dawalam cyca na spiocha, chyba ma dziś dzień odsypiania po wczorajszych histeriach.
Moja za Chiny nie zasnie sama, cyc musi być w buzi. Mama chce mi kupić szumiacego misia tylko misia szumisia czy whisbeara?szumis ma więcej opcji szumu. Nie wiem czy pomoże w usypianiu ale nie wie co innego kupić.
Dziewczyny miłego spotkaniaspokojnych bobasow przynajmniej dziś
czekamy na zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:16
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość