SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Becikowe 2015 – jakie warunki musisz spełnić?
Becikowe wypłaca się od 2006 roku. Wtedy przysługiwało ono wszystkim rodzicom. Na mocy Ustawy z dn. 12 października 2012 roku o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych to się zmieniło. Od tego czasu becikowe mogą otrzymać jedynie te rodziny, w których dochód na osobę nie przekracza 1922 zł netto.apaczka, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
tak , 1000 zl nalezy sie rodzinie u ktorej dochod na osobe nie jest wiekszy niz 1922 zl ( tej koncowki nie jestem pewnna) ale tu juz wliczamy dziecko . Czyli dzielimy dochody swoje i meza na 3 . Ja tez jeszcze nie ruszylam po becikowe .
Dziewczyny dzieki za wsparcie z mezem , ale to ciezki typ , o terapii nawet nie wspomne bo uslysze ze juz mi calkiem odbilo i ze robie z igly widly , ze przesadzam i tym podobne teksty - bede dazyc do tego zeby zostal na caly dzien sam z dzieckiem , bo tak jak ma nawet z nia zostac to jedzie do swoich rodzicow i to oni sie dzieckiem tak naprawde zajmuja - chce zeby przez jeden dzie byl w mojej skorze i zeby zobaczyl ze to wcale takie proste nie jest . Zazwyczaj klocilismy sie przed urodzeniem dziecka kto ma ciezsza prace , ja pracuje umyslowo a on fizycznie - ale opieka nad dzieckiem to dopiero mieszanka wybuchowa
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ona, ja Ci współczuję, że mąż tak robi. Nie umiem za wiele poradzić, bo mój mąż to jest jak mróweczka - ciągle coś robi i nie narzeka. Jak wchodzi z pracy i widzi mój nienajlepszy humor to w minutę myje ręce i już zabiera Huberta. Zwykle czekam na ten moment jego powrotu jak na zbawienie. Wczoraj mąż np. dzwonił do mnie zapytać, czy mógłby pójść w środę na kolację z ludźmi z firmy ich klienta, ale ja bym musiała wtedy sama wykąpać Młodego i czy ja się zgodzę. Także tak to u nas póki co wygląda. Ale jest jedna sprawa - mój mąż w styczniu skończy 36 lat, nie wiem w jakim wieku jest Twój mąż, ale myślę, że u męzczyzn to robi wielką różnicę - bo oni dużo wolniej niż my dojrzewają. Kiedyś mój tato zawsze mówił, że on uważa, że faceci powinni mieć dzieci po 35 roku życia
apaczka, Amberla, Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:
Tak koszmarnego wieczoru jak wczorajszy to nie mieliśmy.. usypiałam małego od 19 do 23 bez skutku, w końcu mąż wpakował go do łóżeczka i na siłę wepchnął mu smoczek, trzymał rączki żeby sobie tego smoka nie wyciągnął i tak zasnął, wcześniej daliśmy Viburcol to może zaczął działać.. no i tak pospał do 2 a później znowu co chwilę wybudzenia.. o 5 wzięłam go do łóżka i tak rzucał się, przysypiał, w końcu usnął po 7 i spaliśmy do 10..
jeju ja naprawdę nie wiem o co chodzi
Aga współczuję. Próbowałaś tych wszystkich sposobów, masażu i żelu na dziąsełka, espumisan na brzuszek, ciasne owinięcie w kocyk, czyszczenie noska, nawilżenie powietrza?
Może też przesunąć kąpiel wcześniej i wcześniej go usypiać? Albo w drugą stronę, może 19 to nie jego pora spania i zacząć później usypiać?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja tez się jeszcze nie zabrałam za becikowe. Len ze mnie.
Manius jak teraz uda się spotkać to na bank zrobimy pamiątkowe zdjęciemoże tym razem dołącza Aska87 i gosia.b?
My się niedługo zbieramy i idziemy na szczepienie. Nie lubię tego strasznie.
Choinkę ubieramy w niedziele. Cześć domu już mamy po sprzątane będziemy kończyć w sobotę. Do tej pory to 80% roboty zrobił mąż teraz będę musiała mu pomóc, bo siostra zajmie się dzieckiem. Tez jeszcze atmosfery nie czuje, mam nadzieję że ja poczuje.Maniuś, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f5687af9be9.jpg
witam się urodzinowoprzed południem miałam gości, no i rano dostałam od męża książkę, to czytałam przy kawce
ja prezenty zamówiłam przez internet, ale jeszcze nie wszystkie więc na jakieś szybkie zakupy i tak się trzeba wybrać, a nastroju na to nie mam zupełnie.
Wczoraj posprzątałam i przemeblowałam nasz pokój, żeby zrobić miejsce na choinkę. Nawet sprawnie mi poszło, w ogóle jestem zdania, że najlepszy sposób na sprzątanie to przemeblowaniemiłego dnia
apaczka, mamasia, Amberla, Weridiana, małaMyszka, Laura, Maniuś, sylwucha89, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
oo, właśnie dostałam kolejną książkę od córeczki
no to sprzątanie musi poczekać...
a wiecie, ze te żółte tulipanki ze zdjęcia to od mężaco roku mam najpierw wiosnę z żółtymi tulipankami a tydzień później choinkę
apaczka, lys, Laura, Weridiana, małaMyszka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:oo, właśnie dostałam kolejną książkę od córeczki
no to sprzątanie musi poczekać...
a wiecie, ze te żółte tulipanki ze zdjęcia to od mężaco roku mam najpierw wiosnę z żółtymi tulipankami a tydzień później choinkę
Najlepsze zyczenia!!! A jakie ksiazki?jest feblik?Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f5687af9be9.jpg
witam się urodzinowoprzed południem miałam gości, no i rano dostałam od męża książkę, to czytałam przy kawce
ja prezenty zamówiłam przez internet, ale jeszcze nie wszystkie więc na jakieś szybkie zakupy i tak się trzeba wybrać, a nastroju na to nie mam zupełnie.
Wczoraj posprzątałam i przemeblowałam nasz pokój, żeby zrobić miejsce na choinkę. Nawet sprawnie mi poszło, w ogóle jestem zdania, że najlepszy sposób na sprzątanie to przemeblowaniemiłego dnia
Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f5687af9be9.jpg
Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość