X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    So'=7?%
    ¢. 0

Paula_071, apaczka, małaMyszka, 0na88, Laura, jesslin87, Katarka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dac dziecku telefon do ręki :) chyba jakiś Einstein mi rośnie z rana w tym wieku takie wzrory wymyśla

apaczka, małaMyszka, mamasia, Weridiana, Laura, jesslin87, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Madzia chyba tak:) na co ten wzór? Może na ilość mleczka hihi:)

My już po śniadanku, znaczy mały a mama po kawie:) trzeba iść nastawić na zupkę:)

małaMyszka, Weridiana, jesslin87, Hermiona lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    Naprawde nie czuje ze swieta juz za rogiem...my za tydzien jedziemy znow do Polski :) ciekawe czy Maly znow przespi cala podroz :D
    Tylko jak sobie pomysle ze tym razem bedziemy mieszkac u tesciow i u nich tez bedziemy jesc wigilie to mi juz jest slabo i odechciewa mi sie jechac w ogole :/

My juz ubralismy choinke-Maly ma radoche :)

A jesli chodzi o drugie dziecko to my tak jak Myszka w okolicach czerwca/lipca zamierzamy zaczac starania <3

Ps.Witaminkab szkoda ze my nie zrobilysmy takiego pamiatkowego zdjecia jak dziewczyny :D

Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:20

małaMyszka lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:36

apaczka, lys, małaMyszka, Martucha86, niecierpliwa, magda sz, Paula_071, Migotkaa, mamasia, witaminkab, Weridiana, Laura, jesslin87, sylwucha89, Katarka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i przeciez najwazniejsze!!!
    Rok temu-dokladnie rok temu ujrzalam dwie krechy na tescie <3 <3 <3 I ta radosc :) nigdy nie zapomne tego szczescia :) a teraz moj Skarbek szaleje na macie <3 <3 <3

apaczka, małaMyszka, Martucha86, niecierpliwa, magda sz, Paula_071, mamasia, witaminkab, Weridiana, Laura, Amberla, jesslin87, sylwucha89, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Karol mial glowe wyzej ze wzgledu na katar. Normalnie jezdzi na plasko, a podusia, to bardziej poszewka, nawet 1 cm nie ma :)
    A tak w ogole Paula, to bylam przekonana, ze bedziesz miala czarne wlosy, a tu taka filigranowa blondyneczka. No szok :)

Jakbym miała sobie Paule wyobrazić to powiedziałbym właśnie, że ma ciemne włosy :P A tu odwrotnie ;)

małaMyszka, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa co za depresja, chcesz dostać lanie? Albo rózge od Mikołaja czy kogo Wy tam macie :-P

My dzisiaj idziemy na rehabilitację, zobaczymy co nowego usłyszymy.
    A dzisiaj przewróciła się z pleców na brzuszek na twardym podłożu :-)

Wczoraj Natalka zaliczyła pierwsze wyjście do CH i za bardzo ją to nie ruszyło bo spała w najlepsze. A ja musiałam sobie w końcu coś kupić żeby móc się pokazać ludziom na Wigilię. W życiu tak ekspresowo nie robiłam zakupów ale jestem zadowolona ;-)

No i z tego co widzę to mojej pani idą dolne jedynki! Szok! Tak szybko...jestem zaskoczona.

U nas od niedawna pobudki w nocy co 1.5 - 2h. Masakra. A najlepszy jest mój mąż bo bidny zmęczony, niewyspany (nie budzi się w nocy) a wczoraj spał od 20 do 6.30 i jeszcze biedaczek zaspał. Takiemu to dobrze :-P My kobiety to mamy przechlapane!

małaMyszka, Martucha86, magda sz, Paula_071, lys, Weridiana, Maniuś, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Ja bardzo mocno czuję, że są święta, ale nie mam pojęcia za co się zabrać.
    Wczoraj umyłam okna i zmieniłam firanki.
    Dzisiaj upiekłam schabik, troszkę mi się tłuszcz przyjarał i teraz wietrze, ale myślę, że do 12 zanim znajomi przyjdą to się oczyścić powietrze heheeheh

W przyszłym tygodniu chyba zacznę lepić pierogi,tylko nie wiem z czym! Kapusty i grzybów nie będzie na pewno, bo się boję. Zrobię jakąś salatkę, rybkę (ale nie karpia), jakieś ciacho może upiekę. Nie będę robić kupy żarcia, bo szkoda roboty to raz, a dwa w tym roku nie będzie żarcia bez pamięci.

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko- moze pierogi ruskie? Uwielbiam je :) Ja dzisiaj ide do mamy i bedziemy lepić pierożki z kapusta i grzybami, lubie to robic :)!

Dzisiaj mąż rozwiesi swiatełka na balkonie i filarach przy wejsciu, no i koniecznie powiesze wianuszek na drzwi mm jak ja to lubie :) A choinke pewnie niedziela/poniedziałek ubierzemy :)

Mozecie polecic jakieś smaczne ciasto ? Moja mama robi sernik, makowiec, ja 3-bita i ..., teściowa szyszki,wafle,chrupaka. No i nie wiem jakie ciasto oprócz tego 3-bita zrobic hm..widzialam przepis na ciasto lion z ryzem preparowanym,wyglada ciekawie..

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja też c nie czuje swiat ba nie mam jeszcze prezentow i pomyslu na mie
    Hermiona tez kupilam w lidlu ten odkurzacz bo u mnie to masakra ciemna podloga i dwa koty mozna codziennie odkurzac i dwa razy dziennie zamiatac

Milego

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina polecam to ciasto ktore robilam Niebo piekło w gębie. To autorski przepis ciotki więc w necie go nie ma, mogę Ci skopiować przepis jak chcesz. Naprawdę warto.

Ja w tym roku mam pierdolca na punkcie ozdób, przyszła choinka ma 1,80cm ale zaczyna się od 65 cm bo pień wysoki i w sumie ta choinka mała... no trudno bedzie bombek jak w ruskim czołgu :) przyszła godzinę temu wieczorem razem z mężem i Mają będziemy ubierać- jak w Last Christmas hhehee. Póki co sama goła choinka nie rusza Mai.

apaczka, małaMyszka, Martucha86, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina faktycznie może ruskie zrobię. I może takie jeszcze o!
    http://kotlet.tv/pierogi-z-cukinia-na-slodko/

jesslin87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- poprosze :) mialam wtedy jak podawalas zapisac ale nie zapisałam :O

Ogladacie DDTVN ? było o STYCZNIÓWECZKACH! Kobiety poznały sie na forum,zrobiły zlot i do tej pory co roku sie spotykają, w styczniu ich dzieci skończą 10lat :)

magda sz, 0na88, Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka, witaminkab, Weridiana, Laura, Amberla, Martucha86, Maniuś, jesslin87, 5ylwia, sylwucha89, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

U nas nocka w miarę ok, dwie pobudki, ale z ulewaniem u nas dzisiaj też problem... Wczoraj do wieczora nie ulewał, później się zaczęło non stop i dzisiaj po jedzeniu już z 5 razy ulał. Do tego wysypka nie znika, a kupy też nie za piękne. Przyrostu wagi brak. Kurcze, ostatnio było dokładnie tak samo, tylko bez wysypki, po szczepieniu 6w1, teraz w czwartek podaliśmy pneumokoki i podobna beznadzieja. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale szczerze, to dziwny. Np. po ostatnim szczepieniu przez 10 dni nie mieliśmy wzrostu masy ciała, wtedy tego nie powiązałam, ale teraz jest dokładnie to samo...

Niecierpliwa, ja też nie czuję świąt i w ogóle czuje się trochę depresyjnie... Po pierwsze pogoda nie jest świąteczna, a po drugie to mam już przesyt tych problemów brzuszkowo - karmieniowych u dziecka i chciałabym żeby to wreszcie się uspokoiło.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam pierogi z kasza gryczana mmmmmm
    Farsz to kasza twarog cebulka podsmazona sol pieprz i surowe jajo

Paula_071, magda sz, małaMyszka, zabka11, Hermiona lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśpie potworrę i wkleje

Kkarolinaaaa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka dlaczego nie chcesz pierogow z kapusta i grzybami? Ja tam bede jesc.

Widzialyscie ddtvn? Pokazywali dziewczyny, co poznaly sie na forum ciazowym i zrobily zjazd - 47 dziewczyn z mezami i dziecmi :-)

Kkarolinaaaa, apaczka, magda sz, małaMyszka, mamasia, Maniuś, jesslin87, sylwucha89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cieszą Święta w tym roku tylko niestety pogoda słaba...no ale już dobrych kilka lat nie było śniegu w BN. Już prędzej na Wielkanoc...o losie :-/ A cieszę się bo pojadę do swojego domu rodzinnego gdzie nie byłam od kwietnia! Zobaczę dziadków, których też dawno nie widziałam. Mam koło domu wielki park i lasy więc już się nie mogę doczekać spacerów :-)

magda sz, małaMyszka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kompletnie nie czuje swiat - szczegolnie ze z moim starym kloce sie jak nie wiem ,spluczka sie spieprzyla , zarowki do wymiany , lozko pierdolnelo trzeba listwe wymienic a ten guzik robi - dziecko budzi sie co chwile w nocy i ryczy cale dnie bo go ten katar meczy to Panisko tez nie wstanie . U Was jak maz wraca z pracy to was odciazaja , a ten pierdolnie przed TV i "odpoczywa" . Odkad dziecko sie urodzilo to byl na spacerze slownie "raz" - tatus roku..
    Jak juz laskawie dziecko na rece wezmie i ona placze to slysze tylko" Zosia , co Ci jest?" a w myslach tylko odpowiadam " a gowno mi jest"

Rzygac mi sie chce momentami malzenstwem , szczegolnie kiedy jestem zmeczona a on wszystko pod siebie zeby jemu bylo najwygodniej .

Tez jakis nastroj depresyjny mam .

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2687 2688 2689 2690 2691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ