X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, w takich chwilach właśnie zapomina się o wszystkich trudach macierzyństwa :-)
    Ja dzisiaj do malej po kąpieli gadam, wygłupiam się i zaczęłam mówić kocham cię,kocham cię, a ta zaczęła tak się w glos śmiać ,że aż czkawki dostała. Nie wiem co w tym śmiesznego było :-)

Weridiana, apaczka, magda sz, lys, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, Maniuś, sylwucha89, Amberla, Katarka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweterek na święta dla karmiących mam :-D 25eb7039b4c58d6emed.jpg

apaczka, 0na88, magda sz, lys, Paula_071, Pulpecja, Aska87, niecierpliwa, AgaSad, Weridiana, Neyla, małaMyszka, jesslin87, Laura, sylwucha89, Maniuś, aaaaga, Martucha86, Amberla, Ewa123, Katarka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był tu jakiś czas temu poruszany temat kubków niekapków, że się już ich nie poleca itd

Trafiłam na takie coś. Może takie coś byłoby lepsze?

http://dziecisawazne.pl/kubek-niekapek-litecup/

http://dziecisawazne.pl/kubeczek-doidy-cup/

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia pokaże jak doprowadze do porządku bo oczywiście przyszłam do domu i kucyk haha:)

zabka Ty podajesz Klaruni dodatkowo witamine D jak podajesz bebiko? bo ja podaje ale kurde dziś tak żygnął po tej witaminie pod ciśnieniem że aż się wystraszyłam, poszło też nosem i całe oczy sobie zażygał, to już któryś raz, zaobserwowałam że to własnie po tej witaminie, od tyg podaje inną

magda sz, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 19 usypiam małego, zasnął ok 21.30 i znowu się obudził.. ja już wymiękam, nie wiem co to jest ale niech idzie w cholerę od mojego dziecka..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj a u nas juz dzisiaj czwarta kupka , dodam ze norma to jedna

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja tez zmienila pory usypiania, odkad goscie pojechali krotka drzemka po kapieli i charce do 23-24 :-(

Sliczne macie awatarki

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialo byc harce ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj po vit.D był zawsze mega pobudzony dlatego daje mu na śpiocha z nocnym karmieniem.
    Nie chwaląc wieczoru i zbliżającej się nocy zasnął po masażu dziąseł i zimnej maści...
    Jutro idę na pogrzeb tego przyjaciela rodziny.Mąż wziął urlop więc posiedzi z małym a później jedziemy na zakupy a mama zostanie z Leonem.Już nie pamiętam kiedy byłam w galerii i to jeszcze z mężem.To będzie szaleństwo.

małaMyszka, 0na88, jesslin87, Weridiana, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z zabawek do nauki angielskiego te wydają się być fajne:

http://www.3kropki.pl/p/chicco-mis-licz-ze-mna-zabawka-jezykowa-600140.html

http://www.3kropki.pl/p/chicco-mis-podroznik-05208.html

http://www.3kropki.pl/p/fisher-price-shakira-przytulanka-kira-dkg72-558153cbdf96e.html

małaMyszka, jesslin87, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się karmimy i mam cichą nadzieję, że zaśnie na dłużej niż godzinę, bo póki co marne szanse.

I odpukać, smaruje mu od czwartku nóżki alantanem dermoline i tfu tfu zeszło. Jest jeszcze malutką zmiana na łydce, ale nie ma już tej skorupy. Teraz biorę się za łokcie.

jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam ze sa tez silikonowe nakladki na palec ktore pomagaja przy masazu . Psioszka uzywasz czegos takiego ? czy jak u was wyglada taki masaz?

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dziś obudziła wystrzałowa kupa o czwartej. Zazwyczaj w nocy nie sra :/ Przesrała znowu ubranko. Jakbyśmy my wyrzucali w takiej sytuacji, to już byśmy jej nie mieli w co ubrać. Wydaje mi się, że skoro nie chodzi o markę pieluszek ani częstotliwość defekacji, musi chodzić o impet. Więc nasze dziecko sra z impetem, bo mam wrażenie, że co trzecia pieluszka nie daje rady, a co druga lub więcej jeśli chodzi o duże kupy. No, jakoś chyba z tym musimy żyć.

Byłam dziś na pilatesie po ciąży, rany, ale laska dała wycick! To prowadzi fizjoterapeutka specjalizująca się z pomaganiu w powrocie do formy i rehabilitacji po ciąży i chodziła po sali i każdej pokazywała, jak ćwiczyć, jak dokładnie wykonywać każdą figurę. Jutro brzuch i pośladki brzuch i pośladki będą mnie tak bolały, że to mnie trzeba będzie nosić. Z ćwiczeń wyszłam na drżących ze zmęczenia nogach.
    Gdyby któraś z dziewczyn z krk chodziła też do Koali na ćwiczenia, to poznacie mnie po kolorowych kosmykach (aktualnie: turkusowy i fioletowy) :)

A, i pochwalę się Wam - kupiłam nam w lidlu robota-odkurzacz za 350zł. Zawsze takiego chciałam, ale były za ponad 1000 zł, to trochę za dużo, a za 350 można spróbować. Opinie ma niezłe (4/5), markę dirt devil też kojarzę ze Stanów. A najlepszy interes jest taki, że teraz sprzedaję rodzicom cegiełki, w sensie mogą się złożyć na ten odkurzać w ramach prezentu gwiazdkowego dla nas :D

A to my na wczorajszej imprezie choinkowej:
    (usunęłam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 16:36

0na88, Weridiana, niecierpliwa, Pulpecja, Paula_071, Martucha86, Agaata, ainer85, sylwucha89, małaMyszka, magda sz, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znów sukces cała kupa w pampku, normalnie zapomnę jak się pierze :)
    Chociaż przerzucila się na rzyganie i dziś kilka razy mnie obrzygala, smierdze jak kloszard.
    Amberla też jestem tego zdania, dziś naprawdę opadlam z sił, obie usnelysmy przytulone, Maja trzymała mnie za rączkę cały czas :) a jak wstała to tak się pięknie uśmiechała ze nie mogłam przestać jej całować. Później znów była histeria i spokój i tak w kółko. Chyba idzie nam dolna 3 to możliwe? Białe coś wystaje, dziasla miękkie nie czuć żeby coś kulo ale żadne inne miejsce tak nie wygląda, no przekonamy się za parę dni. Dziś miała też lekka gorączkę- 37.8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 10:07

Weridiana, ainer85, małaMyszka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka a jaka podajesz, bo ja mam taką z atomizerem i psikam do buzi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh zawsze to chcialam gdzies napisac :)

PIERWSZA :D

Weridiana, niecierpliwa, Laura, Pulpecja, Maniuś, Paula_071, małaMyszka, magda sz, apaczka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona fajna imprezka, widze ze zwyczaj sweterkowy sie przyjal ;-) i fajnie bo to dodaje atmosfery :-)

a dzieciatko podobne do meza :-)

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona super foty, po'ich obejrzeniu naszla mnie taka refleksja, ze uwielbiam swieta Bozego Narodzenia, co roku na nie czekam i pomimo, ze mamy nasz wyczekiwany prezent przy sobie, swieta za pare dni, a ja kompletnie ich nie czuje i nawet nie mam corocznego powera. Co roku lepilam tony pierogow, uszek, robilismy gore piernikow, nawet w zeszlym roku jak bylam w ciazy i niezbyt dobrze sie czulam, a w tym roku kompletnie nic. Tylko udekorowane wystawy sklepowe przypominaja, ze to grudzien. Czy to depresja?

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hermiona super foty, po'ich obejrzeniu naszla mnie taka refleksja, ze uwielbiam swieta Bozego Narodzenia, co roku na nie czekam i pomimo, ze mamy nasz wyczekiwany prezent przy sobie, swieta za pare dni, a ja kompletnie ich nie czuje i nawet nie mam corocznego powera. Co roku lepilam tony pierogow, uszek, robilismy gore piernikow, nawet w zeszlym roku jak bylam w ciazy i niezbyt dobrze sie czulam, a w tym roku kompletnie nic. Tylko udekorowane wystawy sklepowe przypominaja, ze to grudzien. Czy to depresja?

Ja tez mniej czuje urok swiat w tym roku. Moze dlatego, ze czlowiek czekal na ten wolny czas? Na odpoczynek od pracy, by pobyc w domu. Teraz siedzimy w nim tyle, ze dla nas zadna atrakcja. I tak mysle, ze w sumie dobrze sie stalo, ze to nie my robimy Wigilie, tylko jedziemy do jednych i drugich rodzicow. Tylko ciekawe jak moj junior temu podola;)

Cos Tomkowi chyba lezy na zoladku, od wczoraj tak ulewa po jedzeniu, ze szok. I najlepiej mu sie spalo w pozycji pionowe (czystaj na ramieniu), jak byl przekladany do fasolki albo do lozeczka, to zaczynal sie rzucac z zamknietymi oczami. Do 2:30 duzyrowal przy nim maz, o 3 go nakarmilam i cale szczescie jakos spal do tej 7. Ale rano zjadl i znowu ulal, jak dla mnie to wszystko co zjadl. Ja nic nowego nie jadlam, nie wiem co mu moze nie pasowac.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula byc moze, w tym roku nawet choinki mi sie nie chce wyciagnac z piwnicy, a wystarczy tylko worek sciagnac i juz gotowa, bo mamy taka ubrana. Nie wiem czemu tak :/

‹‹ 2686 2687 2688 2689 2690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ