SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Żaba zazdroszczę zakupów
my z mężem idziemy się obłowić po świętach- liczymy na przypływ gotówki hahha bo jedziemy tylko na jego pensji od 2 miesięcy i prezenty dla całej familii i jeszcze ubezpieczenie auta
już bardziej hujowego terminu na ubezpieczenie nie ma jak grudzień. Także nawet nie wchodzę na konto...
Pochwal się co tam kupiłaśi foto ze chrzcin obowiązkowo
Kupilam koszulowa bluzke tiulowa biala z dzetami srebrnymi na dekoldzie, skorzana popielata spodnice z kola midi, dwie bluzki, taka narzutke http://www.reserved.com/pl/pl/woman/oldseason-1/mo065-90x/ladies-sweater
Spodnie http://www.reserved.com/pl/pl/woman/oldseason-1/lt916-59x/trousers-with-belt. Fajnie wygladaja do szpilek.
I jeszcze czarne elegancke spodnie a'a alladynki - tez fajnie z obasem wygladaja.
Szpilki http://deezee.pl/obuwie_damskie/szpilki/szare_szpilki_lakierowane_darling.html
Tunike swterkowa popielata z naszyta koronka biala na rekawkach.
Ciekawe tylko gdzie bede sie stylizowac, przy obecnym trybie zycia to chyba pozostaje mi gotowanie i sprzatanie w szpilkach i powyzszych ciuchach, w orzeciwnym razie je mole w szafie zjedza heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 02:36
aaaaga, magda sz, Migotkaa, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:migotkaa mi zostal
nasza macica po prostu sie dluzej obkurcza ..
Hehehe mi gin nie oozostawl zludzen - juz 2 miesiace po porodzie jak bylam u niego na wuzycie to powiedzial ze macica juz wrocila do swojego rozmiaru...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dopiero teraz zobaczylam ze naskrobalam sama cala strone :0.
- nie zabijcie mnie pleaseeee , ale wypilam wieczirem kawe i spania nie mam, wiec nadrobilam dwa dni nieobecnosci na forum.
Teraz juz naprawde ide spac, za 4godz mam pobudke buuuuuu ...do jutra !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 02:37
Laura, jesslin87, 0na88, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Pulpencja spóźnione ale szczere-najlepszego kochana!
Nakarmilam prezesa i czuwam bo jakoś o dziwo dość mi się nie chce.My już chyba jak terminatory jesteśmy Nie do zajechania
Miłej środy kochane.Pulpecja, aaaaga, jesslin87, małaMyszka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Zabka hehe rzeczywiscie mialas wene
Kurna stracilam glos wtf? Probowalam powiedziec cos do malego to wyszedl mi dziwny "skrzek". Gardlo przestalo bolec, ale mam iczucie jakby mic cos poobklejalo to gardlo. No ja pierdziu. Oszaleje. Czyli przymusowe ciche dni mnie czekaja. A najlepszym uspokajaczem Karolka jest piosenka "Pszczolka Maja". Nie bedzie latwo.
Lady to Ty jako samotna matka dostalas 1000 becikowego? Czy zalapalas sie jeszcze na ten drugi 1000 ekstra? Czy to chodzilo tylko o mniejsza ilosc papierologi? Bo ja juz nie rozumiem. Moze w nocy wylacza mi sie umiejetnisc czytania ze zrozumieniem.
Magda tez musze sprobowac tego kremu z burakow. Musze odnalezc przepis. Buraczki mam z ogrodka. Jaburaki, zapewne zasmakuje
jesslin87, magda sz, małaMyszka, Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Lady 1000zl becikowego przysluguje kazdemu, kto nie przekroczy dochodu, o ktory pisaly dziewczyny i do tego nie trzeba udawac samotnej matki. Ja jestem zdania, ze skoro ciaze planowalas to znalas swoje realne mozliwosci finansowe, a praca w sadownictwie wlasnie nauczyla mnie tego, ze takie osoby jak Ty, ktore po prostu oszukuja dla wlasnych korzysci nalezy sprawdzic 2 razy. Prawda jest niestety taka, ze wiekszosc prawdziwie samotnych matek po ta pomoc sie nie zglasza, bo jest im najzupelniej w swiecie wstyd, piluja i zyluja sie na kilku etatach, zeby tylko dac rade i nie musiec "zebrac" o cos co najzupelniej w swiecie im sie nalezy. Z tego co mowilas to jednak 700zl w Mcdonaldzie to nie jest jedyne zrodlo dochodu, bo jeszcze dochodza wyszywanki, ktorych zapewne nie wykazujesz. Twierdzisz, ze pracownice mopsu Cie tak pokierowaly - pogratulowac, pamietaj tylko, ze to Ty podpisujesz sie pod oswiadczeniami i w razie w one na pewno tego nie potwierdza, bo stolka nie zaryzykuja, gdybym cos takiego zrobila, to bym siedziala jak mysz pod miotla, a Ty rozpowiadajac o tym mozesz narobic problemow i sobie i im.
jesslin87, Ewa123, Kkarolinaaaa, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Nocka dosc ciezka od 1 Julka caly czas sie rzuca, pusza baki, meczy ja kupa, bo wczoraj nie robila, co juz nie zdarzylo sie 2-3 miesiace. Przedwczoraj tez nie umiala zrobic, pomoglam jej niestety termometrem i po lokcie bylam uwalona w pomaranczowej glinie, az przewijak odbarwilo, no ale przeciez nie moge jej tak pomagac codziennie
Wczoraj na deser zamiast jabluszka dostala sliwke, mialam nadzieje, ze pomoze, ale dupa. Brzuch jej nie boli, nie placze w ciagu dnia, tylko puszcza milion bakow i jak je to cisnie, no i to rzucanie w nocy. No nic dzis mamy szczepienie, pogadam z lekarka moze cos zaproponuje, az po tej niedzielnej kupie boje sie co bedzie jak w koncu ja zrobi
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa no wiesz nasze dziurawe prawo jest takie, ze osoba niezamezna jest samotnym rodzicem (chyba, ze sie myle). Nie sadze, zeby pracownicy mops, ktory maja z tymi przepisami do czynienia na codzien, po wysluchaniu petenta podpowiadaly by takie rzeczy. Tym bardziej, ze czesto jest tak, ze w podobnej sytuacji zglaszaja sie osoby niedouczone, ktore nawet podstawowoki nie skonczyly, wiec sila rzeczy, moga miec problemy z rozumieniwm tego co czytaja. Najprawdopodobniej wlasnie tak jest i wedlug mnie nie ma sie co oburzac.
Dziwi mnie tylko, ze tak zaatakowalas Lady, coniektore dziewczyny tu tez oszukiwaly system, przyjmujac chocby czesc wynagrodzenia pod stolem, przez co do budzetu panstwa nie wplywaly od tej czesci skladki i takiego swietego oburzenia nie zauwazylam.
ainer85, małaMyszka, Lady Savage, Neyla lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Tak samo myślę jak Ty, każda z nas jakby miała taką możliwość -> dostać 1000 zł ale podpisać się jako samotna matka to by skorzystała. Ja też jestem przeciwna samotnym matkom, takim co 5 cioro dzieci mają, w ogóle się nimi nie zajmują alimenty po 1000 zł na każde dziecko biorą i jeszcze becikowe z państwa ściągają, albo mają babcie, które wnukami się zajmują, same nie pracują a z tytułu samotna matka posyłają dziecię do przedszkola, takim "samotnym matkom jestem przeciwna", ja z Mc donald dostaję ledwo 700 zł zasiłku, z czego 500 zł to spłata kredytu, te 1000 zł dla mnie na święta to super prezent
i też "wykorzystam" tytuł samotna matka do miejsca w przedszkolu bo nie mam innego wyboru! Ja z miłą chęcią zostałabym z dzieciem w domu, ale do pracy muszę iść od sierpnia, mama w Bytomiu, pracuje jako położna w szpitalu, do emerytury po podwyzszeniu wieku jej daleko ;/ Mama od Rafała jest chora na kręgosłup, i nie będzie się zajmować Zuzią dłuzej jak dzień i mieszka w Połczynie Zdroju. Ale mogę Niecierpliwej gwarantować! Że jak zajdę w drugą ciążę to i dziecko z przedszkola wezmę, będzie ze mną siedziało w domciu
i bawiło w ogrodzie, nie chcę stracić z oczu jej dzieciństwa. Jako niania byłam świadkiem pierwszych słów, pierwszego kroku, pierwszych majteczek, rodzice dużo tracą w ówczesnym świecie. Oj nie tylko rodzice, dzieci również.
A co do zabierania dziecka z przedszkola to trochę bez sensu, bo dziecko powyżej trzech lat potrzebuje do prawidłowego i harmonijnego rozwoju społecznego towarzystwa rówieśników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 07:24
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny Nie ma sensu się kłócić.Każdy kombinuje jak może w tym kraju.Przecież każda z nas za pewne złamała prawo kiedyś lub je nagiela czy to przepisy system czy cokolwiek.
Podziękować władzy i systemowi w kraju trzeba.
Mi się becikowe np nie należało choć uważam że powinien każdy dostać skoro taki mały przyrost mamy i rząd tak i tym dudni.A teraz będzie jeszcze gorzej.Ja już mama nie zostanę bo za ivf pójdę do pierdla o!
Trzeba po prostu jakoś żyć i jak się da omijać te chore przepisy.zabka11, aaaaga, Griszanka, ainer85, 5ylwia, małaMyszka, Lady Savage, jesslin87, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Cześć wam mlody znowu budzi się w nocy dobrze że raz
W naszym kraju tylko małżeństwo jest legalne inne związki partnerskie jeszcze nie wiec konkubinat w sprawach wlasnie takich urzedowych nie ma znaczenia tak samo w sprawach np spadkowych trzeba się nagimnastykowac aby udowodnić zwiazek taki kraj
Milego dnia i spokojnego kochanemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, u nas nocka dobra, bo z 1 pobudką i dopiero teraz wstaliśmy.
Niecierpliwa, u nas też rzucanie się na kupę, bo w nocy nie zrobił, a zawsze robi. Echh, kiedy już te kupy nie będą problemem aż takiego kalibru?
Co do becikowego,l które wzięła Lady, ja uważam, że nie jest to wina ludzi, którzy korzystają z możliwości, tylko źle skonstruowanych przepisów. Nie oburzam się jakoś, bo prawdę mówiąc zwykle jak mam jakąś możliwość to staram się ją wykorzystać i tyle. Nie byłam akurat w takiej konkretnej sytuacji, ale w innych sytuacjach też zwykle szukam dogodnych dla siebie rozwiązań.
Jeśli chodzi o becikowe, to nam się akurat też nie należało, ale szczerze mówiąc to uważam za paranoję. Generalnie postrzegam to tak - zarabiamy dobrze, płacimy dużo podatku w związku z tym i niewypłacenie nam becikowego to taka "nagroda" za te podatki. Po prostu nic nam się nie należy... ale czy jesteśmy jacyś gorsi? Przecież tak samo urodziłam dziecko jak inne kobiety, tego 1000 zł na pewno bym nie przepiła a chociaż nie miałabym poczucia, że się mnie pomija, bo za dużo mam.małaMyszka, jesslin87, zabka11, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry !
Torebka kurahaha niezła!
Psioszka- no mnie szlag trafia na te rządy pisiorów. Jak mozna zakazać ludziom szczęscia..no jak ! Sama znam 5 dzieci z in vitro, są tak szczesliwimi rodzinami, że na myśl, że ktoś moze ludziom odebrać prawo do takiej pełnej rodziny to kurwica bierze.Moze żeby ten koszykarz (kaczor) miał dziecko to by wiedzial jak ważną role odgrywa ten maly człowiek.
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Tu apropos podatków i bycia fair z państwem
znalezione dziś na fb
"Dzień z życia podatnika
6.30 - Budzę się we własnym domu. Powierzchnia 150 m2 za którą płacę podatek 111 zł/rok. Wybudowany został na mojej działce 30a za którą płacę podatek 414 zł/rok. Urzędnik pozwolił mi nawet garaż wybudować!
6.40 - Włączam telewizor/radio za które płacę podatek 21,50 zł/miesiąc.
6.50 - Śniadanie, poranna toaleta za którą płacę VAT zużywając wodę i odprowadzając ścieki. Dodatkowo segreguję śmieci i płacę 32 zł/mies.
7.30 - Odwożę dzieci do szkoły używanym samochodem, za który zapłaciłem podatek przy kupnie 300 zł.
7.50 - Jadę z żoną do pracy. Gdy braliśmy ślub, wujek z USA podarował nam 12 000 zł. Zapłaciliśmy 874,48 zł podatku.
7.51 - Zatrzymuję się na stacji paliw, napełniam zbiornik Pb95 za 300 zł. Płacę podatek 165 zł.
8.00 - Jestem w pracy. Zarabiam miesięcznie 3000 zł brutto, płacę podatek i zostaje mi 2156 zł "na rękę". Mój szef płaci za moje miejsce pracy 3513 zł.
16.00 - Wracam do domu, robię zakupy za 80 zł i płacę podatek VAT 18,4 zł.
17.30 - Reguluję rachunek za energię elektryczną i płacę podatek 40 zł.
19.00 - Wieczorem pijemy ze znajomymi 4-pak piwa za 14 zł, zapłaciłem 5 zł podatku.
22.00 - Idę spać by mieć siłę na Państwo dać.
Rok 2050
Mam 70 lat, pracowałem 45. Dzieci w Wielkiej Brytanii mają wnuki i odwiedzą nas w Boże Narodzenie.
Czekam 6-ty miesiąc na operację w państwowym szpitalu. Powinienem zdążyć się zobaczyć z nimi i w tym roku.
Razem z pracodawcą płaciłem obowiązkowe składki (ZUS, FP, FGŚP) 900 zł miesięcznie. Miałbym teraz 2500 zł emerytury. Niestety ZUS upadł w 2022 r. Przez resztę życia próbowałem oszczędzić na lokacie Miałbym 175 tys. na koncie, ale... Zapłaciłem podatek Belki 9 tys. zł.
Niemal za wszystko co kupiłem w ciągu życia zapłaciłem 23% VAT.
Jednak zbytnio martwić się nie muszę. Przecież mam już 70 lat... Żałuję tylko, że nie miałem czasu dla żony i dzieci. Może dlatego, że z 45 lat etatu oddałem 30-ści pracując tylko na Państwo i podatki?
Jadę do naczelnika urzędu skarbowego zapisać spadek. Inaczej moje dzieci przedostatni raz zapłacą podatek od tego co po mnie zostanie.
Jeszcze podatek za trumnę i mam święty spokój."0na88, małaMyszka, lys, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
No a z tm ivf to jest masakra, wolą zasiedlać polskę uchodzcami? czy polakami z krwi i kości?...nie dość że mało dzieci się rodzi to jeszcze to.. Co za kraj Mam nadzieje ze wszystkie te świnie z koryta będą się smażyć w piekle, albo na własnej skórze odczują własną sprawiedliwość.
małaMyszka, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Paula, jak ta egzema u Tomka wygląda? Hubert ma cały tułów obsypany bardzo drobniutką kaszką, którą czuję jak przeciągnę ręką i pod światło ją widać. Zaczęło się w piątek i do dzisiaj nie znika. Nie podoba mi się to.
Ulewa też mocno. Dzisiaj doszły pieniste kupyCholera... Albo czekolada albo nadmiar BMK, ostatnio sporo jadłam masła i więcej mleka z kawą piłam.
Zaczelo sie wlasnie od takiej drobnej kaszki, ktora zbagatelizowalam. Ale wczoraj ta kaszka zmienila sie na bardziej sucha skore w tych miejscach. Myslalam, ze to moze reakcja alergiczna, bo zaczal w tym samym czasie mocno ulewac, a wrecz wymiotowac. Moja tesciowa (dermatolog) stwierdzila, ze jej to wyglada na egzeme (ktora ma tez moj maz), ze nie wiazalaby tych zmian skornych z ulewaniem, ale wiadomo, gwarancji nigdy nie ma.
Dziewczyny, ostrzegam przed zamawianiem prezentow do paczkomatow. Te we Wroclawiu sa w wiekszosci przepełnione, wczoraj dostalam sms o 18:30, ze do 20:00 czeka kurier z paczkami. Akurat wracalismy od tesciow to pojechaliśmy, a tam caly chodnik paczek i kolejka jakby cos za darmo dawali...Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.