X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    witajcie babolki

dwa dni szalałam na zakupach, obłowiłam sie w reserved ;-) 500zł nie moje, ale obkupiłam sie, w tym ciuchy na chrzciny - cieszę sie strasznie bo fajne wyprzedaze sa teraz :-) i zamówiłam z DeeZee szpilki na chrzciny :D
    moj luby teraz trawi ten okropny wydatek w samotni heheheheh ;-) ech faceci....nie rozumieją, że zakupy dla kobiety są nieraz lepsze niż orgazm hihihi :P

Moj maz by Cie zrozumial :-) sam kupil ostatnio marynarke za 1000zl. Prawie zawalu dostalam, jak to uslyszalam, bo ja kupilam w h&m za 69zl :-)

A to kolko do plywania widzialam na fb, na grupie matek wroclawskich ktoras z dziewczyn wrzucila. Chyba sie tez skusze. Aska, podasz linka gdzie kupilas?

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina inaczej byś mówiła, gdybyś potrzebowała wrócić do pracy, a nie dostałabyś miejsca w przedszkolu, bo obstawione już zostały przez samotne matki, o których wiesz, ze samotne nie są. Dodatkowe pieniądze to pół biedy, chociaż też nie rozumiem dlaczego akurat samotnej matce ma się należeć więcej.

0na88, małaMyszka, Paula_071, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja Wam powiem, że mnie takie oszukiwanie drażni. Bo tak jak niecierpliwa napisała tracą na tym ci, co potrzebują bardziej... Na studiach miałam koleżanki, które miały w cholere kasy, a kombinowały tak, że dostawały stypendium socjalne. A ja mimo że byłam w bardzo ciężkiej sytuacji, bo tata stracił pracę i mama sama nas utrzymywała nigdy nie dostałam żadnej pomocy, właśnie przez te oszukane zaświadczenia. Moim zdaniem takie osoby to po prostu złodzieje. Bo biorą coś co im się nie należy. A okradaja nie państwo, tylko w rzeczywistości tych ubozszych od siebie.

apaczka, magda sz, Paula_071, małaMyszka, niecierpliwa, Pulpecja, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zaczelo sie wlasnie od takiej drobnej kaszki, ktora zbagatelizowalam. Ale wczoraj ta kaszka zmienila sie na bardziej sucha skore w tych miejscach. Myslalam, ze to moze reakcja alergiczna, bo zaczal w tym samym czasie mocno ulewac, a wrecz wymiotowac. Moja tesciowa (dermatolog) stwierdzila, ze jej to wyglada na egzeme (ktora ma tez moj maz), ze nie wiazalaby tych zmian skornych z ulewaniem, ale wiadomo, gwarancji nigdy nie ma.

Dziewczyny, ostrzegam przed zamawianiem prezentow do paczkomatow. Te we Wroclawiu sa w wiekszosci przepełnione, wczoraj dostalam sms o 18:30, ze do 20:00 czeka kurier z paczkami. Akurat wracalismy od tesciow to pojechaliśmy, a tam caly chodnik paczek i kolejka jakby cos za darmo dawali...

Paula rozmawiałam z mamą i ona mówi, że w przypadku huberta obstawia reakcję na jakiś alergen w moim mleku, stąd ulewanie, wysypka i pieniste kupy... pewnie bmk albo czekolada. Mówi, że objawy typowe - manifestacja skórna i żołądkowa. Buuu jak ja nienawidzę słowa alergia od kiedy mam dziecko :/

Co do paczkomatów to w Wawie co roku tak jest przed Świętami, ja już zamawiam ze świadomością tego.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czegoś takiego nie pochwalam, dla mnie to po prostu oszustwo. Może i luka w prawie ale kobieta,która pozostaje w związku, ma partnera, który jest ojcem jej dziecka i do tego mieszkają razem nijak nie pasuje do samotnej matki. Moja mama wychowała 3 dzieci jako naprawdę samotna matka. Dała radę i to nie dzięki pomocy państwa lecz swoich rodziców. Tylko dzięki nim wyrośliśmy na porządnych ludzi, którzy teraz płacą podatki i nic w zamian nie dostają. Ani becikowego ani żłobka czy przedszkola. No ale...my sobie musimy radzić prawda? W Polsce człowiek, który kombinuje, mniej lub bardziej oszukuje jest "zaradny", taką mamy mentalność. No ale cóż, każdy orze jak może. Ja mimo wszystko cieszę się, że jestem mężatką nawet jeśli tacę te cuuudowne profity samotnej matki ;-)

0na88, magda sz, Ewa123, Paula_071, małaMyszka, niecierpliwa, lys, Pulpecja, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak poza tym to u nas trochę lepiej. Mała wciąż marudzi, ale spała pięknie. Tylko teraz kolejny problem - od 4,5 godzin nie chce jeść..

Ewa123
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam na tej aukcji :) nie wiem czemu ale różnica w cenie spora a kółko to samo co na oryginalnej stronie no i to jest to wieksze i tylko w fioletowym kolorze
    http://allegro.pl/kolo-kolko-do-plywania-niemowlat-kolnierz-dzieci-i5352827361.html

Paula_071, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przedszkolem to racja- nie jest to fair, ale jezeli chodzi o pieniądze to jezeli ktoś moze z tego sokrzystac to niech korzysta, dla mnie to krzywdy nie robi.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem przeciwna pseudo "samotnym matkom " , i nie chodzi mi o pieniadze , bo te dodatki dla samotnych matek to groszowe sprawy ale o wlasnie pozniejszy fakt poslania dziecka do przedszkola panstwowego - bo czemu moje dziecko bedzie na liscie po pseudo samotnych matkach , po patologii itd.. ? czemu moje dziecko ma byc karane za to ze ich rodzice maja slub ?

Lady nie mam pretensji do Ciebie ale o to jak to jest skonstruowane, popieprzone i krzywdzace.

małaMyszka, niecierpliwa, Lady Savage, Pulpecja, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja kupiłam na tej aukcji :) nie wiem czemu ale różnica w cenie spora a kółko to samo co na oryginalnej stronie no i to jest to wieksze i tylko w fioletowym kolorze
    http://allegro.pl/kolo-kolko-do-plywania-niemowlat-kolnierz-dzieci-i5352827361.html

Aska testowalas juz to kolko ? fajnie to wyglada :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja temat rzeka... Dyskruminacja jest wszedzie i niestety nic nie zapowiada sie, zeby hylo lepiej.
    Np teraz wkurza mnie to, ze moje pierwsze dziecko jest juz dyskryminowane na starcie, dlaczego na niego nie bede dostawac 500 zl - gorsze jest czy jak?
    Tak samo chca pomsgac "frankowiczom", brali kredyty we frankach, w zwiazku z ryzykiem kursowym mieli nizsze oprocentowanie, a ja bralam w pln, zeby tego ryzyka uniknac i za moj zdrowy rozsadek dostane na koncu po dupie, bo mi nikt nie zwroci odsetek do takiego poziomu jak placili frankowicze. A najlepsze jest to, ze PIS krzyczy teraz, ze banki oszukiwaly obuwateli, a Jarek pierwszy stal na barykadach, zeby nie zaostrzac warunkow udzielania kredytow we frankach.
    Przykladow mozna mnozyc i rzucac jak z rekawa. Ot taka polityka.
    Ciekawe czy jak beda zamykac za in vitro, czy dostaniemy z Psioszka jedna cele hehehe.

0na88, Agaata, małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, Lady Savage, lys, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka - wam sie upiecze, prawo nie działa wstecz :D

Ja mieszkam w małym miasteczku, mamy 3 przedszkola wiec miejsca są zawsze, nie wiedzialam ze samotne matki maja pierwszeństwo..no to jest nie sprawiedliwe...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    E tam, dla mnie to co zrobila Lady krzywdy nie zrobilo,a ze jej pomoglo to nie ma co się burzyć. Skoro państwo moze okradać nas, to i my państwo :)

Nie wierze co czytam... nie okradasz panstwa tylko innego obywatela. Zeby komus dac trzeba komus zabrac. To nie sa pieniadze panstwa.

małaMyszka, niecierpliwa, Ewa123, Pulpecja, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aska87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Aska testowalas juz to kolko ? fajnie to wyglada :)

no testowałam kilka razy i dziecko faktycznie się wymęczyło i spało jak zabite :) ale nie było zbyt zadowolone więc na razie odstawiliśmy, płakać nie płakał ale też się nie uśmiechał jak dzieciaczki na filmikach :) to było jakieś 2 tyg temu, spróbujemy pewnie za kilka dni znowu może już będzie się bardziej tym bawił :) no i jeszcze poobklejaliśmy wanne tymi przyssawkami http://allegro.pl/zestaw-mini-mat-do-kapieli-aquababy-hit-i5330987218.html to go jakoś bardziej interesowało żeby je poodrywać :)

0na88, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to nie takie pewne, juz chca zmieniac konstytucje, to kto wie...
    Duda na wszelki wypadek ulaskawi wszystkich swoich ziomkow i mozna wprowadzac zmiany ;)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, ja wprawdzie nie po in vitro, ale wiesz, kościoła nie lubię, to też mogę z Wami w jednej celi zamieszkać :-P

Co do frankowiczów - uważam, że absolutnie żadna pomoc się nie należy i nie chcę finansować czyichś kredytów z moich podatków, a ryzyko było od początku, bo to chyba jasne, że przez 30 lat kurs się może zmienić. To teraz nagłe zdziwienie? Ja mam kredyt w euro i liczę się z ewentualnymi konsekwencjami.

Co do takiego nadużywania to wchodzi w ten temat też kwestia często lewych zwolnień lekarskich w ciąży, albo wypłat pod stołem itp.

małaMyszka, Ewa123, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie wierze co czytam... nie okradasz panstwa tylko innego obywatela. Zeby komus dac trzeba komus zabrac. To nie sa pieniadze panstwa.

A na becikowe kasa skąd,a na te niby 500zł na dziecko kasa bedzie skad ? Mój tato bedzie płacił teraz sporą kase dzieki mądrym rządom kaczora za swoj serwis bo wporwadził jakies pojebane podatki czy tam cos i dlaczego mój tato ma płącic na czyjeś dzieci? Musi bo tak juz jest, wiec skoro kazdy musi płacic,ale ktoś coś z tego moze miec no to czemu mu tego bronić.
    Nic na to nie poradzimy, ale jezeli ktoś moze skorzystac to niech korzysta skoro ma taką mozliwosc a na dodatek ciężką sytuacje finansową. Niech dziewczyna ma na te pieluszki czy na cos, wszystkie dobrze wiemy ze dziecko sporo kosztuje i dodatkowa kasa napewno jej sie przyda, ok jeżeli ktoś ma kasy jak lodu,a dalej kombinuje to to mi sie nie podoba,ale jezeli jest ciezko no to dlaczego komuś załować tych pieniedzy ? nie kazdemu w zyciu się udało dobrze ustawić.

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Z jakiej stronki korzystasz odnośnie tych skokow rozwojowych????

Zabka na wszystkich podobnie piszą ja czytałam na tej:
    http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/raz_burza_raz_sloneczko_skoki_rozwojowe_w_pierwszym_roku_zycia_dziecka.html

podoba mi się ten rysunek:):

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0fb74c0bf7a.jpg

Ale dzisiaj muszę przyznać nocka była cudowna, pobudka o 23.30, później 4, na chwilkę o 6 i dopiero o 9.. więc jestem mega wyspana!

małaMyszka, 0na88, apaczka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby było jasne - ja wcale tego nie pochwalam, ale też się wybitnie nie oburzam akurat na Lady - bo wiem, że takie nadużycia są - ludzie naginają przepisy w wielu sytuacjach - i pewnie tak będzie dopóki takie przepisy będą istnieć.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:) Pospaliśmy z małym do 9, w sumie to mnie mąż obudził telefonem,a Szymko spał do 9,30

Co do roli państwa to tak jak mówi apaczka w dzisiejszych czasach ten kot kombinuje nazywany jest zaradnym, ja niestety nie z tych, nie mam takiej mentalności ale znam takich co potrafią
    Opiszę taki prosty przykład:)
    Moja młodsza siostra urodziła syna mając 17 lat, tak wpadka mama to strasznie przeżyła ale teraz są szczesliwą rodziną, ślub wzięła w wieku 19 lat z ojcem dziecka, są szczęsliwi do dziś:) Jako matka ucząca SIĘ nie pracowała, dostawała uwaga 200 zł zasiłku jako samotna matka i nikt przez kilka lat nie przyszedł sprawdzić czy sobie radzi czy dziecko ma co jeść ot takie nasze państwo. Nigdy nie poszła o żadną zapomogę, ma taką samą mentalność jak ja.
    A dla przykładu siostra ma sąsaidke, któa ma dwójkę dzieci i męża, maż dostaje wypłąte najnizsza krajową reszta do kieszeni(całkiem sporo), zona nie pracuje bo jak powiedziała jest w stanie wyciągnąć od państwa co miesiąc 1000 zł więc chodzenie do pracy sie jej poprostu nie opłaca, gdzie ja za 1500 zł musiałam "zapierdalać" cały miesiąc.
    I gdzie tu sprawiedliwość ? Wkurza mnie to że tak naprawdę nie ma instytucji która weryfikowałaby takie przypadki, bo prawda jest taka że prawdziwy biedak co sie mu należy nie pójdzie po pomoc
    Lady ja nie mam nic do Ciebie:)

małaMyszka, Lady Savage, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2698 2699 2700 2701 2702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ