X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja zamawiałam siódemkę a wysłali inpostem. A od kogo kupowałaś?

KidsPlay - krzesełko zamawiałam małemu żeby na wigilie miał w czym chwile posiedziec ehhh
    jak do poniedzialku nie dojdzie to juz maz bedzie robil awanture bo on bardziej opanowany

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi 8 lutego minie 2 lata jak nie pale. Czasem mi się chce zapalić ale wystarczy ze mąż obok mnie zapali to mi śmierdzi i się od razu odechciewa.

0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Hubert ma jakieś luźne kupy... Biegunka to chyba nie jest, bo były dwie od 12.00 ale jedna ogromna - przeszła przez pieluchę, a druga mała ale rzadka, spieniona i niezbyt ładnie pachnąca... Czy w końcu może być spokojnie, czy codziennie, jak nie sranie to jedzenie? Już mnie szlag trafia.
    Mąż na Wigilii firmowej a ja się zastanawiam, czy on mi nie będzie bardziej srał w nocy. Tzn. Hubert, nie mąż.
    Już sama nie wiem, może to te zęby? On już bardzo agresywnie ssie te piastki, wpycha z agresją wszystko do buzi, zaciska szczęki na smoczku i wyrywa go sobie z buzi przez te zaciśnięte szczęki, gryzie mi palce... Ślini się na potęgę, ale to już dłuższy czas. Trudno powiedzieć, czy coś tam idzie, bo za żadne skarby świata nie da sobie tam zajrzeć, jak będę u mamy, to muszę od niej wziąć szpatułki, to może tak uda się choć troszkę zobaczyć. Jak mu smarowałam dentinoxem to nie czułam zęba pod palcem i nie zauważyłam też wielkiej różnicy w jego zachowaniu po posmarowaniu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88, ja po pierwszym dziecku po 1,5 roku wróciłam do fajek (jak skonczyłam karmić), po córce to samo - odstawiła się od cycka to wróciłam do fajek; potem raz rzucilam z dnia na dzień żeby udowodnic mężowi że się da, nie paliłam 9 miesięcy, ale ze on nadal nie rzucal to znów zaczelam. Teraz tez juz rok minął jak nie palę i wolalabym nie palić już, ale nie wiem jak to będzie, bo nadal mi się śni, że palę.

0na88, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam papierosy w okresie buntu młodzieńczego, czyli przez calutkie liceum i pierwszy rok studiów - tak się wciągnęłam, że wypalałam całą paczkę dziennie. Później się zakochałam i mój ówczesny chłopak nakazał mi rzucić palenie - no i rzuciłam, ale pamiętam, że bardzo ciężko mi to przyszło. Ostatniego papierosa zapaliłam 1 maja 2004 r. i tak prawdę mówiąc to rzadko, ale jednak do dziś zdarzają mi się sny, że palę. Takie sny to objaw uzależnienia, które ponoć do końca życia w człowieku siedzi. Moje jest pewnie bardzo uśpione, bo teraz to dym papierosowy bardzo mi przeszkadza i palacze mają ze mną ciężko bo ganiam, ale nie wiem co by było jakbym zapaliła, może wszystko by wróciło.

0na88 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najlepsze jest to, ze teraz mi dym i zapach papierosów bardzo przeszkadza i wyczuwam na odległość, a jednak chyba podświadomie marzę o paleniu :-)

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja mam to samo, jak czuje dym albo od kogos kto pali to na wymioty mnie bierze ale jak siedze w domu z małą to marzy mi się wyjsc na balkon i zajarac..

Mała śpi, mąż mnie wkurzył jak tylko wrócił z pracy to zaczęłam na niego psioczyć teraz on psioczy na mnie ajjjj mam fazę się pokłócić bo dawno tego nie było :)

Agata może to jednorazowa akcja jak ostatnio były ładne kupy? zobaczysz dalej.

zabka11, jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na odstresowanie ;-)

https://www.facebook.com/fred.tuna.716/videos/151716908320904/?pnref=story.

pomalowalam paznokcie uff ! dzis maz ma mala usypiac - zobaczymy jak to w praniu wyjdzie ;-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po odstawieniu Leona pod cyca wróciłam do fajek no i jaram.Na zlocie będę się też w tych krzaczorach ukrywać.Ja Nie paliłam tylko w ciąży i w okresie karmienia.Lubię to i nie chce rzucić Nie ukrywam choć szkoda zdrowia i kasy.Ale powiem Wam że jak idę z wózkiem to mi jest głupio iść z fajka dlatego jak mi się chce jarac to szukam miejsca gdzie Nie ma ludzi i nikt mnie nie widzi.W domu palę na balkonie i myje tysiąc razy zęby i ręce żeby Leon nie czuł.Nawet kurtkę jedna poswiecilam na balkonowe wyjścia.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat palenia. :-)

Ja nie paliłam nigdy nałogowo, ale na studiach w krakowskich klubach koniecznie djarumy goździkowe Ehh co to były za czasy.

Bardzo miło wspominam studia w Krakowie. Kiedy te 5 lat minęło?

U nas dziś troszkę kiepsko z zasypianiem i tak sobie pomyślałam, że może by tak projrktor z kolysankami zakupić?

Czy któraś z Was ma i używa? Co polecacie?

A dziś miałam nie jeść kolacji, niestety przełamałam się i zjadlam. :-/ powiem Wam, że najlepiej po 18 juz nie jeść i po pewnym czasie na pewno zobaczycie różnice na wadze.

Kolorowych snów dziewczyny. :-)

Ofka nieźle to z tym gownem wymyśliłas. ;-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u nas też są podobne kupy od jakiegoś czasu,jedna max dwie dziennie. Takie wodniste, wsiąkające w pieluche. A zachowanie identyczne jak opisujesz u Huberta. Dolne dziąsła z przodu rozpulchnione i zaczerwienione, widać miejsca na ząbki i jakby coś leciutko białego tam jest. Po Dentinoxie poprawa jest krótka. Sophie jest molestowana okrutnie ;-) wygląda mi to na zęby no ale zobaczymy ile jeszcze potrwa zanim będą efekty.

Ja nigdy nawet nie zapaliłam fajki. W ogóle żadnego buntu nie przechodziłam, mama miała że mną duży spokój. W sumie trochę może i szkoda, trzeba było bardziej szaleć za młodu ale jakoś grzeczna byłam do znudzenia. Męża poznałam jak miałam 19 lat i po robocie ;-)

magda sz, 0na88, Agaata, zabka11, jesslin87, Maniuś, Amberla, sylwucha89, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rzucilam jak sie dowiedzialam o ciazy i to byla moja jedyna udana proba rzucenia - mialam super motywacje,. Tez teraz fajcze na balkonie , taka namiastka "chwili dla siebie" .
    Rzucenie palenia jest absolutnie mozliwe ale ja widocznie potrzebuje solidnej marchewki do tego.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    wstalismy i my:) o 5 właczylo sie Szymonkowi gadanie wiec była dyskusja poczym zasnał i przed 8pobudka:)

niecierpliwa cudowne zdj, a ostatnie faktycznie najlepsze, tyle emocji w nim:)
    na życzenie zabki wklejam foto moich nocnych wypocin:)
    58cd517871df193bmed.jpg
    Boskie pazury :)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje was nadrobic ale mam duzo stron,a tablet doladowany tylko na11%...ciekawe czy zdaze zanim sie wyladuje ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc widac przynajmniej w Krakowie ze coraz mniej osob fajczy , pamietam ze z mojego grona znajomych to prawie wszyscy palili , teraz palacze sa w mniejszosci. Chyba sie to zaczelo jak zabroniono palic w knajpach .

Edit: no i ceny papierosow robia swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:38

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Sophie nie zdala egzaminu , moze sie jeszcze Zoska przekona do niej - najlepszym zakupem jak narazie to byl bujaczek bo faktycznie ladnie w nim siedzi i moge cos zrobic dzieki niemu w domu.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż nalał sobie mojego ulubionego wina muscat... wypiłam pół lampki jednym haustem jak dzikus, mam nadzieję że Maja się nie obudzi.. wiem wezmę koło i jebnę się w czoło... jakieś siły złe mnie napadły.

psioszka11, apaczka, Laura, 0na88, zabka11, jesslin87, Maniuś, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama - my mamy projektor z melodyjka , wyswietla kubusia puchatka i przyjaciol - mala zainteresowana , oglada z zaciekawieniem ale tak jak wiekszosc zabawek i rzeczy jest u niej "na chwile" , myslalam ze bedzie usypiac przy nim - ale gdzie tam ;-)

wybaczcie za post pod postem ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a zęby swędzą małą? może nic jej tam nie wnerwia dlatego nie gryzie gryzaków

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popalalam w liceum i na studiach kiedyś na imprezie tak sie strulam ze definitywnie zakonczylam ta przygode
    Mąż poszedł z kumplami na piwo ja sie odciagam i pojde spac

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 2728 2729 2730 2731 2732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ