X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niepalący nigdy Nie zrozumie palacego jak syty glodnego.To nasza decyzja i oczywiście tam gdzie nie można nie ładnie zasad ale nie ma co się sprzeczac o to bo to bezsensu.Nałóg to nałóg.
    My z Leonkiem Już śpimy tzn on a ja z wami a w salonie mąż popija z tesciem i szwagrem.Oczywiście chodzę tam co chwilę i ich uciszam Ale nic to nie daje.Wy też tak macie że każdemu mówicie cicho cicho czy tylko ja taka przewrazliwiona?!
    Na sylwestra mają przyjść do nas rodzice i siostra z mężem i pewnie też będę cała w nerwach czy mi coś lub ktoś dziecka nie obudzi grrr...

Psioszka, tu się kompletnie nie ma o co spierać :-) Oczywiście, że to każdego indywidualna decyzja i w sumie mnie to nie interesuje do czasu jak mi ktoś nie dmucha papierosem w twarz na ulicy - wtedy mnie to bardzo złości, bo ktoś kto ma problem próbuje truć również mnie. Dla mnie tutaj jest granica cierpliwości i wyrozumiałości - jaki ktoś wkracza na moje terytorium.

Apaczka, co do chorujących dzieci mam, które palą - mnie nie denerwują, to ich sprawa i ich dzieci. Kiedyś te dzieci albo same będą palić, albo "podziękują" rodzicom. Ja jestem do dziś zła na rodziców, że palili w domu - niby w kuchni i przy otwartym oknie, no ale sorry, trochę to nie tak.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :( Mamusie u mnie zaczyna się ząbkowanie, :( dziąsła napuchnięte czerwone, nawet smoczek ją boli :( już 2 raz podaję camille
    jak płacze to może podaj cos przeciwbólowego?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Masz rację psioszka. Nałóg to nałóg. Poza człowiekiem, który wydmuchuje mi w twarz kłęby dymu jest jeszcze druga grupa palących, która mnie drażni. Palący rodzice małych dzieci (bez obrazy). Bo takie dzieci często chorują, a mamusie latają z nimi po lekarzach szukając przyczyny kiedy tą przyczyną są one same. Mam nadzieję, że się nie obrazicie ale po prostu przypomniałam sobie taką właśnie historię z czasu gdy pracowałam i to jak mnie ta kobieta zirytowała :-/

Wierz Mm że to dla mnie powód do dumy nie jest.I tak jak pisałam że jest mi głupio na spacerze palić.Wolę w domu na balkonie.Ale lubię to.Odstresowuje się i tak jak Ona pisała mam 3min dla siebie.
    Nikomu staram się z tym nie przeszkadzać Nie słucham w twarz i Ne palę przy dzieciach.
    Ja np w ogóle Nie pije alko -z wyboru i smaku-po prostu mi Nie smakuje alko...więc chociaż faja mi została a jak jeszcze mąż mnie podkurwi to smakuje podwójnie ;)

zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    jak płacze to może podaj cos przeciwbólowego?

a można mieszać z tym kropelkowym camille, oj płacze, od południa :( uspokoimy ją i znowu jazda bo sobie zapomni i palca wsadzi do buzi ;/ i znowu płacz jakby ją ktoś szczepił :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    u mnie sąsiad 2 piętra niżej mieszka atez sie 2 razy pomylił haha, ale tylko po pijaku. Raz pamiętam siedzimy sobie z męzem, siostra i szwagrem w salone a tu ktoś wchodzi i kładzie sie przedpokoju, kurwa myślałam że zawału dostane, tak się wsytraszyłam że nawet sie nie podniosłam,

Dobra spadam prasowac bo mały śpi a jak wstanie to pojedziemy z mężem do reserved bo chciałabym uniknąć jutrzejszych tłumów, no oczywiście z Szymonkiem też

Hahhaha Migotka jak wyobrazilam sobie tego sasiada kladzacego sie w Twoim przedpokoju, to sie oplulam ze smiechu ahHahHHha

Pochwal sie co upolowalas w jednym z moich ulubionych sklepow ;)

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak paliłam i ktoś szedł za mną to stawałam z boku żeby mnie wyprzedził. W zatłoczonych miejscach nie paliłam bo rozumiem ze to może drażnić.
    Teraz nie pale i jestem zadowolona ale bardzo lubiłam palić i rzuciłam przez pomyłkę. Wiec rozumiem obie strony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 22:34

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka nie rozumiem twojego oburzenia.. skoro ktos Ci dmucha w twarz to od czego masz swoja zeby go opierd*** ? mnie tez wiele drazni , od cyganow przez zebrakow po dewotki koscielne , politykow i wielu wielu innych ale swiata zbawic sie niestety nie da. Skonczone 18 lat mam juz dawno , a czuje ze musze sie tlumaczyc. Personalnie krzywdy Ci przeciez nie robie a tlumaczyc sie za osoby ktore ida przed Toba z papierosem tlumaczyc sie nie mam zamiaru.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja jako niepaląca już wole jak ktoś na ulicy czy w parku pali (bo wyminąć można szybko i iść dalej), niż sąsiad na balkonie obok i cały dym nam do mieszkania wpada jak okno otwarte itp ... tzn zimą teraz to okna pozamykane ale latem :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - a ja pije alko , ale lepiej zamkne gebe na klodke ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja miałam ziemniaki, jajo i kefir

Ja robie jutro, tylko ziemniorki nie gotowane, a podsmazane z przyprawami i poosypane koperkiem- mniamiiiiii

Co do wagi to moja wazy okolo 6400g.

Paula - kurcze ale kicha z ta przesylka...:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko psioszka, daleko mi do oceniania kogokolwiek poprzez forum. Chodzi mi o sytuacje w realu gdy rodzice przychodzą z dzieckiem do szpitala na diagnostykę, pada pierwsze pytanie o papierosy no i właściwie nie mamy o czym dalej rozmawiać. Ta kobieta, o której mowa na dodatek paliła w ciąży. Dziecko urodziło się z hipotrofia. Porażka na całej linii.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka - dobra jestes z tym nadrabianiem :D

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, to chyba ja wszczęłam dyskusję o tych osobach łażących z fajką po ulicy :-) Ale to tak naprawdę nie do Was, tylko tak przelewam swoje frustracje tutaj, bo w Warszawie to smutna codzienność, która bardzo przeszkadza. Przy każdym przejściu dla pieszych jak czekam na światło, to kilka osób pali i dmucha na innych, w tym często na mnie i wózek z Hubertem. To mnie wybitnie złości. A opieprzyć się nie da, bo jest wielkie oburzenie. A to niepalący powinni się oburzać. Ale to nie jest personalnie do Was dziewczyny, z mojej strony to uwagi ogólne.
    Co do żebraków, dewotek i reszty to też mnie denerwują, ale chociaż mi zdrowia nie zabierają :-D
    Ech, dobra, koniec dyskusji, nie ma sensu się "napalać" na ten temat, bo się zrobi niezdrowa atmosfera.

0na88, magda sz, jesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo zabka jak wpadnie to ją widać hehe:):)

Zabka a kupowalas jeansy w reserved? bo j anigdy i nie wiem czy sie uciągają czy jak:D czasem sie kupi jeansy to się rozbija o rozmiar

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Apaczka nie rozumiem twojego oburzenia.. skoro ktos Ci dmucha w twarz to od czego masz swoja zeby go opierd*** ? mnie tez wiele drazni , od cyganow przez zebrakow po dewotki koscielne , politykow i wielu wielu innych ale swiata zbawic sie niestety nie da. Skonczone 18 lat mam juz dawno , a czuje ze musze sie tlumaczyc. Personalnie krzywdy Ci przeciez nie robie a tlumaczyc sie za osoby ktore ida przed Toba z papierosem tlumaczyc sie nie mam zamiaru.
    Ale mi się tłumaczyć nie musisz z niczego :-) Mówię jakie mam poglądy i doświadczenia. Tyle. Żadnej z Was nie oceniam czy osądzam, nie znamy się osobiście więc nie mam do tego prawa.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam was i widze ze temat fajek sie przewijal.
    Ja palilam na studiach i do czasu az zaszlam wciaze. Wtedy radykalnie odstawilam papierosy, potem po urodzeniu sie julci i po skocnczeniu karmienia zapalilammoze dwa razy i koniec. Od tamtej pory nie mialam ppaaierosa w ustach.
    I tez mi strasznie smierdza.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sąsiad z dołu łowi ryby(nie w domu) ale na ryby jezdzi, i własnie sobie gotuje jakąś mieszankę na ryby bo tak smierdzi z wentylacji ze ja pierduuu nie da sie wytrzymać w kuchni, nie pamiętam jak się to nazywa taki olejek do tej paciary na ryby, mój brat tez miał takie hobby i mama mu nigdy nie pozwalała tym smrodzić w domu

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a ja zamiast iść spać to siedzę i nabijam pomarańcze goździkami...oj pożałuje tego o 24,2,4 itd...;-)

zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka - Migotka ma super pazury i kwiatka :) u mnie tylko bambusy i zamie.. jest taka duchota że kwiatki padają.

Migotkaa zdradz jak Ty ściągasz hybrydę? u mnie po zabiegu ściągania hybrydy nie ma co zbierać z paznokci, może cos zle ro

Magsa zazdroszcze ci tej duchoty bo u mnie w domu niby 21 stopni , ale mi ciaglezimno....i sypialnia nasza jest najzilniejszym pokojem,bo to pokoj narozny i z oknami dachowymi- spie pod koldra i dwoma kocami....

Ja hybryde sciagalam tak: waciki nasoczone acetonem przykladalam na paznokcie i kazdy zawijalam w folie alumioniowa i trzymalam iles tam....po tym hubryda sie kruszyla i odpadala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:02

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarancze gozdzikami ? chodzi o zapach ? czy w jakim celu ? bo sie nie spotkalam ?

Moj maz mial usypiac mala bo ostatnimi dniami szla spac kolo 1.00 w nocy to mu sie znowu poszczescilo bo dziecko spi od 21.00 ;/ niesprawiedliwe to wszystko :(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2730 2731 2732 2733 2734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ