X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niepalący nigdy Nie zrozumie palacego jak syty glodnego.To nasza decyzja i oczywiście tam gdzie nie można nie ładnie zasad ale nie ma co się sprzeczac o to bo to bezsensu.Nałóg to nałóg.
    My z Leonkiem Już śpimy tzn on a ja z wami a w salonie mąż popija z tesciem i szwagrem.Oczywiście chodzę tam co chwilę i ich uciszam Ale nic to nie daje.Wy też tak macie że każdemu mówicie cicho cicho czy tylko ja taka przewrazliwiona?!
    Na sylwestra mają przyjść do nas rodzice i siostra z mężem i pewnie też będę cała w nerwach czy mi coś lub ktoś dziecka nie obudzi grrr...

Psioszka, tu się kompletnie nie ma o co spierać :-) Oczywiście, że to każdego indywidualna decyzja i w sumie mnie to nie interesuje do czasu jak mi ktoś nie dmucha papierosem w twarz na ulicy - wtedy mnie to bardzo złości, bo ktoś kto ma problem próbuje truć również mnie. Dla mnie tutaj jest granica cierpliwości i wyrozumiałości - jaki ktoś wkracza na moje terytorium.

Apaczka, co do chorujących dzieci mam, które palą - mnie nie denerwują, to ich sprawa i ich dzieci. Kiedyś te dzieci albo same będą palić, albo "podziękują" rodzicom. Ja jestem do dziś zła na rodziców, że palili w domu - niby w kuchni i przy otwartym oknie, no ale sorry, trochę to nie tak.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :( Mamusie u mnie zaczyna się ząbkowanie, :( dziąsła napuchnięte czerwone, nawet smoczek ją boli :( już 2 raz podaję camille
    jak płacze to może podaj cos przeciwbólowego?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Masz rację psioszka. Nałóg to nałóg. Poza człowiekiem, który wydmuchuje mi w twarz kłęby dymu jest jeszcze druga grupa palących, która mnie drażni. Palący rodzice małych dzieci (bez obrazy). Bo takie dzieci często chorują, a mamusie latają z nimi po lekarzach szukając przyczyny kiedy tą przyczyną są one same. Mam nadzieję, że się nie obrazicie ale po prostu przypomniałam sobie taką właśnie historię z czasu gdy pracowałam i to jak mnie ta kobieta zirytowała :-/

Wierz Mm że to dla mnie powód do dumy nie jest.I tak jak pisałam że jest mi głupio na spacerze palić.Wolę w domu na balkonie.Ale lubię to.Odstresowuje się i tak jak Ona pisała mam 3min dla siebie.
    Nikomu staram się z tym nie przeszkadzać Nie słucham w twarz i Ne palę przy dzieciach.
    Ja np w ogóle Nie pije alko -z wyboru i smaku-po prostu mi Nie smakuje alko...więc chociaż faja mi została a jak jeszcze mąż mnie podkurwi to smakuje podwójnie ;)

zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    jak płacze to może podaj cos przeciwbólowego?

a można mieszać z tym kropelkowym camille, oj płacze, od południa :( uspokoimy ją i znowu jazda bo sobie zapomni i palca wsadzi do buzi ;/ i znowu płacz jakby ją ktoś szczepił :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    u mnie sąsiad 2 piętra niżej mieszka atez sie 2 razy pomylił haha, ale tylko po pijaku. Raz pamiętam siedzimy sobie z męzem, siostra i szwagrem w salone a tu ktoś wchodzi i kładzie sie przedpokoju, kurwa myślałam że zawału dostane, tak się wsytraszyłam że nawet sie nie podniosłam,

Dobra spadam prasowac bo mały śpi a jak wstanie to pojedziemy z mężem do reserved bo chciałabym uniknąć jutrzejszych tłumów, no oczywiście z Szymonkiem też

Hahhaha Migotka jak wyobrazilam sobie tego sasiada kladzacego sie w Twoim przedpokoju, to sie oplulam ze smiechu ahHahHHha

Pochwal sie co upolowalas w jednym z moich ulubionych sklepow ;)

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak paliłam i ktoś szedł za mną to stawałam z boku żeby mnie wyprzedził. W zatłoczonych miejscach nie paliłam bo rozumiem ze to może drażnić.
    Teraz nie pale i jestem zadowolona ale bardzo lubiłam palić i rzuciłam przez pomyłkę. Wiec rozumiem obie strony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 22:34

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka nie rozumiem twojego oburzenia.. skoro ktos Ci dmucha w twarz to od czego masz swoja zeby go opierd*** ? mnie tez wiele drazni , od cyganow przez zebrakow po dewotki koscielne , politykow i wielu wielu innych ale swiata zbawic sie niestety nie da. Skonczone 18 lat mam juz dawno , a czuje ze musze sie tlumaczyc. Personalnie krzywdy Ci przeciez nie robie a tlumaczyc sie za osoby ktore ida przed Toba z papierosem tlumaczyc sie nie mam zamiaru.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja jako niepaląca już wole jak ktoś na ulicy czy w parku pali (bo wyminąć można szybko i iść dalej), niż sąsiad na balkonie obok i cały dym nam do mieszkania wpada jak okno otwarte itp ... tzn zimą teraz to okna pozamykane ale latem :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - a ja pije alko , ale lepiej zamkne gebe na klodke ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja miałam ziemniaki, jajo i kefir

Ja robie jutro, tylko ziemniorki nie gotowane, a podsmazane z przyprawami i poosypane koperkiem- mniamiiiiii

Co do wagi to moja wazy okolo 6400g.

Paula - kurcze ale kicha z ta przesylka...:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko psioszka, daleko mi do oceniania kogokolwiek poprzez forum. Chodzi mi o sytuacje w realu gdy rodzice przychodzą z dzieckiem do szpitala na diagnostykę, pada pierwsze pytanie o papierosy no i właściwie nie mamy o czym dalej rozmawiać. Ta kobieta, o której mowa na dodatek paliła w ciąży. Dziecko urodziło się z hipotrofia. Porażka na całej linii.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka - dobra jestes z tym nadrabianiem :D

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, to chyba ja wszczęłam dyskusję o tych osobach łażących z fajką po ulicy :-) Ale to tak naprawdę nie do Was, tylko tak przelewam swoje frustracje tutaj, bo w Warszawie to smutna codzienność, która bardzo przeszkadza. Przy każdym przejściu dla pieszych jak czekam na światło, to kilka osób pali i dmucha na innych, w tym często na mnie i wózek z Hubertem. To mnie wybitnie złości. A opieprzyć się nie da, bo jest wielkie oburzenie. A to niepalący powinni się oburzać. Ale to nie jest personalnie do Was dziewczyny, z mojej strony to uwagi ogólne.
    Co do żebraków, dewotek i reszty to też mnie denerwują, ale chociaż mi zdrowia nie zabierają :-D
    Ech, dobra, koniec dyskusji, nie ma sensu się "napalać" na ten temat, bo się zrobi niezdrowa atmosfera.

0na88, magda sz, jesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo zabka jak wpadnie to ją widać hehe:):)

Zabka a kupowalas jeansy w reserved? bo j anigdy i nie wiem czy sie uciągają czy jak:D czasem sie kupi jeansy to się rozbija o rozmiar

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Apaczka nie rozumiem twojego oburzenia.. skoro ktos Ci dmucha w twarz to od czego masz swoja zeby go opierd*** ? mnie tez wiele drazni , od cyganow przez zebrakow po dewotki koscielne , politykow i wielu wielu innych ale swiata zbawic sie niestety nie da. Skonczone 18 lat mam juz dawno , a czuje ze musze sie tlumaczyc. Personalnie krzywdy Ci przeciez nie robie a tlumaczyc sie za osoby ktore ida przed Toba z papierosem tlumaczyc sie nie mam zamiaru.
    Ale mi się tłumaczyć nie musisz z niczego :-) Mówię jakie mam poglądy i doświadczenia. Tyle. Żadnej z Was nie oceniam czy osądzam, nie znamy się osobiście więc nie mam do tego prawa.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam was i widze ze temat fajek sie przewijal.
    Ja palilam na studiach i do czasu az zaszlam wciaze. Wtedy radykalnie odstawilam papierosy, potem po urodzeniu sie julci i po skocnczeniu karmienia zapalilammoze dwa razy i koniec. Od tamtej pory nie mialam ppaaierosa w ustach.
    I tez mi strasznie smierdza.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sąsiad z dołu łowi ryby(nie w domu) ale na ryby jezdzi, i własnie sobie gotuje jakąś mieszankę na ryby bo tak smierdzi z wentylacji ze ja pierduuu nie da sie wytrzymać w kuchni, nie pamiętam jak się to nazywa taki olejek do tej paciary na ryby, mój brat tez miał takie hobby i mama mu nigdy nie pozwalała tym smrodzić w domu

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a ja zamiast iść spać to siedzę i nabijam pomarańcze goździkami...oj pożałuje tego o 24,2,4 itd...;-)

zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka - Migotka ma super pazury i kwiatka :) u mnie tylko bambusy i zamie.. jest taka duchota że kwiatki padają.

Migotkaa zdradz jak Ty ściągasz hybrydę? u mnie po zabiegu ściągania hybrydy nie ma co zbierać z paznokci, może cos zle ro

Magsa zazdroszcze ci tej duchoty bo u mnie w domu niby 21 stopni , ale mi ciaglezimno....i sypialnia nasza jest najzilniejszym pokojem,bo to pokoj narozny i z oknami dachowymi- spie pod koldra i dwoma kocami....

Ja hybryde sciagalam tak: waciki nasoczone acetonem przykladalam na paznokcie i kazdy zawijalam w folie alumioniowa i trzymalam iles tam....po tym hubryda sie kruszyla i odpadala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:02

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarancze gozdzikami ? chodzi o zapach ? czy w jakim celu ? bo sie nie spotkalam ?

Moj maz mial usypiac mala bo ostatnimi dniami szla spac kolo 1.00 w nocy to mu sie znowu poszczescilo bo dziecko spi od 21.00 ;/ niesprawiedliwe to wszystko :(

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2730 2731 2732 2733 2734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ