X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka kombinezon fajny dopiero dziś doszedł i właśnie go wypralam. Cena super. Kupiłam tam tez kurtkę parke bardzo mi się podoba. Myślę że będzie akurat za jakieś 2-3 miesiace.
    Tak w ogole to jak dla mnie ten róż to przegięcie dla chłopców cala gama kolorów a dla dziewczynek jakąś taka bida.

Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siostra zawsze mówi tylko jak będziesz coś kupowac Jagodzie to nie rózowe:D

lys, zabka11, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a dzisiejsza waga mojego paczusia to 7940 :)

witaminkab, zabka11, jesslin87, Weridiana, aaaaga, Maniuś, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasem się napije sie np 2 drinki. Tylko potem karmie mm o karmie po 6 h. Liczyłam na wszystkich kalkulatora w necie i mi wychodzi ze mam 0.00 po 3 h ale dodaje kolejne dla pewności. Ale ja jestem tłusta i szybciej spałam. Pierwszy raz w życiu moja nadwaga ma jakieś plusy.
    Pulpecja mąż przetarg łóżeczko i dziecko jak na razie śpi wiec dziękuję za radę. Mam nadzieje ze to nie jednorazowa akcja :) takie proste i oczywiste a ja na to nie wpadłam.
    A Tobie Ofka dzięki za dietkę, 4 kg w dół i cały czas nie jestem w stanie tego przejść i smaczne to. Może w końcu uda mi się schudnąć. (To jakiś cud by byl,bo nawet jak biegałam to szło mi ciezko.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:40

zabka11, jesslin87, Maniuś, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrywieczer :)
    Nie bylo kiedy napisac. Do poludnia maz byl/nie byl w domu, robil badania do pracy. Gowno w domu zrobil, za to zajal sie troche mikrusem, za to ja choc ogarnelam troche kuchnie i zapanowalam nad prasowaniem. Pozniej wyciagnelam szwagierke i pojechalysmy do Wroclawia zostawic skierowanie w przychodni, kupilam jeszcze kilka prezentow i do domu. W ogole wybralam sobie pore na jazde po Wroclawiu 15-19, polowa tego czasu spedzona w korkach - kretynka, zamiast zebrac sie do poludnia. Na szczescie mlody przespal wiekszosc czasu, wiec poszlo bez stresu. No ale sie zamyslilam i spowodowalabym wypadek, cudem wyhamowalam. Mam jakies spadki koncentracji, czasami nawet nie slysze, co sie do mnie mowi, nawet jak prosze, zeby powtorzyc. Mam nadzieje, ze to tylko zmeczenie i nic mi sie z glowa nie dzieje.
    Moj maluszek z uporem maniaka przewraca sie z plecow na brzuch - opanowal to do perfekcji. Tylko sie wscieka jak lezy na brzuchu. Na razie nie zapowiada sie, zeby zaczal przewracac sie z plecow na brzuch. Niecierpliwa Julka potrafi zaskoczyc, juz siada.
    Ja pomyslalam o kalendarzu dla dziadkow na dzien babci i dziadka. Moze w swieta cykniemy kilka fotek, wszysykie wnuki, w stylizacja symbolizujacych pory roku - moze sie uda :)
    Karolek wlasnie dzis konczy 4 m-ce, kiedy to minelo...
    Uciekam spac. Dobranoc.

witaminkab, jesslin87, mamasia, Maniuś, Laura, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja kupuje ksiazke opowiedz mi babciu gdzie jest miejsce na Zdjecia sa pytania jak babcia poznala sie z dziadkiem i takie tam. Babcia to uzupelnia.
    Damy potem to Iwkowi do kapsuly czasu na 18tke z jego pierwszymi wloskami opaska nacraczke pierwszy zabek...
    Babcia kupiła tą samą książkę :) i uzupełnia Pauli ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do wyprzedaży dla dzieci to po świętach rusza wyprzedaż w coccodrillo ale to będzie pierwsza cena wyprzedażowa, a pózniej będzie druga i trzecia i na tej trzeciej mam zamiar obkupic mojego malucha na wiosnę:) w tamtym roku pamiętam były sukienki na dziewczynki z 80 zł na 19, ja mam zamiar kupić bluzy na wiosne, bluzeczki, body:)

zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aaa co do wyprzedaży dla dzieci to po świętach rusza wyprzedaż w coccodrillo ale to będzie pierwsza cena wyprzedażowa, a pózniej będzie druga i trzecia i na tej trzeciej mam zamiar obkupic mojego malucha na wiosnę:) w tamtym roku pamiętam były sukienki na dziewczynki z 80 zł na 19, ja mam zamiar kupić bluzy na wiosne, bluzeczki, body:)
    Oooo dobre wiesci..a te ceny to obnizaja co tydzien czy jak??? Bo nie wiem kiedy polowac na ta trzecia ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wszystkiego najlepszego :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka dziękuję za komplement:-)

Agaa mój mąż rzucił palenie 1 maja 2004 jak weszliśmy do Unii :-)
    Do dzisiaj nie pali , a wypalal dwie paczki dziennie, mówi że jeszcze go ciągnie
    Ja nigdy nie palilam

z tymi paczkami to rzeczywiście nieciekawe

z pomyłką adresu tez mieliśmy przygode , w Irlandii sąsiad robił imprezę ,a jeden z gości pomylił adres wszedl do naszego salonu i zasnal w fotelu. Wyobrażacie sobie nasze miny nad ranem

Agaata, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 miesiace

mamasia, lys, witaminkab, jesslin87, Maniuś, Laura, Amberla, Martucha86, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z parkingu na autostradzie. Samochód się zjeb....

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer o kurna i jak sytuacja?

Moje dziecko zmienilo sie o 180*!
    Wieczorami byla taka niedobra, tylko raczki,w dzien dzieciak aniol,ogolnie przy niej moge zrobic wszystko,posprzatac ugotowac itp.ale wieczorami miala bunt! Wczoraj caly wieczor lezala na kocyku na kanapie,gadala,bawila sie zabawka,ja z nia troche sie powydurnialam,0 buntu! W nocy 2 razy zjadla,teraz sie obudzila,pogadala i znowu zasnela! Cuu doo wnie!
    Ide i ja jeszxze spac!

Jednak od przekarmienia pewnie bolal jej brzuszek,dostaje mniej, to nie ulewa i jestduuuzo grzeczniejsza,ale jestem wypoczeta:))

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj juz braklo mi sily, zeby cokolwiek napisac. Noc okropna, caly czas Julka sie rzucala, bo wczoraj znowu dzien bez kupy :( O 4 ja poszlam do salonu, a maz do sypialni i o dziwo z nim spala podobno spokojnie, bo podkurczyl jej nozki.

Ciesze sie, ze bylismy wczoraj na tej rehabilitacji, Julka ma prawostronna asymetrie i lekkie napiecie miesniowe. Pan stwierdzil, ze to napiecie jest glowna przyczyna tego, ze ulewa i to 2h po posilku, bo tam tez go obrzygala jak z nia cwiczyl. Co do siadania to nie podawac dziecku rak i nawet nie pozwalac ciagnac do przodu, jego zdaniem powinna w ciagu dnia jak najwiecej lezec na macie, mamy ja turlac jak nalesnika, pokazal jak podnosic, jak nosic bo oczywiscie robilismy to zle. Mamy 1,5 miesiaca czasu na skorygowanie tego, a jak nie to rehabilitacja. Powiedzial, ze jest to spokojnie do zrobienia.

• Agaata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, ja jednak mam za swoje, już pożałowałam nocnego posiedzenia na forum. Hubert nie dał standardowo dospać do 8.00 tylko zarządził pobudkę po karmieniu o 6.00. Myślałam, że jeszcze jakoś go spacyfikuję, ale udało się na 10 minut i znowu ryk. Teraz leży na macie i się bawi, tak,że miły poranek, nie ma co.
    A mąż, no cóż, on jest chyba jakiś z łańcucha zerwany. Nie powiem, żeby z niego pijak był, ale niestety wrócił w stanie nieważkości - z wielką czerwoną muchą z cekinów pod szyją i kubkiem termicznym, który wygrał w konkursie, w ręku. O 3.00 jak wrócił, był strasznie zadowolony, o 6.00 jak rzygał, to już mniej. Kazałam mu spać na kanapie, żeby nam nie śmierdziało, to spał na podłodze z głową na macie Huberta... No cóż, brak słów na głupiego chłopa. Tak to jest jak się raz czy dwa razy w roku pozwoli mu wyjść do ludzi. ;-)

Edit: Aaaa i jeszcze mówię do niego o tej 3.00 "no o której Ty wracasz?" a on ledwo na nogach stoi, mucha czerwona większa od jego głowy się błyszczy, uśmieszek na ustach i mi mówi " co wracam, co wracam, po gitarę przyszedłem". Taki się zrobił wygadany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 07:52

magda sz, aaaaga, Migotkaa, Neyla, jesslin87, Maniuś, Weridiana, Laura, Ewa123, Amberla, Paula_071, zabka11, sylwucha89, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Agata, ale sie usmialam z Twojego meza :D Wyobrazilam go sobie z ta mucha z glowa w sedesie :P Biedaczek dzis bedzie mial ciezki dzien ;)

Agaata, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Agata, przepraszam ale jak sobie to wyobraziłam to aż mu się śmiać zachciało. Faceci...duże dzieci.

U nas koszmarna nocka więc też żałuję, że nie poszłam spać wcześniej. Natalia budziła się chyba co godzinę , chwilkę pojadla i kima a nad ranem nie mogła spać, krecila się. W końcu posmarowałam jej dziąsła zimnym Dentinoxem i zasnela. O 6 pobudka i koniec spania :-/ No i z jedzeniem kiepsko, mamy powtórkę tego co ostatnio :-/ więc teraz poszła na drzemkę a ja siedzę z laktatorem...

Agaata, jesslin87, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, ja o 6.00 smarowałam Dentinoxem ale nic to nie dało. Może to nie zęby, nie wiem. Ale jak połozyłam go na macie, to dorwał zabawkę i zaczął ją gryźć w jakimś dzikim szale.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z jedzeniem? Bo pisałaś ostatnio, że też jakiś bunt

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata rozbawiłas mnie z rana

Agaata lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2732 2733 2734 2735 2736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ