Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka kombinezon fajny dopiero dziś doszedł i właśnie go wypralam. Cena super. Kupiłam tam tez kurtkę parke bardzo mi się podoba. Myślę że będzie akurat za jakieś 2-3 miesiace.
    Tak w ogole to jak dla mnie ten róż to przegięcie dla chłopców cala gama kolorów a dla dziewczynek jakąś taka bida.

Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siostra zawsze mówi tylko jak będziesz coś kupowac Jagodzie to nie rózowe:D

lys, zabka11, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a dzisiejsza waga mojego paczusia to 7940 :)

witaminkab, zabka11, jesslin87, Weridiana, aaaaga, Maniuś, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasem się napije sie np 2 drinki. Tylko potem karmie mm o karmie po 6 h. Liczyłam na wszystkich kalkulatora w necie i mi wychodzi ze mam 0.00 po 3 h ale dodaje kolejne dla pewności. Ale ja jestem tłusta i szybciej spałam. Pierwszy raz w życiu moja nadwaga ma jakieś plusy.
    Pulpecja mąż przetarg łóżeczko i dziecko jak na razie śpi wiec dziękuję za radę. Mam nadzieje ze to nie jednorazowa akcja :) takie proste i oczywiste a ja na to nie wpadłam.
    A Tobie Ofka dzięki za dietkę, 4 kg w dół i cały czas nie jestem w stanie tego przejść i smaczne to. Może w końcu uda mi się schudnąć. (To jakiś cud by byl,bo nawet jak biegałam to szło mi ciezko.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:40

zabka11, jesslin87, Maniuś, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrywieczer :)
    Nie bylo kiedy napisac. Do poludnia maz byl/nie byl w domu, robil badania do pracy. Gowno w domu zrobil, za to zajal sie troche mikrusem, za to ja choc ogarnelam troche kuchnie i zapanowalam nad prasowaniem. Pozniej wyciagnelam szwagierke i pojechalysmy do Wroclawia zostawic skierowanie w przychodni, kupilam jeszcze kilka prezentow i do domu. W ogole wybralam sobie pore na jazde po Wroclawiu 15-19, polowa tego czasu spedzona w korkach - kretynka, zamiast zebrac sie do poludnia. Na szczescie mlody przespal wiekszosc czasu, wiec poszlo bez stresu. No ale sie zamyslilam i spowodowalabym wypadek, cudem wyhamowalam. Mam jakies spadki koncentracji, czasami nawet nie slysze, co sie do mnie mowi, nawet jak prosze, zeby powtorzyc. Mam nadzieje, ze to tylko zmeczenie i nic mi sie z glowa nie dzieje.
    Moj maluszek z uporem maniaka przewraca sie z plecow na brzuch - opanowal to do perfekcji. Tylko sie wscieka jak lezy na brzuchu. Na razie nie zapowiada sie, zeby zaczal przewracac sie z plecow na brzuch. Niecierpliwa Julka potrafi zaskoczyc, juz siada.
    Ja pomyslalam o kalendarzu dla dziadkow na dzien babci i dziadka. Moze w swieta cykniemy kilka fotek, wszysykie wnuki, w stylizacja symbolizujacych pory roku - moze sie uda :)
    Karolek wlasnie dzis konczy 4 m-ce, kiedy to minelo...
    Uciekam spac. Dobranoc.

witaminkab, jesslin87, mamasia, Maniuś, Laura, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja kupuje ksiazke opowiedz mi babciu gdzie jest miejsce na Zdjecia sa pytania jak babcia poznala sie z dziadkiem i takie tam. Babcia to uzupelnia.
    Damy potem to Iwkowi do kapsuly czasu na 18tke z jego pierwszymi wloskami opaska nacraczke pierwszy zabek...
    Babcia kupiła tą samą książkę :) i uzupełnia Pauli ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do wyprzedaży dla dzieci to po świętach rusza wyprzedaż w coccodrillo ale to będzie pierwsza cena wyprzedażowa, a pózniej będzie druga i trzecia i na tej trzeciej mam zamiar obkupic mojego malucha na wiosnę:) w tamtym roku pamiętam były sukienki na dziewczynki z 80 zł na 19, ja mam zamiar kupić bluzy na wiosne, bluzeczki, body:)

zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aaa co do wyprzedaży dla dzieci to po świętach rusza wyprzedaż w coccodrillo ale to będzie pierwsza cena wyprzedażowa, a pózniej będzie druga i trzecia i na tej trzeciej mam zamiar obkupic mojego malucha na wiosnę:) w tamtym roku pamiętam były sukienki na dziewczynki z 80 zł na 19, ja mam zamiar kupić bluzy na wiosne, bluzeczki, body:)
    Oooo dobre wiesci..a te ceny to obnizaja co tydzien czy jak??? Bo nie wiem kiedy polowac na ta trzecia ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wszystkiego najlepszego :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka dziękuję za komplement:-)

Agaa mój mąż rzucił palenie 1 maja 2004 jak weszliśmy do Unii :-)
    Do dzisiaj nie pali , a wypalal dwie paczki dziennie, mówi że jeszcze go ciągnie
    Ja nigdy nie palilam

z tymi paczkami to rzeczywiście nieciekawe

z pomyłką adresu tez mieliśmy przygode , w Irlandii sąsiad robił imprezę ,a jeden z gości pomylił adres wszedl do naszego salonu i zasnal w fotelu. Wyobrażacie sobie nasze miny nad ranem

Agaata, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 miesiace

mamasia, lys, witaminkab, jesslin87, Maniuś, Laura, Amberla, Martucha86, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z parkingu na autostradzie. Samochód się zjeb....

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer o kurna i jak sytuacja?

Moje dziecko zmienilo sie o 180*!
    Wieczorami byla taka niedobra, tylko raczki,w dzien dzieciak aniol,ogolnie przy niej moge zrobic wszystko,posprzatac ugotowac itp.ale wieczorami miala bunt! Wczoraj caly wieczor lezala na kocyku na kanapie,gadala,bawila sie zabawka,ja z nia troche sie powydurnialam,0 buntu! W nocy 2 razy zjadla,teraz sie obudzila,pogadala i znowu zasnela! Cuu doo wnie!
    Ide i ja jeszxze spac!

Jednak od przekarmienia pewnie bolal jej brzuszek,dostaje mniej, to nie ulewa i jestduuuzo grzeczniejsza,ale jestem wypoczeta:))

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj juz braklo mi sily, zeby cokolwiek napisac. Noc okropna, caly czas Julka sie rzucala, bo wczoraj znowu dzien bez kupy :( O 4 ja poszlam do salonu, a maz do sypialni i o dziwo z nim spala podobno spokojnie, bo podkurczyl jej nozki.

Ciesze sie, ze bylismy wczoraj na tej rehabilitacji, Julka ma prawostronna asymetrie i lekkie napiecie miesniowe. Pan stwierdzil, ze to napiecie jest glowna przyczyna tego, ze ulewa i to 2h po posilku, bo tam tez go obrzygala jak z nia cwiczyl. Co do siadania to nie podawac dziecku rak i nawet nie pozwalac ciagnac do przodu, jego zdaniem powinna w ciagu dnia jak najwiecej lezec na macie, mamy ja turlac jak nalesnika, pokazal jak podnosic, jak nosic bo oczywiscie robilismy to zle. Mamy 1,5 miesiaca czasu na skorygowanie tego, a jak nie to rehabilitacja. Powiedzial, ze jest to spokojnie do zrobienia.

• Agaata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, ja jednak mam za swoje, już pożałowałam nocnego posiedzenia na forum. Hubert nie dał standardowo dospać do 8.00 tylko zarządził pobudkę po karmieniu o 6.00. Myślałam, że jeszcze jakoś go spacyfikuję, ale udało się na 10 minut i znowu ryk. Teraz leży na macie i się bawi, tak,że miły poranek, nie ma co.
    A mąż, no cóż, on jest chyba jakiś z łańcucha zerwany. Nie powiem, żeby z niego pijak był, ale niestety wrócił w stanie nieważkości - z wielką czerwoną muchą z cekinów pod szyją i kubkiem termicznym, który wygrał w konkursie, w ręku. O 3.00 jak wrócił, był strasznie zadowolony, o 6.00 jak rzygał, to już mniej. Kazałam mu spać na kanapie, żeby nam nie śmierdziało, to spał na podłodze z głową na macie Huberta... No cóż, brak słów na głupiego chłopa. Tak to jest jak się raz czy dwa razy w roku pozwoli mu wyjść do ludzi. ;-)

Edit: Aaaa i jeszcze mówię do niego o tej 3.00 "no o której Ty wracasz?" a on ledwo na nogach stoi, mucha czerwona większa od jego głowy się błyszczy, uśmieszek na ustach i mi mówi " co wracam, co wracam, po gitarę przyszedłem". Taki się zrobił wygadany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 07:52

magda sz, aaaaga, Migotkaa, Neyla, jesslin87, Maniuś, Weridiana, Laura, Ewa123, Amberla, Paula_071, zabka11, sylwucha89, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Agata, ale sie usmialam z Twojego meza :D Wyobrazilam go sobie z ta mucha z glowa w sedesie :P Biedaczek dzis bedzie mial ciezki dzien ;)

Agaata, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Agata, przepraszam ale jak sobie to wyobraziłam to aż mu się śmiać zachciało. Faceci...duże dzieci.

U nas koszmarna nocka więc też żałuję, że nie poszłam spać wcześniej. Natalia budziła się chyba co godzinę , chwilkę pojadla i kima a nad ranem nie mogła spać, krecila się. W końcu posmarowałam jej dziąsła zimnym Dentinoxem i zasnela. O 6 pobudka i koniec spania :-/ No i z jedzeniem kiepsko, mamy powtórkę tego co ostatnio :-/ więc teraz poszła na drzemkę a ja siedzę z laktatorem...

Agaata, jesslin87, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, ja o 6.00 smarowałam Dentinoxem ale nic to nie dało. Może to nie zęby, nie wiem. Ale jak połozyłam go na macie, to dorwał zabawkę i zaczął ją gryźć w jakimś dzikim szale.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z jedzeniem? Bo pisałaś ostatnio, że też jakiś bunt

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata rozbawiłas mnie z rana

Agaata lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2732 2733 2734 2735 2736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ