X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po gitarę hihihihi.. te chłopy to są niemożliwe.. mój jak popije to zawsze zamiast iść spać to go bierze na głupie dyskusje i przeważnie kończy się kłótnia bo on twierdzi ze wcale nie jest pijany.. ale ostatnio znalazłam sposób i go nagrywam na telefonie o rano puszczam.. mina bezcenna bo oczywiście nigdy nie pamiętał ze gada takie głupoty i od tamtej pory mam spokój

apaczka, Agaata, jesslin87, Maniuś, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, u nas z tym jedzeniem to bywa różnie. Bunt był taki jednodniowy, ale w nocy już zjadł normalnie wtedy. Teraz jakoś je, chociaż nie powiem, żeby to było z ogromną chęcią. Trochę muszę się nagimnastykować i zmieniać pierś kilka razy podczas karmienia. Ale jakoś idzie.
    Bardziej martwią mnie te kupy, taka woda ze śluzem bez tych niestrawionych resztek mleka. No i od szczepienia czyli od zeszłego czwartku przyrost tylko 60g :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    pff widze że wiecej dzieci się nie przekreca a nam pani neurolog 2 tyg temu powiedziała że mały się wolno rozwija bo się nie obraca ehhhh coś czuje że mąż miał racje że ona chce więcej kasy od nas wyciągnąc na te co miesięczne wizyty a dziecku nic nie jest
    no i Patryk tez dzis pierwszy raz się z brzucha na plecy sam odwrócił (co prawda na miekkiej kanapie ale już coś) najpierw było zdziwko a później atak smiechu :) do siadania to tez by chciał jak tak półleży sobie na mnie i mu zabawka gdzieś wypadnie z ręki to chyc do przodu i siedzi kilka sekund taki zryw
    Moja starsza obróciła się w 7 msc. A ja nie panikowalam a lekarka też nie mówiła że źle. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Jedno chodzi w 9 msc inne w 15-16 i jest Oki. Znam i takie i takie Dzieci :)@

Aska87, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A największy numer jaki odpalił mój m po alko to jak wracał z Irlandii po 30 stce brata.. zostawił tam telefon, przez przypadek zabrał bratu paszport i na lotnisku zgarnela go policja za posługiwanie się innym dokumentem, całe szczęście ze swój tez miał to jakoś im to wytłumaczył ale ponieważ był jeszcze wstawiony chcieli go zabrać na izbę, jakoś wyblagal żeby go puścili. . Wraca do domu, otwiera walizkę a tam tylko skarpetki.. wszystko zostało w Dublinie.. ja byłam wtedy w ciąży i byłam u rodziców, nie mogłam się do niego ani do nikogo dodzwonić przez kilka godzin, myślałam że cis sue stało a ten taki numer.. oj długo długo chodził potulny..

Agaata, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja to Wam powiem, że ja jakaś sknera jestem. Zamówiłam kombinezon ten co Migotka linka wrzuciła, ale wzięłam kolor szary dla chłopaka, bo różowy był 20 zł droższy... tymczasem mój mąż kupił w usa kilka ciuszków dla małej w Ralph Lauren... yyy a ja poskąpiłam 20 zł...
    Szary, uniwersalny, jak będziecie mieć drugie Dziecko ;) to Jeszcze trzeba wycyrklowac żeby się w lato Urodziło ;) jakby na to patrzeć to ja jestem mega skanera :) córki dwa lata po sobie :) z miesiącem Różnicy - wszystkie ciuchy pasują ;)

lys, Maniuś, jesslin87, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no to ładnie mąż zaszalał :)

U nas noc tragiczna na klatce były dwie imprezy, non stop trzaskanie drzwiami, darcie ryja, muza głosno itp. Maja mi się przez to kilka razy obudziła...o 7 wstała i bawię się z nią na macie. Modle się żeby poszła spać i odeśpimy...Gryzłam się czy po policje zadzwonić to teraz mam. Ja im dam tutaj imprezy, jeszcze w adwencie, w dupach się poprzewracało, Ofka ściągam Twój pomysł z kupą na wycieraczce. Zostanę szeryfem klatki.

aaaaga, Agaata, Maniuś, jesslin87, Weridiana, Laura, Amberla, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i u nas też dziś 4 miesiące na świecie mojej psotki

aaaaga, lys, apaczka, Agaata, witaminkab, Maniuś, Weridiana, Laura, mamasia, orzelka3000, jesslin87, Amberla, Paula_071, Pulpecja, zabka11, sylwucha89, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata usmialam sie z Twojego męża :-) moj wrocil o 2 w dobrym stanie upojenia ale jakis nerwowy co sie okazalo bylby wczesniej ale jesc mu sie zachcialo i 40 min na burgera czekal i sie nawet nie najadl bidulek
    Noc koszmar 3 godziny przerwy w spaniu mlody zjadl i zapomnial ze trzeba isc spac prawie półtorej godz go lulalam ja zasnelam z nim na rekach o piatej padl o 6.10 juz go bralam. Na klate bo sie wybudzal spal do 8 a ja dretwialam moze z pol godz oko przymknelam

Agaata, Maniuś, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaaać.....

lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Oooo dobre wiesci..a te ceny to obnizaja co tydzien czy jak??? Bo nie wiem kiedy polowac na ta trzecia ;)

dam znać o kazdej :)

jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. Rok temu zobaczyłam dwie kreseczki na teście :) bałam się, że i tym razem tylko na tym się skończy. A teraz obok mnie leży mała niunia, która jest całym moim światem. Jestem szczęśliwa :) Miłego weekendu.

lys, witaminkab, aaaaga, Laura, mamasia, jesslin87, Amberla, Agaata, Maniuś, zabka11, Weridiana, sylwucha89, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah pijani mezowie rzadza ;D

Moj kiedys wrocil z pepkowego kolegi, od razu poszedl do sypialni,wrocil w bokserkach i kapeluszu tanczyl i spiewal gunther- ding Ding dong

Posluchajcie tego..

Sralam ze smiechu :p

Dopiero wstalysmy,w k9ncu porzadnie sie wyspalam ;)

Laura, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

i ja załuje ze sie nie połozyłam, oj mamy my wszystkie za swoje haha
    mały po północy sie rozbudził i sie krecił, wogóle kiepsko spał, strasznie lekkim snem, ciagnie sie na bok, nie wiem czy go układac na boku czy jak? układacie do spania na boku?

haha co do pijanych mezów to sie usmiałam agatka a masz gitare w domu wogóle?

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam gitary, ani żadnych innych instrumentów muzycznych - na szczęście chyba, bo jeszcze by grał :-D

https://www.youtube.com/watch?v=FYiZOuY7Q_c

Aska87, magda sz, Laura, jesslin87, Amberla, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    KidsPlay - krzesełko zamawiałam małemu żeby na wigilie miał w czym chwile posiedziec ehhh
    jak do poniedzialku nie dojdzie to juz maz bedzie robil awanture bo on bardziej opanowany

To ja u kogos innego, sprzet kuchenny. Ale widze ze oszustwo przed swietami sie szerzy.

Tomek nie spal od 12:50 do 4:20. Padam, a za chwile wychodze do mamy lepic 200 uszek.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna ja sobie zamówiłam puder i body z kołnierzykiem w tym tyg i pewno nie dojda;/

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A ja czasem się napije sie np 2 drinki. Tylko potem karmie mm o karmie po 6 h. Liczyłam na wszystkich kalkulatora w necie i mi wychodzi ze mam 0.00 po 3 h ale dodaje kolejne dla pewności. Ale ja jestem tłusta i szybciej spałam. Pierwszy raz w życiu moja nadwaga ma jakieś plusy.
    Pulpecja mąż przetarg łóżeczko i dziecko jak na razie śpi wiec dziękuję za radę. Mam nadzieje ze to nie jednorazowa akcja :) takie proste i oczywiste a ja na to nie wpadłam.
    A Tobie Ofka dzięki za dietkę, 4 kg w dół i cały czas nie jestem w stanie tego przejść i smaczne to. Może w końcu uda mi się schudnąć. (To jakiś cud by byl,bo nawet jak biegałam to szło mi ciezko.)
    Ja minus piec kilo i jem slodycze wiec pewnie byloby 10. Fajnie ze korzystasz.

Kurwaaa pierwsza wolna sobota od trzech lat bo dzis ostatnie zajecia koncowe na apie i nie pojechalam.
    Maz mial zabrac malego do pracy o 9 i wrocic z nim o 14 a ja haj lajf, tylko ja kawa i kazusy.

A tu chuj i pizda maly spi jak po nocce w kopalni. Jak nie trzeba ti wstaje o 6. No ale nic nie ominie go wizyta u tatki w warsztacie. Jak tylko wstanie to naciagne kombinezon, smoka w dziub, pampersa do torby i dzwonie do meza niech zamyka interes i po niego przyjezdza.

witaminkab, jesslin87, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja palilam 15 lat. Od 14 roku zycia. Nie pale juz 5 lat.

Nienawidze nienawidze organicznie palenia na ulicy a najbardziej na klatce. Pytam kiedys sasiada czy ja panu ide pod drzwi i puszczam smierdzace baki? Nie? To czemu pan mi fajami smrodzi. To do mnie mowi cwaniak prosze podac podstawe prawna ze nie wolno...

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Witajcie mamusie :) no ostatni raz 2 z przodu ;), i dokładnie rok temu, w dniu swoich 28 urodzin zrobiłam test i znalazłam się na fioletowej stronie :). To już rok :) Ale czas leci, Najpierw 2 krechy, potem
    Niunia 26 tydzień ciąży
    4kw8ec.jpg
    Niunia godzinę po porodzie
    sm6qtc.jpg
    niunia dzisiaj
    ojkzfn.jpg

Migotkaa, witaminkab, magda sz, Laura, 5ylwia, jesslin87, Ewa123, Amberla, Neyla, mamasia, Maniuś, Pulpecja, zabka11, Weridiana, sylwucha89, Katarka, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To ja u kogos innego, sprzet kuchenny. Ale widze ze oszustwo przed swietami sie szerzy.

Tomek nie spal od 12:50 do 4:20. Padam, a za chwile wychodze do mamy lepic 200 uszek.

u nas sie troche wyjasniło.... facet podawał nam zle nr przesyłki, jak go sprawdzilam to do cieszyna poszla a nie do zakopca :/ jak juz sie udało dostac doby nr to sie okazalo ze nasza paczka od tyg lezy w punkcie nadania wrrrr ciekawe czy chociaz cala czy zniszczona... no i jaki rach za tel przyjdzie bo godzina wiszennia na infolini :/

Paula_071 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 2733 2734 2735 2736 2737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ