X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że mycie rąk, zębów czy wychodzenie do innego pomieszczenia na papierosa nic nie daje i Wasze dzieci są i tak narażone na bierne palenie? Wydaje Wam się, że dziecko nie wyczuje zapachu i nic mu nie grozi ale to nieprawda bo wdycha szkodliwe substancje kiedy się przytula itp. Bycie rodzicem to super powód do rzucenia tego w cholerę :-) Ja jestem strasznie cięta na palaczy. Uważam, że powinno się zakazać palenia wszędzie tzn na ulicach, przystankach też bo nienawidzę tego, że rano idę do pracy 5 minut i wypalam pu drodze 3 pety :-/ Jak ktoś chce to niech pali u siebie w mieszkaniu i truje siebie i swoją rodzinę.

Laura, magda sz, Agaata, jesslin87, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ona a zęby swędzą małą? może nic jej tam nie wnerwia dlatego nie gryzie gryzaków

wiesz co , no wsadza piastki jak szalona i wyje przy nich momentami jak dzikus - szczegolnie na wieczor . Ona te ruchy ma jeszcze takie nie do konca skoordynowane i jak nie moze zabawka czy gryzakiem trafic do buzi to sie denerwuje i w koncu wpycha piastke. Choc do buzi jej zagladalam i nic tam jeszcze nie widac , wiec moze to jeszcze faktycznie nie jej czas ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wino mmmmmmm pilabym ale innym alko nie pogardzilabym. Martini z zielona herbata i mieta mmmm lub rum z cola i cytrynka mmmmm

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mąż nalał sobie mojego ulubionego wina muscat... wypiłam pół lampki jednym haustem jak dzikus, mam nadzieję że Maja się nie obudzi.. wiem wezmę koło i jebnę się w czoło... jakieś siły złe mnie napadły.
    heh Maja będzie dobrze spała ;) :P

jesslin87 lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska- zazdrosscze slowa 'mamo', u mnie narazie guganie...

Kaarolina - ja mam konto w zusie, trezba bylo zalozyc przez ich strone, ale potem zeby to konto aktywowac, musisz pojsc z dowodem osobiscie.
    Przelew dostaje zawsze miedzy 20 a 23, tez licze ze dostane jeszcze przed swietami.

Weridiana- piekne fotki!mala cudna, starsza cora sliczna, ale co sie dziwic, widac Twoje geny :)

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka - ja to wszystko niestety wiem , teoretycznie jest zakaz palenia w miejscach publicznych tzn. na przystankach , w parkach itd..

ale to takie zakazy jak zakaz wyprowadzania psow na trawniki - niestety malo respektowane.

edit: co do trawnikow to stety niestety - pies gdzies sie wysrac musi ;-) ale sprzatanie za psem - rozumiem i popieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:56

psioszka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ona u mnie to samo... z tyłu szuruje tą główką aż iskry idą, a pozniej kupa włosów..

U mnie to samo, codziennie na poduszce klaki;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka - Migotka ma super pazury i kwiatka :) u mnie tylko bambusy i zamie.. jest taka duchota że kwiatki padają.

Migotkaa zdradz jak Ty ściągasz hybrydę? u mnie po zabiegu ściągania hybrydy nie ma co zbierać z paznokci, może cos zle robie?

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wiecie, że mycie rąk, zębów czy wychodzenie do innego pomieszczenia na papierosa nic nie daje i Wasze dzieci są i tak narażone na bierne palenie? Wydaje Wam się, że dziecko nie wyczuje zapachu i nic mu nie grozi ale to nieprawda bo wdycha szkodliwe substancje kiedy się przytula itp. Bycie rodzicem to super powód do rzucenia tego w cholerę :-) Ja jestem strasznie cięta na palaczy. Uważam, że powinno się zakazać palenia wszędzie tzn na ulicach, przystankach też bo nienawidzę tego, że rano idę do pracy 5 minut i wypalam pu drodze 3 pety :-/ Jak ktoś chce to niech pali u siebie w mieszkaniu i truje siebie i swoją rodzinę.

Apaczka, ja też tego nienawidzę jak ktoś idzie ulicą i pali papierosa, a ja idę z tyłu i wdycham. Wydaje mi się, że to powinno być zakazane. Bo jakim prawem mnie ktoś truje? I moje dziecko w wózku? Kiedyś nawet zwróciłam uwagę jakiemuś facetowi, to mi powiedział, że przecież mogę za nim nie iść. Co za śmierdziuch.
    Ja nawet jak paliłam, to nigdy nie chodziłam po ulicy z papierosem - nie wiem, ale kobieta idąca ulicą z petem w ręku to dla mnie wygląda strasznie.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hmm brak grawitacji to może i dobry pomysł dla mnie :) może by te cycki tak po pas nie wisiały :)
    Hahahhaah;)

Niecierpliwa- super Julka siada :)

Ofka - opis Marsa i ufoludkow mnie rozwalil :D

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Moje dziecko to taka bidulka kupy nie umie zrobić a co dopiero reszta. Nawet na boczku nie umie leżeć ani się przekręcić z brzuszka czy na brzuszek.

Lys moja tylko na boczki sie przekreca lezac na plecach.
    na brzuchu polezy chwilke, ale przewrocic sie sama nie potrafi.

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepalący nigdy Nie zrozumie palacego jak syty glodnego.To nasza decyzja i oczywiście tam gdzie nie można nie ładnie zasad ale nie ma co się sprzeczac o to bo to bezsensu.Nałóg to nałóg.
    My z Leonkiem Już śpimy tzn on a ja z wami a w salonie mąż popija z tesciem i szwagrem.Oczywiście chodzę tam co chwilę i ich uciszam Ale nic to nie daje.Wy też tak macie że każdemu mówicie cicho cicho czy tylko ja taka przewrazliwiona?!
    Na sylwestra mają przyjść do nas rodzice i siostra z mężem i pewnie też będę cała w nerwach czy mi coś lub ktoś dziecka nie obudzi grrr...

0na88, zabka11, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    chcebycmama - my mamy projektor z melodyjka , wyswietla kubusia puchatka i przyjaciol - mala zainteresowana , oglada z zaciekawieniem ale tak jak wiekszosc zabawek i rzeczy jest u niej "na chwile" , myslalam ze bedzie usypiac przy nim - ale gdzie tam ;-)

wybaczcie za post pod postem ;-)

o to my mamy chyba ten sam :) mały raz się interesuje a raz nie bardziej jak świeci ta lampka to go hipnotyzuje ale tez nie zawsze

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, niezła spryciula z Julki :-) U nas o siadaniu w ogóle mowy nie ma, nie podnosi głowy jak leży na plecach - tylko na bokach jak leży to podnosi. Widać skupił się na piruetach za bardzo :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Mamusie u mnie zaczyna się ząbkowanie, :( dziąsła napuchnięte czerwone, nawet smoczek ją boli :( już 2 raz podaję camille

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację psioszka. Nałóg to nałóg. Poza człowiekiem, który wydmuchuje mi w twarz kłęby dymu jest jeszcze druga grupa palących, która mnie drażni. Palący rodzice małych dzieci (bez obrazy). Bo takie dzieci często chorują, a mamusie latają z nimi po lekarzach szukając przyczyny kiedy tą przyczyną są one same. Mam nadzieję, że się nie obrazicie ale po prostu przypomniałam sobie taką właśnie historię z czasu gdy pracowałam i to jak mnie ta kobieta zirytowała :-/

Agaata, magda sz, Laura, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    o to my mamy chyba ten sam :) mały raz się interesuje a raz nie bardziej jak świeci ta lampka to go hipnotyzuje ale tez nie zawsze

tak , nasz tez ma lampke - to pewnie ten sam :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama ja mam karuzele z projektorem z fisher price z misiami, nie wiem czy chodzi Ci o sam projektor ale u nas się sprawdza:)

Magda ściagam acetonem(tz to nie taki prawdziwy ale jakaś mieszanka), i wiesz co to zależy od hybryd jakich uzywasz, kiedyś używałam jakiś taniauch to niczym to nie chciało zejść dziadostwo, teraz używam z semilaca i bardzo sobie chwalę, cena 30 zł z abuteleczkę myślę ze jest ok, piłuje warstwę topu tą z wierzchy, namaczam wacik i trzymam na paznokciu kilka minut zawinięte w folii aluminiowej, a potem delikatnie ściagam patyczkiem drewnianym bo on się ładnie kruszy a resztki ściągam bloczkiem polerskim:)

A kwiatka nie zazdrość bo to jedyny jaki mam w domu haha, jakoś nie hoduje w domu:) aaa sory dziś kupiłam gwiazdkę betlejemską w lidlu to mam już 2:)

Noo i po zakupach, kupiłam tylko narzutkę szarą ale taką jaką chciałam, chciałam kupic jakąs bluzkę elegancką ale nic nie mogłam znależć, aa z dzieckiem to nie zakupy chociaz nie powiem grzeczniutki był oglądał wszystko dookoła, no i mąż sobie kupił 2 koszule:)

Wogóle mnie coś to nasze dziecko zaskakuje ostatnio, wczoraj zmienialiśmy firankę w salonie, kupiłam sobie makarony kremowe bo poprzednia firanka mnie wkurwiała, za gruba była i za ciemno było w pokoju, zreszta jak przychodziło mi ja wyprasować to mnie krew zalewała, no więc zanim założyłam wyregulowałam zmarszczyłam i zanim mąż podciął to mineło półtorej godziny a Szymonek sobie siedział w najlepsze w bujaku i bawił się co chwila smiejąc się:)

zabka11, magda sz, Laura, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa noi właśnie niecierpliwa spryciula z niej niezła, mój strasznie głowe i klatkę ciągnie ale za rączki nie chce, ale za kołdre łapie i się dzwiga noi za miśki od karuzeli, nie wiem czy brzuszki ćwiczy czy co haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Żabka, a zapasową pokutę dostałaś? Czy samo trwanie w małżeństwie już wystarczy?

Samo malzenstwo jest sowita pokuta hehehe ;)

jesslin87, aaaaga, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2729 2730 2731 2732 2733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ