SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej dziewuszki:) Aleście naskrobały jak mnie nie było:)
Neyla, piekna córra, widzisz juz po turecku umie siedzieć
Choinka w moim stylu bardzo, lubie jąnoi pazury też fajowe, zimowe:)
My stanadrdowo w niedzielę kościoł, obiad u teściów potem do domu, poprasowałam zaległości ale coz tego jak jutro juz pranie trzeba nastepne wrzucić i nzowu będzie prasowanie, nosz kurnaaa robota głupiego
Hm.. pewnie są takie dzieciaczki zdolne, albo inaczej poprostu szybciej się rozwijają, ale mamuśki same powiedzcie czy chciałybyście żeby WAsze 5-cio miesięczne dzieci chodziły? bo ja niee, zdecydowanie wolę jak polezy sobie na dupce w spokoju:) jeszcze sie nachodzimy za nimi, nie zazdroścmy:)
Kurnaaa, my na wigilie idziemy do teściów i ja juz przezywam jak to będzie bo mój mały śpi od 16 do 18, jak sie nei wyśpi w tych godzinach to potem do wieczora ręce ręce,mieszkanie takie jak my 50m więc jakiegoś strasznego spokoju nie będzie;/ no nic musze wyporzyczyc pokój od szwagra żeby mały miał względny spokój, u nas w domu nie jest tak ż emusi być cisza bo uśnie przy tv czy świetle ale to popołudniowe spanie to raczej rytutuał i on wie że w łóżeczku przy karuzelce, noi nie oszukujmy się ale 2 dorosłych ludzi jakiegoś strasznego hałasu nie robi, noi nie odkurzam podczas spania
Co do teściów to chyba by mnie krew zalała jak by mi przestawiała w moim domu, pomimo tego że dołożyli sie nam do mieszkania to nie ma takiego prawa, powiem tak to tylko o niej Lady świadczy jak się zachowuje, to jest poprostu brak dobrego wychowania..
aa i zapomniałam co miałam jeszcze napisać
chcebycmama, Pulpecja, jesslin87, 0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Hej, a ja po chrzcinach. Robiliśmy w domu i jestem bardzo zadowolona.
było 16 osób, jakoś się to ogarnęło.
Co do teściów to ja mam tylko konflikt z teściem. Ale Lady motyw z układaniem w szafie to straszne przegięcie, no cóż. Jeżeli pozwalasz na takie rzeczy to teściowa zaraz do łóżka Wam wejdzie. Moja myślę, że nawet by się szafy nie odważyła otworzyć.
Niestety ja też Lys mam trudny charakter i myślę, że będę wkurzające teściowa, choć nie chciałabym taka być. Ale dla moich wnuków zrobię wszystko. I na pewno będę pytać synowa co potrzebuje dla wnuczka, bo teraz nie cierpię jak synek dostaje jakieś badziewie prezenty, które podobają się dziadka.
Tez tak macie? Jak Wasze dziecko dostaje jakiś tsndetny prezent to czuje niesmak. I jeszcze musze za niego podziękować i powiedziec, że ładny, bo w sumie wypada...
Kolorowych snów. :')Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Paula_071, Maniuś, magda sz, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
aaa wiem odnośnie kupy haha co lys tak wypisuje:)
My się smiejemy zawsze z siostrzeńca że jak przyprowadzi dziewczynę do cioci to powiemy jak to było jak był mały i kupe robił zawsze w ukryciu i raz tak sie ukrywał, że nasrał babci do buta haha, teraz ma 10 lat:) chyba nie szybko przyjdzie do ciociuni hłe hłe:)lys, 0na88, zabka11, Weridiana, jesslin87, Laura lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie skończyłam remanent w ubrankach Huberta, trochę poodkładałam do kartonu, poukładałam w komodzie. Teraz herbatka i zaraz spać, bo nigdy nie wiadomo jaka będzie noc, a jutro jest jeszcze trochę spraw do załatwienia.
0na88 lubi tę wiadomość
-
My po wizycie, powiedziałam co miałam powiedzieć, mały rozplakal sue na widok teścia ale później juz było ok bo nawet dał mu się ponosić. Moi tesciowie są bardzo ok, nie wteacaja się kompletnie, teściowa to bardzo życzliwa kobieta dlatego trochę przykro mi sue zrobiło po tym tekście teścia bo poczułam się jakbym broniła im kontaktu z małym a tak nie jest.. no ale już chyba mamy wszystko wyjaśnione. .
Paula oni mieszkają na Gaju, nie wiem jak ich spółdzielnia się nazywa ale jest tak samo ch.. jak Piast pod względem tych czynszy..0na88, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Nadrobilam was ale juz nie wiem co mialam pisac.
Niedziela minela starsznie szybko...spalysmy do 9:30, potem pieklam domek piernikowy z Julcia- jutro dekorujemy i wiazemy
Julcia moja przeziebiona, modle sie by nie zarazila malej
Co sadzicie o warzywach bio z lidla ?wiem ze kiedys Zetka poruszala ten temat....zastanawiam sie czy sa ok zeby gotowac maluchom...
Jutro planuje popodlewac kwiaty i kurze powycieracw chalupie.
Mycie lazienek i podlog zostawiam na srode.
Ps.1.jaka salatke polecacie??? W II dzien swiat wpadna znajomi do nas, musze zatem z jakas salatka wyskoczyc.
Chce ogolnie zrobic 3 salatki: jedna z kurczakiem, brokulami, feta, druga sledziowa no i brakuje mi pomyslu na trzecia.
Chcialam jakas z nerkowcami albo orzeszkami solonymi, ale nie mam sprawdzonego przepisu.
Ps.2. Klara dzis drugi dzien je dynie z ziemniaczkami i dzis zjadla 8 lyzeczekjutro trenujemy dalej
Lece pod prysznic i do wyrka.slodkich snow!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:10
0na88, jesslin87, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:nie moge spac, czytam inne watki ... aaa wlasnie, Lady - Ty juz sie na wrzesniowkach nie udzielasz?
Nie, nie udzielam, pokazałam im dzisiaj Zuzię. I tylko tyle. Nie chcę więcej mówić.0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
zabka mialam pisac sałatkę ale z kurczakiem juz masz, z brokułami też, może taka szybka seler ze słoika, szynka, ser w kostkę, kukurydza, fasolka czerowna, jajko ?
dosyć cięzka, a dynia aksamitna:)Oo to widze że klarci posmakowało jedzonko:)
Ja jak bym miała drugi raz zaczynać to też zaczęłabym od dyni, marchewka jest dosyć cięzka, a dynia aksamitna:) spadam i ja pod prysznic
edit zabka jarzynowa wymiata, jak ktos nie lubi wymyślnych to zawsze zje jarzynową:Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:16
zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Ja w sumie zaczelam dynia, bo nie mialam marchewki samej;)
Ale nie zaluje, niech sie pomalu przyzwyczaja do warzyw, owocki to po swietach mysle wprowadzic.
A jak zaczynalyscie z kleikiem ryzowym??? Podawac lyzeczka czy zczac od dodawania do mleka na noc???