X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin to znaczy że w miłości szczęście :) miłość bezcenna :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewuszki:) Aleście naskrobały jak mnie nie było:)

Neyla, piekna córra, widzisz juz po turecku umie siedzieć:)
    Choinka w moim stylu bardzo, lubie ją:) noi pazury też fajowe, zimowe:)

My stanadrdowo w niedzielę kościoł, obiad u teściów potem do domu, poprasowałam zaległości ale coz tego jak jutro juz pranie trzeba nastepne wrzucić i nzowu będzie prasowanie, nosz kurnaaa robota głupiego

Hm.. pewnie są takie dzieciaczki zdolne, albo inaczej poprostu szybciej się rozwijają, ale mamuśki same powiedzcie czy chciałybyście żeby WAsze 5-cio miesięczne dzieci chodziły? bo ja niee, zdecydowanie wolę jak polezy sobie na dupce w spokoju:) jeszcze sie nachodzimy za nimi, nie zazdroścmy:)

Kurnaaa, my na wigilie idziemy do teściów i ja juz przezywam jak to będzie bo mój mały śpi od 16 do 18, jak sie nei wyśpi w tych godzinach to potem do wieczora ręce ręce,mieszkanie takie jak my 50m więc jakiegoś strasznego spokoju nie będzie;/ no nic musze wyporzyczyc pokój od szwagra żeby mały miał względny spokój, u nas w domu nie jest tak ż emusi być cisza bo uśnie przy tv czy świetle ale to popołudniowe spanie to raczej rytutuał i on wie że w łóżeczku przy karuzelce, noi nie oszukujmy się ale 2 dorosłych ludzi jakiegoś strasznego hałasu nie robi, noi nie odkurzam podczas spania

Co do teściów to chyba by mnie krew zalała jak by mi przestawiała w moim domu, pomimo tego że dołożyli sie nam do mieszkania to nie ma takiego prawa, powiem tak to tylko o niej Lady świadczy jak się zachowuje, to jest poprostu brak dobrego wychowania..

aa i zapomniałam co miałam jeszcze napisać

chcebycmama, Pulpecja, jesslin87, 0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja po chrzcinach. Robiliśmy w domu i jestem bardzo zadowolona. :-) było 16 osób, jakoś się to ogarnęło. :-)

Co do teściów to ja mam tylko konflikt z teściem. Ale Lady motyw z układaniem w szafie to straszne przegięcie, no cóż. Jeżeli pozwalasz na takie rzeczy to teściowa zaraz do łóżka Wam wejdzie. Moja myślę, że nawet by się szafy nie odważyła otworzyć.

Niestety ja też Lys mam trudny charakter i myślę, że będę wkurzające teściowa, choć nie chciałabym taka być. Ale dla moich wnuków zrobię wszystko. I na pewno będę pytać synowa co potrzebuje dla wnuczka, bo teraz nie cierpię jak synek dostaje jakieś badziewie prezenty, które podobają się dziadka.

Tez tak macie? Jak Wasze dziecko dostaje jakiś tsndetny prezent to czuje niesmak. I jeszcze musze za niego podziękować i powiedziec, że ładny, bo w sumie wypada...

Kolorowych snów. :')

Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Paula_071, Maniuś, magda sz, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa wiem odnośnie kupy haha co lys tak wypisuje:)

My się smiejemy zawsze z siostrzeńca że jak przyprowadzi dziewczynę do cioci to powiemy jak to było jak był mały i kupe robił zawsze w ukryciu i raz tak sie ukrywał, że nasrał babci do buta haha, teraz ma 10 lat:) chyba nie szybko przyjdzie do ciociuni hłe hłe:)

lys, 0na88, zabka11, Weridiana, jesslin87, Laura lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama, mamy mamy:) i tylko sie to pelęta po chałupie, wyrzucić nie można, co z tym robić?

jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahhaha Migotka ale się uśmiałam :D biedny siostrzeniec, taka groźba wisi nad nim :P

jesslin87 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moge spac, czytam inne watki ... aaa wlasnie, Lady - Ty juz sie na wrzesniowkach nie udzielasz?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze widzę ze rozpętałam temat teściów

0na88, Lady Savage, jesslin87, Paula_071, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam remanent w ubrankach Huberta, trochę poodkładałam do kartonu, poukładałam w komodzie. Teraz herbatka i zaraz spać, bo nigdy nie wiadomo jaka będzie noc, a jutro jest jeszcze trochę spraw do załatwienia.

0na88 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

My po wizycie, powiedziałam co miałam powiedzieć, mały rozplakal sue na widok teścia ale później juz było ok bo nawet dał mu się ponosić. Moi tesciowie są bardzo ok, nie wteacaja się kompletnie, teściowa to bardzo życzliwa kobieta dlatego trochę przykro mi sue zrobiło po tym tekście teścia bo poczułam się jakbym broniła im kontaktu z małym a tak nie jest.. no ale już chyba mamy wszystko wyjaśnione. .

Paula oni mieszkają na Gaju, nie wiem jak ich spółdzielnia się nazywa ale jest tak samo ch.. jak Piast pod względem tych czynszy..

0na88, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam was ale juz nie wiem co mialam pisac.

Niedziela minela starsznie szybko...spalysmy do 9:30, potem pieklam domek piernikowy z Julcia- jutro dekorujemy i wiazemy :)
    Julcia moja przeziebiona, modle sie by nie zarazila malej :/

Co sadzicie o warzywach bio z lidla ?wiem ze kiedys Zetka poruszala ten temat....zastanawiam sie czy sa ok zeby gotowac maluchom...

Jutro planuje popodlewac kwiaty i kurze powycieracw chalupie.
    Mycie lazienek i podlog zostawiam na srode.

Ps.1.jaka salatke polecacie??? W II dzien swiat wpadna znajomi do nas, musze zatem z jakas salatka wyskoczyc.
    Chce ogolnie zrobic 3 salatki: jedna z kurczakiem, brokulami, feta, druga sledziowa no i brakuje mi pomyslu na trzecia.
    Chcialam jakas z nerkowcami albo orzeszkami solonymi, ale nie mam sprawdzonego przepisu.

Ps.2. Klara dzis drugi dzien je dynie z ziemniaczkami i dzis zjadla 8 lyzeczek :) jutro trenujemy dalej ;)

Lece pod prysznic i do wyrka.slodkich snow!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:10

0na88, jesslin87, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tez nie mogę spac.. pełnia dzisiaj czy co? Młody od 20 budził się 3 razy z płaczem, biedny umeczy się z tym swoim spaniem a ja nie wiem jak mogę mu pomóc

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    nie moge spac, czytam inne watki ... aaa wlasnie, Lady - Ty juz sie na wrzesniowkach nie udzielasz?

Nie, nie udzielam, pokazałam im dzisiaj Zuzię. I tylko tyle. Nie chcę więcej mówić.

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja bym zrobiła zwykła warzywną, większość osób lubi chyba ze chcesz coś bardziej wymyślnego..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad u nas to samo z wybudzaniem, przebudza sie z placzem , włączam suszarke i zasypia. .. nie wiem czy cos jej sie śni czy co, albo wspomina wizytę u tesciow ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powspominajmy xD
    Moje ulubione to 2 i 4, 10
    http://www.popularnie.pl/ciaza-3/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:14

Weridiana lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka mialam pisac sałatkę ale z kurczakiem juz masz, z brokułami też, może taka szybka seler ze słoika, szynka, ser w kostkę, kukurydza, fasolka czerowna, jajko ?
    dosyć cięzka, a dynia aksamitna:)Oo to widze że klarci posmakowało jedzonko:)

Ja jak bym miała drugi raz zaczynać to też zaczęłabym od dyni, marchewka jest dosyć cięzka, a dynia aksamitna:) spadam i ja pod prysznic

edit zabka jarzynowa wymiata, jak ktos nie lubi wymyślnych to zawsze zje jarzynową:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:16

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Powspominajmy xD
    Moje ulubione to 2 i 4, 10
    http://www.popularnie.pl/ciaza-3/

9, 22:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zaczelam dynia, bo nie mialam marchewki samej;)
    Ale nie zaluje, niech sie pomalu przyzwyczaja do warzyw, owocki to po swietach mysle wprowadzic.

A jak zaczynalyscie z kleikiem ryzowym??? Podawac lyzeczka czy zczac od dodawania do mleka na noc???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja samego kleiku nie podawałam wogóle, odrazu poleciałam z kaszka mleczno ryżową

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2745 2746 2747 2748 2749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ