SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabka ja to czasem robię taką prostą - kupuję mieszankę sałat do tego kroję pomidory suszone, prażone ziarna słonecznika, szynka prowansalska w cienkie paseczki i jakiś ser pleśniowy typu roquefort z niebieską albo zieloną pleśnią, do tego vinegret i już
Mi smakuje.
zabka11, 0na88, jesslin87, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Żabka ja to czasem robię taką prostą - kupuję mieszankę sałat do tego kroję pomidory suszone, prażone ziarna słonecznika, szynka prowansalska w cienkie paseczki i jakiś ser pleśniowy typu roquefort z niebieską albo zieloną pleśnią, do tego vinegret i już
Mi smakuje.
Agaata lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio szukając sałatki na imprezę trafiłam na tego bloga
http://zkotlababylucy.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1446463
i kilka przepisów wykonałamnajlepsza jest sałatka imprezowa! I bożonarodzeniowa oraz śledziowo-ananasowa!
zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lady, Pulpecja po co mialabym wstawiac zdjecia jakby ta dziewczynka ze zdjec byla starsza? Jak chcecie to moge wstawoc prtscreena ze zdjeciem podpisanym z jej data urodzenia, kolezanka wrzuca na nasza klase miesiecznie ok 100 zdjec malej dlatego jestem na biezaco. Sa dzieci ktore staja w 5 miesiacu no i tyle, mozecie wierzyc lub nie
to nie jest znajoma znajomej itd tylko ktos kogo znam osobiscie.
Wymeczylismy dziecko i spi, ostatnie pol h rechotala na glos, 5 min pozniej patrze a ta spi na mezu. Bylismy na spacerze, na zakupach, u znajomych po graty po ich synku (lozeczko turystyczne, mebelki do zabawy, chustawka, niania elek.) Takze fajnie przyda sie do moich rodzicow do domu jak przyjezdzamy. Jak wracalismy i bylo ciemno to oczywiscie ryk ale te nagrania baby sensory dla niemowlakow z yt sa super hipnoza. Nagram sciezke na 4 godz jazdy na swieta to moze jakos dojedziemy do rodzicow bez ryku.
Moja duzo gada, niee, mee, haja, gułu hała je, gii, barambamm, bam bam, albo jakby trabanta odpala. No ale czesciej gada dupka niz buzia hahah
moja juz od dawna stoi:-) ale dla mnie stanie i chodzenie liczy sie bez podparcia
ona po prostu to uwielbia, pewnie nie bedzie raczkowac,
a dzisiaj tak sie rozkrzyczala ze juz wiem po kimcaly dzien na nas krzyczala
-
zasnela mi na kolanach, ide spac moze sie uda
Amberla mam nadzieje ze na swieta bedziecie wszyscy zdrowi, u nas starsza przeziebiona
Lady a jak twoje piersi? ok? wspominalas cos o wysypce
tez mysle o salatce, uwielbiam jarzynowa, macie jakas skrocona wersje?
Lady, Jesslin przyjmijcie spoznione zyczenia urodzinowe
dobrej nocki dziewczynyjesslin87 lubi tę wiadomość
-
Witamy cioci w ukonczonym 5miesiącu.Czy ja dobrze rozumiem że mojemu dziecku idzie już Pół Roku???kiedy to zlecialo Ja się pytam??
Drogie ciocie na tą 5miesiecznice mamy prezent- dolna jedynka!!!jestem dumna:)apaczka, lys, niecierpliwa, małaMyszka, Pulpecja, Paula_071, aaaaga, Agaata, AgaSad, jesslin87, Lady Savage, mamasia, magda sz, Maniuś, sylwucha89, 0na88, witaminkab, Amberla, Laura, Katarka, Weridiana, Martucha86, chcebycmama, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Agaata wrote:Ja jako matka syna mam trochę stracha, że będę złą teściową
Już widzę, że Hubert to moje oczko w głowie, największa miłość mojego życia itd
No i jak ja w ten scenariusz wpiszę synową kiedyś to nie wiem
No ale postaram się nikomu w szafach nie grzebać i nie być jędzą, chociaż tyle
Dziaiaj bylam na takim przedswiatecznym obiedzie u mojej szwagierki, bo na wigilie wyjeżdżają do jej rodzicow. Moja tesciowa (która ma dwoch synow) kazala juz szwagierce (ktora ma syna) i mi, modlic sie juz o dobra synowa:)
Tomek wczoraj wyspal sie w gosciach, wiec poszedl spac po 22, a teraz juz gada do karuzeli. Ale jestem zmeczona:(Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Spróbuje Was nadrobić, ale dzisiaj przyjeżdża nowa kanapa, więc dzień sprzątania, jutro gotowanie, pojutrze kuchnia i wigilia
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku!
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Ja pewnie będę jędzą bo mam trochę wredny charakter. Z resztą juz powiedziałam mężowi ze ma sobie kupić tą koszulkę z napisem " Yes... I do have a beautiful daughter. I also have a gun a shovel and an alibi."
Ale dlaczego on ma sobie kupic? To Ty masz byc zla tesciowa;)lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Zabka jak planujesz podawac kleik to zacznij od kukurydzianego, jest bardziej delikatny i nie zapiera tak jak ryzowy.
Migotka lyzeczke owocow zawsze mozesz dodac do kaszki i wprowadzisz owoce, a i taka lepsza niz te sztucznoowocowe
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim.
Psioszka, jeszcze chwilka i faktycznie będzie całe pół rokuaż szkoda, ze to tak szybko upływa i dzieciaczki coraz większe i większe,a takie malutkie i milutkie są.
Amberla, zawsze możesz używać maseczki, chociaż to nieco uciążliwe. Ja kilka razy miałam katar, ale mała się nie zaraziła jak na razie, a żadnych szczególnych środków ostrożności nie stosowałam.
Kurde, właśnie się dowiedziałam, ze w pierwszy dzień świąt będę miała gości na obiedzie. Pięć osób. Szkoda tylko, że wiem to od osoby trzeciej, a nie tych, którzy zamierzają mnie odwiedzić.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Amberla - a Ty karmisz piersia czy mm, bo nie pamietam? Maseczka jest chyba najlepszym rozwiązaniem.
Wczoraj czytalam artykul, ze dobrze jak matka przechodzi choroby, bo karmiac dziecko przekazuje mu przeciwciala. Nie wiem czy tak dziala autosugestia, ale obudzilam sie z bolem gardla. Oby sie nie rozwinelo.Weridiana lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pulpecja ja się cieszę że ten czas upływa i tylko czekam aż Lily bedzie większa. Niestety dla mnie ten czas który powinien być najpiękniejszy na świecie jest jednak bardzo ciężki. Czekam na dzień kiedy w końcu będę mogła się nacieszyć radosnym dzieckiem.
Pulpecja, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość