X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak babcia może nazwać swoją wnuczkę brzydką ?!?!?! u mnie to by razem z drzwiami z domu wyleciała taka baba
    moja teściowa po początkach naszej znajomości w życiu by się nie odważyła tak do mnie powiedzieć

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dokładnie tak jest!! ja jak przyjechałam do moich rodziców na wieś i przechodzili sąsiedzi, zajrzeli do wózka i mówią ooo jaki brzyyyyydki!!! najpierw popatrzyłam jak na wariatów ale za chwilę sobie przypomniałam o tym rzucaniu uroku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 10:19

0na88, Pulpecja, jesslin87, Katarka, Katarka, Lady Savage, Weridiana, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze Ona masz racje, pewnie to o to chodzi, a Lady moze nie zrozumiala tesch.owej jak Ofki i terapi przez seks ;)

Pulpecja, Ewa123, Agaata, Aska87, Zetka, Paula_071, jesslin87, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga moja sasiadka tez jak zobaczyla nas na klatce to mowila, jaka to Julka brzydka i potem powiedziala, ze to o te uroki chodzi ;)

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) tak, ja też znam ten zwyczaj, żeby uroku nie rzucić mówi się, że dziecko brzydkie. Tak samo kwiatków nie wolno chwalić, że ładnie rosną, bo zdechna :) śmieszne trochę, nie wiem skąd się to bierze, ale wielokrotnie się z tym spotkałam :) u nas noc do bani. Mała budziła się 4 razy i o 5 juz wstała. Kurde ona codziennie budzi mi się 5-6 i gada, ale nie zasypia jak Wasze dzieci po 40 min tylko jest aktywna 2 godziny, a potem drzemka 40 minut tylko. Ona ma chyba jakiś akumulator w dupie. Ja jestem po dzisiejszej nocy wykończona :/ cholera może ona faktycznie się nie najada moim mlekiem.. Ale w dzień za chiny nie mogę jej zmusić do normalnego jedzenia, cyrki urządza jak nie wiem i potem w nocy nadrabia :/

0na88, jesslin87, Lady Savage, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez duzo razy usłyszałam "oooo jaka brzydka" :P
    Nie uwierze zeby babcia na swoja wnuszke mówiła ze jest brzydka na serio :P

jesslin87, Lady Savage, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tyle o tych urokach nasluchalam ze moglabym ksiazke napisac :D

poczawszy od czerwonego akcentu w wozku czy na ubranku gdy idzie sie do kogos po raz pierwszy az przez chodzenie po domu z miotla i po kazdym kacie robienie gestu zamiatania plus formula "oddaj sen" jak niemowle nie chcialo spac , az po to ze jezykiem sprawdza sie dziecku powieki i jak sa slone to znaczy ze ktos rzucil na niego urok i trzeba taki urok doslownie wylizac i spluc ....

o zapalkach tez cos slyszalam ze sie pali i wrzuca do szklanki wody zeby sprawdzic czy na dziecku wisi jakis urok.

Kiedys nie slyszalo sie chyba o kolkach , nietolerancji laktozy , dietach... to sie z miotla chodzilo , i zwalalo wszystko na uroki :D

Tragedia ... choc czerwona wstazeczke w wozku mam - bo by mi w domu zyc nie dali ;-)

niecierpliwa, Aska87, Pulpecja, Ewa123, Amberla, jesslin87, aaaaga, Katarka, Weridiana, Aga89, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ubralismy :)

38b290bac03b8848med.jpg

0na88, AgaSad, Agaata, magda sz, Aska87, lys, Pulpecja, Ewa123, Amberla, jesslin87, aaaaga, Laura, Lady Savage, Weridiana, mamasia, witaminkab, Martucha86, chcebycmama, Aga89, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dżizas, pierwszy raz słyszę o tych urokach. Ja pierdzielę, kosmos normalnie :-D

apaczka, jesslin87, aaaaga, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec dziewczyny , jak dziecko wam nie moze zasnac to niech maz bierze miotle i po katach zamiata z tekstek "oddaj sen" - watpie ze pomoze , ale wy bedziecie mialy radoche przynajmniej hahaha

Aska87, lys, Pulpecja, Ewa123, apaczka, Amberla, jesslin87, niecierpliwa, mamasia, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa na Julke nie chciala spojrzec dopoki nie byla w gondoli z kokardka ;)

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to z lizaniem powiek dobre :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, to gdyby moja tak robiła to by do dzisiaj Huberta nie widziała, bo ja o kokardce to za bardzo nie wiedziałam :-D

jesslin87, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami. Nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek kto chce mieć dobre relacje tak się zachowywał. Dla mnie szok. Ta kobieta ewidentnie lubi Cię poniżać. Jak by mi ktoś powiedział, że mam brzydkie dziecko to by już go więcej nie zobaczył i tyle.

A teraz ponarzekam...ech :-( u nas nocka nawet byłaby niezła bo pobudki na jedzenie 24 i 3.30 ale później już gorzej, krecila się i wierciła a ostatecznie obudziła się przed 6 :-/ od kilku dni mamy też problemy z usypianiem wieczornym. Wczoraj skończyło się na posmarowaniu dziąseł żelem i po ok 10 minutach elegancko zasnela w wózku. Dzisiaj od rana też ryk i problemy z zaśnięciem. Ostatnio mam wypalenie macierzyńskie i cieszę się, że w środę wyjeżdżamy na 10 dni to z pomocą mamy i męża jakoś odpoczne :-) Ja z jednej strony nie mogę doczekać się wiosny, mam nadzieję, że wtedy będzie nam łatwiej a z drugiej strony też mi żal , że czas tak szybko leci...

A i jeszcze Lady, przepraszam, że się odniose do Twojego trudnego dzieciństwa. Żaden ze mnie psycholog ale moim zdaniem Twoje relacje z teściową są efektem tego, że jesteś Dorosłym Dzieckiem Alkoholika (DDA). Dlatego stawiasz się w roli ofiary i nie potrafisz wyznaczyć granic. Tak uważam.

magda sz, Agaata, lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata serio nie słyszałaś o kokardce? Hahha a myślałam, że to powszechne, widzę, że jednak nie wszędzie taki ciemnogrod :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 19:08

Agaata, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Agata serio nie słyszałaś o kokardce? Hahha a myślałam, że to powszechne, widzę, że jednak nie wszędzie taki ciemnogrod :) Ale kokardke też mam, żeby mojej babci przykro nie było, bo mi dała i kazała przewiazac hahah

Jak byłam w ciąży to czytałam o kokardce tu na forum, ale tak to nie słyszałam nigdy wcześniej chyba, albo słyszałam ale nie zwróciłam uwagi o co chodzi.

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina piekna choinka:)
    Domek masz pietrowy? bo widze schody

jesslin87, Kkarolinaaaa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my kokardkę mamy od samego początku, nie bardzo w to wierzę, ale niech sobie wisi:)

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam o tych zabobonach. Ona uśmiałam się z tego męża zamiatającego kąty! Dzięki :-) bo my właśnie po histerii towarzyszącej zasypianiu. Już, już śpi a tu nagle pobudka z przerazliwym płaczem :-/ uff

Agaata, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kokardkę z poświęconym srebrnym medalikiem Matki Boskiej, babcia mi kupiła w Częstochowie i przyczepiłam. Wszystkie sąsiadki z klatki się pytały na początku zanim zajrzały do wózka - a jest kokardka? Głupie to jak lato z radiem z tymi urokami :D

Nic słodkiego w domu nie ma a czekam na kuriera, aaaa zraz zwiędnę, gdzie moje paliwo czekolada.

Apaczka ja odliczam godziny do piątku jak pojadę do rodziców na 9 dni, w końcu troszkę odpocznę i wyśpię się bo co z tego że dam mężowi dziecko jak śpię jak on łazi po pokoju albo mi ją podrzuca..

Weridiana lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2748 2749 2750 2751 2752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ