X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia jaja sobie robisz? jak lizała? ja tylko słyszałam od swojej byłej teściowej, że jak dziecko płacze to trzeba przetrzeć dziecku ciało swoją koszulą nocną i splunąć trzy razy przez lewe ramię :-) nie wiem co zrobić jak się śpi nago, hehehe. A i jeszcze,że nie wolno odbicia w lustrze pokazywać :-) do roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 15:09

Lady Savage, jesslin87, Weridiana, 0na88, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byl temat mialam napisac a zglowy wypadlo.

1. Maks sie obkreca z brzucha na plecy ewidentnie nie lubi brzucha ale jak lezy na mnie i robi teraz sam kulu kulu na poduszke obok z mojego brzucha i z moja raczka wyciagnieta bo go lapie to probuje wrocic z powrotem na brzuch to mu pomagam to strasznie sie cieszy :D

2. Mowi: eeeej, no, nie, i jak jest wsciekly placze tak ze wychodzi ma maaaa.
    Mowi no nie bo moja mama od poczatku do niego tak mowi a dokladniej: hej no nie i tak w kolko a mlody sie smieje w glos. Aaa i zapomnialam najczesciej auuu wyje jak wilk do ksiezyca.
    3. Jak lezy na plasko to dzwiga glowe i klatke piersowa do gory.

No to wszystko co moj synek potrafi.
    Aaaa i lapie rzeczy ale jeszcze za bardzo nie ma polaczenia wzrok +raczki. Choc grzechotke sie mu da do reki to podnosi na poziom oczu i nia potrzasa. Najbardziej sie dziwi jak dostanie maskotke podnosi, macha a ona nie grzechocze to sie denerwuje i wyrzuca hen hen daleko.

Weridiana, Neyla, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszku...a z tym odbiciem to, że niby co? Bo moja bardzo lubi przeglądać się w lustrze ;-) teraz to już lipa buuu :-D

jesslin87, Weridiana, 0na88, Neyla, niecierpliwa, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy poważnie piszecie o tych zabobonach, czy sobie jaja robicie? Poważnie pytam, bo straciłam rachubę...

Jak tam prezenty na święta? Macie już komplet? Ja nie mam nic dla męża właściwie, ale w tym roku umówiliśmy się, że dajemy sobie tylko po książce, bo kupiliśmy sobie ekspres do kawy w ramach prezentu a to był duży wydatek, więc postanowiliśmy dać spokój.

Weridiana, 0na88, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Orzeszku...a z tym odbiciem to, że niby co? Bo moja bardzo lubi przeglądać się w lustrze ;-) teraz to już lipa buuu :-D
    z tego co pamiętam, to że diabła czy co tam zobaczy :-)

0na88, apaczka, jesslin87, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaata - powaznie piszemy o nie powaznych zabobonach :)

moja mama chciala zlizywac Zosce powieki bo ta sie darla i byla przekonana ze jakis urok ma - to ja niezle opieprzylam bo wtedy walczylysmy z jej zaropialymi oczkami kropelkami z antybiotykiem a ta chciala sobie "odlizac urok" . Oj pozarlam sie wtedy z nia pieknie . Od tej pory zaprzestala takich "praktyk" - mam nadzieje ze na stale , a nie tylko jak ja jestem w poblizu.

Pulpecja, Neyla, jesslin87, magda sz, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata, ja się akurat z tego napierniczam, ale naprawdę czasami ludzie zupełnie poważnie takie rady dają :-) i w to wierzą
    Ja już mam komplet prezentów, zostali teściowie,ale niech się mąż martwi o to. Moja teściowa idzie na łatwiznę i daje kasę; też bym tak chętnie zrobiła. A jak mówiłam żeby tylko dzieciom kupować to nie. A my na same dzieciaki w rodzinie tyle wydaliśmy,m że głowa mała.

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale mnie ubawilyscie z tym lizaniem , o tym nie słyszałam haha

Laura, Amberla , Lady śliczne te wasze berbecie

Amberla maz przystojny , muszę to powiedzieć bo mój zawsze narzeka że go nikt nie chwali ;-)

Lady Savage, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku sie umowilismy ze robimy prezenty tylko dla dzieci . Dla mnie super ,bo zawsze z prezentami mialam problem co komu kupic.

Neyla, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wieczorem będę miała nareszcie zdjęcia z chrzcin Julii. Już nie mogę się doczekać.

A tak w ogóle, to moja szwagierka zaprosiła nas na Wigilię...łącznie z moimi rodzicami i siostrą+narzeczony (strasznie nalega, bo kupili sobie wreszcie mieszkanie i trzeba się pochwalić). No i się zastanawiamy czy iść. Powiem tylko tyle, że moi rodzice nie przepadają za mężem szwagierki (kto zresztą przepada...). Mo podoba się jedynie opcja tego, że bym mogła mieć wywalone na wszystko, bo nie musiałabym stołu z działki tachać (mam tylko taki mały roboczy w domu) i sprzątać już po. Ale boję się spięć i gęstej atmosfery.

Chyba aż tak leniwa nie jestem, by sobie psuć tak święta... zresztą przeraża mnie sama myśl dzielenia się opłatkiem z tym lamusem.

Co do Lady i jej "wspaniałej" teściowej, to dżiżas ale bym zakurwiła z laczka i poprawiła z kopyta.

Laura, Amberla, Lady, Ona, cudne dzieciaczki :)

Karolina ty to chyba mega grzeczna byłaś w tym roku...tyle prezentów Mikołaj ci przyniósł :)

I ja mówię na moje dziecko " mój brzydalq", ale to tak z miłości... :(

U nas nie ma wstążki przy wózku, myślałam o tym przed porodem, a potem zapomniałam...za to wózek mam czerwony :) z czarno-białą budką w kwiaty. Wszyscy się na nas gapią jak jedziemy naszą wypasioną furką :) Jedyny taki wózek na cały Ełk.

Jestem w sumie na bieżąco, choć nie jest lekko - tyle smarujecie. Na mojej mini komie ledwo widzę literki i nawet zalogować się nie mogę. Dopiero jak dorwę kompa to odpisuję i lajkuję, a ostatnio jest ciężko się wyrwać z uścisku małych ramion mej córy.

Jeju... nic produktywnego dzisiaj nie zrobiłam. Idę chociaż listę zakupów zrobię...

Lady Savage, 0na88, Laura, Weridiana, lys, Amberla, jesslin87, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziaslowy armagedon, az kwiczy z bolu, w takim szale gryzie piastki, ze az mi serce peka. Butelka ja chyba podraznia, bo chce tylko lyzeczka i zagryza ja, a jak wyciagam, zeby nabrac to histeria niesamowita. Ten dentinox nic nie pomaga, pare minut po posmarowaniu spokoj, a potem dalej ryk. Na moment z pola widzenia nie moge zniknac, albo spi albo raczki. Flache dostaje na spiocha, bo lyzeczka sie nie najada, bo polowa mleka laduje za kolnierzem, potem zasnie na 5 minut i ryk, wladuje flache i spi dalej. To chyba musi byc cholerny bol. Dzis moje poklady cierpliwosci sie wyczerpuja, a maz jak na zlosc dluzej w pracy. To se ponarzekalam ;)

Ona ja widze na panelach cos co przypomina kurz, ale bede sobie wmawiac, ze to sztuczny snieg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 15:31

0na88, Neyla, Pulpecja, Weridiana, lys, Amberla, aaaaga, Zetka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Hahaha ale mnie ubawilyscie z tym lizaniem , o tym nie słyszałam haha

Laura, Amberla , Lady śliczne te wasze berbecie

Amberla maz przystojny , muszę to powiedzieć bo mój zawsze narzeka że go nikt nie chwali ;-)

Weridiania ;) Dziękuję bardzo, przekażę mu ;) Dla mnie jets najprzystojniejszy, ale wiadomo, ja nie jestem obiektywna ;P
    Swoją drogą był kompletnie nie w moim typie... zawsze kochałam się w brunetach ;) Ciemne oczy włosy, czasem nawet karnacja. Ostatecznie ciemne włosy jasne oczy ;P A straciłam głowę dla niebieskookiego blondyna ;P

Neyla, Weridiana, jesslin87, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja kiedys na facebooku spotkalam sie z tekstem :

"Wrocilam do domu, patrze - kurz lezy...Mysle, a moze i ja poleze" :)

Neyla, niecierpliwa, Pulpecja, Laura, Weridiana, Aska87, lys, apaczka, magda sz, Amberla, aaaaga, Zetka, witaminkab, jesslin87, małaMyszka, sylwucha89, Migotkaa, Maniuś, Katarka, Katarka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Weridiania ;) Dziękuję bardzo, przekażę mu ;) Dla mnie jets najprzystojniejszy, ale wiadomo, ja nie jestem obiektywna ;P
    Swoją drogą był kompletnie nie w moim typie... zawsze kochałam się w brunetach ;) Ciemne oczy włosy, czasem nawet karnacja. Ostatecznie ciemne włosy jasne oczy ;P A straciłam głowę dla niebieskookiego blondyna ;P

Przystojny , to fakt !
    mialam taki sam ideal , ciemnowlosy , ciemna karnacja , ciemne oczy ... a moj jest a raczej byl ciemnowlosy bo teraz lysiejacy , z zielonymi oczami - i tez w ogole mi sie nie podobal na poczatku ;-)

Neyla, Weridiana, Amberla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sporo "sztucznego śniegu" w domu... kurcze może pośmigam z miotłą. To dwie pieczenie na jednym ogniu upiekę: odgonię uroki i posprzątam i ekstra bonus: sie troszkę poruszam.

Łeee nie chce mi się :(

0na88, Pulpecja, Weridiana, Aska87, lys, Amberla, aaaaga, Zetka, jesslin87, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do niuniu mówię bardzo różnie: niunia, Zulcia, króliczku, petite coccinelle
    petit ange albo ma coquette
    jak jestem zła na nią to mówię: Zula Zulugula XD albo bebok XD

Weridiana, lys lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    hehe ja kiedys na facebooku spotkalam sie z tekstem :

"Wrocilam do domu, patrze - kurz lezy...Mysle, a moze i ja poleze" :)

Mi wystarczy jak posiedze w ciszy i spokoju, ale jak mala spi to i o to trudno, bo pod nami remont od lipca, noz by ich poskrecalo!

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo u mnie też ten sztuczny śnieg jest wszędzie ;-)
    może i ja listę zakupów zrobię? zawsze to coś bardziej pożytecznego niż siedzenie przy kompie. I tak już posprzątałam pokój córy, a łatwo nie było. Jestem z siebie dumna. Trzeba jej tylko jeszcze zmienić pościel i umyć podłogę, ale to w środę.

0na88, Weridiana, Amberla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Karolina piekna choinka:)
    Domek masz pietrowy? bo widze schody

Nie do końca :) część mieszkalna jest na piętrze, na dole jest kotłownia i hol :)
    Ja mieszkam tak ze hm..jak to wytłumaczyc, na dole jest serwis mojego taty i pod nami jest część buiurowa,magazyn itp. a hala idzie to dalszy ciąg dołu. My mamy całą góre i wlasnie na dole ten hol a kotłownia jest wspólna, podwórko mamy oddziele :)

Tak to wygląda,zlanazłam w internecie:D

6a791ac493fcb86dmed.jpg
    Te okna na górze to od hali to Poli pokoik a te okna od ulicy to nasza sypialnia :P i tam stoi srebrna toyota a obok niej widac troche płotu to tam zaczyna sie nasze podwórko :) Takze jak ktoras z was bedzie jechala przez monki i zobaczy ten budynek (jest na głownej drodze) to wlasnie tam sobie mieszkamy:)

Neyla- raczej nasza rodzina byla grzeczna bo to prezenty ktore beda od nas :)

Laura- jej ale piekna z ciebie kobietka:)

Weridiana, jesslin87, Migotkaa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do swojego jak sie wścieka to mówię "ruda maruda" :), a tak to normalnie Patryś

a to mój lubi patrzeć w lustro i sie glupio do niego cieszy :) wiec ten diabeł sie mu podoba

lys, Weridiana, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 2752 2753 2754 2755 2756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ