X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lady a co Twój partner na te teksty mamine?

Kiedyś mnie bronił, a teraz siedzi cicho, i to przeze mnie, ja go prosiła, bo miałam dosyć tych ciągłych kłótni. W moim domu też na okrągło mama z ojcem się kłócili, a tutaj rafał z swoją mamą, nie takiego domu chciałam dla Zuzi, więc go prosiłam by olał co matka mówi, bo nie mam ochoty się denerwować, bo wiecie potem i dziecko to czuje i ja i wszyscy na około są wnerwieni.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Laura gra od wrzesnia, stosunkowo niedlugo ale jest bardzo nakrecona wiec zobaczymy.
    dodatkowo przekonal mnie fakt ze wybrala ten instument w szkole (mieli rozne do wyboru) i tak musi grac na zaliczenie. na razie bardzo jej sie to podoba, dostaje trudniejsze kawalki bo dobrze sobie radzi. ja zaoszczedze na nauczycielu ;-)

bardzo bym chciala aby nie bylo to chwilowe :-)

kolezanki corka (kolezanka tez gra, ja nigdy nie gralam) jest w tym samym wieku co Laura, zaczela jakies 2 lata temu i juz gra w orkiestrze miasteczka

Moim zdaniem kobieta grająca na saksofonie robi wrażenie. Ja jak byłam nastolatka to zawsze podziwialam rówieśników z takimi talentami.
    A moja kuzynka stryjeczna (yyy czy jakoś tak to się mówi wnuczka brata mojego dziadka) od kilku lat gra właśnie na saksofonie w dość popularnym zespole młodzieżowym.

Pulpecja, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kiedyś mnie bronił, a teraz siedzi cicho, i to przeze mnie, ja go prosiła, bo miałam dosyć tych ciągłych kłótni. W moim domu też na okrągło mama z ojcem się kłócili, a tutaj rafał z swoją mamą, nie takiego domu chciałam dla Zuzi, więc go prosiłam by olał co matka mówi, bo nie mam ochoty się denerwować, bo wiecie potem i dziecko to czuje i ja i wszyscy na około są wnerwieni.

No to źle bo powinna być krótka piłka nie jakieś tam awantury. Bierze matule na bok czy do innego pomieszczenia i przeprowadza z nią rozmowę. Wyraźnie zaznacza za albo matka się uspokoi albo najzwyczajniej w świecie wróci do siebie. On jest przysłowiową głową rodziny i tej rodziny powinien bronić.

jesslin87, Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, brak szacunku do matki też dziecko widzi. Tu wcale nie chodzi o to,żeby się kłócić. Wystarczy wyznaczyć granice. Spokojnie i rzeczowo. Jesteście dorośli i macie do tego prawo. Nikt natomiast nie ma prawa oceniać porządku w waszym domu i nazywać ciebie syfiarą, nawet gdyby w progu o gówno się potknął. Po pierwsze jak się nie podoba, to fora ze dwora. Po drugie mieszkacie tam razem i razem odpowiadacie za porządek w mieszkaniu, nawet jeśli mamusia uważa inaczej. Warto jej to uświadomić już teraz, bo za chwilę będzie głośno mówić, że jesteś beznadziejną matką i źle dziecko wychowujesz. Ja już byłam świadkiem tekstów typu nie słuchaj co ta matka gada, babunia ci da co chcesz. albo patrz jaką masz wredną matkę, nie chce dać czekoladki.Mama sobie pójdzie to babunia da.

jesslin87, magda sz, Amberla, 0na88 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz lady jak by on to olal to jeszcze ok a tu ewidentnie on ma do Ciebie potem pretensje. I jeszcze daje si nastawiac przeciwko Tobie. To jest olewanie? A mamuska wie ze jak sie obrazi i nie bedzie odzywac to synus bedzie sie plaszczyl i blagal by krolowa mu swe wdzieki okazala.

Ale jakby sie obrazila a on by twardo trzymal swoich racji to samo by szybko przyleciala i przepraszala bo by synka brakowalo. A tak to ona wie ze co by nie bylo to jest gora.

apaczka, Pulpecja, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dwa posty mi zezarlo. Ja pitole wrrrr
    Lady dokladnie dajesz sobie wle na glowe, a skoro tego nie komunikujesz, to skad Rafal czy jego mama maja wiedziec, ze Ci z tym zle. Wez tego swijego chlopa na bok i powiedz mu jak sie czujesz, ze chcialabys zeby w takich sytuacjach reagowal itp. Powiedz z jakiego powodu nie reagujesz, ale jestes juz na skraju i jak w koncu wybuchniesz, to nie reczysz za to co w koncu jej powiesz. Popros, zeby z nia porozmawial, bo on ja najlepiej zna, a ty nieswiadomie moglabys ja obrazic. I nie mow mu jaka ona jest niedobra, tylko mow o swoich emocjach. Mozesz sie rozplakac dla lepszego efektu, pezy takich rozmowach nie jest to trudne.
    Amberla polecam Tantum verde na bolace gardlo, mozna przy kp, a przy okazji znieczula :)
    W kwestii zabobonow, to nie tylko starsi, moja przyjaciolka zna chyba wszystkie hehehe. No i jej maz kiedys odczynial uroki na dziecku jakas osikana pielucha.
    A co do tego, ze ktos mowi za sprawa zabobonow, ze dziecko jest brzydkie, to od razu mozna sie zorientowac. Przewaznie wszyscy pieja nad tym dzieckiem, ciu ciu ciu o jaki ty brzydal jestes. Da sie to wyczuc :)
    Sa pary, ktore nazywaja sie kotkami, misiami i innymi dziobkami. Znam takich, gdzie zona ma zgrabny przydomek "gruba" :), a juz tak mega pieszczotliwie "grubus" hehehe i uwierzcie mi nikt przy nich nie odbiera tego zle, bo zawsze mowi to w pieszczotliwy sposob (Zaczelo sie w dlugo wyczekiwanej ciazy i obojgu przynosilo to wiele radosci). Kuzynki corka jest w rodzinie nazywana "brzydula", a w rzeczywistosci jest piekna i zdaje sobie z tego sprawe, a przydomek na zasadzie kontrastu.
    No i sie pochwale, moj kochany szkrab zjadl wieczorem 30 ml z butli, dzisiaj sciagnelam 100ml, zjadl 70 ml z butelki. Jestem z niego dumna, wczesniej jak czul, ze leci ze smoczka to go wypluwal i nie dal juz sobie wcisnac. O jak sie ciesze, bedzie mozna Karola zostawic komus na dluzej niz godzine. Na wiosne szykuje sie wesele i sie martwilam, ze bedziemy musieli zniknac przed polnoca jak tak dalej by bylo ;)

jesslin87, 0na88, Weridiana, Meggi31, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście bardzo kochane, za wszystkie rady na prawdę dziękuje, dzięki Wam nadzieje rozstrzygnę to w końcu.

Weridiana, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Lady to moze zeby w Twojej wypowiedzi do mamusi bylo troche kulturalnie ale i stanowczo ale zeby oczywiscie bylo to zrozumiale i zeby blednie mamusia Cie nie odczytala to ja proponuje :

" Moze mamusia laskawie ,zamknie morde i wypierdala " :)
    Ona, naprawdę jesteś moją zaginiona siostra blizniaczka ;)

Lady Savage, 0na88, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellooooł!
    To my tak przed Świątecznie :). Przymierzaliśmy w co i jak się ubrać na Święta :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/687c87845989.jpg

Pulpecja, Migotkaa, Migotkaa, AgaSad, magda sz, lys, 0na88, Martucha86, jesslin87, Lady Savage, 5ylwia, Aska87, Neyla, Weridiana, Kkarolinaaaa, Amberla, mamasia, Paula_071, Zetka, Maniuś, witaminkab, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura jak świątecznie:):) Taty nie widziałam ale oczka dominiś ma po mamie, chyba się nie mylę?

Laura, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje moje :D. Wszyscy mówią że do mamy podobny i to mnie cieszy :)

jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam słodycze dla siebie - bez mleka i od wczoraj sobie podjadam :D
    od razu człowiekowi humor się poprawia

http://www.balviten.com/

jesslin87, 0na88, Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy za kalendarzami mam nadzieję że dojdą do środy.
    My na Święta do teściów jedziemy a w pierwsze do mojej siostry a tak to mamy zamiar siedzieć od Wigilii do niedzieli u teściów :).
    Nie mogę na nich narzekać, nie wtącają się w nasz związek a kiedy chce to tesciowa przyjezdza do Dominisia. Jest dobrze :)

jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jednak nie byl kurz tylko pyl po sztucznym sniegu ktorym opryskalam choinke - dookola choinki to jest, w ogole to kiepski cos ten sztuczny snieg bo albo zle tego uzylam ale choinka jest gdzie niegdzie siwa a nie biala , a jak dam tego za duzo to wyglada jakbym pianka do golenia ja posmarowala... badziew ;-)

no ale troche zrobilam , balkon mi zostal i przyszly pokoj Zoski bo teraz to tam grajdol jest a nie pokoj.

Pierogi gotuje , glodna jak wilk jestem.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam dzisiaj kilka fotek wrzucę bo obiecywałam a dawno nie dałam ;)

Takie prezenty ;)

2f1e7b3821cecaefmed.jpg

Taka choinka :)

aafd1b655f73f91cmed.jpg

Takie siostry - moje skarby kochane ;)

26a6f6f9ab3a2076med.jpg

Tak sobie oglądam telewizję... biedny tata :P

cbe41bb3df70e5e6med.jpg

A tak Laura jest najszczęśliwsza - jak siedzi!!! ;)

9bf0a56eb28474a4med.jpg

0na88, Lady Savage, 5ylwia, Martucha86, Aska87, lys, Pulpecja, Neyla, Laura, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, aaaaga, magda sz, mamasia, Paula_071, Zetka, apaczka, Migotkaa, Maniuś, witaminkab, sylwucha89, Katarka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Hellooooł!
    To my tak przed Świątecznie :). Przymierzaliśmy w co i jak się ubrać na Święta :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/687c87845989.jpg

Ja ostatnio robiłam generalny porządek w szafie, i też przymierzałam ciuchy, ale mała miała radochę, XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla!! Super prezenty!!! Sami strugaliście?? Jejku mój ś.p dziadek nam dokładnie takie same zabawki strugał. Aż mi się łezka zakręciła w oku

Amberla lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a na czas karmienia mogę ją sadzać w krzesełku do karmienia czy nie
    350vv60.jpg

Amberla, lys, jesslin87, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mamusie a na czas karmienia mogę ją sadzać w krzesełku do karmienia czy nie
    350vv60.jpg
    Tak. Ja myślę, że tak, bo nie siedzi prosto tylko tak pół leży. a dziecko należy przyzwyczajać że je w jednym miejscu.:)

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf udało się wszystko przeczytać :) nie było łatwo!
    Widzę moje ulubione tematy o teściowej! Ja z moją ostatnio żyje w zgodzie ;-) ciekawe jak długo? dzisiaj była popilnować wnuka, a ja mogłam zrobić śledzie w miodzie na święta :)
    Co do zabobonów to teściowie kazali mi przelewać jajko nad głową dziecka i to jajko trzymać pod łóżeczkiem ;-) nosić czerwoną opaskę na rączce itp. oczywiście nic nie zrealizowałam! Nie wierzę w takie głupoty.. Jak zobaczyłam raz jak teściowa liże czoło mojego dziecka to myślałam, że zamorduje! Jeszcze tego brakowało żeby ten swój jad zostawiała na mojej kochanej główce..

Lady Savage, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, Aska87, magda sz, Zetka, Maniuś, witaminkab, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

‹‹ 2751 2752 2753 2754 2755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ