X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no Neyla może grafik zaszalał :)

Tak chciałam się przespać z małą po tym spacerze-triatlonie ale oczywiscie nie będzie spać, położyłam damę na matę, dałam polizać czekolady Milka a ta się rechocze jak głupia bo ją łaskocze w język hahaha. Ciekawe jak będzie wyglądało karmienie łyżeczką. Mąż będzie za ok godzinę, oby szybciej!!!

Pulpecja, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    No i sie pochwale, moj kochany szkrab zjadl wieczorem 30 ml z butli, dzisiaj sciagnelam 100ml, zjadl 70 ml z butelki. Jestem z niego dumna, wczesniej jak czul, ze leci ze smoczka to go wypluwal i nie dal juz sobie wcisnac. O jak sie ciesze, bedzie mozna Karola zostawic komus na dluzej niz godzine. Na wiosne szykuje sie wesele i sie martwilam, ze bedziemy musieli zniknac przed polnoca jak tak dalej by bylo ;)

Jak tego dokonałaś??? Ja dzisiaj byłam u fryzjera a mała u rodziców. I zrobiła im taki koncert bo oczywiście z butelki jeść nie chciała a głodna już była. I dziadki powiedzieli, że póki się nie nauczy jeść z butelki to nie będą z nią zostawali eheh.
    0
    A wracając do tematu teściowych to moja na pewno by się wtrącała gdyby mogła ;) Całe szczęście mieszka daleko i była u nas tylko dwa razy i to jak się już mała urodziła. Poza tym mąż by nie pozwolił jej na to ;)

U nas przygotowania do Świąt pomału. Choinka stoi, makowce zrobione, jeszcze tylko parę dni.

sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka to kiedy mamy lot??? Bo ja juz jestem spakowana.

Laktacja i po laktacji. Sama do tego dazylam aby przejsc na mm, sama tego chcialam, ale jednak jakos tak smutno i lza sie w oku kreci, ze jakis na wspolny etap zycia zakonczyl sie nieodwracalnie. Niestety ta nasza kp wspolpraca od samego poczatku dobrze sie nie ukladala, a ze jestem z tych co po trupach do celu, a celem bylo karmic 6 miesiecy minimum, to mi jakos zle z tym wszystkim, ze juz nigdy nie uslysze tego mruczenia, nie poczuje tej malej raczki na mej piersi. Ehh do dupy z tym wszystkim!

Weridiana lubi tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Magda Sz. Wpisz na fb ' Little B. And Twins'. Laska z Krakowa robi takie rzeczy i naprawdę stosunkowo niedrogo ;) a napewno tanio np. W porównaniu do wooden story :)

Czadowe ! A ile kosztuje taki konik?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka to kiedy mamy lot??? Bo ja juz jestem spakowana.

Laktacja i po laktacji. Sama do tego dazylam aby przejsc na mm, sama tego chcialam, ale jednak jakos tak smutno i lza sie w oku kreci, ze jakis na wspolny etap zycia zakonczyl sie nieodwracalnie. Niestety ta nasza kp wspolpraca od samego poczatku dobrze sie nie ukladala, a ze jestem z tych co po trupach do celu, a celem bylo karmic 6 miesiecy minimum, to mi jakos zle z tym wszystkim, ze juz nigdy nie uslysze tego mruczenia, nie poczuje tej malej raczki na mej piersi. Ehh do dupy z tym wszystkim!

niecierpliwa - skonczyl Ci sie pokarm ? czy skonczyla sie cierpliwosc? ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konik po 85 z dekorem. Tu nie widać ale na oparciu jest różowe Serduszko ;) pakowalam go Wczoraj wieczorem chyba z 40 min ;) zwykły materiałowy kon w supermarkecie kosztował 199 zł.
    Ja powiemz, że jestem zakochana w tym dywanie. Muszę kiedyś Pauli kupić taki sam.... Ale to 240 zł.... Wiec poczekam... ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa - skonczyl Ci sie pokarm ? czy skonczyla sie cierpliwosc? ;-)

Heh pokarm sie skonczyl, ale juz tydzien ponad laktacje wyciszalam, czyli zabraklo mi cierpliwosci ;)

0na88 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla piekny ten konik :)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    mialam sprzatac :( i nic... siedze jak gowienko w trawie i czytam co skrobiecie . Ktoras z Was slusznie napisala ze to nie dziecko jest czasochlonne a Wy :D
    Nieeeee no nie wytrzymam!!!! Posikam się na nową kanapę!
    Ależ macie dzisiaj humor! Hqhahahaajaj

jesslin87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mala krzywa choinka http://naforum.zapodaj.net/thumbs/186db331db92.jpg

lys, 0na88, magda sz, Laura, Paula_071, mamasia, Lady Savage, apaczka, Martucha86, jesslin87, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wiem co czujesz :(, wspieram
    ja jak mialam ropnia i nie moglam karmic to tez płakałam, jakos smutno mi było....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i przyszły kalendarze, sa sliczne :)

3000 post łoooooo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 18:51

0na88, Lady Savage, apaczka, Martucha86, magda sz, jesslin87, małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    cholerka :( Wiecie wygrałam w konkursie Dady bombkę ze zdjęciem niuni...i złą mi przysłali. Tzn. nie moje dziecko :(

Napisałam, czy jest możliwość odkręcenia tego... raz człeku coś wygrasz, a tu taki klops :( łeeee
    Ale wtopa :-/

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga zanim otworzylam zdjecie i widzialam tylko miniaturke to myslalam ze sfotografowalas tylko czubek choinki :)) mimo ze mala - jest piekna ! :)

Karolinaa Twoja tez cudna , a te prezenty to prawdziwe ? czy ozdoba ? :)

aaaaga lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    aaa i przyszły kalendarze, sa sliczne :)

3000 post łoooooo ;)

3 tysiące?? To ile zamówiłaś tych kalendarzy????!!

Dacie wiarę? Nastraszyłam Inpost, że idę na policję z tym podrobieniem podpisu i kradzieżą przesyłki i 30 minut później był już kurier z paczką:)

0na88, Pulpecja, AgaSad, Aska87, apaczka, Laura, Zetka, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - niezle cwaniaki z nich , bardzo dobrze zrobilas !

Ja rozumiem ze sezon przedswiateczny i sie firmy kurierskie czy tam pocztowe nie wyrabiaja ale zeby do takich przekretow sie posuwac ?

Paula_071, sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój królewicz dziś mega marudny bo nie był na spacerze, padało i nie chciało mi się ruszać z domu..
    M cały dzień pracuje a ja już odliczam minuty kiedy małego położę spać choć z tym ostatnio mamy mega problem - zasypia na 30 minut a później co chwilę się wybudza i chce cycka..
    Nie mam prezentów dla męża i dla taty, jutro jadę na zakupy i muszę ściągnąć conajmniej 150 mm - 200 mm - nie wiem jak to zrobię jak on w nocy tyle je..
    Musze zapisać sobie na kartce co kupić bo pewnie znowu będę latać po tych sklepach jak poparzona..

Niecierpliwa nie dołuj się za bardzo tą laktacją, to tylko jeden z etapów który masz już za sobą, przed Tobą jeszcze wiele pięknych chwil:)

Cały dzień krążę między matą, bujaczkiem, karuzelą w łóżeczku i przewijakiem.. oj wybredny ten mój młody, ja to na oczy nie widziałam takich cudów tylko mama pewnie położyła mnie na zapyziałej prl- owskiej sofie i miało mi to wystarczyć, rzuciła jakiegoś misia i dziecko było happy a misia miało pół życia:)

O kurcze właśnie oglądam w tv jak ojciec odebrał poród w domu, babka zaczęła rodzić w domu i urodziła w kilka minut:) mój m by chyba zawału dostał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 19:08

lys, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja przeżywałam to jeszcze gorzej, przez tydzień nie mogłam spojrzeć na swoje piersi, nienawidziłam ich, że są takie bezużyteczne i do dupy bo dziecka nakarmić nie mogą, Rafał mnie wtedy bardzo pcieszał

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie rozbawił mój mąż :-) po obiedzie mówię mu,żeby się zajął młodym,a ja idę poprasowac :-) po 20 minutach przychodzi i mówi:"to może ja poprasuje,a Ty weźmiesz synka" hehe :-) dziś piszczaco absorbujacy wybitnie :-) a niech widzi,co mam na co dzień :-)

Aska87, apaczka, 0na88, Zetka, Paula_071, Lady Savage, Amberla, małaMyszka, sylwucha89, jesslin87, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ale mnie rozbawił mój mąż :-) po obiedzie mówię mu,żeby się zajął młodym,a ja idę poprasowac :-) po 20 minutach przychodzi i mówi:"to może ja poprasuje,a Ty weźmiesz synka" hehe :-) dziś piszczaco absorbujacy wybitnie :-) a niech widzi,co mam na co dzień :-)

ja dałam mężowi synka i powiedziałam ze poprasuje to zaraz miałam dziecko spowrotem a prasowanie jak lezało tak leży a tatuś poszedł przed kompa pfffff tez bym wolała zamiane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 19:27

małaMyszka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
‹‹ 2754 2755 2756 2757 2758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ